Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morgana zaczyna stawac na lapke i lekko sie nia podpierac.
Mam mozliwosc kupic taka weterynaryjna masc/wcierke ktora znakomicie robi pourazowo, regeneruje wiezadla sciegna stawy miesnie , stosuje sie ja u koni i jest tylko u weterynarzy dostepna. Nie jest tania, ale cioteczki poratowaly Morgane wiec chyba zamowie, i bede jej ta lapke nacierac.
Z tym ze jeszcze nie teraz bo na lapce sa niestey wciaz trzy glebokie odlezyny z ktorych do niedawna saczyla sie ropa. Smarujemy stosownym antybiotykiem (ktory natychmiast jest zlizywany:evil_lol: i zawinac nie mozemy bo to odlezyna i goi sie zle)

dziekuje najmocniej za wplate od AniaB z bazarku dla Mordzian,od AniG i od cioci Figa33 niezawodnej :calus:

dzis odbyla sie czesc pierwsza postrzyzyn, jeszcze nie zakonczona, poniewaz Morgana niemozebnie sie wierci:shake:
jednakowoz wyglada juz prawie uroczo

aby wygladala calkiem uroczo musze wykonac strzyzenie pyska a to jest ekwilibrystyka, poniewaz Mordzian NIENAWIDZI operacji w tamtych okolicach. Wierci sie kreci wyrywa, co chwyce kosmyk to go wyszarpuje...
Wasy ma jak Pilsudski i MUSZE cos z tym zrobic, ale jak???
Przeciez nie sila.

Posted

No ale ona ma nie zrośnięty paliczek. Wiec masc nic nie da. Czy weterynarz powiedział czy to sie zrosnie jak zostawisz tak jak jest?
Antybiotyk jak posmarujesz to zostaw łape zabandazowana na pół godziny. POtem dopiero zdejmij banadaz. Wchłonie sie na tyle aby już nei zlizała

Posted

lekarz mowi ze nawet jak sie nie zrosnie to sie stworzy miedzy-staw czy jakos tak.
I wciaz przekonuje mnie, ze operacja na takiej malenkiej kosteczce w lapce grubosci 2 cm to ryzyko dla sciegien i samej kostki... plus dodatkowy bol i stres dla psa. I te odlezyny, co z nimi zrobic wtedy...
zdjecie bede miala niestety dopiero jutro, nie moglam pojechac do BB.

Posted

AniaB napisał(a):
rozliczam sie z bazarków dla morgany:

30 zł bazarek filizanki cytrynkowe - wpłata Aga76:loveu:
60 zł bazarek torby i okularki panterka - wpłata Han&Dom:loveu:
90 zł - wpłata własna Han&Dom - bez zadnego bazarku!!:loveu: :loveu: :loveu:
12 zł bazarek okulary czarne - wpłata aniac (odbieram, jutro osobiscie i przekazuję fant):loveu:

RAZEM 192 zł do przelania :multi: (pójda w sobote lub poniedziałek bo wtedy bede robić wszystkie swoje przelewy)

wszystkim uczestnikom bazarków bardzo bardzo dziękujemy!!

Dorothy - przelew poszedł wczoraj wieczorem..
Bardzo Cie prosze jak przyjda pieniażki na Twoje konto napisz mi to na watku tutaj..
Po tych wszystkich zawirowaniach na dogo z pieniażkami wole wszystko załatwić oficjalnie..:oops: :oops:
A bazarkowicze pewnie równiez chcieliby wiedziec ze ich wpłaty nie zostały przejedzone przez brende..;) :evil_lol:

Posted

dorota- sluchaj jak sa odlezyny to psa w gips nie wsadzicie...ja wlasnie tez walcze z odlezynami- gips wczoraj sciagniety!!!!

ps. Demi tez z balkonu wypadla-plaga jakas??

sluchaj- ja stosowalam rewelacyjne opatrunki- wpierw zelowe, a teraz takie wysuszajace...wyciagaja cala rope na zewnatrz...acuacel czy jakos tak- z jonami srebra...tanie nie sa- jeden 30zlotych ale nam starcza na 2zmiany opatrunkow...wet ich nie ma trzeba zamawiac w aptece...zapytaj przy okazji weta..one NIESAMOWICIE pomagaja(slawny Synus tez ich chyba uzywal)...jesli powie ze sie przydadza to ja ci podesle z 2takie...jak beda sie sprawdzaly to zawsze postaram sie cos zdzialac...choc tyle...
tez czuje sie winna...obiecalam przyjechac...obiecalam ze odsapniesz zalatwisz sprawy a ja zajme sie twoim stadem...i nawalilam...

wiec choc tyle moge dla Cieie zrobic...

Posted

10x10 ale my je tniemy...bo odlezyny sa w kilku miejscach...
najpierw miala opatrunki zelowe u weta przez prawie 2tyg...teraz ma te- rewelacja-rany sa caly czas czyste a cala ropa poza opatrunkiem...
opakowanie da sie zamknac ponownie...wiec na 2zmainy co 2-3dni nam starcza...place za 1 30zlotych ale teraz zamowie wiecej i bede zalatwiala znizke...

Posted

czyli najpierw żelowe ( aqua gel czy granuflex ?), a potem dopiero aquacel ag?

A może wystarczy od raz aquacel ag jeśli jest wysięk ropny u Morgany?
Jak myślisz? ( kalOla wiem męczę Cię tymi pytaniami...:oops:)

Dorotko jest wysięk ropny?

Posted

tak, te dziury sa glebokie dosyc jak na taka mala lapke i wilgotne, saczy sie troche taka zolta kleista ciecz. Zasycha miejscami w strupy ale pod spodem dalej ropa..
Mordzian ma malutkie lapki wiec mysle ze starczylyby male plasterki, KaLolina Twoja sunia to chyba duzy pies o ile pamietam?

Co Ty wygadujesz, nie czuj sie winna pomagasz innemu psu i masz na glowie mnostwo wlasnych problemow, wiec przestan. Kto wie co bysmy tu mialy z trzema psami w gipsie, w razie czego , istny cyrk :roll:
a niestety co komu pisane... rozumiesz. Ja nie mam cienia pretensji wiec wyluzuj. Raczej do siebie- ze nie umialam dopilnowac :-(
Mordzian wyglada bosko z wystrzyzona grzywka, ach, jestem w niej dozgonnie zakochana, i chyba z wzajemnoscia...:iloveyou:
dzis Morgana nie pozwolila podejsc do mnie Hosce, a jest to sunia wielkosci ON-ki... Mordzian przyjela postawe wyczekujaco-zaczepna, a tamta powoli podchodzila... az sie jej oberwalo. I poszla sobie, respektyujac Morgane.
No ale fakt, z Hossa spedzam czas na pastwisku, bo tam nie wpuszczam innych psow, poniewaz tylko Hossa umie uciec w razie czego spod kopyt, jest szybka jak blyskawica.
I pewnie Morgana sobie odbija te zdrady pastwiskowe :evil_lol:

Posted

Sławny Synuś po tych opatrunkach mało nie umarł, charcica wetki też - trzeba szczególnie uważać, bo niektóre psy są na nie niezwykle uczulone.

Posted

Dorothy napisał(a):
jak juz pisalam powyzej- pieniazki juz sa!!!
200zl!!
dziekuje wszystkim bazarkowiczom i Tobie przede wszystkim!
:calus:

przepraszam dorothy - nie czytałam poprzedniej Twojej wypowiedzi..Mam taki wir ze jedynie pisze rzeczy informacyjne..:(z dobrych wiadomosci: mam kolejne 100 zł dla morgany od Han&Dom :)Przelew ode mnie do Ciebie pójdzie prawdopodobnie w poniedziałek - i znów bede Cie prosic o potwierdzenie na wątku;)

Posted

W sprawie leczenia odleżyn mam doświadczenie jeżeli chodzi o ludzi, ale nie myślę żebyśmy się tak bardzo różnili ;) .
W mojej rodzinie było sporo starszych, leżących osób. Myślę, że wiecie jak szybko tacy ludzie nabawiają się odleżyn....:shake: My radzilismy sobie bardzo dobrze nacierając chore miejsca kostkami lodu. Goi się błyskawicznie i nie powstają nowe odlezyny. Jest to tak prosty sposób, że aż niewiarygodny, ale skuteczny. U psów nigdy nie próbowałam, ale na ludzi działa.
Mojej kuzynce w USA kazali nacierać brodawki lodem po karmieniu dziecka, miała zmacerowane i rewelacyjnie się zagoiły.
Jak chcesz możesz spróbować bo sposób wyjątkowo tani ;) a może na Morganę zadziała? Sama jestem ciekawa :roll:

Posted

Kochane dziewczyny chcę sie z Wami pożegnać, wyjeżdżam na urlop ,
nie wiem czy dorwę jakiegoś neta.

Nie dajcie się smutkom , pozdrowienia Dorotko dla całej Twojej gromadki .:lol:

Posted

dziekujemy za bazarki kochane cioteczki!!!
:CALUS: :calus: :calus:

Cioci fidze33 najmilszych cudownych wakacji !!! wspanialego urlopu!

a nam troche deszczu... :modla:

Posted

AnkaG napisał(a):
A u mnie dno ... W piątek dostałam wypowiedzenie z pracy - likwidacja stanowiska. TZ od trzech miesiecy jest bez pracy ... :-(

A jakieś dobre wiadomości ? Bo na tym dogo można się zdołować :shake:

Posted

Jezu Ania, no to rzeczywiscie wiadomosc taka ze mozna sie zastrzelic. Bidulko przytulam :calus: tyle moge na odleglosc...:shake:

z dobrych wiesci moze to, ze dzis bedac z Mordzianem na zawodach w Bolixie spotkalam dziewczyne niezwykle mila, konczaca wlasnie studiowac weterynarie. Zwrocila jej uwage lapka Mordzian. I sama mnie zaczepila. Gadalysmy chwilke dobra i powiedziala po obmacaniu ze glowna przyczyna jest tu zanik miesni i oslabienie tej lapy. Niekoniecznie brak sruby choc i to dobrze by bylo zrobic, ale ten zanik miesni fatalny.
I poradzila mi JAK masowac, gdzie masowac, w jaki sposob, ze az od lopatki, plus poradzila nagrzewanie lampa, plus kapiele w wannie pelnej wody zeby Morgana plynela (sama tez bede plynela po ostatnich doswiadczeniach z kapiela, gdzie cala lazienka byla zalana:evil_lol:)
Bardzo jej dziekowalam, widac ze bedzie z niej bardzo zaangazowany wet,milo spotykac takich ludzi, naprawde, i zaraz zaczynamy od dzis rehabilitacje :-)