iczing Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 napiszcie jak tylko będzie znana opinia weta na temat przyczyn "nie chodzenia" ... BARDZO PROSZĘ a cioteczka Hund niech da na pw nr konta albo adres, bo kaska (30zl) nie duża ale paczka smaczna - czekają! Quote
_bubu_ Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Bardzo dziękujemy!! Śrutka sie ucieszy :) Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 PW będzie :) dziekuję Ci bardzo :) Śrutka rano przywitała mnie machaniam ogona :) przeszła więcej niż wczoraj !!! SZOK!!! Nieporadnie ale przeszła za budynek :) potem jednak przewróciła się i już leżała. Wstała tylko na sikanko :) I tak poleżałyśmy godzinkę na trawce :) pomasowałam jej łapki , wygłaskałam :) porozmawiałam z panem który się nią opiekuje :) Na koniec Śrutka dostała ode mnie śniadanko które pożarła :) Po południu bubu przyjedzie ją wykąpać :) Quote
Dorothy Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Ola jestescie wspaniale, naprawde. Kochane dziewczyny. Moze jednak ona sie podniesie jak zyska chec do zycia, i troszke wzmocni miesnie.... Mam wielka nadzieje... ze choc odrobinke jej sie poprawi... Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Dzieki Dorotko ale to Śrutka jest wspaniała i dzielna . Daje sobie wszystko ze sobą zrobić i jest taka ciekawa świata :) Wspaniale to byłoby gdyby ktoś znalazł się i ja pokochał. Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 bubu właśnie pędzi swoją formułą 1 żeby wykąpać Śrutkę i wystawić na słoneczko póki jeszcze grzeje :) Pieseczku szykuj futerko :) Quote
iczing Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 dziewczyny to super ! musicie tylko uważać żeby nie przytyla bo leczenie zapalenia stawów pójdzie w diably.... sloneczko i ciepelko teraz bardzo na czasie.... prosimy cioteczke bubu ,żeby po kąpiólce byl ręczniczek... lapki masować od dolu do góry wzdluż - koniecznie i bardzo elikatnie Quote
Dorothy Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 a skad wiadomo ze to zapalenie stawow? (przepraszam jesli cos przeoczylam na watku ) jestescie dla niej jak mamusie :calus: Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Śrutka została wykąpana w wodzie i skąpana w słońcu :) teraz pewnie leży na posłaniu i pożera porcję obiadku :) hahaha ale z niej żarłok :) Kto się decyduje na takie śliczne stworzonko :) Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Nie wytrzymałam i pojechałam jeszcze raz dzisiaj do niej :) przed chwilą wróciłam :) Śryteczka jest pachnąca ale ma mokre futerko dlatego była krótko na trawce. Ona musiałą mieszkać w domku kiedyś bo czeka z załatwianiem na wyjście na pole. Wysikała się , poszukała właściwej do jedzenia trawki i zaniosłąm ją na kocyk do pomieszczenia. Aha zjadłą wszystkie puszki które były :) Jutro kupię nowe :) Głodomór z niej niezły :) Quote
Marka Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 [quote name='Hund']Napisałam CI priwa :) Wiek określił weterynarz schroniskowy dlatego tego się trzymamy. Hmmm :cool3: wiem z doświadczenia, że weci schroniskowi określają wiek psa "z sufitu", często bez zaglądania w zęby, więc tym bardziej wątpię, żeby to było zgodne z prawdą - zapytajcie innego weta jak będziecie z nią w jakimś gabinecie - jestem pewna, że powie coś innego (moja ośmioletnia suka ma gorsze zęby niż Śrutka :razz:) Zrobiłam aukcję bazarkową dla suni - na jej diagnozowanie i leczenie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5645366#post5645366 Czy ona już ma swoją "skarpetę" na AFN-ie? Quote
Hund Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Dzięki za bazarek !! A skarpety Śrutka nie ma ale psy żywieckie ogólnie tak :) Quote
_bubu_ Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 pieniążki na Śrutke zbieramy na AFN do naszej skarpety " schronisko w żywcu" w tej chwili wszystko z tej skarpety idzie na nią bo mamy długi i bieżące duże wydatki. Niestety skarpeta jest pusta :( Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Panna Śrutka już jest tak rozluźniona że jak ją wyniosłam na trawkę to przewróciła się na grzbiet i prosiła o głaskanie po brzuszku. Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 A słonko grzeje dzisiaj wspaniele i wyleżała się Śrutka troszkę i wygrzała stawy :) i masażym mały był i głaski i czesanko :) Quote
iczing Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 pięknie, ze juz po kąpieli i że taka czyścioszka z niej ale z tym apetytem to uważajcie STAWY !!! czy ten lek o którym pisalaś juz dostaje i jaką dawkę... a czy próbuje sama wstawać ? a jak ją postawisz na 4 lapy to ona stoi tylko nie chodzi czy od razu siada ? a jeżeli stoi to normalnie czy troszkę krzywo np. wygięty grzbiet ? Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Jak ją postawisz to siada a stoi i chodzi krzywo . Leki cały czas dostaje. Śrutka ma niedowagę i możesz jej policzyć kości więc spokojnie może sobie podjadać na razie. Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Jest bezkonfliktowa i gdyby chciał ją sobie ktoś przygarnąć to na prawdę dużo się przy niej nie urobi :) pomasuje wygłaska , wyniesie na słonko :) . Śrutka załatwia się na polu więc nie nabrudzi w domu :) Skarbek malutki :) Quote
agat21 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 _bubu_ napisał(a):pieniążki na Śrutke zbieramy na AFN do naszej skarpety " schronisko w żywcu" w tej chwili wszystko z tej skarpety idzie na nią bo mamy długi i bieżące duże wydatki. Niestety skarpeta jest pusta :( Dopiero teraz trafiłam na wątek Śrutki. Śliczna psinka, cieszę się, że nabrała znowu zaufania do człowieka :multi: Wpłacę dziś coś na skarpetę dla żywieckich psiaków. Quote
iczing Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Kochana Hund ona zostala uderzona i nikt tego wtedy nie leczyl, ale podobnie jak ty jestem optymista i wierzą, że leki i WASZA opieka przyniosą jej troszkę zdrówka a przede wszystkim witamina M domku szukam dla niej też Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Nie wiemy czy została uderzona iczing . Niestety nie wiemy jaka jest jej przeszłość ale domku szukamy. Quote
Hund Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 agat21 napisał(a):Dopiero teraz trafiłam na wątek Śrutki. Śliczna psinka, cieszę się, że nabrała znowu zaufania do człowieka :multi: Wpłacę dziś coś na skarpetę dla żywieckich psiaków. dzięki i buziaki dla Ciebie Quote
_bubu_ Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Śrutka dzisiaj obszczekała pieska :p i wyciągnęła mi z torby bułkę kiedy nie widziałam bo głaskałam kotka :p Quote
Recommended Posts