Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inka dziś (znaczy to wczorajsze dzisiaj) nie ma weny na pisanie, a bez weny, to ni umie pisać... :(

Powiem tylko, że ta ranka troszkę się sączy - może to potrwać od kilku do kilkunastu dni.
No i jeszcze, że Malagos ciut przereklamowała psicę i ta sie ciut znów schowała "do skorupki", ale to moze po dzisiejszych wetowych przeżyciach... No i może jeszcze dlatego, że ciocia Inka jest niedobra i nie daje się tarzać w śniegu... (sukienka) :oops:

Ale, ale!

Wspólnymi siłami udało się nam z TŻem wieczorem namówić Sepkę do wejścia po schodkach do klatki!
Ja na górze schodków: "Sepi, chodź, no chodź, Sepi, cmok, cmok" itp.
TŻ na dole leciutko, ale widać wystarczająco stanowczo pociągał ją za smycz w moja stronę.

No i weszła! :-o

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

inka33 napisał(a):
Inka dziś (znaczy to wczorajsze dzisiaj) nie ma weny na pisanie, a bez weny, to ni umie pisać... :(

Powiem tylko, że ta ranka troszkę się sączy - może to potrwać od kilku do kilkunastu dni.
No i jeszcze, że Malagos ciut przereklamowała psicę i ta sie ciut znów schowała "do skorupki", ale to moze po dzisiejszych wetowych przeżyciach... No i może jeszcze dlatego, że ciocia Inka jest niedobra i nie daje się tarzać w śniegu... (sukienka) :oops:

Ale, ale!

Wspólnymi siłami udało się nam z TŻem wieczorem namówić Sepkę do wejścia po schodkach do klatki!
TŻ na dole leciutko, ale widać wystarczająco stanowczo pociągał ją za smycz w moja stronę.

A się nam spodobało :) - Sepka - super :)

Będzie dobrze, bo jest z Wami :multi:
DS tuż tuż coś mi się widzi

Posted

Gusiaczek napisał(a):
A się nam spodobało :) - Sepka - super :)

Będzie dobrze, bo jest z Wami :multi:
DS tuż tuż coś mi się widzi

Sepka, Sepka:multi:

Posted

inka33 napisał(a):

Eeeejjj.. a mi weszła bez problemu, jak ją do Was prowadziłam... wystarczyło "chodź, chodź..."

Posted

malagos napisał(a):
Taki dobry czas, by poczytać ogłoszenia, ludziska kochane....
Czytajcie, dzwońcie, przychodźcie........

Nikt nic ?

Posted

kcd napisał(a):
Eeeejjj.. a mi weszła bez problemu, jak ją do Was prowadziłam... wystarczyło "chodź, chodź..."

Widocznie mam kiepską siłę przekonywania... :(
Jak wychodziłam z nia sama, to ani razu nie weszła po schodkach. :oops:

Mattilu napisał(a):
Czesc Sepi jeczy duszo! Mam nadzieje, ze z brzuszkiem lepiej

Brzuszek tak sobie, IMHO ani lepiej, ani gorzej.
Ale rano panna okazała sie być do połowy rozebrana z sukienki... :mad:

Nutusia napisał(a):
"Chodź, chodź", a smaczki to przepraszam GDZIE!? ;)

Smaczki to Sepcia ma tam, gdzie u innych psów są dopiero potem... :p

Posted

inka33 napisał(a):

Smaczki to Sepcia ma tam, gdzie u innych psów są dopiero potem... :p

Hahahahaha :D :D :D mistrz!

A propos smaczków, to ja swojego Tobisia-marudkę przekonałam kocimi przysmakami (takimi kiełbaskami) - pomysł naszej behawiorystki, bardzo trafiony :-)

Posted

malagos napisał(a):
Jozefko, a cóż to za nieskromny mężczyzna w Twoim banerku??

A nie wiem...trza TZmestudio zapytać, on mi taki pyknął banerek :)

Posted

Gusiaczek napisał(a):
"Smaczki to Sepcia ma tam, gdzie u innych psów są dopiero potem... :-P "

dla mnie ... ? mistrzostwo świata !!!!! :lol:

Dla mnie też :evil_lol:

Posted

Tak mnie skomplementowałyście, :oops:
że chyba będę musiała Wam coś powiedzieć albo nawet jakąś fotkę wstawić... :siara:

No, dobra... powiedzieć mogę od razu. :)

Zwykle Sepia leżakuje na kanapie. Jak się zbieramy na spacer, to albo się łaskawie podnosi i (przeciągając się niemożliwie) drepta do przedpokoju albo... nie. No to wtedy zakładam jej szelki jeszcze na kanapie, zapraszam, a ona schodzi z kanapy albo... nie. No to ją zestawiam na podłogę, a ona łaskawie drepta do przedpokoju (przeciągając się niemożliwie) albo... nie. Po paru zachętach "oć Sepcia" itp. w końcu przychodzi, przypinam smycz i wychodzimy.

A dziś wieczorem... :siara:

No, dobra... powiedzieć mogę od razu. Albo... nie. :p

Posted

inka33 napisał(a):
Tak mnie skomplementowałyście, :oops:
że chyba będę musiała Wam coś powiedzieć albo nawet jakąś fotkę wstawić... :siara:

No, dobra... powiedzieć mogę od razu. :)

Zwykle Sepia leżakuje na kanapie. Jak się zbieramy na spacer, to albo się łaskawie podnosi i (przeciągając się niemożliwie) drepta do przedpokoju albo... nie. No to wtedy zakładam jej szelki jeszcze na kanapie, zapraszam, a ona schodzi z kanapy albo... nie. No to ją zestawiam na podłogę, a ona łaskawie drepta do przedpokoju (przeciągając się niemożliwie) albo... nie. Po paru zachętach "oć Sepcia" itp. w końcu przychodzi, przypinam smycz i wychodzimy.

A dziś wieczorem... :siara:

No, dobra... powiedzieć mogę od razu. Albo... nie. :p

Inka uwielbiam Twoje opisy :)

Posted

No i dlaczego Inka nie dokończyłaś ?? A tak ciekawie się zapowiadało.......
Ineczko, zapytaj jutro weta o cenę szczepienia na wirusówki, bez wścieklizny rzecz jasna.