malawaszka Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Zapraszam na wątek Deli - jutro jej wielki dzień i początek nowego życia :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/243311-DELI-m%C5%82oda-sunia-w-typie-sznaucerka-mini-jedzie-do-DT-u-Brokatki Quote
Pysia Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Czyli czwarta z dwóch planowanych jutro rozpocznie nowe, lepsze życie :) Quote
kiyoshi Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 co nowego u dziewczynek??? jak się miewa FRASZKA???? nic o niej nie piszecie...wszystko ok??? Pysiu, czy może chciałabyś żebym zrobiła juz pakiet ogłoszeń w necie, dla panienek? moge napisać w treści, że do adopcji dopiero po sterylce, czyli za ok. 2-3 tygodnie...to nie jest długi czas i jak ktoś się zakocha to na pewno poczeka... jak możesz- wrzuć tutaj tekst do ogłoszeń i namiary na siebie, albo na priv wyślij, zdjęcia już sama wybiorę- choć będzie trudno, bo wszystkie piękne.... Quote
ULKA12 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 U Fraszki wszystko dobrze. Uwielbia człowieka chętnie się bawi. NIe lubi jednak innych psów, nie jest wobec nich agresywna ale po prostu się ich boi i woli mieć człowieka dla siebie. Trzeba jej szukać domu gdzie będzie psią jedynaczką. Quote
kiyoshi Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 ULKA12 napisał(a):U Fraszki wszystko dobrze. Uwielbia człowieka chętnie się bawi. NIe lubi jednak innych psów, nie jest wobec nich agresywna ale po prostu się ich boi i woli mieć człowieka dla siebie. Trzeba jej szukać domu gdzie będzie psią jedynaczką. :loveu:wspaniale, że zrobiła się z niej taka przylepka:) Quote
Pysia Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 kiyoshi napisał(a):co nowego u dziewczynek??? jak się miewa FRASZKA???? nic o niej nie piszecie...wszystko ok??? Pysiu, czy może chciałabyś żebym zrobiła juz pakiet ogłoszeń w necie, dla panienek? moge napisać w treści, że do adopcji dopiero po sterylce, czyli za ok. 2-3 tygodnie...to nie jest długi czas i jak ktoś się zakocha to na pewno poczeka... jak możesz- wrzuć tutaj tekst do ogłoszeń i namiary na siebie, albo na priv wyślij, zdjęcia już sama wybiorę- choć będzie trudno, bo wszystkie piękne.... Chcę poogłaszać panienki, ale zawsze robię to sama ;) Na razie brakuje mi czasu jak widać.... Jutro do pracy i tak w kółko. A dziewczynkami też trzeba sie zajać. ULKA12 napisał(a):U Fraszki wszystko dobrze. Uwielbia człowieka chętnie się bawi. NIe lubi jednak innych psów, nie jest wobec nich agresywna ale po prostu się ich boi i woli mieć człowieka dla siebie. Trzeba jej szukać domu gdzie będzie psią jedynaczką. Cudownie, że nasz dzikusek okazał się przytulanką proludzką :loveu: Quote
ma_ruda Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 WPŁATY dla Fraszki (do wykorzystania dla Premii i Promocji też): 04.2013 /................./ 30 zł - Urszula P. Kraków (ma_ruda?) /.............../ Zgadza się, to moja wpłata:lol:. Czy w przyszłości w tytule przelewu trzeba podać nick z Allegro? No bo "w przyszłości"(nie bardzo dalekiej:cool3:) czuję się zobowiązana do kolejnego wsparcia Fraszki. Quote
malawaszka Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 ma_ruda napisał(a):Zgadza się, to moja wpłata:lol:. Czy w przyszłości w tytule przelewu trzeba podać nick z Allegro? No bo "w przyszłości"(nie bardzo dalekiej:cool3:) czuję się zobowiązana do kolejnego wsparcia Fraszki. łatwiej mi będzie rozpoznać jak jest podany nick bo teraz jak widać w rozliczeniu mam kilka wątpliwości ale myślę że dałam radę z rozeznaniu who is who :) Quote
kiyoshi Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 :loveu: Dobrze Pysiu:) skoro wolisz sama to ok:) w takim razie kciuki mocno będe zaciskać... a tak z innej beczki, wiem, że to całkiem nie na temat, ale to też sunia adoptowana z tamtego przytuliska, teraz warszawianka...zobaczcie jaka niesamowita metamorfoza!! nigdy nie sądziłam że zwykłego kundelka można tak 'przerobić' przed: po: CUDO:D Quote
Pysia Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Mnie tam się takie przeróbki nie bardzo podobają. Ale psiak leży we własciwym miejscu ;) Promka i Premka dzisiaj były same kilka godzin. Nie nabrudziły, nie nabroiły :) Jedynie co, to znalazły sobie zajecie wywlekajac z wielkiej reklamówki pluszaki :) Ale o to chodziło, aby zajęły się tym a nie destrukcyjnymi zajeciami ;) Paskudnie na dworze. Ni to deszcz, ni to mzawka. Dzdżysto jak diabli. Podłoga na dole ...pozostawia wiele do życzenia. Nawet jej nie myję bo to bez sensu. Quote
kiyoshi Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 co tam u suniek słychać?? widze, że wszyscy przenieśli się do Deli;) Quote
malawaszka Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 haha bo i tak wszędzie o wszystkim gadamy :lol: ja czekam na ładny dzień i jadę do Fraszki na sesję foto i zaczniemy ogłaszać Quote
Pysia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Ja zabiegana. Zmartwiona. Panny PP obrastają w ciałko. Już nie można powiedzieć o nich zkieletory ;) Obie dzisiaj zostały sprawdzone na małe dzieci ( 4 lata) i Promocja w zachwycie. Premka.... w oddali. STRASZNE jest dziecko. STRASZNI są obcy ludzie. Zblokowana na maxa. Ogon pod siebie i w długą. Nic to że Promka i Zmorka nadstawiały się do mizianek. Nic to ze wołałam i wabiłam na smaczka. Uciekła i schowała sie w krzaczki. Oto cały nasz śliczny pluszak... Trochę zamiesznania i w mysiej dziurze. Quote
kiyoshi Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 biedna Premka:( ciekawe dlaczego jest taka zdiczała.....oby to jej minęło:( czekam z niecierpliwością na sesję Fraszki:) i oczywiście- na najlepsze domki dla całej trójki!! Quote
malawaszka Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Premka to pewnie dlatego, że ona świata nie zna - gdzieś były trzymane bez wielkiego kontaktu z otoczeniem i ona się musi dopiero nauczyć Quote
Pysia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Przecież ja nie napisałam że ona jest zdziczała. Napisałam, że się boi a to rożnica. Premka zna ludzi, miasto- wiele rzeczy. Ale żyła widocznie samopas z Promką i nie nauczyła sie ufać ludziom. Do tego najwyraźniej zna co to krzywdzacy ruch ręki. Wie co to kij. Już sie nie boi grabi w moich rękach, ale niech Karol je weźmie to Premka znika. Ruch ręką i typowe domowe " Fru na dwór psy" a obie z podkulonymi ogonami wypryskują z domu. A Zmorka myśli- iść czy nie iść- i nic sobie z tego nie robi. Teraz juz nie wypryskują, bo widząc reakcje Zmorki i to że NIC sie nie dzieje troszkę sie uczą. Ja sie nie cackam. Spokojnie, ale normalnie pokazuję im, że mogę machać rękami i jest ok. Moge podnieść o ton głos i jest ok. Mogę grabić, rzucac kamieniem i jest ok. Promka jako bardzo proludzka zaczyna mi ufać. Premka aby to zrobić musi zostać bez promki. Inaczej kicha. I albo pójda obie do domu, albo najpierw musi iśc Promka abym mogła z Premką popracować. Chyba ze znajdzie sie dom, któremu straszek nie jest straszny. A wśród rodziny Premka nie będzie jakimś szczególnym straszkiem. Ona nie jest trudnym psem ;) Nic z tych rzeczy :) Tylko cieżko jest pokazać psu który jest w cieniu drugiego jaki człowiek jest fajny. Tym bardziej gdy ten drugi ( o Promocji mowa) jest dyktującym pierwszemu warunki. Premka znika od miski na samo spojrzenie Promki. Jest bardzo poddańcza. Quote
ania0112 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Premka też się szybko nauczy bo młoda jest, trochę czasu i pracy i da rade a jak się trafi fajny domek to oni będą mogli się tym zająć, a jak nie to pewnie pysia... no ale domki też mogły by się starać a nie, że my wszystko na gotowca :) Ale ja myślę, ze taki słodziak znajdzie kogoś kto ją pokocha bezgranicznie i młoda to odwzajemni i będzie po strachu :) Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Fraszka jest przewspaniała!!! Byłam wczoraj u Uli i rozpływam się w zachwycie nad urodą i charakterem tego cudnego szkrabika :loveu: jest maleńka, drobniutka, przeurocza i już się nie boi - już mogłam ją złapać bez problemu, czuje się bezpiecznie i wie, ze nie musi się bronić ani walczyć o przetrwanie. A jakie głupawki dostaje!!!! SZOK - śmiga wtedy jak mała torpeda i prawie żadne zdjęcie z tego biegania nie jest ostre, ale i tak wstawię żebyście też mogły nacieszyć oko bo to jest niesamowite!!!! Ale psów nie lubi i wolałaby być jedynaczką - noszoną na rączkach i rozpieszczaną :lol: należy jej się to! Niestety panna zrobiła nam przykra niespodziankę i jak poczuła się lepiej to zachciało jej się rozmnażać - dostała cieczkę... zawsze na wysokościach :lol: Quote
Recommended Posts