inka33 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 (edited) I jeszcze się przypomnę z moim guglowym "znaleziskiem": [quote name='inka33']kiedys była taka strona mapapomocy dogomania pl, ale od paru m-cy jej już nie ma... (...) Natomiast znalazłam coś takiego: [B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419"][COLOR=#ff0000]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419[/COLOR][/URL][/SIZE][/B] tam jest podział na województwa i kontakty do konkretnych osób itp. (...)[/QUOTE] [B]Mam prośbę do tych, co mają trochę czasu, sił i cierpliwości: [/B] [SIZE=3][COLOR=#0000cd][B]poszukajcie na tym wątku jeszcze osób do ściągnięcia do pomocy tu na wątku i tam na miejscu...[/B][/COLOR][/SIZE] :modla: Ślaskie cz 1, 2 i 3... Edited March 7, 2013 by inka33 Quote
ewu Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='inka33']Dobra, ulepiłam nową wersję! :p No... robiąc też inne jeszcze rzeczy w międzyczasie, ale i tak długo mi się schodzi... :( A jeszcze sobie poprzednio jednego pliku "roboczego" nie zapisałam i od nowa musiałam część... :bigcry: [B]Tutaj nowy plakat (wersja do druku) w kolorze:[/B] [URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pl2RrEJRrazYGBBqy9pKw6UIr0N2oHPxlY--SJYBHoepGFLDNb0XDqNzXGJzx-NZg1VLZtaJYFf45zVb5BuLKD5mHr9VWnFAS/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3.jpg?psid=1[/URL] [B]Tutaj nowy plakat (wersja do druku) czarno-biały:[/B] [URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1p0fVAjIk8F4i1AX8k9aPO4TVYlY-sqW1Cayahwy9SUlx1uKLohRSJNZVmo5oL1ZFb5sc-3hTXp9kcq_GxkmCj1q8HLjWXWDF0/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3-mono.jpg?psid=1[/URL] [B]A tu tylko poglądówka:[/B] [IMG]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1prdsX17cbWNofseIqiK6j70R6zDvsxt3eA5Kxemk2CnkNgjgFgB26LcVeDJH4QEl6wTZSLk5doHCVNHPsqHp2Cg3SH60x9_Xz/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3-pogląd.jpg?psid=1[/IMG] Wysłane już do Lili na maila. :) Dziewczynki, wstawcie to proszę do pierwszego postu, to będzie bez szukania potem...[/QUOTE] O tu go lepiej widać.... Quote
Bgra Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 tyle tych białych psów jak na złość:mad: jak się odnajdziesz to sama cię przemaluje na fioletowo,tak na wszelki... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='ewu']A ten Cieszyn to w miarę ok?[/QUOTE] Tak, schron w Cieszynie jest w porządku. Ineczko, dziękujemy za cudny plakat!!!! :) Quote
Lili8522 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='Bgra']tyle tych białych psów jak na złość:mad: jak się odnajdziesz to sama cię przemaluje na fioletowo,tak na wszelki...[/QUOTE] Teraz to każdego psa którego będziemy wiozły do DT trzeba kolorować, tak na wszelki... :cool3: bo pewnie jakby Nam się zgubił (tfu tfu) podpalany to byłby wysyp podpalanych :evil_lol: Quote
xxxx52 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 przyznam sie szczerze ,ze te wszystkie psy ala Drops tez powinny otrzemac pomoc,moze tez sa w potrzebie.:-(:-( Ps jak szukano Misia z dogomani to tez przypadkowo odkryto podobnego psa ,wspaniale dogomanianki nie zostwaily go bez pomocy i on zostal uratowany,dostal DT. Quote
danyww Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Justynko, gdy będziecie jechać do Gliwic przywieź mi trochę plakatów. W poniedziałek będę w Centrum Kardiologii to zostawię plakat i parę ulotek a wracając pojadę ul. Wolności i w rejonie VW rozwieszę. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Dobrze, będę to mieć na uwadze - będziemy w kontakcie :) Quote
dorobella Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='xxxx52']przyznam sie szczerze ,ze te wszystkie psy ala Drops tez powinny otrzemac pomoc,moze tez sa w potrzebie.:-(:-( Ps jak szukano Misia z dogomani to tez przypadkowo odkryto podobnego psa ,wspaniale dogomanianki nie zostwaily go bez pomocy i on zostal uratowany,dostal DT.[/QUOTE] To są pobożne życzenia. Nie jest łatwo znaleźć DT. Szukałam DT dla suczki sznaucera miniatury z przerośniętą trzecią powieką, suczka przebywała w Miedarach. Nikt nie mógł. Nawet nie wiem, gdzie biedna trafiła :-( A takich psów było więcej. Z Miedar udało się wyciągnąć niewiele psów. Quote
ania shirley Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='xxxx52']przyznam sie szczerze ,ze te wszystkie psy ala Drops tez powinny otrzemac pomoc,moze tez sa w potrzebie.:-(:-( Ps jak szukano Misia z dogomani to tez przypadkowo odkryto podobnego psa ,wspaniale dogomanianki nie zostwaily go bez pomocy i on zostal uratowany,dostal DT.[/QUOTE] Ten w Kamieńcu, jedyny którego widzialyśmy z Ewu, baaardzo szybko uciekal. I najprawdopodobniej nie byl bezpański. I schronisko nie koniecznie to dla niego najlepsze rozwiazanie. Nie mam na niego pomysłu- tzn. nie uratuje go. Quote
inka33 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Przepraszam, że cytuję z priva bez pytania, ale wydaje mi się, że nie ma tu nic stricte prywatnego, a może się przydać. Nie ma Cioci Zuli akurat... Nawet nie całkiem rozumiem, dlaczego prosto na wątek tego nie wstawiła... Przecież to jest z wpisów publicznie na dogo umieszczonych. Zula131, wielkie dzięki! :Rose: [quote name='zula131']Cześć! Może ktoś z nich pomoże: BoUnTy - Bytom Istar19 - Katowice Katarzyna Starkiewicz - Katowice jofracy - Bytom saphira18 - Katowice maxelka - Bytom Miechowice zozolina - śląskie(?) Mysia_ - Zabrze (Mikulczyce) Asikowska - Gliwice ania> - Gliwice gosia2313 - Katowice Macho - Tarn. Góry OlaLola - Tarn. Góry stzw - ze śląska (?) Malina98 - Katowice maciaszek - Katowice soboz4 - Katowice Monika z Katowic Na razie tyle wyłuskałam. [/QUOTE] Jeżeli ktoś z wymienionych osób powyżej już tu jest, to nie gniewajcie się proszę... :oops: Aha, posłałam Lili na maila nową ulotkę to wyboru z dwóch wersji, ale coś jej teraz nie ma też, więc trzeba zaczekać... Quote
Lili8522 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='inka33'] Aha, posłałam Lili na maila nową ulotkę to wyboru z dwóch wersji, ale coś jej teraz nie ma też, więc trzeba zaczekać...[/QUOTE] A no jestem! I Ci odpisałam :) [COLOR=#ff0000][B] Słuchajcie co do dalszego planu kto zaoferuje się jeździć co 10 dni do Miedar i sprawdzać czy nie ma tam Dropiatego?[/B][/COLOR] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Dzięki za listę, będziemy pisać! :) Quote
bela51 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Czy ktos z Was juz był w Miedarach, czy tylko były rozmowy telefoniczne ? Prosze o namiary, jesli schron czynny w weekend, to moge tam podjechac. W tygodniu, niestety, odpada. Quote
aska64 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='bela51']Czy ktos z Was juz był w Miedarach, czy tylko były rozmowy telefoniczne ? Prosze o namiary, jesli schron czynny w weekend, to moge tam podjechac. W tygodniu, niestety, odpada.[/QUOTE] takie coś na stronce pisze ale jak jest w realu Jesteś zainteresowany adopcją przyszłego przyjaciela? Koniecznie odwiedź naszą placówkę! Adopcje w naszym schronisku odbywają się codziennie od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 8.00 do 11.00 . [CENTER][B]ADRES SCHRONISKA:[/B] Schronisko dla bezdomnych psów ul.1-go Maja 76 42-676 Miedary - Gmina Zbrosławice [B]tel.[/B] 516-071-855 [B]e-mail:[/B] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]www:[/B] [url]www.schronisko-miedary.com[/url][/CENTER] [CENTER][B]WŁAŚCICIEL SCHRONISKA:[/B] P.W. Zamex Dorota Kufel ul.Ks.Fr.Wyciślika 3 42-610 Miasteczko Śląskie[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] Quote
Lili8522 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='bela51']Czy ktos z Was juz był w Miedarach, czy tylko były rozmowy telefoniczne ? Prosze o namiary, jesli schron czynny w weekend, to moge tam podjechac. W tygodniu, niestety, odpada.[/QUOTE] Jeszcze nikt tam nie był, i gdzieś przeczytałam, że przed przyjazdem trzeba się zapowiedzieć telefonicznie czy to prawda? Quote
Nutusia Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 I chyba trzeba też znaleźć "przekonujący argument", żeby wpuścili i dali obejrzeć WSZYSTKIE psy, a nie tylko te, które oni uważają za stosowne... Trzeba by podpytać osób, które były na wątku tego cudem tam odnalezionego boksera. Quote
ania shirley Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='Nutusia'].. Trzeba by podpytać osób, które były na wątku tego cudem tam odnalezionego boksera.[/QUOTE] Dorobella- jest na wątku Dropsa. I nie tylko jest... Quote
Lili8522 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='Nutusia']I chyba trzeba też znaleźć "przekonujący argument", żeby wpuścili i dali obejrzeć WSZYSTKIE psy, a nie tylko te, które oni uważają za stosowne... Trzeba by podpytać osób, które były na wątku tego cudem tam odnalezionego boksera.[/QUOTE] Przekonujący argument? Czyli co....? Quote
inka33 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 No to lecimy z ulotkami (wreszcie)... [B]Tutaj nowa ulotka (do druku) w kolorze:[/B] [URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pU5X7wBFwIXPO6Uz4mXZVKGAyJ7m5b1ouf8DnWUYEu3Kcrz5dLZewOGzmkM64JXQyKccdgFGHYJmOoElJ0hkD5Tf55Xs-zXuS/Drops-nowa-ulotka-NAGRODA-3.jpg?psid=1[/URL] [B]Tutaj nowa ulotka (do druku) czarno-biała:[/B] [URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pXhnVsl9FrFLP2P8YqbBTtw-7IZeOZhOPtYXoMJVcmLC1eLKZdOoQB1svUGrMuSpl9lJ1IOIjnqzLDr_xL6LwtMI9nicCEVVJ/Drops-nowa-ulotka-NAGRODA-3-mono.jpg?psid=1[/URL] A na dokładkę, jak zwykle, mała [B]poglądówka[/B]: [IMG]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1p3jYDjP_ic53MXgCG60XlzYuTCiulU0m9f41UuPWr8BKAYsrQ1lwpY_ZwlrsQnydXJtw6GwtXOhEIGxPdgfc2SdYDRZQCE6EM/Drops-nowa-ulotka-NAGRODA-3-pogląd.jpg?psid=1[/IMG] Quote
inka33 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='bela51']Czy ktos z Was juz był w Miedarach, czy tylko były rozmowy telefoniczne ? Prosze o namiary, jesli schron czynny w weekend, to moge tam podjechac. W tygodniu, niestety, odpada.[/QUOTE] Super, że możesz! :loveu: [SIZE=3][B]Koniecznie wydrukuj sobie zdjęcie(-a) kolorowe albo plakat! [/B][/SIZE]:modla: Skoro tam "najmodniejsza rasa" to białe dropiate z ciemną głową... :huh: [quote name='Nutusia']I chyba trzeba też znaleźć "przekonujący argument", żeby wpuścili i dali obejrzeć WSZYSTKIE psy, a nie tylko te, które oni uważają za stosowne... Trzeba by podpytać osób, które były na wątku tego cudem tam odnalezionego boksera.[/QUOTE] [quote name='Lili8522']Przekonujący argument? Czyli co....?[/QUOTE] No... chyba właśnie trzeba spróbować się dowiedzieć... :roll: [SIZE=3][B]Kto konkretnie tam wlazł i znalazł boksera?[/B][/SIZE] Nutusia, Dorobella - wiecie...? A gdzie ten wątek? Quote
wilczy zew Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='Lili8522']Jeszcze nikt tam nie był, i gdzieś przeczytałam, że przed przyjazdem trzeba się zapowiedzieć telefonicznie czy to prawda?[/QUOTE] tak,ktoś pisał że inaczej nie wpuszczą [quote name='Nutusia']I chyba trzeba też znaleźć "przekonujący argument", żeby wpuścili i dali obejrzeć WSZYSTKIE psy, a nie tylko te, które oni uważają za stosowne... Trzeba by podpytać osób, które były na wątku tego [B]cudem tam odnalezionego boksera.[/B][/QUOTE] był na stronie schronu do adopcji i ktoś z dogo go wypatrzył Quote
wilczy zew Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 post osoby,która była w środku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232169-Bono-wr%C3%B3ci%C5%82-do-domu%21%21%21?p=20528162#post20528162[/url] Quote
Lili8522 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 Dzwoniła do mnie babka z Fundacji Ulga w Cierpieniu, że widziała psa wielkości Dropsa (duży), z łatami dokładnie w tych miejscach w których ma Drops (na plecach), bez obroży, w TG, ul. Nacielska obok Fabryki Sprzętu Ratunkowego, szedł drogą obok lasu w stronę Nakła Śląskiego... Quote
Recommended Posts