Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cóż tu napisać...
Będę zagladać do pieska...
Tym podsikiwanem w domu bym się nie przejmowała - wiele ulicznych/schroniskowych samców tak robi w nowych miejscach, chcać sobie dodać animuszu...
nawet mojemu sięczasem zdarzy, jak w ielki stres wpadnie i chce go rozładować

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cóż... ja powiem tylko tak: nie oczekujmy od psa z nieznaną przeszłością, żeby trafiając do obcego domu zachowywał sie jak dobrze ułożony aniołek. Posikiwanie, popiskiwanie, próby ucieczki na klatke schodowa, wskakiwanie w zakazane miejsca itp. będą się zdażać - na to nie ma siły!
Tak samo nie wymagajmy aby pies rezydent przyjął intruza z otwartymi ramionami. Jeśli powarkuje o miske - miske schować, po co ma stać i szczuć? Karmić osobno, nie wpuszczać na początku na kanapę - i po 2-3 dniach powinno juz być o niebo lepiej.
Z opisów - Dyndus Dyzio zachowuje sie typowo jak pobudzony, przestraszony młody psiak w nowej, nieznanej mu sytuacji.

Posted

Dyzio zaliczył dziś gabinet weta.
Ma 8 miesięcy - jest to więc jeszcze psi podrostek. Został odrobaczony i potraktowany preparatem p. pchłom i kleszczom (dziś usunęłam własnoręcznie 2)
W obecnym dt może zostać tylko do piątku popołudnia :placz: Nie ma siły bym znalazła mu do tego czasu dom :-(

Posted

PaulinaT napisał(a):
Cóż... ja powiem tylko tak: nie oczekujmy od psa z nieznaną przeszłością, żeby trafiając do obcego domu zachowywał sie jak dobrze ułożony aniołek. Posikiwanie, popiskiwanie, próby ucieczki na klatke schodowa, wskakiwanie w zakazane miejsca itp. będą się zdażać - na to nie ma siły!
Tak samo nie wymagajmy aby pies rezydent przyjął intruza z otwartymi ramionami. Jeśli powarkuje o miske - miske schować, po co ma stać i szczuć? Karmić osobno, nie wpuszczać na początku na kanapę - i po 2-3 dniach powinno juz być o niebo lepiej.
Z opisów - Dyndus Dyzio zachowuje sie typowo jak pobudzony, przestraszony młody psiak w nowej, nieznanej mu sytuacji.
Ja to wszystko wiem, ale jak wytłumaczyć to ludziom???:placz::placz::placz:

Posted

GoniaP napisał(a):
Ja to wszystko wiem, ale jak wytłumaczyć to ludziom???:placz::placz::placz:

Normalnie, Gosiu. Po prostu. Kawa na ławę, szczerze.

Psiak jest świetny.
Mi też by pewnie serce złamał. Jest w typie Punia trochę. Zresztą mówiliśmy Ci kiedyś z moim TZ-em, że jak patrzymy na Twojego Babla to widzimy wiekszą i młodszą jego wersję:lol: .
Gosia powystawiaj go na inne portale, tu wszyscy zapsieni. On jest młody, jest ładny, sympatyczny...
I pamiętaj o mnie jakby co.

Posted

basiaap napisał(a):
Normalnie, Gosiu. Po prostu. Kawa na ławę, szczerze.

Psiak jest świetny.
Mi też by pewnie serce złamał. Jest w typie Punia trochę. Zresztą mówiliśmy Ci kiedyś z moim TZ-em, że jak patrzymy na Twojego Babla to widzimy wiekszą i młodszą jego wersję:lol: .
Gosia powystawiaj go na inne portale, tu wszyscy zapsieni. On jest młody, jest ładny, sympatyczny...
I pamiętaj o mnie jakby co.

Dyzio i tak jak na swój wiek ma same zalety. Mój Bobo w wieku 8 mies. był koszmarem :evil_lol: Co prawda nie sikał już w domu, ale za to zjadł mi niezliczone buty, notatniki, płyty cd, a nawet żarł ściany :evil_lol:
Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku. Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi ;) Ale wymaga systematycznego układania, jasnego wyznaczenia granic, i jak dla mnie kastracji, by ukrócić jego umiłowanie do suczek.

Posted

[quote name='GoniaP']
Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku.
Pies ideał :diabloti:

Marta i Wika - czy my sie czasem nie spotkałyśmy kiedyś na szkoleniu?? u Magdy Urban??

Posted

PaulinaT napisał(a):
Pies ideał :diabloti:
Wstręciucha!!!
Napisalam też: "Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi".

Posted

[quote name='PaulinaT']Marta i Wika - czy my sie czasem nie spotkałyśmy kiedyś na szkoleniu?? u Magdy Urban??

Bardzo możliwe :-) A może mnie nawet podwoziłaś? :-)
Masz takiego dużego faflatego zwierza? ;-)

Posted

Gonia - czekamy na tekścik o psiaku. Podziałamy. Ja niestety mam trochę kłopotów domowych, nie dałam rady napisac nic - dorywczo byłam w necie. Teraz już odchodzę, jutro kolejny ciężki dzień.:-(

Posted

supergoga napisał(a):
Gonia - czekamy na tekścik o psiaku. Podziałamy. Ja niestety mam trochę kłopotów domowych, nie dałam rady napisac nic - dorywczo byłam w necie. Teraz już odchodzę, jutro kolejny ciężki dzień.:-(
Goniu, jestem z Tobą. A tekst masz w skrzynce. Dziękuję ci dobra kobieto!

Posted

GoniaP napisał(a):

A Dyzio i tak jak na swój wiek ma same zalety. Mój Bobo w wieku 8 mies. był koszmarem :evil_lol: Co prawda nie sikał już w domu, ale za to zjadł mi niezliczone buty, notatniki, płyty cd, a nawet żarł ściany :evil_lol:
Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku. Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi ;) Ale wymaga systematycznego układania, jasnego wyznaczenia granic, i jak dla mnie kastracji, by ukrócić jego umiłowanie do suczek.

Znaczy obydwa robią to co mój jak był mały:) To był dopiero koszmar, mówię Ci:diabloti:

Gosiu, OGŁOSZENIE! Wyślij supergodze razem na przykład z Jeżynką, to na raz kobita zrobi, nie na dwa:) (Mam nadzieję, ze mnie Gośka nie zabije, że ją tak reklamuję do czarnej roboty:)

Posted

basiaap napisał(a):

Gosiu, OGŁOSZENIE! Wyślij supergodze razem na przykład z Jeżynką, to na raz kobita zrobi, nie na dwa:) (Mam nadzieję, ze mnie Gośka nie zabije, że ją tak reklamuję do czarnej roboty:)
Żeby odciążyć Gogę, Allegro wystawi Anula1959.:Rose:
Dyzio figuruje we wszystkich portalach ogłoszeniowych - z tym, że robiłam to sama, i nie jestem pewna co do skutków, bo zupełnie nie umiem się tam poruszać. :oops:
No i za nic w świecie nie umiem dodać Dyzia do poznańskich zwierzaków w gazeta.pl
Robiłam to przedtem wiele razy, ale chyba zablokowali....:roll:

Posted

kaLOlina napisał(a):
do gazety to chyba musisz daac na aaby...i doplacic 24zeta zeby byl w gazecie...ale nie jestem pewna...Goniu jak Dyzio masz gdzie go teraz umiescic??
Nie, czekam na jakiś cud:-(