Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na "spacerze"- zaniosłam ją na ogródek- stała tylko i nie chciała nigdzie iść. To ją przyniosłam spowrotem- do mieszkania to juz sama weszła:-).
Jak psiaki bawią się zabawkami (piszczałkami) to leci zaciekawiona. Ogólnie już za nimi drepta:-) i nawet przydreptała jak ją zawołałam:-)

Posted

Przeprzepiękna! No po prostu cudo. Jeden z piękniejszych psiaków, jaki chodzi po tej ziemi, jestem pod wrażeniem. A jaka będzie jak będzie zadbana, to dopiero zobaczymy!
Ona sama chyba szybko zrozumie, że jednak dom, to dom i zasmakuje w byciu czyjąś pupilką, po prostu modelka z niej. A kuku super!!!

A Twoje psiury zainteresowane, ale chyba trochę zdezorientowane.

Posted

Kochana jest, poprostu już przepadłam z kretesem:-D. Miśka(duża) to zazdrosna, Maks też, ale mniej- przyzwyczaja się - Maks to pamiętam na początku jak Miśkę przyprowadziłam to był strasznie zazdrosny-warczał na nią, a teraz to żyć bez siebie nie mogą:-) Z Muszką też tak będzie-trochę tylko im czasu potrzeba.

Posted

[quote name='gabriela.boczarska']Kochana jest, poprostu już przepadłam z kretesem:-D. Miśka(duża) to zazdrosna, Maks też, ale mniej- przyzwyczaja się - Maks to pamiętam na początku jak Miśkę przyprowadziłam to był strasznie zazdrosny-warczał na nią, a teraz to żyć bez siebie nie mogą:-) Z Muszką też tak będzie-trochę tylko im czasu potrzeba.[/QUOTE]

LUBIĘ TO :lol:

Posted

[quote name='gabriela.boczarska']Chyba spodobał się jej mój chłop- bo ciągle za nim drepta :-D[/QUOTE]
Wie, co robi. Zgodził się, a nie musiał. Trzeba go obłaskawić, żeby pokochał, bo jeszcze się rozmyśli.

Posted

[quote name='Poker']Cudna jest. Kochajcie ją :loveu:,ale bez kretesu, bo stracimy DT.:eviltong:
Jakoś nie wyobrażam sobie jej ostrzyżonej.[/QUOTE]
Mi też podoba się kudłata. Ale jak zostawi się jej to i owo (dużo!), to też będzie piękna jako sznaucerek wystawowy.

Posted

[quote name='gabriela.boczarska']oj tam- 3 czy 4 psiaki-co to za różnica :-)[/QUOTE]
Ja też wychodzę z tego założenia, mam teraz 3 swoje ogromne i czwartą - tymczaskę, a niedługo zawita piąty!

Posted

[quote name='marako']Mi też podoba się kudłata. Ale jak zostawi się jej to i owo (dużo!), to też będzie piękna jako sznaucerek wystawowy.[/QUOTE]

sama się za to nie zabieram. Ale widzę jak się męczy w tej "kufajce" - w razie czego sierść odrośnie:-), a lepiej stopniowo ją przyzwyczajać do ciepła.

Posted

Może mała ma temperaturę dlatego ziaje.Też spotkałam się z takim zachowaniem jak chce wyjść na dwór i wstrzymuje załatwienie się pies.Psy z długą sierścią dają sobie doskonale radę z ciepłem.

Posted

No co Wy:-) - ma uszy- tylko takie oklapnięte i zarośnięte:-). Gorączkę jej mierzył-nie miała. A teraz radźcie: bo od wczoraj(około 17.-bo samochód mi olała:-D)nic a nic się nie załatwiła- ani nawet siku. A wieczorem to sobie pojadła i często piła. Byłam nawet w nocy na dworze-ale tylko stała i stała, a potem usiadła:-/ no to ją przyniosłam z powrotem. Dzisiaj wyniosłam ją daleko na łąkę- trochę podreptała, nawet jak zapomniała że jest na smyczy to sie wyrwała aby uciec, ale tak ogólnie to tylko stoi , i stoi, i stoi albo sobie usiądzie i czeka (pewnie aż ją spuszczę ze smyczy... ).

Mam już panikować i lecieć na erce do weta? czy spokojnie przeczekać?

Nawet w domu nie chce narobić:-/ a rano to i pojadła, i popiła.

Wet mówił, że tam w kojcu to narobiła.

A tu nic, tylko podrepta, popatrzy, pochlipie, poje i idzie się położyć na swoją "leżankę".