Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zanim się złapie trzeba wiedzieć gdzie dokładnie jest i zaplanować jak go złapać.
Bardzo mocno trzymam kciuki żeby znalazł się w takim miejscu......

Zawsze jak pies gdzieś się błąka, myślę co on czuje, taki zagubiony, bez swojego miejsca, bez poczucia bezpieczeństwa, w samotności, głodny, zmarznięty, obolały

Posted

Łapcia słaba po szyciu i leczeniu w BB schronie. Dodatkowo pewnie jest wygłodniały i wycieńczony... To już tydzień... :(
Pan mówi, że Pyskowicka to pola i lasy, także możliwe ze wraca do Zbrosławic i Kamieńca.
Niech krąży po Zbrosławicach, tam "rządzi" schron w Cieszynie i Miedary nie mają nic do gadania...

Posted

Dziękujemy kochanej Ewu za natychmiastową reakcję!
Natomiast Dropsia znów nikt nie widział... :( Plakaty na szczęście wiszą w okolicy - Ewu ponoć zaczepiała nawet policjantów - dzielna dziewczyna! ;)

Może jutro się uda?

Wstąpiła w nas nowa nadzieja...

Posted

O, matko! Ale wiercipieta...
W sumie, to może lepiej (sic!), że osłabł, bo moze będzie się mniej przemieszczał... :hmmmm:

Kurczę, jak tu zaglądam, to się trochę czuję, jakbym "Boczne drogi" Chmielewskiej czytała, tylko w wersji dramatycznej... :oops:

Posted

Ja niestety nie do końca wiem czasami o czym piszecie, bo nie znam tych rejonów, nie wiem jakie to odległości, ale cały czas zaglądam z nadzieja na dobre wieści...:(

Posted

[quote name='paula_t']Ja niestety nie do końca wiem czasami o czym piszecie, bo nie znam tych rejonów, nie wiem jakie to odległości, ale cały czas zaglądam z nadzieja na dobre wieści...:([/QUOTE]
Ja tak samo. Caly czas czekam na zmiane tytulu watku na: Drops juz bezpieczny w DT! No nic. Moze jutro sie uda :thumbs:

Posted

Oblepiłam Łabędy, Czechowice i byłam na wjeździe do Pyskowic jak zadzwoniła Lili. Kurcze jaki pech, gdybym zaczęła od Tarnowskich Gór...:(
Nie robiłam już Pyskowic tylko pognaliśmy pod wskazany szpital w Tarnowskich Górach...Teren paskudny, rozległy , przylega do lasków...Łaziłam z parówkami i dwoma smyczami (jedna z pętlą) ponad godzinę. Zaglądałam do wszystkich możliwych dziur...wołałam, ćmokałam...:shake:
Wcześniej zaczepiłam patrol policyjny , dałam ulotki - fajne chłopaki obiecali się rozglądać, zawiadomić innych na komendzie.
Vis a vis szpitala są ogródki działkowe-może tam się na noc ulokował...Przykleiłam na głównej bramie plakat.
Potem jeździliśmy ulicami , potem ganiałam za wszystkimi psiarzami -wylegli na spacerki - i rozdawałam ulotki.
Zostawiłam w knajpie i trochę za wycieraczkami aut.
Pojechaliśmy do Rept- oblepiłam jakieś wypasione osiedle z ogromnymi willami, potem pod biblioteką i NFZ ale tam już był plakat...
Niestety mój mąż 22 lutego miał operację łokcia prawej ręki... Ciągłe zmienianie biegów spowodowało ,że ręka spuchła i łokieć zaczął boleć...
Zostawiliśmy więc już te Repty(przepraszam...) i ruszyli do domu. Zostawiałam ulotki i plakaty na stacjach benzynowych-po drodze.
Mam jeszcze sporo plakatów, mogę jutro z którąś z Was pojeździć albo je dać. Mąż odpada, łokieć jak balon, nadwyrężył go.
Jeśli Drops pobiegł na pola za szpitalem to nie mam pomysłu... Może jest na tych działkach, jest zmęczony , głodny, podobno kuleje, będzie szedł coraz wolniej...Gdyby od rana ktoś mógł pojeździć po tamtej okolicy byłoby wskazane...

Posted

Też zaciskam :kciuki: wciąż i nie tracę nadzieji, że przeczytamy dobre wieści... :modla:

[quote name='ewu']Jestem.. Jeździliśmy od 19-tej do tej pory.[/QUOTE]
Ciocia, czy już ktoś Ci mówił, że jesteś Wielka...? :loveu:

Posted

[quote name='inka33']Też zaciskam :kciuki: wciąż i nie tracę nadzieji, że przeczytamy dobre wieści... :modla:

Ciocia, czy już ktoś Ci mówił, że jesteś Wielka...? :loveu:[/QUOTE]
Kurcze do d... jestem...:placz::placz::placz:
Gdybyśmy zaczęli od Tarnowskich Gór może bym go zobaczyła, może by się połakomił na drobiowe paróweczki....:placz:

Posted

[quote name='Bgra']ewu jesteś kochana:loveu:
odwaliłaś kawał dobrej roboty!kto to mógł przewidzieć...
ja niestety bez auta:-([/QUOTE]
A ja nie umiem prowadzić....:(Nawet mam prawo jazdy - nieużywane...:oops::oops::oops:

Posted

[quote name='ewu']A ja nie umiem prowadzić....:(Nawet mam prawo jazdy - nieużywane...:oops::oops::oops:[/QUOTE]

ja za słabo widzę:-(
żeby się odważył i podszedł do kogoś,kogoś kto będzie chciał mu pomóc! nóżka go boli,jest zmęczony,głodny ale pije,pogoda dopiero od kilku dni ładniejsza,więc jakąś zmarzniętą bryłę śniegu znajdzie

Posted

[quote name='ewu']Oblepiłam Łabędy, Czechowice i byłam na wjeździe do Pyskowic jak zadzwoniła Lili. Kurcze jaki pech, gdybym zaczęła od Tarnowskich Gór...:(
Nie robiłam już Pyskowic tylko pognaliśmy pod wskazany szpital w Tarnowskich Górach...Teren paskudny, rozległy , przylega do lasków...Łaziłam z parówkami i dwoma smyczami (jedna z pętlą) ponad godzinę. Zaglądałam do wszystkich możliwych dziur...wołałam, ćmokałam...:shake:
Wcześniej zaczepiłam patrol policyjny , dałam ulotki - fajne chłopaki obiecali się rozglądać, zawiadomić innych na komendzie.
Vis a vis szpitala są ogródki działkowe-może tam się na noc ulokował...Przykleiłam na głównej bramie plakat.
Potem jeździliśmy ulicami , potem ganiałam za wszystkimi psiarzami -wylegli na spacerki - i rozdawałam ulotki.
Zostawiłam w knajpie i trochę za wycieraczkami aut.
Pojechaliśmy do Rept- oblepiłam jakieś wypasione osiedle z ogromnymi willami, potem pod biblioteką i NFZ ale tam już był plakat...
Niestety mój mąż 22 lutego miał operację łokcia prawej ręki... Ciągłe zmienianie biegów spowodowało ,że ręka spuchła i łokieć zaczął boleć...
Zostawiliśmy więc już te Repty(przepraszam...) i ruszyli do domu. Zostawiałam ulotki i plakaty na stacjach benzynowych-po drodze.
Mam jeszcze sporo plakatów, mogę jutro z którąś z Was pojeździć albo je dać. Mąż odpada, łokieć jak balon, nadwyrężył go.
Jeśli Drops pobiegł na pola za szpitalem to nie mam pomysłu... Może jest na tych działkach, jest zmęczony , głodny, podobno kuleje, będzie szedł coraz wolniej...Gdyby od rana ktoś mógł pojeździć po tamtej okolicy byłoby wskazane...[/QUOTE]

[SIZE=3][B]Dziękujemy Ewu to kawał dobrej roboty co zrobiłaś [/B][/SIZE]:iloveyou: zaraz zaznaczę co jest już obklejone żebyśmy się nie pogubiły :)
I oby mąż szybko doszedł do siebie, jemu też podziękuj.

Jeśli ten kulejący pies to Drops (zabrzmi to brutalnie) ale dobrze, że kuleje, nie będzie się przemieszczał w szybkim tempie i znów mamy jakieś szanse żeby go dorwać.....

Posted

[COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Drops biega koło szpitala................[/B][/SIZE][/COLOR] Boże nawet nie ma kto tam pojechać a parkingowy nie potrafi go złapać :placz:

Posted

A może by Cichy kąt pomógł go złapać to taki azyl w tarnowskich górach to chyba niedaleko ich,mają wprawe bo zapewne łapią psiaki (pozytywni) [url]http://schronisko.prv.pl/[/url] to tak na szybko mi wpadło na pomysł,