Bgra Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='madziakato']Dropsie, spać przez ciebie nie mogę...cały czas myślę, jak Cię odnaleźć....jak??? gdzie?[/QUOTE] oj Drops Ty wiesz co! niestety,trzeba czekać na przysłowiowy łut szczęścia Quote
dorobella Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Trudno ocenić, bo dwa kroki obok wisi plakat z Dropsem cały. Z Żyglinka też były sygnały, że widziano podobnego psa. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Najgorsze, że teren jest ogromny... :( I ten nieznikający śnieg!!! Quote
zula131 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Dostałam takiego maila w związku z wczorajszym ogłoszeniem: Dotyczy ogłoszenia:Zaginął Drops :( prosimy o pomoc... Link do ogłoszenia: http://www.kupsprzedaj.pl/o/zaginal-drops-prosimy-o-pomoc/2674370 -------------------------------------------------------------------------------- cześć Nazywam się Pauline.I cieszę spada ci mail.I spodoba Ci maila na mój adres ([email protected]) powiem wam, dlaczego piszę ci. Miłego dnia. Pauline [email protected] Nie odpowiedziałam, bo nie sądzę, żeby to dotyczyło Dropsa :roll: Quote
madziakato Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Ja tez miałam dwa dziwne telefony(1 wczoraj, 2 dziś)ale to dzieciaki sobie jaja robiły! Wkurzyłam się, nawrzeszczałam na nie... Przykre to, człowiek już ma nadzieje, a tu później ....eh....szkoda gadać. Quote
angineuuka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='zula131']Dostałam takiego maila w związku z wczorajszym ogłoszeniem: Dotyczy ogłoszenia:Zaginął Drops :( prosimy o pomoc... Link do ogłoszenia: http://www.kupsprzedaj.pl/o/zaginal-drops-prosimy-o-pomoc/2674370 -------------------------------------------------------------------------------- cześć Nazywam się Pauline.I cieszę spada ci mail.I spodoba Ci maila na mój adres ([email protected]) powiem wam, dlaczego piszę ci. Miłego dnia. Pauline [email protected] Nie odpowiedziałam, bo nie sądzę, żeby to dotyczyło Dropsa :roll: nie pisz nawet, jakiś wirus ci się jeszcze na komputer przypląta... Quote
zula131 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Też tak pomyślałam. Ale jakby to miało pomóc w odnalezieniu Dropsika, to niechby wirusy zeżarły mi cały komp :mad:razem z kablami... Quote
madziakato Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Dropsiu, czekało nowe dobre życie , a Ty teraz sam, bezbronny... Daj się znaleźć kochany psiaku... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 No tak, wszystko miało być inaczej.... Quote
xxxx52 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='madziakato']Mam jeszcze problem ze spr. schroniska w Miedarach - na stronie nic nie ma(swoją drogą dziwne nie?) Skoro raz już się dał złapać( interewncja schroniska w BB) -jest szansa na to drugi raz![/QUOTE] To nalezaloby pojechac do schroniska i sprawdzic Quote
danyww Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='xxxx52']To nalezaloby pojechac do schroniska i sprawdzic[/QUOTE] To na co czekasz??? Pojedź i sprawdź! Quote
dorobella Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='danyww']To na co czekasz??? Pojedź i sprawdź![/QUOTE] Akurat ją wpuszczą i pokażą psy. Po co się xxxx52 wypowiadasz jak nie znasz realiów. Pytanie retoryczne rzecz jasna. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Dzisiaj miałam pierwszy telefon od długiego milczenia. Dzwoniła do mnie Pani z Zabrza, z osiedla Kopernika, że jest psiarą i razem ze znajomą widziały go przed świętami wielkanocnymi. Znajoma zrobiła zdjęcie komórką, ale to taka psia znajoma i widują się tylko na spacerach, także jak ją spotka to poprosi o przesłanie do mnie MMSa ze zdjęciem. Tego samego dnia zadzwoniły do schroniska w Zabrzu, że błąka się taki pies i od tamtej pory go nie widziały. W Zabrzu nie ma go na pewno. Pani też nie była pewna, czy to Dropiaty, ogłoszenie zobaczyła w gazecie. Na pewno uciekał i nie dał się złapać. Tak czy inaczej, jakaś iskierka nadziei... Quote
madziakato Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dzisiaj miałam pierwszy telefon od długiego milczenia. Dzwoniła do mnie Pani z Zabrza, z osiedla Kopernika, że jest psiarą i razem ze znajomą widziały go przed świętami wielkanocnymi. Znajoma zrobiła zdjęcie komórką, ale to taka psia znajoma i widują się tylko na spacerach, także jak ją spotka to poprosi o przesłanie do mnie MMSa ze zdjęciem. Tego samego dnia zadzwoniły do schroniska w Zabrzu, że błąka się taki pies i od tamtej pory go nie widziały. W Zabrzu nie ma go na pewno. Pani też nie była pewna, czy to Dropiaty, ogłoszenie zobaczyła w gazecie. Na pewno uciekał i nie dał się złapać. Tak czy inaczej, jakaś iskierka nadziei...[/QUOTE] Wstąpiła we mnie nowa nadzieja!!! Quote
danyww Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 W środę będę w pobliżu Kopernika to tam się "pokręcę". Pogoda też coraz lepsza to i na rower będe mogła wsiąść i sprawdzić rejony wokół Kopernika i lasów żernickich. Quote
ania shirley Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Jeśli to prawda, to Krupski Młyn i okoliczne sygnały były fałszywe. Trzeba zapytać tej pani gdzie go widziała, bo psiarze z Kopernika maja nadspodziewanie duży zasięg. Moja znajoma do Zernikow chodzi.... Quote
Bgra Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 moi znajomi z Oś,Kopernika też mają oczy i uszy otwarte Quote
zula131 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Moja bratowa wieszała ze mną plakaty w Tarnowskich Górach. Widziała (wtedy w sobotę) psa w Krupskim Młynie i jest przekonana, że to był Drops. Dzwoniła do mnie, inni ludzie też go widzieli, ale nie zdołali go zatrzymać :(. Zanim tam przyjechałam, pies zniknął. Rozmawiałam z Karolinką i jej tatą - twierdzili z przekonaniem, że to był pies z plakatu. Być może wszyscy się mylili, ale to chyba był najmocniejszy sygnał. Wcześniej w Tworogu rozmawiałam z kobietą, która twierdziła, że widziała go na tej Polnej. Przed Krupskim Młynem był jeszcze sygnał z miejscowości na B., przypuszczam, że chodziło o Borowiany. Tworóg - Borowiany - Krupski Młyn, to trasa, która brzmi dość logicznie i jest do przebycia w takim czasie, w jakim pojawiały się sygnały. Quote
dorobella Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 6 marca był sygnał, że podobnego psa widziano w okolicy salonu VW w Zabrzu. Ale 6 marca widziano podobne psy w różnych miejscach. [quote name='dorobella']26 luty ucieka z DT w Żernikach 28 luty podobny pies widziany rano w Kamieńcu podobny pies widziany w Szałszy (inny, z dłuższą sierści-mniejszy, przyjazny)) 1 marzec podobny pies widziany w Świętoszowicach podobny pies widziany obok kościoła w Żernikach 2 marzec podobny pies widziany w Kamieńcu (od kilku dni) podobny pies widziany obok kina Kosmos w Katowicach podobny pies widziany w Świętoszowicach 3 marzec podobny pies widziany w Kamieńcu podobny pies widziany w Sobiszowicach ul.Mastalerza 4 marzec podobny pies widziany na ul. Witosa w Reptach Śląskich podobny pies widziany w Kamieńcu podobny pies widziany w Maciejowie 5 marzec podobny pies widziany w Starych Tarnowicach okolice szpitala nr 3 (takiego psa widział też uczeń) 6 marzec podobny pies wdziany w Kamieńcu podobny pies widziany w okolicy szpitala nr 3 (chłopak na przystanku twierdził, ze to nie Drops) podobny pies widziany w Zabrzu , w okolicy salonu VW podobny pies widziany w Czekanowie podobny pies widziany w Zbrosławicach 7 marzec podobny pies widziany w Zbrosławicach podobny pies widziany w Żernikach (pies sąsiadów z DT) 8 marzec podobny pies widziany na ul.Nakielskiej w Tarnowskich Górach 9 marzec podobny pies widziany w Bojkowicach obok szybu podobny pies widziany w Kamieńcu 10 marzec podobny pies widziany na os.Kopernika w Zabrzu 11 marzec 2 mmsy podobnego z Tarnowskich Gór ( ale to nie Drops) podobny pies widziany w Tworogu podobny pies widziany na ul.Pyskowickiej w Starych Tarnowicach 12 marzec podobny pies widziany koło szpitala nr 3 w Starych Tarnowicach (wiemy, że to Kuba) 13 marzec podobny pies widziany z czerwoną obrożą w Świętoszowicach 14 marzec podobny pies widziany z czerwoną obrożą w Świętoszowicach podobny pies widziany w Przezchlebiu 15 marzec podobny pies widziany w Krupskim Młynie 16 marzec podobny pies widziany w Boniowicach podobny pies widziany w Krupskim Młynie podobny pies widziany w Żyglinku 19 marzec podobny pies widziany w Łubkach, na drodze z Kamieńca do Wielowsi, widywany jest tam od kilku dni 19 marca podobny pies widziany w Miedarach Ten widziany w Łubkach, Miedarach- to może być ten psiak z Kamieńca, lub ten ze Zbrosławic, może, ale nie musi.[/QUOTE] I pinczerka i Gizmo: Mam nadzieję, że golddigga dotarła już z powrotem bo jak dzwoniłam do niej to ciągle jeździła... złota kobieta... Zula, golddigga, naprawdę ogromnie Wam dziękujemy za dzisiejszą akcję! Jesteście niesamowite! Wiemy, że Drops żyje, to najważniejsze :-( i w końcu wiemy, że to na 100% on!!! Boże Dropsiku daj sobie pomóc... :-( W ciągu dnia miałam jeszcze dwa sygnały, podsumujmy: 1. 11.03. Drops widziany w Tworogu w ciągu dnia. 2. Wczoraj 15:00 Drops widziany w tej miejscowości niedaleko Wielowsi 3. Wczoraj 20:00 Drops widziany w Krupskim Młynie przy rondzie. Również wczoraj o 21:00 facet widział go przy poczcie w Krupskim Młynie (dziś wysłał mi sms). 4. Dzisiaj rano koleżanka Zuli widziała Dropsa idąc na pogrzeb -> Potem Karolinka z tatą na przystanku. 5. W międzyczasie ok.11:00 dzwoni Pan, iż widzi Dropsa przy restauracji Słoneczna w Krupskim Młynie. Niestety ucieka w stronę lasu... 6. Dzisiaj ok.15:00 pisze Pani - widzi Dropsa w Miasteczku Śląskim - Zyglinek koło stacji Shell - przy drodze leśnej, która prowadzi do Kalet, na trasie Miasteczko Śl.-Częstochowa. Plus, że krąży po tym samym obszarze od kilku dni. Minus - ciągle się przemieszcza, wystraszył się dziś pogoni w Krupskim Młynie i poleciał znów na południe, w stronę Miasteczka Śląskiego. Podsumowując... Jest OGROMNA NADZIEJA... Ale wciąż niewielkie szanse na złapanie :-( Jako, że jesteśmy daleko... Ciotki, w razie telefonu w sprawie Dropsa - do kogo mogę dzwonić??? Quote
aska64 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 (edited) Ja tak jak obiecywałam tydzień temu byłam wczoraj w Kluczborku i po drodze powiesiłam z 70plakatów,ale teraz jak czytam to jednak nie ten trop :-( . A może rzeczywiście on ciągle jest w tym początkowym rejonie Gliwice-Zabrze. A z tego co jest to naprawdę jest tyle psów o takim umaszczeniu ze nie wiadomo czy ten który był najbardziej wiarygodnym Dropsem nim był,sama bym nie uwierzyła ze jest ich tyle ale jak się przegląda zdjęcia ze schronów to podobne biedaki siedzą tam :( Oby ten koszmar dla Dropsa jak najszybciej się skończył. Edited April 8, 2013 by aska64 literowka Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Aska, ja myślę, że nigdy nie zaszkodzi powiesić plakaty. A może jest akurat tam...? Trudno wykluczyć jakikolwiek sygnał, zwłaszcza, że teraz jest cisza. Pies był widziany na os.Kopernika i to tylko przez dwa dni przed świętami. Święta zaczęły się 30 marca. W Krupskim młynie był widziany dokładnie 2 tygodnie wcześniej. Nawet opcji, że z Krupskiego Młyna wrócił do Zabrza po swoich tropach nie możemy wykluczyć... Quote
dorobella Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Aska, ja myślę, że nigdy nie zaszkodzi powiesić plakaty. A może jest akurat tam...? Trudno wykluczyć jakikolwiek sygnał, zwłaszcza, że teraz jest cisza. Pies był widziany na os.Kopernika i to tylko przez dwa dni przed świętami. Święta zaczęły się 30 marca. W Krupskim młynie był widziany dokładnie 2 tygodnie wcześniej. Nawet opcji, że z Krupskiego Młyna wrócił do Zabrza po swoich tropach nie możemy wykluczyć...[/QUOTE] 10 marca też był widziany podobny pies na osiedlu Kopernika. Quote
madziakato Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 A może rzeczywiście on ciągle jest w tym początkowym rejonie Gliwice-Zabrze. Ja tę opcję obstawiam najmocniej!On nie zna tych rejonów, myślę, że najzwyczajniej nie wie co ze soba zrobić... Myślę, że ciągle kręci się w tych samych rejonach... Quote
Recommended Posts