Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz domek by się przydał ....
ten biedny ogonek którym Śrutunia merda jest złamany ( na zdjęciach to wyszło) na pewno nie był obcięty ani z takim się nie urodziła. Co ona biedulka przeszła :(

Dziękuję Marka za bazarek, to bardzo duża kwota , nawet się nie spodziewałam takiego odzewu. Dzieki że nie zostawiacie nas z tym wszytskim.
Dziś zadzwoniła do mnie Pani która już wcześniej podarowała

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hund']Teraz domek by się przydał ....
ten biedny ogonek którym Śrutunia merda jest złamany ( na zdjęciach to wyszło) na pewno nie był obcięty ani z takim się nie urodziła. Co ona biedulka przeszła :(

Dziękuję Marka za bazarek, to bardzo duża kwota , nawet się nie spodziewałam takiego odzewu. Dzieki że nie zostawiacie nas z tym wszytskim.
Dziś zadzwoniła do mnie Pani która już wcześniej podarowała Śrutce jedzonko. Wiecie każdy telefon i każda pomoc jest dla nas ważna. Bo wtedy wiemy że nie możemy sie poddać.

Posted

Pucka Twój bazarek obserwuję od początku. Nie wiem co jest w środku ale pomysł miałaś świetny :) to niesamowicie oryginalny pomysł.

Patia dzięki za puszkę :) gdybym miała choć sama pokój to chętnie przygarnęłąbym taką ;)

Dzięki wszystkim za pomoc. wieczorem będę u Śrutki to napiszę co z nowości u pieska.

Posted

Filmik bardzo wzruszający. W ogóle chwyta ta sunia za serce bardzo...

Przebrnęłam przez wątek, ale proszę napiszcie w dwóch zdaniach, co dokładnie dolega Śrutce i jakie są rokowania.

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Filmik bardzo wzruszający. W ogóle chwyta ta sunia za serce bardzo...

Przebrnęłam przez wątek, ale proszę napiszcie w dwóch zdaniach, co dokładnie dolega Śrutce i jakie są rokowania.

Śrutka ma przewlekłe zapalnenie stawów i kości. Ponadto zwyrodnienie w kręgosłupie i zanik mięśni w tylnich łapkach :( ma przykurcz i nie staje na wyprostowanych. Ponad to ma (nie wiem jak to się nazywa ) coś ze stopami tz staje na całych łapkach aż do nadgarstka a psy nie stają całą stopą.
Rokowania. Lezcenie jest objawowe. Przyczyna nieznana. Śrutka powinna mieć zrobiny tomograf i na podstawie wyników można będzie powiedzieć dokładnie co jest przyczyną jej złego stanu. Prawdopodobnie do końca życia będzie brała leki.

Jeśli chodzi o narządy wewnętrzne np. watroba, nerki to wszystko pracuje dobrze.

Posted

Hund napisał(a):
Rokowania. Lezcenie jest objawowe. Przyczyna nieznana. Śrutka powinna mieć zrobiny tomograf i na podstawie wyników można będzie powiedzieć dokładnie co jest przyczyną jej złego stanu.

Czy jest u Was możliwość zrobienia tego tomografu?

Posted

Będę wieczorem w lecznicy i zapytam dr Wojtka :) a może dr sam nam na forum odpowie?? ;) Dr przyznał się żę czyta wątki psów które leczy więc może dotarł do Śrutki . Pozdrawiamy .

Posted

Hund napisał(a):
Dziś była pani dr i powiedziała że możemy podać Śrutce glukozaminę. Nie wiadomo czy pomoże ale można spróbować. Patia czy to jest drogie??

Śriteczka jest rozpoznawalna na łące :)
okrzyki są różne np. o idzie gwiazda filmowa albo to ta biedna Śrutka ablo patrzcie to ten piesek z telewizji :)

Posted

to ja tez pozdrawiam pana Wojtka wirtualnie ;)
chyba dzieki mnie zostal tu wplątany w wątki, czuję sie moralnie odpowiedzialna za wieczne suszenie mu głowy :-)

psica wyglada jak podmieniona, rzeczywiscie :-)
ma dziewczyna szczescie...
a Wy jestescie kochane
:calus:

Posted

[quote name='Hund']Dziś była pani dr i powiedziała że możemy podać Śrutce glukozaminę. Nie wiadomo czy pomoże ale można spróbować. Patia czy to jest drogie??

Patrzyłam na Allegro , od 30 zł w górę , czasami łączone z innymi preparatami , jutro mój mąż zapyta tam gdzie kupowalismy dla Bąbla . Na Allegro znalazłam np za 55 zł 180 tabletek glukozaminy z metylosiarczanem metanu ( dodają gratis jeszcze jakiś preparat ) . W aukcji jest napisane:

"Glucosamine + MSM jest preparatem przeznaczonym do stosowania profilaktycznego
i wspomagającego leczenie urazów więzadeł, ścięgien i stawów. Wchodzące w skład
preparatu składniki: siarczan glukozaminy, metylosiarczanmetanu (MSM) oraz
witaminy i minerały działają synergicznie i są bardzo skuteczną kombinacją substancji
aktywnie wspomagających cały system stawowy: chrząstki, kości, więzadła i ścięgna.

Jak działa preparat Glucosamine + MSM ?

Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy, MSM oraz witamin C,
E, B6 i D3 przyczyniają się do szybszej regeneracji sytemu stawowo-kostnego.
Glukozamina to aminocukier, który jest podstawowym składnikiem mazi stawowej, gdy
organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i
bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco "smarowane" i są bardziej podatne na
wyeksploatowanie i uszkodzenia. Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy
wyrównuje jej niedobór, pobudzając tym samym wytwarzanie mazi stawowej
gwarantując prawidłowe funkcjonowanie wszystkich stawów człowieka.
MSM ( metylosiarczanmetanu) jest to substancja pochodzenia naturalnego, która jest
źródłem organicznych związków siarki. Jej związki mają bezpośredni wpływ na
stymulację syntezy kolagenu, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo jak również są
niezbędne przy odtwarzaniu (regeneracji) tkanki chrzęstnej w
stawach.

Co można osiągnąć stosując Glucosamine + MSM ?

Glucosamine + MSM to suplement, który doskonale sprawdza się w walce ze
skutkami kontuzji sportowych, bólem oraz nienaturalną sztywnością stawów i
kręgosłupa, które ograniczają możliwość sprawnego poruszania się."

Nowy bazarek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6068641#post6068641