Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nareszcie udało mi się namówić Promke do zabawy misiem :) Nieśmiało, ale jednak zaczęła sie bawic i biegać za nim :) Potem piłeczka

A następnie cudny widok dwóch panienek bawiących się wspólnie misiem

Widok dwóch szczęśliwych psów- bezcenny :multi:

• Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie zakończyliśmy naukę " kosiarka jak pracuje to nie należy uciekać do domu" :) Karol kosił a ja bawiłam się z PP. Na początku niepewność a potem zabawa. Może bez jakiegoś szaleństwa i wielkiego entuzjazmu z powodu hałasu, ale jednak była :) Niepewność zamieniła się jedynie w brak komfortu z powodu hałasu. A to akurat mamy wszyscy ;)
Powolutku, w mierę możliwosci przekonuję je do różnych rzeczy. Szkoda tylko że mam niewiele czasu na to bo bardzo fajnie się z nimi pracuje.

Posted

Chyba są szczęśliwe. Przynajmniej tak się zachowują ;) Nawet poważna Promka zaczyna być niepoważna coraz częściej.
Mogę tez powiedzieć, że nie boja się burzy. Przeleciała taka jedna dzisiaj niedaleko z grzmotami i błyskawicami. Stałam wtedy przy płocie i rozmawiałam z sąsiadką. Obie oczywiscie obok mnie ) Panny PP napadły kiedyś na sąsiadki sunie- Nelly - przez plot. Nelly jest w typie ONka, czyli dość spora. I nie daje sobie w kasze dmuchać. Napadnięta napadła na nie też i od tej pory panny PP trzymały się daleko od płotu od strony sąsiadki :diabloti: Dzisiaj podeszły nawet przy Nelly do niego bo przecież ja- ich obrońca- tam byłam :evil_lol: Stały schowane za mną cały czas. No i ta burza. Jak zagrzmiało to pochwaliłam za brak reakci i tak się wydurniałam cały czas. Za którymś grzmotem obie od razu zamachały wesoło ogonkami, bo przecież ja zaraz odezwę się radośnie :lol: Nie wiem jaka byłaby ich reakcja beze mnie obok.
Panienkom wszystkim w sumie trzem poświęciłam dzisiaj cały swój dzień. Miały mnie dla siebie. Były dwa razy na spacerkach, bawiły się, uczyły i były miziane. Mam nadzieję, ze im się w główkach nie poprzewraca, bo codziennie tak nie ma ;)

I nowe fotki

Premka z misiem

Promka bez ;)

I teraz trzy razy miziak, przytulak Promka

Nareszcie jej mogę zrobić zdjęcie ;) Jeszcze wczoraj zawsze była przyklejona do mnie i było to praktycznie niemożliwe.

Posted

Super to są Twoje ;) Moje po prostu są i tyle ;)

No to proszę jeszcze Promocje ;)

I dalej mój pysiolek do zacałowania

Obie słodzizny

I Premia

Tej z kolei dzisiaj mogłam robić portreciki z bliska bez strachu że z radości iz się schylam wskoczy mi na głowe :evil_lol:

Posted

Moje fotki ładne, bo ładnemu we wszystkim dobrze ;)

Mam jeszcze cztery zdjęcia Premii

Wszystkie podobne, ale nie umiałam wybrać które wstawić ;)

Posted

Nio :) Te łapinki ma takie, jakby w paputkach chodziła :)
Promocja ma ostrą sierść i nawet zaraz po czesaniu dokładnym wygląda jakby nigdy czesana nie była. Tylko pycholek wygląda schludnie ;) Premka ma też ostrawą na łapinkach sierść okrywową, ale nawet nie czesana wygląda zawsze ładnie. Chyba że mokra ;) Ogólnie Premia ma taki urok szczeniaka. Karol mówi, ze byałaby idealna do reklam ;) Ale pysio do całowania to Promka wyciąga najsłodziej. Na dodatek potrafi się na kolankach czy na łóżku tulić jak żaden pies :)

Posted

coś w tym jest, że Premka by się do telewizji nadawała....jest wyjątkowo urocza, tylko, żeby chociaż jedno oczko było jej jeszcze widać;)
i kilka sztuczek nauczyć...no!!!
Ktoś tu ma 'łeb do interesów' ;)

Posted

Są bardzo fajne :) Premka jak się cieszy to macha całym kręgosłupem :evil_lol: Promka obi to bardziej ogonem, ale doopinka jej też chodzi :)
Dziewczynki pojadły i teraz się wspólnie bawią. Niech zawsze mają takie beztroskie życie!

Posted

danyww napisał(a):
Słodzizny słodkie :loveu: Zmorki już nie "męczą"? ..i jak zdrowie Zmorki. Minęły jej te dolegliwości?

Męczą. Zaszczuły ją. To taka sirota pacyfistyczna i łatwo to uczynić. Ale pilnuję. One nie rzucają sie na nią, nie warczą itd. Wystarczy ze są i patrzą sie na nią. Ale Zmorka ma większe prawa i nie jest tylko z nimi. Ona wchodzi do góry domu i tam jest królową ;) Z nią chyba wszystko ok.

merryjanee napisał(a):
ale Premka jest genialna.
kojarz mi się z moja Dżunią tak samo słodko na zdjęciach wychodzi :)
i ten języczek :)

Dżunia to kawał smyka a Premka jest słodka dokładnie tak na jaką wygląda :)

Posted

[quote name='Pysia']Aparat mam dobry- Canon EOS 400d. Tylko obiektyw stary i kitowy.... Na dodatek popsuty. Od obiektywu zależy baaaaaardzo dużo niestety.

I morusek:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/168697/Promocja-i-Premia--dwie-male-mlode-i-urocze-suczki-szukaja-domu/

Porobiłam bo mi malawaszka nad głową siekiere trzymała. I teraz mnie ściska w dołku...

planuje zakup dlatego pytam. polecasz ten aparat czy jakiś inny?

Wybaczcie, że tak nie w temacie.
Nie mogę przestać patrzeć na tą fotkę :

Posted

Canony są super. Teraz jest chyba model 500d albo 550d już z funkcją filmów. Obiektyw kitowy w komplecie też jest dużo lepszy niż te 6 lat temu. Polecam jak najbardziej. To droga zabawka, ale warta swojej ceny. Na dodatek mój ma 6 lat, setki tysięcy zdjęć za sobą i nadal robi zdjęcia. Żadna cyfrówka by tego nie wytrzymała ;) To lustrzanka cyfrowa ;) Tylko trzeba sie na manualnu nauczyć tym robić zdjecia. Ale to nie jest jakieś trudne ;) A jak dokupisz obiektyw o jasnym świetle to będziesz miała bajkę. Tylko ze te obiektywy znowu są drogie....

Tablica aktywowana: http://tablica.pl/oferta/promocja-i-premia-dwie-mlode-male-i-urocze-suczki-szukaja-domu-ID2TUrL.html#0a0283e51e

Posted

[quote name='Pysia']Canony są super. Teraz jest chyba model 500d albo 550d już z funkcją filmów. Obiektyw kitowy w komplecie też jest dużo lepszy niż te 6 lat temu. Polecam jak najbardziej. To droga zabawka, ale warta swojej ceny. Na dodatek mój ma 6 lat, setki tysięcy zdjęć za sobą i nadal robi zdjęcia. Żadna cyfrówka by tego nie wytrzymała ;) To lustrzanka cyfrowa ;) Tylko trzeba sie na manualnu nauczyć tym robić zdjecia. Ale to nie jest jakieś trudne ;) A jak dokupisz obiektyw o jasnym świetle to będziesz miała bajkę. Tylko ze te obiektywy znowu są drogie....

Tablica aktywowana: http://tablica.pl/oferta/promocja-i-premia-dwie-mlode-male-i-urocze-suczki-szukaja-domu-ID2TUrL.html#0a0283e51e

okej, wezmę to pod uwagę przy kupnie

Posted

Wszystkie trzy dziewczyny dostały dzisiaj po kosteczce prasowanej z supełkami. Zmorka poszła konsumować. ZmecZyło ją to nieco ;)
Premka uciekła w cień też w celach konsumpcyjnych. Zresztą do tej pory obgryza zdobycz :)
Promka poszła....zakopać kość :evil_lol: Nawet jej nie napoczęła ;) TZ odnalazł i schował. Nie chcielibyśmy aby zrobiła to Zmorka i zjadła- bo to byłoby o jedną za wiele dla starowinki. Teraz Promka pilnuje Premki :diabloti:
Dzięki kosteczkom wypróbowałam też czy pozwalają sobie takie zdobycze z pysiów wyciągać. Test zdały celująco :)