Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Nareszcie udało mi się namówić Promke do zabawy misiem :) Nieśmiało, ale jednak zaczęła sie bawic i biegać za nim :) Potem piłeczka A następnie cudny widok dwóch panienek bawiących się wspólnie misiem Widok dwóch szczęśliwych psów- bezcenny :multi: Quote
Margi Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Fajne zdjęcia.Ogonki w górze tzn dziewczynki szczęśliwe.:lol: Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Właśnie zakończyliśmy naukę " kosiarka jak pracuje to nie należy uciekać do domu" :) Karol kosił a ja bawiłam się z PP. Na początku niepewność a potem zabawa. Może bez jakiegoś szaleństwa i wielkiego entuzjazmu z powodu hałasu, ale jednak była :) Niepewność zamieniła się jedynie w brak komfortu z powodu hałasu. A to akurat mamy wszyscy ;) Powolutku, w mierę możliwosci przekonuję je do różnych rzeczy. Szkoda tylko że mam niewiele czasu na to bo bardzo fajnie się z nimi pracuje. Quote
kiyoshi Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 cudowne zdjęcia:) sunie takie szczęśliwe!! Pysiu...wspaniała z Ciebie opiekunka:D Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Chyba są szczęśliwe. Przynajmniej tak się zachowują ;) Nawet poważna Promka zaczyna być niepoważna coraz częściej. Mogę tez powiedzieć, że nie boja się burzy. Przeleciała taka jedna dzisiaj niedaleko z grzmotami i błyskawicami. Stałam wtedy przy płocie i rozmawiałam z sąsiadką. Obie oczywiscie obok mnie ) Panny PP napadły kiedyś na sąsiadki sunie- Nelly - przez plot. Nelly jest w typie ONka, czyli dość spora. I nie daje sobie w kasze dmuchać. Napadnięta napadła na nie też i od tej pory panny PP trzymały się daleko od płotu od strony sąsiadki :diabloti: Dzisiaj podeszły nawet przy Nelly do niego bo przecież ja- ich obrońca- tam byłam :evil_lol: Stały schowane za mną cały czas. No i ta burza. Jak zagrzmiało to pochwaliłam za brak reakci i tak się wydurniałam cały czas. Za którymś grzmotem obie od razu zamachały wesoło ogonkami, bo przecież ja zaraz odezwę się radośnie :lol: Nie wiem jaka byłaby ich reakcja beze mnie obok. Panienkom wszystkim w sumie trzem poświęciłam dzisiaj cały swój dzień. Miały mnie dla siebie. Były dwa razy na spacerkach, bawiły się, uczyły i były miziane. Mam nadzieję, ze im się w główkach nie poprzewraca, bo codziennie tak nie ma ;) I nowe fotki Premka z misiem Promka bez ;) I teraz trzy razy miziak, przytulak Promka Nareszcie jej mogę zrobić zdjęcie ;) Jeszcze wczoraj zawsze była przyklejona do mnie i było to praktycznie niemożliwe. Quote
malawaszka Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 superrr fotki :loveu: fajnie, że panienki nie boją się burzy! Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Super to są Twoje ;) Moje po prostu są i tyle ;) No to proszę jeszcze Promocje ;) I dalej mój pysiolek do zacałowania Obie słodzizny I Premia Tej z kolei dzisiaj mogłam robić portreciki z bliska bez strachu że z radości iz się schylam wskoczy mi na głowe :evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 haha a mówisz, że ja jestem kokietka :D oj babo babo :eviltong: Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Moje fotki ładne, bo ładnemu we wszystkim dobrze ;) Mam jeszcze cztery zdjęcia Premii Wszystkie podobne, ale nie umiałam wybrać które wstawić ;) Quote
kiyoshi Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 przecudne te fotki:D a u Premki najbardziej ubóstwiam jej puchate łapki:) tak pięknie je do zdjęć wystawiła:D Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Nio :) Te łapinki ma takie, jakby w paputkach chodziła :) Promocja ma ostrą sierść i nawet zaraz po czesaniu dokładnym wygląda jakby nigdy czesana nie była. Tylko pycholek wygląda schludnie ;) Premka ma też ostrawą na łapinkach sierść okrywową, ale nawet nie czesana wygląda zawsze ładnie. Chyba że mokra ;) Ogólnie Premia ma taki urok szczeniaka. Karol mówi, ze byałaby idealna do reklam ;) Ale pysio do całowania to Promka wyciąga najsłodziej. Na dodatek potrafi się na kolankach czy na łóżku tulić jak żaden pies :) Quote
ania0112 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Boskie dziewczyny:loveu: promka z misiem fajoska ale łapki Premki są the best! Fajnie czytać takie same dobre wieści :) no poza Furcią:evil_lol: Quote
kiyoshi Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 coś w tym jest, że Premka by się do telewizji nadawała....jest wyjątkowo urocza, tylko, żeby chociaż jedno oczko było jej jeszcze widać;) i kilka sztuczek nauczyć...no!!! Ktoś tu ma 'łeb do interesów' ;) Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Są bardzo fajne :) Premka jak się cieszy to macha całym kręgosłupem :evil_lol: Promka obi to bardziej ogonem, ale doopinka jej też chodzi :) Dziewczynki pojadły i teraz się wspólnie bawią. Niech zawsze mają takie beztroskie życie! Quote
danyww Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Słodzizny słodkie :loveu: Zmorki już nie "męczą"? ..i jak zdrowie Zmorki. Minęły jej te dolegliwości? Quote
merryjanee Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 ale Premka jest genialna. kojarz mi się z moja Dżunią tak samo słodko na zdjęciach wychodzi :) i ten języczek :) Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Zrobiłam dziewczynkom ogłoszenia na gumtree i na tablicy: http://www.gumtree.pl/cp-psy-szczenieta/katowice/promocja-i-premia-dwie-urocze-mlode-i-male-suczki-szukaja-domu-485852901?Guid=13ebbefb-fa50-a20b-2754-e69bffff6b3b http://tablica.pl/oferta/promocja-i-premia-dwie-mlode-ale-i-urocze-suczki-szukaja-domu-ID2TUrL.html Jeszcze na morusku zaraz zrobię. Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 danyww napisał(a):Słodzizny słodkie :loveu: Zmorki już nie "męczą"? ..i jak zdrowie Zmorki. Minęły jej te dolegliwości? Męczą. Zaszczuły ją. To taka sirota pacyfistyczna i łatwo to uczynić. Ale pilnuję. One nie rzucają sie na nią, nie warczą itd. Wystarczy ze są i patrzą sie na nią. Ale Zmorka ma większe prawa i nie jest tylko z nimi. Ona wchodzi do góry domu i tam jest królową ;) Z nią chyba wszystko ok. merryjanee napisał(a):ale Premka jest genialna. kojarz mi się z moja Dżunią tak samo słodko na zdjęciach wychodzi :) i ten języczek :) Dżunia to kawał smyka a Premka jest słodka dokładnie tak na jaką wygląda :) Quote
merryjanee Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Pysia napisał(a): Dżunia to kawał smyka a Premka jest słodka dokładnie tak na jaką wygląda :) co prawda to prawda, Dżunka tylko słodko wygląda Quote
merryjanee Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Pysiu, jaki masz aparat? Super zdjęcia wychodzą. Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Aparat mam dobry- Canon EOS 400d. Tylko obiektyw stary i kitowy.... Na dodatek popsuty. Od obiektywu zależy baaaaaardzo dużo niestety. I morusek: http://www.morusek.pl/ogloszenie/168697/Promocja-i-Premia--dwie-male-mlode-i-urocze-suczki-szukaja-domu/ Porobiłam bo mi malawaszka nad głową siekiere trzymała. I teraz mnie ściska w dołku... Quote
merryjanee Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='Pysia']Aparat mam dobry- Canon EOS 400d. Tylko obiektyw stary i kitowy.... Na dodatek popsuty. Od obiektywu zależy baaaaaardzo dużo niestety. I morusek: http://www.morusek.pl/ogloszenie/168697/Promocja-i-Premia--dwie-male-mlode-i-urocze-suczki-szukaja-domu/ Porobiłam bo mi malawaszka nad głową siekiere trzymała. I teraz mnie ściska w dołku... planuje zakup dlatego pytam. polecasz ten aparat czy jakiś inny? Wybaczcie, że tak nie w temacie. Nie mogę przestać patrzeć na tą fotkę : Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Canony są super. Teraz jest chyba model 500d albo 550d już z funkcją filmów. Obiektyw kitowy w komplecie też jest dużo lepszy niż te 6 lat temu. Polecam jak najbardziej. To droga zabawka, ale warta swojej ceny. Na dodatek mój ma 6 lat, setki tysięcy zdjęć za sobą i nadal robi zdjęcia. Żadna cyfrówka by tego nie wytrzymała ;) To lustrzanka cyfrowa ;) Tylko trzeba sie na manualnu nauczyć tym robić zdjecia. Ale to nie jest jakieś trudne ;) A jak dokupisz obiektyw o jasnym świetle to będziesz miała bajkę. Tylko ze te obiektywy znowu są drogie.... Tablica aktywowana: http://tablica.pl/oferta/promocja-i-premia-dwie-mlode-male-i-urocze-suczki-szukaja-domu-ID2TUrL.html#0a0283e51e Quote
merryjanee Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='Pysia']Canony są super. Teraz jest chyba model 500d albo 550d już z funkcją filmów. Obiektyw kitowy w komplecie też jest dużo lepszy niż te 6 lat temu. Polecam jak najbardziej. To droga zabawka, ale warta swojej ceny. Na dodatek mój ma 6 lat, setki tysięcy zdjęć za sobą i nadal robi zdjęcia. Żadna cyfrówka by tego nie wytrzymała ;) To lustrzanka cyfrowa ;) Tylko trzeba sie na manualnu nauczyć tym robić zdjecia. Ale to nie jest jakieś trudne ;) A jak dokupisz obiektyw o jasnym świetle to będziesz miała bajkę. Tylko ze te obiektywy znowu są drogie.... Tablica aktywowana: http://tablica.pl/oferta/promocja-i-premia-dwie-mlode-male-i-urocze-suczki-szukaja-domu-ID2TUrL.html#0a0283e51e okej, wezmę to pod uwagę przy kupnie Quote
Pysia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Wszystkie trzy dziewczyny dostały dzisiaj po kosteczce prasowanej z supełkami. Zmorka poszła konsumować. ZmecZyło ją to nieco ;) Premka uciekła w cień też w celach konsumpcyjnych. Zresztą do tej pory obgryza zdobycz :) Promka poszła....zakopać kość :evil_lol: Nawet jej nie napoczęła ;) TZ odnalazł i schował. Nie chcielibyśmy aby zrobiła to Zmorka i zjadła- bo to byłoby o jedną za wiele dla starowinki. Teraz Promka pilnuje Premki :diabloti: Dzięki kosteczkom wypróbowałam też czy pozwalają sobie takie zdobycze z pysiów wyciągać. Test zdały celująco :) Quote
Recommended Posts