Mattilu Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Tylko śniegu nie odgarniaj i łopaty nie dotykaj tym skręconym/nadwyrężonym nadgarstkiem!!! Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Dziś rano odgarnęłam - jedną ręką (spokojnie, tą zdrową ;)) Quote
andegawenka Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Nutusia napisał(a):Dziś rano odgarnęłam - jedną ręką (spokojnie, tą zdrową ;)) Po co, zaraz stopnieje:roll: Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 U nas raniutko było minus 7 stopni i waliły gęste, wielkie płaty. Było już co odśnieżać. Jeśli się nie odśnieży na podjeździe, psy narobią śladów i potem to zamarznie, tworzą się ostre krawędzie i łatwo łapę uszkodzić. Już nie mówiąc o tym, że i nam trudniej po czymś takim chodzić. Quote
andegawenka Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 To prawda, no to mały odśnieżacz trzeba kupić:smile: http://www.joemonster.org/filmy/42135/Mario_odsniezacz Quote
Asiaczek Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Jezeli to jest tylko pęknięcie torebki stawowej, to powinno sie samo wyleczyc. Ja tak miąlam w nadgarstku kilka lat temu. Tylko ze u mnie zrobiła sie taka gula po wewn. stronie nadgarstka i lekarz musiał ja "siłowo" zgnieśc, co nie było bezbolesne. Ale do wytrzymania było i do przezycia:) zdrówka i czekam na info co do dalszych losów Fraszki:) pzdr. Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 O rany - już na nas z łopatami Lili szczeka jak opętana. Gdyby zobaczyła takiego Maria... albo by go zagryzła, albo - co bardziej prawdopodobne - padła na zawał ;) :) A w temacie: pani od Fraszki nie dzwoniła. Wyślę dziś kontrolnie smsa, ale... no... Quote
M&S Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Nutusia napisał(a):O rany - już na nas z łopatami Lili szczeka jak opętana. Gdyby zobaczyła takiego Maria... albo by go zagryzła, albo - co bardziej prawdopodobne - padła na zawał ;) :) A w temacie: pani od Fraszki nie dzwoniła. Wyślę dziś kontrolnie smsa, ale... no... Ja mam już po kokardę odśnieżania.... Pani nie zadzwoniła :shake: Quote
Mattilu Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Nie wiedziałam, że można odśnieżać jedną ręką, do tej pory mi mówili, że jedną ręką to zupę można jeść :evil_lol: Pani nie zadzwoniła...może jeszcze zadzwoni, do wieczora trochę czasu zostało. A jeśli nie...to zgodnie z Twoją teorią znaczy, że gdzieś jakiś lepszy domek czeka. Wtedy pewnie trzeba będzie jej odnowić ogłoszenia? Quote
Poker Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 A ja kiedyś słyszałam ,ze jedną ręką to zupełnie coś innego można robić ,ale tu nie napiszę. Jak pani nie zadzwoni, to znaczy ,ze to nie TEN domek i niech sie w łokieć pocałuje. Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Taki śnieg jak wczoraj, można jedną ręką odgarnąć. Pcha się łopatę aż się beton skończy i już ;) Gorzej z rozpaleniem w piecu, a niestety wczoraj musiałam tej sztuki dokonać... Ręka jeszcze boli, ale jest nasmarowana, zabandażowana i wisi na temblaku, zgodnie z zaleceniami naszego lekarza rodzinnego :) Traumeel w tabletkach przyjmowany po zapoznaniu się z treścią ulotki załączonej do opakowania ;) PANI ZADZWONIŁA!!! Sama z siebie, bez mojego nukania! Bardzo się ucieszyła, że dotrzymałam umowy i nie oddałam Fraszki nikomu innemu :) A zatem... wyruszamy po nowe życie w sobotę ok. 16tej. Szeleczki ze smyczką, zabawki i karma zostały już zakupione, Pani Ania zwarta i gotowa już się nie może doczekać :) Quote
Mattilu Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ale dobre wiadomości! a już się martwiłam...również o dalsze losy Miki... Czyli jednak Twoje słynne telefoniczne przeczucie Cię nie myliło :lol: Quote
Elza22 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 No takie wiadomości to ja rozumiem;-) Nutusia życzę szybkiego powrotu do formy Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Mattilu - u mnie słowo droższe pieniędzy ;) :) Też się cieszę, bo Fraszencja już jest całkowicie normalnym psem i powinna wieść żywot w normalnym domku :) Quote
Poker Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 super, super ,że pani nie zawiodła A do szeleczek będzie obróżka i 2. smycz na początek? Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Obróżka już jest - prezent od Ellig - cud urody, różowa :) Drugą smyczkę też znajdę w swoich zasobach - w końcu jakoś muszę ją do tej stolycy bezpiecznie dostarczyć ;) Uprzedzając pytania - czip i adresatka też są - tzw. full opcja :) No i oczywiście smrodek dydaktyczny zaczęłam rozpuszczać już przy pierwszym kontakcie telefonicznym ;) Quote
Gusiaczek Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Zatem wszystkiego pięknego Fraszencjo na nowej drodze życia :) Quote
M&S Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Nutusia napisał(a):Taki śnieg jak wczoraj, można jedną ręką odgarnąć. Pcha się łopatę aż się beton skończy i już ;) Gorzej z rozpaleniem w piecu, a niestety wczoraj musiałam tej sztuki dokonać... Ręka jeszcze boli, ale jest nasmarowana, zabandażowana i wisi na temblaku, zgodnie z zaleceniami naszego lekarza rodzinnego :) Traumeel w tabletkach przyjmowany po zapoznaniu się z treścią ulotki załączonej do opakowania ;) PANI ZADZWONIŁA!!! Sama z siebie, bez mojego nukania! Bardzo się ucieszyła, że dotrzymałam umowy i nie oddałam Fraszki nikomu innemu :) A zatem... wyruszamy po nowe życie w sobotę ok. 16tej. Szeleczki ze smyczką, zabawki i karma zostały już zakupione, Pani Ania zwarta i gotowa już się nie może doczekać :) Niech ręka zdrowieje:) Super Fraszka, sobota już pojutrze! Quote
Mattilu Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Nutusia napisał(a):Mattilu - u mnie słowo droższe pieniędzy ;) :) Też się cieszę, bo Fraszencja już jest całkowicie normalnym psem i powinna wieść żywot w normalnym domku :) Wiem :) Cieszę się okrutnie! Quote
jola_li Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Bardzo bardzo się cieszę, że Fraszka na dom! (Tym bardziej, że już traciłam nadzieję...) Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Halo, halo... poczekajmy do soboty ;) Quote
M&S Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Nutusia napisał(a):Halo, halo... poczekajmy do soboty ;) to już za chwilę;) Quote
Recommended Posts