Hund Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Teraz domek by się przydał .... ten biedny ogonek którym Śrutunia merda jest złamany ( na zdjęciach to wyszło) na pewno nie był obcięty ani z takim się nie urodziła. Co ona biedulka przeszła :( Dziękuję Marka za bazarek, to bardzo duża kwota , nawet się nie spodziewałam takiego odzewu. Dzieki że nie zostawiacie nas z tym wszytskim. Dziś zadzwoniła do mnie Pani która już wcześniej podarowała Quote
Hund Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='Hund']Teraz domek by się przydał .... ten biedny ogonek którym Śrutunia merda jest złamany ( na zdjęciach to wyszło) na pewno nie był obcięty ani z takim się nie urodziła. Co ona biedulka przeszła :( Dziękuję Marka za bazarek, to bardzo duża kwota , nawet się nie spodziewałam takiego odzewu. Dzieki że nie zostawiacie nas z tym wszytskim. Dziś zadzwoniła do mnie Pani która już wcześniej podarowała Śrutce jedzonko. Wiecie każdy telefon i każda pomoc jest dla nas ważna. Bo wtedy wiemy że nie możemy sie poddać. Quote
agat21 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Niestety filmik ze Śrutką nie chce mi się załadować :cool1: Może innym razem? Ale postaram się jeszcze cos wysupłać za parę dni dla niej. Quote
Patia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 I znów dla Śrutki : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6040741#post6040741 Quote
Jola_K Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 dziekujemy Patia :) puszki sa sliczne, na pewno znow uda sie uzbierac spora sume pieniedzy na pomoc Srutce :) Quote
pucka69 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 no to ja też bazarek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71676 Quote
Hund Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Pucka Twój bazarek obserwuję od początku. Nie wiem co jest w środku ale pomysł miałaś świetny :) to niesamowicie oryginalny pomysł. Patia dzięki za puszkę :) gdybym miała choć sama pokój to chętnie przygarnęłąbym taką ;) Dzięki wszystkim za pomoc. wieczorem będę u Śrutki to napiszę co z nowości u pieska. Quote
Ania-Sonia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Filmik bardzo wzruszający. W ogóle chwyta ta sunia za serce bardzo... Przebrnęłam przez wątek, ale proszę napiszcie w dwóch zdaniach, co dokładnie dolega Śrutce i jakie są rokowania. Quote
Hund Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Filmik bardzo wzruszający. W ogóle chwyta ta sunia za serce bardzo... Przebrnęłam przez wątek, ale proszę napiszcie w dwóch zdaniach, co dokładnie dolega Śrutce i jakie są rokowania. Śrutka ma przewlekłe zapalnenie stawów i kości. Ponadto zwyrodnienie w kręgosłupie i zanik mięśni w tylnich łapkach :( ma przykurcz i nie staje na wyprostowanych. Ponad to ma (nie wiem jak to się nazywa ) coś ze stopami tz staje na całych łapkach aż do nadgarstka a psy nie stają całą stopą. Rokowania. Lezcenie jest objawowe. Przyczyna nieznana. Śrutka powinna mieć zrobiny tomograf i na podstawie wyników można będzie powiedzieć dokładnie co jest przyczyną jej złego stanu. Prawdopodobnie do końca życia będzie brała leki. Jeśli chodzi o narządy wewnętrzne np. watroba, nerki to wszystko pracuje dobrze. Quote
Ania-Sonia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Hund napisał(a):Rokowania. Lezcenie jest objawowe. Przyczyna nieznana. Śrutka powinna mieć zrobiny tomograf i na podstawie wyników można będzie powiedzieć dokładnie co jest przyczyną jej złego stanu. Czy jest u Was możliwość zrobienia tego tomografu? Quote
_bubu_ Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 na tomograf trzeba jechać do warszawy - koszt 500zł, plus konsultacja neurologiczna i transport... zbieramy pieniążki :p Quote
_bubu_ Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 byłam przed chwilką u Śrutki na 10 minut, zabrałam ją na szybki spacerek. Niestety na więcej nie miałam czasu :( Quote
Patia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Bubu , ja jeszcze raz zapytam , a Glukozamina się Śrutce nie przyda ? Mój Bąbelek brał na stawy . Znów bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=72042 Quote
Hund Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Będę wieczorem w lecznicy i zapytam dr Wojtka :) a może dr sam nam na forum odpowie?? ;) Dr przyznał się żę czyta wątki psów które leczy więc może dotarł do Śrutki . Pozdrawiamy . Quote
Patia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Hund']Będę wieczorem w lecznicy i zapytam dr Wojtka :) a może dr sam nam na forum odpowie?? ;) Dr przyznał się żę czyta wątki psów które leczy więc może dotarł do Śrutki . Pozdrawiamy . No to czekam na wiadomości . Pana Wojtka, oczywiście , zapraszamy . Mało tu u nas mężczyzn :cool3: A przy okazji nowy bazarek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6062767#post6062767 Quote
Hund Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Patia']Bubu , ja jeszcze raz zapytam , a Glukozamina się Śrutce nie przyda ? Mój Bąbelek brał na stawy . Znów bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=72042 Dziś była pani dr i powiedziała że możemy podać Śrutce glukozaminę. Nie wiadomo czy pomoże ale można spróbować. Patia czy to jest drogie?? Quote
Hund Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Hund napisał(a):Dziś była pani dr i powiedziała że możemy podać Śrutce glukozaminę. Nie wiadomo czy pomoże ale można spróbować. Patia czy to jest drogie?? Śriteczka jest rozpoznawalna na łące :) okrzyki są różne np. o idzie gwiazda filmowa albo to ta biedna Śrutka ablo patrzcie to ten piesek z telewizji :) Quote
Dorothy Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 to ja tez pozdrawiam pana Wojtka wirtualnie ;) chyba dzieki mnie zostal tu wplątany w wątki, czuję sie moralnie odpowiedzialna za wieczne suszenie mu głowy :-) psica wyglada jak podmieniona, rzeczywiscie :-) ma dziewczyna szczescie... a Wy jestescie kochane :calus: Quote
Patia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Hund']Dziś była pani dr i powiedziała że możemy podać Śrutce glukozaminę. Nie wiadomo czy pomoże ale można spróbować. Patia czy to jest drogie?? Patrzyłam na Allegro , od 30 zł w górę , czasami łączone z innymi preparatami , jutro mój mąż zapyta tam gdzie kupowalismy dla Bąbla . Na Allegro znalazłam np za 55 zł 180 tabletek glukozaminy z metylosiarczanem metanu ( dodają gratis jeszcze jakiś preparat ) . W aukcji jest napisane: "Glucosamine + MSM jest preparatem przeznaczonym do stosowania profilaktycznego i wspomagającego leczenie urazów więzadeł, ścięgien i stawów. Wchodzące w skład preparatu składniki: siarczan glukozaminy, metylosiarczanmetanu (MSM) oraz witaminy i minerały działają synergicznie i są bardzo skuteczną kombinacją substancji aktywnie wspomagających cały system stawowy: chrząstki, kości, więzadła i ścięgna. Jak działa preparat Glucosamine + MSM ? Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy, MSM oraz witamin C, E, B6 i D3 przyczyniają się do szybszej regeneracji sytemu stawowo-kostnego. Glukozamina to aminocukier, który jest podstawowym składnikiem mazi stawowej, gdy organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco "smarowane" i są bardziej podatne na wyeksploatowanie i uszkodzenia. Dostarczenie odpowiedniej ilości glukozaminy wyrównuje jej niedobór, pobudzając tym samym wytwarzanie mazi stawowej gwarantując prawidłowe funkcjonowanie wszystkich stawów człowieka. MSM ( metylosiarczanmetanu) jest to substancja pochodzenia naturalnego, która jest źródłem organicznych związków siarki. Jej związki mają bezpośredni wpływ na stymulację syntezy kolagenu, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo jak również są niezbędne przy odtwarzaniu (regeneracji) tkanki chrzęstnej w stawach. Co można osiągnąć stosując Glucosamine + MSM ? Glucosamine + MSM to suplement, który doskonale sprawdza się w walce ze skutkami kontuzji sportowych, bólem oraz nienaturalną sztywnością stawów i kręgosłupa, które ograniczają możliwość sprawnego poruszania się." Nowy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6068641#post6068641 Quote
Hund Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dzięki Patia za przytoczony tekst i następny bazarek !! Śrutko wytrwaj proszę !! Domek musi się znaleźć. Quote
_bubu_ Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Patia - super są Twoje bazarki :) dziękujemy! Śrutka - widzimy sie wieczorkiem :razz: Quote
Hund Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 ZApytaj dr proszę o tylnią łapkę Śrutki bo coś z nią miała nie tak (odgniat) i wczoraj znowu nie chciała chodzić. Quote
_bubu_ Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 hmm a ze mną i misiem ładnie spacerowała wczoraj... sprawdzimy to dzisiaj. Quote
Recommended Posts