Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I to zdjęcie juz ktoś nam podsyłał bo kojarze tą psinę. Niestety... :(

Nadleśnictwa są powiadomione, zero sygnałów od nich.

Sygnał mógł się urwać nagle bo jak śląskie jest oblepione na 4 strony świata to opolskie w ogóle. Już Krupski Młyn to były obrzeża, na szczęście była tam Zula i szukała... Dalsze miejscowości, czy miasta (jak np.Lubliniec w stronę którego tez mógł się skierować) już kompletnie nie wiedza o jego ucieczce. Stąd też może nie być telefonów...

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']I to zdjęcie juz ktoś nam podsyłał bo kojarze tą psinę. Niestety... :(

Przepraszam, że trochę motam z tymi zdjęciami, mam nadzieje, że nie odbieracie tego źle...

Posted

w opolskim znalazłam trzy schroniska- Opole, Kędzierzyn Koźle i Nysa(brak strony www, konto na FB),
wszystkie sprawdziłam.
Czy ktoś wysyłał do nich informacje o Dropsie-jeśli nie, chętnie to zrobię.

Posted

Madzia, wielka robotę robisz, wiesz? :Rose:

:kciuki: Dropsie, doceń wysiłki i pokaż się gdzieś - cały i zdrowy! :modla:

Edit:
A może ten/któryś (nie widzę, czy to jest jeden i ten sam... :oops: ) pies, co Madzia wstawiła jest którymś z widzianych luzem dropsopodobnych?
Może by taka wiedza coś wyjaśniła/wykluczyła...? :hmmmm:
Tylko jak to sprawdzić? :(

Posted

Madziakato, nikt nie odbiera źle, jesteśmy mega wdzięczne za Twoją pomoc i determinację! Wielkie dzięki za to!!! :Rose:
Ze schronisk, które wymieniłaś są zawiadomione Opole i Kędzierzyn Koźle, Nysa nie.
Co do informacji o Dropsie - został przywieziony z interwencji, tylko tyle udało nam się dowiedzieć.

Ineczko, tylko co tu teraz wykluczać... nie mamy śladów, wszystko przestarzałe... plakaty wiszą, a ludzie nawet już o sobowtóry nie dzwonią, to najgorsze.... :(

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
Ineczko, tylko co tu teraz wykluczać... nie mamy śladów, wszystko przestarzałe... plakaty wiszą, a ludzie nawet już o sobowtóry nie dzwonią, to najgorsze.... :([/QUOTE]
Przykro mi bardzo, wiesz...? :glaszcze:
Tak kombinuję tylko z braku innych pomysłów... :oops:

Posted

[quote name='mdk8']jeżeli przyjechał z interwencji to można by się dowiedzieć chociaż z jakiej miejscowości go zabrali...[/QUOTE]

Też mi się tak wydaje, że takie dane powinno każde schronisko mieć.
Ba!Musi mieć.
Spróbujcie sie dowiedzieć, proszę.

Może to nie mieć żadnego znaczenia, a może mieć ogromne!

Pamiętam takiego starszego psiaka ze schronu Sosnowiec-Willy.
Był w schronie około 6m-cy z tego co dobrze pamiętam, bardzo źle znosił schronisko,
w końcu wolontariusze umieścili go w Dt, skąd po paru dniach zwiał i ...sam trafił do swojego domu!!!

A miał około 13lat!
Wprawdzie był w Sosnowcu i tam tez mieszkał, no ale....psy mają bardziej rozwinięte zmysły i wszystko jest możliwe.

Posted

[quote name='madziakato']Też mi się tak wydaje, że takie dane powinno każde schronisko mieć.
Ba!Musi mieć.
Spróbujcie sie dowiedzieć, proszę.

Może to nie mieć żadnego znaczenia, a może mieć ogromne!

Pamiętam takiego starszego psiaka ze schronu Sosnowiec-Willy.
Był w schronie około 6m-cy z tego co dobrze pamiętam, bardzo źle znosił schronisko,
w końcu wolontariusze umieścili go w Dt, skąd po paru dniach zwiał i ...sam trafił do swojego domu!!!

A miał około 13lat!
Wprawdzie był w Sosnowcu i tam tez mieszkał, no ale....psy mają bardziej rozwinięte zmysły i wszystko jest możliwe.[/QUOTE]

Zgadzam się. Chodzi mi to po głowie od początku. Myślę, że ta cała jego wędrówka ma jakiś cel, że nie łazi tak bez sensu.
Może się mylę, ale gdyby tak nie było, to czy nie zostałby w Gliwicach, zamiast robić tyle kilometrów, które kosztują go przecież tyle wysiłku i energii...?

Posted

[quote name='xxxx52']Moze by znowu uderzyc do mediow zeby dali informacje przez radio i podac ogloszenie do gazety o duzym zasiegu poczytnosci[/QUOTE]

Już wielokrotnie było to powtarzane - BEZ ZAINWESTOWANIA PIENIĘDZY żadne radio, ani żadna telewizja nie chce udostępnić informacji o Dropsie. Wszyscy wrzucają info tylko na swoje strony internetowe/facebook.

Dziewczyny, kontaktowałyśmy się dziś z Lili ze schroniskiem i otrzymałyśmy informację, iż Drops został odłowiony z jeden z dzielnic Bielska, po której krążył ponad tydzień.
Także nic to nie zmienia, niestety.

W B-B schronisku go nie ma, tak dla pewności informuję tylko ;)

Posted

Mi cały czas jeszcze po głowie chodzi ten ostatni sygnał-potwierdzony-z Krupskiego Młyna....

Ja jestem z Zawiercia, dokładnie Kromołów koło Zawiercia,
czy ktoś z was byłby chętny ze mną go poszukać?

Mam jeden poważny problem- nie mam auta....:shake:

Posted

Mam jeszcze jeden pomysł dziewczyny- chodzić ze zdjęciem Dropsia od domu do domu-pytać, patrzeć, zaglądać.
A nóż jakiś wieśniak przypiął go do budy albo zamknął w stodole....

A za flaszkę każdy chłop nam go odda....

Posted

[quote name='zula131'] Poszedł gdzieś dalej... tylko gdzie...[/QUOTE]

I dlatego powinno się go ogłaszać w prasie jak telewizja jest nie na nasze kieszenie,dziennik zachodni ma szeroki zasięg w piątki chyba są dodatki powiatowe.Inaczej ciężko będzie go zlokalizować.
Pomysł madziakato jest dobry ale chyba niewykonalny logistycznie.
Przecież nie zostawimy go ?