Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nifuroksazyd powinien spełnić swoje zadanie - my też zawsze dostajemy na nasze "rewolucje" :) Tylko trzeba podawać przez kilka dni - nawet jeśli biegunka już ustąpi.

Posted

Mazowszanka napisał(a):
A szczepienia to miała Gmina zrobić jak w kojcu była, o ile się nie mylę.
Wszystko byłoby teraz prostsze gdyby dom się trafił.

Gmina zleciła Tomkowi tylko obowiązkowe szczepienie , tj. przeciwko wściekliźnie. Poza tym sunia była jeszcze ze szczenaikiem, ale został odrobaczona (u nas powtórnie 3-razy codziennie) oraz odpchlona. To nie jest mało.

Posted

malagos napisał(a):
Gmina zleciła Tomkowi tylko obowiązkowe szczepienie , tj. przeciwko wściekliźnie. Poza tym sunia była jeszcze ze szczenaikiem, ale został odrobaczona (u nas powtórnie 3-razy codziennie) oraz odpchlona. To nie jest mało.

Jasne, że niemało :) Jak na gminę to i tak dużo.

Posted

mówiła wczoraj Inka, ze na razie na gotowane przestawia Sepcię - dziś w menu kurczak z ryżem i marchewką. Raczej rzadsze, by miała danie główne i popitkę w jednym :)

Posted

malagos napisał(a):
mówiła wczoraj Inka, ze na razie na gotowane przestawia Sepcię - dziś w menu kurczak z ryżem i marchewką. Raczej rzadsze, by miała danie główne i popitkę w jednym :)

Smacznego Sepka!

Posted

A ja myślałam, że dwa w jednym to tylko łoszendgoł! ;) :)
Mmmm.... kurczaczek, rosołek, marcheweczka... i jak tu się później znów na paździerz dać przestawić?! :)

Posted (edited)

A zwłaszcza po przedszkolnych zupach, na których jechała 8 tygodni? :)
A zupy te do tej pory wspominają nasze dzieci, a najbardziej szczawiową i kapuśniak.
Paweł jak był mały tak chwalił szczawiową, aż pytam: A z czym pani robi, z ziemniakami, z jajkiem, a może z ryżem?
a Paweł na to: Jak to z cym? Ze scawiem.

Edited by malagos
Posted

Sunia naszej kuzynki w ogóle wody nie pija. Tak ma od zawsze. Dostaje 2 razy dziennie gotowane jedzenie w formie zupki, żeby płyny uzupełniła i tak jej najwidoczniej wystarcza.... Tylko, że trzeba gotować.... Bo taka rozmoczona sucha karma to nie wiem czy jest dobra...

Posted

W ogóle nie wiem, o czym Wy tu gawaricie - jakieś rowy i nasypy... :hmmmm:

Wobec tego nic Wam nie napiszę :eviltong:, oprócz tego, że za Nifuroksazyd zapłaciłam wczoraj 12zł.

(Prawie) nikt nie chce rozwiązywać zagadki sutkowej... :bigcry:
to Wam też nie powiem, co robi Sepia, jak widzi w garści buteleczkę z kroplami świetlikowymi! :siara:

Ryjonek napisał(a):
Sunia naszej kuzynki w ogóle wody nie pija. Tak ma od zawsze. Dostaje 2 razy dziennie gotowane jedzenie w formie zupki, żeby płyny uzupełniła i tak jej najwidoczniej wystarcza.... Tylko, że trzeba gotować.... Bo taka rozmoczona sucha karma to nie wiem czy jest dobra...

Spróbuj...! :diabloti:

Posted

Ziutka napisał(a):
No to dla mnie ma 6 sutków - ci śgadnjęłam ? :diabloti:
A jak widzi świetliki to.....ucieka :hmmmm: ?

Źle. Źle.
M&S napisał(a):
Pisz tu zaraz wszystko :mad:

Ma 9 sutek. (sutków)

Dobrze. Źle. Dobrze. ;)

Mattilu napisał(a):
Wlasnie - pisz :mad:
przed kropelkami chowa glowe pod poduszke a sutkow ma 7 i jeden malutki ;-)

Źle. Źle.

I jeszcze nie powiem, co dziś robiła, a czego nie na spacerkach, ani o której wstałyśmy... :siara:

Malagos pewnie sobie spaceruje... :diabloti:

Posted

malagos napisał(a):

Mogę Wam coś powiedzieć w sekrecie? Zawsze jak gotuję kurczaka z marchewką i ryżem Tobisiowi (lub tymczasom) to połowę sama wyjadam... :| Tylko czekam aż mnie sucha zacznie kusić :P