Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co ze szwami pooperacyjnymi? To już się podgoiło na tyle, że nie rozliże tego? Musi mieć je wyciągane? A bez kubraczka pooperacyjnego tego nie zabrudzi?

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Krysią na temat budy i ona też twierdzi, że lepiej od czasu do czasu zawieźć Niuni karmę. Na wieść, że pan zgodził się oddać sunię na operację, ludzie ze wsi zaczęli go straszyć, że pewnie będzie musiał za wszystko zapłacić. Lepiej by było Niuni dac kołkiem po łbie i sprawa była by załatwiona:shake: On naprawdę ma serce dla zwierząt.

Posted

Wspaniałe wiadomości :)
To jak Niunia się zachowywała po powrocie do domu, jest miernikiem tego, jak jej tam wcześniej było. Teraz wiemy , że wróciła do DOMU :) Jest szczęśliwa.
Ma swojego, kochającego człowieka.
Nie przypuszczam, żeby Pan karmiąc Niunię, dawał tylko jej a pozostałej dwójce nie. Więc karma pewnie wyjdzie szybko.

Posted

Jak dobrze zakończyła się ta historia! Teraz sunia będzie żyła zdrowo i szczęśliwie obok swojego człowieka, a to dla niej najważniejsze! A że biednie...? Jestem zdania, że lepszy makaron z oliwą, ale u siebie niż frykasy wśród obcych..., a jeśli będziecie od czasu do czasu kupować Panu jakąś karmę dla psiątek to ja też się dołożę jak będzie taka potrzba.

Posted

Uznanie należy się Krysi i Feli.:loveu: To one działały bezpośrednio. Ja klepałam w klawiaturę i siedziałam ze słuchawką przy uchu;)

Posted

Rana się zagoiła, szwy zdjęte były już w poniedziałek. Oczywiście brzuszek jeszcze nie zarósł, ale nic już dziaś się nie powinno niedobrego.
Zliczając wszystkie wpłaty (ostatnia zaksięgowana była 20 marca) i odejmując kwotę z faktury z kliniki wychodzi, że w 'skarpecie' Niuni zostało 240,49 zł.
Zdecydujcie proszę, na co przeznaczyć tę kwotę :)

PS
Podziękowanie należy się przede wszytskim dla wetów, zwłaszcza dla pewnej lek. wet Ewy:loveu:

Posted

Trzeba zbierac na sterylkę! To nie koniec pomocy. Tam są dwa psy a Niunia po operacji "Odżyła" i mimo wieku może mieć cieczkę.

Posted

[quote name='auraa']Rozmawiałam z Krysią na temat budy i ona też twierdzi, że lepiej od czasu do czasu zawieźć Niuni karmę. Na wieść, że pan zgodził się oddać sunię na operację, ludzie ze wsi zaczęli go straszyć, że pewnie będzie musiał za wszystko zapłacić. Lepiej by było Niuni dac kołkiem po łbie i sprawa była by załatwiona:shake: On naprawdę ma serce dla zwierząt.[/QUOTE]
no to teraz się zdziwią, że jeszcze pan tadeusz dostanie karmę w prezencie;

a czemu nie wysterylizowac małej z funduszu sterylkowego?
mogę ją zgłosić jako stały deklarowicz;

Posted

[QUOTE a czemu nie wysterylizowac małej z funduszu sterylkowego?
mogę ją zgłosić jako stały deklarowicz;[/QUOTE]
Byłoby wspaniale!!!

Posted (edited)

[/QUOTE]Byłoby wspaniale!!![QUOTE/]

no to ile to roboty - juz zgłaszam;
tylko będzie mi potrzebna osoba z dogo, która będzie koordynować wszystko na miejscu i wypełni formularz zgłoszeniowy; trzeba tez zadbać o jak najniższy koszt zabiegu albo ew. dopłacić z funduszu który został; no i pamietac na przyszłośc o akcji sterylizacja przeznaczając jakieś choćby niewielkie kwoty na ten cel; miłe widziane stałe deklaracje, choćby i pięciozłotowe...

Edited by kakadu
Posted

ona sterylizację będzie miała prawdopodobnie na SGGW i tam do zagojenia rany będzie musiała pozostac. Nie wróci na wieś, bo tam złapie zakażenie.