Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
Posted

[quote name='malagos']Cudna!! ale ma fajnie!
To się jeszcze okaże ;), jak wreszcie mi się uda skontrolować... :hmmmm:

[quote name='Nutusia']Ohohohoooooo.... idzie Buba w stronę Chmurki - uwaga! ;)
No... wiem... Pani Jagoda sama mi mówiła, że ochrzan ode mnie dostanie, jak pojadę na po/a... :roll:

Posted

[quote name='Nutusia']Brit light, 2 x dziennie po takie "niepełne" 100 g odważone skrupulatnie na wadze. Działa! ;)[/QUOTE]
Minus dokarmianie... :roll:

[quote name='Mattilu']Taa, jeszcze Pania musisz przekonac... ;)[/QUOTE]
Pani wprawdzie świadoma swojego grzechu... ;)

• 6 months later...
Posted

Moja wizyta po/a jeszcze nie doszła do skutku... :oops:

Dostałam przedwczoraj garść zdjęć Sepii :loveu: - Buby i... wcale się nie ucieszyłam... :(
Tzn. oczywiście fajnie, że je dostałam, no i te z królisiem, i z adrwesatką są bardzo pozytywne. :)

Ale. :roll:
Sami zobaczcie, bo może ja jestem przewrażliwiona, może przesadzam...? :hmmmm:
Zwłaszcza ostatnie z zamieszczonych zdjęć z DS i fotka jeszcze ode mnie dla porównania (kolejny post).

(c.d. n.)

Posted

C.d. nastąpił:

A to jeszcze u mnie w dniu wyjazdu do DS, czyli z 12.04.2013:
(zaróżowienie - podrażnienie po papraniu się szwu posterylkowego)

:niewiem:

Posted

[quote name='malagos']Choleria, Sepiulka jakby podwójna się zrobiła... Już rozmawiałyśmy z inką na ten temat...[/QUOTE]
Nie umiem znaleźć tej informacji (w swoich zapiskach), ale mi się majaczy, że Sepia powinna ważyć max. 9kg!
Po sensacjach żółądkowych, które jej się u mnie przytrafiły schudła chyba do ok. 8,5kg.

Ciekawe, ile waży teraz... :shake:

Po otrzymaniu tych zdjęć jeszcze nie rozmawiałam z p. Jagodą, bo mnie one podłamały... :(
W mailu były tylko pozdrowienia oprócz fotek.

Posted

No, że tak powiem... zachmurczyła nam się Sepcia, a imię Buba coraz bardziej do niej pasuje. W panikę nie ma co wpadać, ale lekkie zaniepokojenie jest jak najbardziej na miejscu ;) Chmurcię dało się odchudzić, to i Sepcie da radę, tylko... nie będzie już takich uroczych zdjęć ze wspólnej konsumpcji paluszków ;)
A pomiędzy ostatnią fotką z DS a fotką z DT zauważam (oprócz gabarytów brzusia)... zniknięcie piegów!!!!!

Posted

Malagosku, rozmawiałaś może z Evitą...?

Sądzisz, że najpierw ew. wizyta po/a Evity, czy najpierw mail/telefon do p. Jagody ode mnie...? :niewiem:

[quote name='Mattilu']Przytyla niestety na pewno...ale mnie jeszcze zmartwil ten zaczerwieniony brzuszek na ostatnim zdjeciu z DSu. Czemu?:hmmmm:[/QUOTE]
Właśnie jeszcze tego nie wiem... :shake:
Na którymś zdjeciu też oczko/a ma przekrwione.
Z tym, że jak dobrze pamietam, to takie zaczerwienienia/zaróżowienia jej się zdarzały np. jak jej było za gorąco (brzucho), a oczka też czasem miała podrażnione (pyłki? wiatr?). Zdaje się, że jej świetlika wpuszczałam... :hmmmm:

[quote name='Nutusia']No, że tak powiem... zachmurczyła nam się Sepcia, a imię Buba coraz bardziej do niej pasuje. W panikę nie ma co wpadać, ale lekkie zaniepokojenie jest jak najbardziej na miejscu ;) Chmurcię dało się odchudzić, to i Sepcie da radę, tylko... nie będzie już takich uroczych zdjęć ze wspólnej konsumpcji paluszków ;)
A pomiędzy ostatnią fotką z DS a fotką z DT zauważam (oprócz gabarytów brzusia)... zniknięcie piegów!!!!![/QUOTE]
I jeszcze pazurki prawej przedniej łapki ściemniały :bigcry: i chyba też uszyska :hmmmm: oraz spuchaciał ogonek. :)

No, ale tego braku brzuchowych łatek to nie rozumiem też... :eek2:

Posted

Dzwoniłam do Evita. wczoraj o 18 i teraz, nie odbiera, bo nie moze rozmawiać. Napisałam sms z prośbą o rozmowę z ciocią Jagodą o diecie dla Sepii.
Inka, napisz swoją drogą mejla do pani Jagody, zwróć uwagę na dietę i reżim niedokarmiania smaczkami, od tego trzeba zacząć, ok?.

• 5 months later...
Posted

Maila wysłałam daaawno temu - nie dostałam odpowiedzi... :roll:
Przedwczoraj i wczoraj próbowałam dzwonić, nie udało mi się... :shake:

Za to (niejako w odpowiedzi na dzwonienie) - dostałam dziś MMS-em 3 foteczki Sepci/Buby z dopiskiem:

"Buba w nowej roli, matkuje miesiecznym kotom."

:)

Będę jeszcze i tak próbowała dzwonić...

Malagos, nie wiesz może, czy Evicie udało się porozmawiać z ciocią...? :hmmmm: