Nutusia Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 (edited) Fraszka od listopada przebywała w miejskim przytulisku. Jak na taki przybytek, była zadbana, nieźle karmiona. Została zaszczepiona na wściekliznę, a nawet wysterylizowana (chwała gminie i miejscowym weterynarzom za to!). Jednak przytulisko, z groźbą wywozu do dość podłego schronu, to nie miejsce dla takiej milutkiej, subtelnej i absolutnie bezproblemowej psiny. I tak oto, w piątek, 8 lutego, Fraszka przyjechała do mnie i razem będziemy czekać, aż trafi do kochającego domu. Fraszka została oceniona na ok. 2 lata. Jest przemiła, bardzo przytulińska i niezwykle subtelna. Na razie jest jeszcze trochę nieśmiała, ale z każdym dniem zachowuje się coraz swobodniej. Jest wdzięczna za każdy gest w jej stronę. Wystarczy na nią spojrzeć lub nawet z daleka zagadać, a ogonek macha z prędkością światła. Oto zdjęcie Fraszki - jeszcze w gabinecie weterynaryjnym, który współpracuje z przytuliskiem: A tu już u Ellig, która była tak dobra, i przechowała Maleńką do czasu, aż skończyliśmy pracę w piątek: Edited March 17, 2013 by Nutusia Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 (edited) Zgodnie z "tradycją", finanse Fraszki zostają przekazane na kolejne psiny pod moją opieką - tym razem na Duszkę oraz Śmieszkę: (http://www.dogomania.pl/forum/threads/241610-Maciupe?ka-ci??arna-sunia-pomoc-potrzebna-na-wczoraj!!!) Post rozliczeniowy: Bieżący stan konta: 551,22 WPŁYWY: 661,22 - 661,22 - "spadek" po Hopce bis, Żelce i Motku (http://www.dogomania.pl/forum/threads/237178-Hopka-bis-i-Żelka-z-przystanku-oraz-Motek-na-przyczepkę-cała-trójka-w-DS! WYDATKI: 110 zł - 40 zł - szczepienie p/ko wirusówkom (11.02) - 10 zł - tabletki na odrobaczenie (11.02) - 10 zł - dojazd do lecznicy (11.02) - 40 zł - chip (04.03) - 10 zł - dojazd do lecznicy (04.03) Od Cioci Ellig Fraszka dostała wyprawkę w postaci: - gustownej różowej obróżki - mięciutkiego, ciepłego kocyka - 3 kg karmy dla szczeniąt Dog Chow i puszki pysznego pasztetu - 2 zabaweczek - wielkiej torby gryzaków, smaczków i pychotek DZIĘKUJEMY! :) Edited April 9, 2013 by Nutusia Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 W piątek było tak: Nasza malusia Fraszka na razie grzeczna i bardzo nieśmiała. Zupełnie inaczej się zachowywała u Ellig. U nas zameldowała się na fotelu i tam spędza większość czasu. Wyraźnie się rozkręca na dworze - Motek zachwycony, bo z nim bryka. Potem jest problem, żeby wróciła do domu bo wchodzi, ale gdy chcę zamknąć drzwi - natychmiast wychodzi. Mam wrażenie, że ona nie była w domu, a jeśli, to tylko "okazjonalnie". Ładnie je suchą karmę. Całą noc grzecznie spała na fotelu. Załatwia się na dworze. Na nasze Dziewczyny powarkuje, ale bardzo cichutko. Choć one są bardzo, bardzo grzeczne - zupełnie się jej nie narzucają i całkowicie ignorują. Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Wczoraj już było lepiej: Byli dziś u nas Kociabanda z TZem - Dominik się zakochał we Fraszce na zabój! Gdyby nie domowe stadko (w tym dziki Ciapek) i Junior w drodze, Dominik był gotów brać Fraszencję pod pachę ;-) I jeszcze zanim pójdziemy spać - Fraszka leży ze mną, Kreską i Gapcią na kanapie, wtulona. Zieje jak w środku lata, bo u nas w domu jest bardzo ciepło, a ona przyzwyczajona do chłodu. Jednak nie schodzi na chłodną podłogę, jak Motek. Jednak co kanapa, to kanapa :smile: Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 A dziś jeszcze lepiej: Zapomniałam napisać, że z Fraszki jest spryciula. Gdy jeszcze niezbyt chętnie schodziła z fotela, a zachciało jej się pić, poczęstowała się moją... herbatą!!! Gorzką, z cytryną ;-) Dziś już są kolejne postępy - wraca z dworu i wbiega do domu - już się nie czai. Spała na posłanku przy moim łóżku. Nadal żadnych wpadek czystościowych. Strasznie trudno jej zrobić zdjęcie, bo wystarczy na nią spojrzeć, a już się zbliża w nadziei, że będą miziać... Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 I relacja foto: Mój fotel - mój azyl: Ale jak będziesz miziać - zeskoczę ;) Słowo się rzekło - idę do Ciebie! Halo, miałaś miziać, a nie celować we mnie czymś dziwnym... Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Na dworze czuje się pewniej... Bawię się z Moteuszem, bo jest najmniejszy i się go nie boję :) Tak się cieszę, że się ogonek na zdjęciu rozmazał! Mówisz, że mam wracać do domu?... No dobra - trochę się jeszcze boję, ale chyba warto Ci zaufać... Quote
malagos Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Ale fajna Fraszka :) I bardzo ładnie się nazywa! Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Dziękuję :) Witaj, Malagos - właśnie się wybierałam z zaproszeniem na Twoje wątki ;) Quote
Mazowszanka13 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Ale ten Motek wyrósł ! A Fraszka świetna :) Do ogłoszeń koniecznie zdjęcia Ellig z posłanka, są słodkie. Na pewno chwycą za serce. Quote
Ellig Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Witaj Fraszko, kochana:) Motek bardzo wyprzystojnial:) Quote
PACZEK Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Witaj śliczna Fraszko:loveu: Azorek kazał mi tu zajrzeć i ....... poległem, nie spodziewałem się że taką piękność zobaczę. Już się zastanawiam gdzie Nutusia "wyczai" domek godny Ciebie:lol: Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Nie martw się, Pączek - będziemy "czaić" ;) Quote
Ellig Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [video=youtube_share;279Q2AOOv5A]http://youtu.be/279Q2AOOv5A[/video] Quote
Nutusia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 O, dzięki Eluś - właśnie nie umiałam skopiować filmików... Quote
Ellig Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Nutusia napisał(a):O, dzięki Eluś - właśnie nie umiałam skopiować filmików... Nie ma za co;) Quote
Ellig Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [video=youtube_share;bw_YVmGRa9c]http://youtu.be/bw_YVmGRa9c[/video] Quote
Ellig Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [video=youtube_share;lS_VFW6URS0]http://youtu.be/lS_VFW6URS0[/video] Quote
Ewa Marta Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Słodka sunieczka! Do tego jest maleńka, więc powinna szybko znaleźć domek:-) Quote
M&S Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Fraszka jest urocza, a Moteusz no cuuudo:):) Quote
Eden Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 No to dziewczyna trafiła do cudownego DT :-) Quote
Recommended Posts