Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napiszcie jak tylko będzie znana opinia weta na temat przyczyn
"nie chodzenia" ... BARDZO PROSZĘ
a cioteczka Hund niech da na pw nr konta albo adres, bo kaska (30zl) nie duża ale paczka smaczna - czekają!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PW będzie :) dziekuję Ci bardzo :)
Śrutka rano przywitała mnie machaniam ogona :) przeszła więcej niż wczoraj !!! SZOK!!! Nieporadnie ale przeszła za budynek :) potem jednak przewróciła się i już leżała. Wstała tylko na sikanko :) I tak poleżałyśmy godzinkę na trawce :) pomasowałam jej łapki , wygłaskałam :) porozmawiałam z panem który się nią opiekuje :) Na koniec Śrutka dostała ode mnie śniadanko które pożarła :)
Po południu bubu przyjedzie ją wykąpać :)

Posted

Ola jestescie wspaniale, naprawde. Kochane dziewczyny.
Moze jednak ona sie podniesie jak zyska chec do zycia, i troszke wzmocni miesnie.... Mam wielka nadzieje... ze choc odrobinke jej sie poprawi...

Posted

Dzieki Dorotko ale to Śrutka jest wspaniała i dzielna . Daje sobie wszystko ze sobą zrobić i jest taka ciekawa świata :) Wspaniale to byłoby gdyby ktoś znalazł się i ja pokochał.

Posted

bubu właśnie pędzi swoją formułą 1 żeby wykąpać Śrutkę i wystawić na słoneczko póki jeszcze grzeje :)

Pieseczku szykuj futerko :)

Posted

dziewczyny to super !
musicie tylko uważać żeby nie przytyla bo leczenie zapalenia stawów pójdzie w diably.... sloneczko i ciepelko teraz bardzo na czasie....
prosimy cioteczke bubu ,żeby po kąpiólce byl ręczniczek...
lapki masować od dolu do góry wzdluż - koniecznie i bardzo elikatnie

Posted

Śrutka została wykąpana w wodzie i skąpana w słońcu :) teraz pewnie leży na posłaniu i pożera porcję obiadku :) hahaha ale z niej żarłok :)

Kto się decyduje na takie śliczne stworzonko :)

Posted

Nie wytrzymałam i pojechałam jeszcze raz dzisiaj do niej :) przed chwilą wróciłam :) Śryteczka jest pachnąca ale ma mokre futerko dlatego była krótko na trawce. Ona musiałą mieszkać w domku kiedyś bo czeka z załatwianiem na wyjście na pole. Wysikała się , poszukała właściwej do jedzenia trawki i zaniosłąm ją na kocyk do pomieszczenia.
Aha zjadłą wszystkie puszki które były :) Jutro kupię nowe :) Głodomór z niej niezły :)

Posted

[quote name='Hund']Napisałam CI priwa :)

Wiek określił weterynarz schroniskowy dlatego tego się trzymamy.
Hmmm :cool3: wiem z doświadczenia, że weci schroniskowi określają wiek psa "z sufitu", często bez zaglądania w zęby, więc tym bardziej wątpię, żeby to było zgodne z prawdą - zapytajcie innego weta jak będziecie z nią w jakimś gabinecie - jestem pewna, że powie coś innego (moja ośmioletnia suka ma gorsze zęby niż Śrutka :razz:)

Zrobiłam aukcję bazarkową dla suni - na jej diagnozowanie i leczenie:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5645366#post5645366

Czy ona już ma swoją "skarpetę" na AFN-ie?

Posted

pieniążki na Śrutke zbieramy na AFN do naszej skarpety " schronisko w żywcu" w tej chwili wszystko z tej skarpety idzie na nią bo mamy długi i bieżące duże wydatki. Niestety skarpeta jest pusta :(

Posted

Panna Śrutka już jest tak rozluźniona że jak ją wyniosłam na trawkę to przewróciła się na grzbiet i prosiła o głaskanie po brzuszku.

Posted

pięknie, ze juz po kąpieli i że taka czyścioszka z niej ale z tym apetytem to uważajcie STAWY !!!

czy ten lek o którym pisalaś juz dostaje i jaką dawkę...
a czy próbuje sama wstawać ?
a jak ją postawisz na 4 lapy to ona stoi tylko nie chodzi czy od razu siada ?
a jeżeli stoi to normalnie czy troszkę krzywo np. wygięty grzbiet ?

Posted

Jak ją postawisz to siada a stoi i chodzi krzywo . Leki cały czas dostaje. Śrutka ma niedowagę i możesz jej policzyć kości więc spokojnie może sobie podjadać na razie.

Posted

Jest bezkonfliktowa i gdyby chciał ją sobie ktoś przygarnąć to na prawdę dużo się przy niej nie urobi :) pomasuje wygłaska , wyniesie na słonko :) . Śrutka załatwia się na polu więc nie nabrudzi w domu :) Skarbek malutki :)

Posted

_bubu_ napisał(a):
pieniążki na Śrutke zbieramy na AFN do naszej skarpety " schronisko w żywcu" w tej chwili wszystko z tej skarpety idzie na nią bo mamy długi i bieżące duże wydatki. Niestety skarpeta jest pusta :(

Dopiero teraz trafiłam na wątek Śrutki.
Śliczna psinka, cieszę się, że nabrała znowu zaufania do człowieka :multi:
Wpłacę dziś coś na skarpetę dla żywieckich psiaków.

Posted

Kochana Hund
ona zostala uderzona i nikt tego wtedy nie leczyl, ale podobnie jak ty jestem optymista i wierzą, że leki i WASZA opieka przyniosą jej troszkę zdrówka a przede wszystkim witamina M
domku szukam dla niej też

Posted

agat21 napisał(a):
Dopiero teraz trafiłam na wątek Śrutki.
Śliczna psinka, cieszę się, że nabrała znowu zaufania do człowieka :multi:
Wpłacę dziś coś na skarpetę dla żywieckich psiaków.

dzięki i buziaki dla Ciebie