basiaap Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Cóż tu napisać... Będę zagladać do pieska... Tym podsikiwanem w domu bym się nie przejmowała - wiele ulicznych/schroniskowych samców tak robi w nowych miejscach, chcać sobie dodać animuszu... nawet mojemu sięczasem zdarzy, jak w ielki stres wpadnie i chce go rozładować Quote
PaulinaT Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Cóż... ja powiem tylko tak: nie oczekujmy od psa z nieznaną przeszłością, żeby trafiając do obcego domu zachowywał sie jak dobrze ułożony aniołek. Posikiwanie, popiskiwanie, próby ucieczki na klatke schodowa, wskakiwanie w zakazane miejsca itp. będą się zdażać - na to nie ma siły! Tak samo nie wymagajmy aby pies rezydent przyjął intruza z otwartymi ramionami. Jeśli powarkuje o miske - miske schować, po co ma stać i szczuć? Karmić osobno, nie wpuszczać na początku na kanapę - i po 2-3 dniach powinno juz być o niebo lepiej. Z opisów - Dyndus Dyzio zachowuje sie typowo jak pobudzony, przestraszony młody psiak w nowej, nieznanej mu sytuacji. Quote
GoniaP Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Dyzio zaliczył dziś gabinet weta. Ma 8 miesięcy - jest to więc jeszcze psi podrostek. Został odrobaczony i potraktowany preparatem p. pchłom i kleszczom (dziś usunęłam własnoręcznie 2) W obecnym dt może zostać tylko do piątku popołudnia :placz: Nie ma siły bym znalazła mu do tego czasu dom :-( Quote
GoniaP Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 POMOCY!!!! Dyzio musi znaleźć dom na cito!!! Quote
PaulinaT Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Gosia - mocno trzymam kciuki i wierzę, że Ci się uda!!! Quote
GoniaP Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Ale tu cisza u Dyzia :-( Co z Tobą będzie pieseczku? :shake: Quote
Hakita Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Czy są jakieś nowe wieści, jak się czuje i zachowuje Dyzio??? :cool3: Podbijam Piesiunia biednego...:-( Quote
GoniaP Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 PaulinaT napisał(a):Cóż... ja powiem tylko tak: nie oczekujmy od psa z nieznaną przeszłością, żeby trafiając do obcego domu zachowywał sie jak dobrze ułożony aniołek. Posikiwanie, popiskiwanie, próby ucieczki na klatke schodowa, wskakiwanie w zakazane miejsca itp. będą się zdażać - na to nie ma siły! Tak samo nie wymagajmy aby pies rezydent przyjął intruza z otwartymi ramionami. Jeśli powarkuje o miske - miske schować, po co ma stać i szczuć? Karmić osobno, nie wpuszczać na początku na kanapę - i po 2-3 dniach powinno juz być o niebo lepiej. Z opisów - Dyndus Dyzio zachowuje sie typowo jak pobudzony, przestraszony młody psiak w nowej, nieznanej mu sytuacji. Ja to wszystko wiem, ale jak wytłumaczyć to ludziom???:placz::placz::placz: Quote
GoniaP Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 :placz: Dobranoc kochany Dyziu. Jutro znów powalczę o Ciebie. Nie martw się, jakoś to będzie ;) Quote
Marta i Wika Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Trzymam kciuki za domek dla Dyzia. Niestety, nie mogę go wziąć, nawet na tymczas - ostatnio prawie mnie nie ma w Poznaniu :-( Ciągle gdzieś jeżdżę. Quote
basiaap Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 GoniaP napisał(a):Ja to wszystko wiem, ale jak wytłumaczyć to ludziom???:placz::placz::placz: Normalnie, Gosiu. Po prostu. Kawa na ławę, szczerze. Psiak jest świetny. Mi też by pewnie serce złamał. Jest w typie Punia trochę. Zresztą mówiliśmy Ci kiedyś z moim TZ-em, że jak patrzymy na Twojego Babla to widzimy wiekszą i młodszą jego wersję:lol: . Gosia powystawiaj go na inne portale, tu wszyscy zapsieni. On jest młody, jest ładny, sympatyczny... I pamiętaj o mnie jakby co. Quote
GoniaP Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 basiaap napisał(a):Normalnie, Gosiu. Po prostu. Kawa na ławę, szczerze. Psiak jest świetny. Mi też by pewnie serce złamał. Jest w typie Punia trochę. Zresztą mówiliśmy Ci kiedyś z moim TZ-em, że jak patrzymy na Twojego Babla to widzimy wiekszą i młodszą jego wersję:lol: . Gosia powystawiaj go na inne portale, tu wszyscy zapsieni. On jest młody, jest ładny, sympatyczny... I pamiętaj o mnie jakby co. Dyzio i tak jak na swój wiek ma same zalety. Mój Bobo w wieku 8 mies. był koszmarem :evil_lol: Co prawda nie sikał już w domu, ale za to zjadł mi niezliczone buty, notatniki, płyty cd, a nawet żarł ściany :evil_lol: Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku. Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi ;) Ale wymaga systematycznego układania, jasnego wyznaczenia granic, i jak dla mnie kastracji, by ukrócić jego umiłowanie do suczek. Quote
PaulinaT Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [quote name='GoniaP'] Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku. Pies ideał :diabloti: Marta i Wika - czy my sie czasem nie spotkałyśmy kiedyś na szkoleniu?? u Magdy Urban?? Quote
GoniaP Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 PaulinaT napisał(a):Pies ideał :diabloti: Wstręciucha!!! Napisalam też: "Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi". Quote
PaulinaT Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 :eviltong: wiem wiem - ale jakoś ta część bardziej rzuciła sie mnie na oczy :evil_lol: Quote
Marta i Wika Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [quote name='PaulinaT']Marta i Wika - czy my sie czasem nie spotkałyśmy kiedyś na szkoleniu?? u Magdy Urban?? Bardzo możliwe :-) A może mnie nawet podwoziłaś? :-) Masz takiego dużego faflatego zwierza? ;-) Quote
PaulinaT Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Marta i Wika napisał(a):Bardzo możliwe :-) A może mnie nawet podwoziłaś? :-) Masz takiego dużego faflatego zwierza? ;-) Aha! To som my :p Quote
supergoga Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Gonia - czekamy na tekścik o psiaku. Podziałamy. Ja niestety mam trochę kłopotów domowych, nie dałam rady napisac nic - dorywczo byłam w necie. Teraz już odchodzę, jutro kolejny ciężki dzień.:-( Quote
GoniaP Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 supergoga napisał(a):Gonia - czekamy na tekścik o psiaku. Podziałamy. Ja niestety mam trochę kłopotów domowych, nie dałam rady napisac nic - dorywczo byłam w necie. Teraz już odchodzę, jutro kolejny ciężki dzień.:-( Goniu, jestem z Tobą. A tekst masz w skrzynce. Dziękuję ci dobra kobieto! Quote
basiaap Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 GoniaP napisał(a): A Dyzio i tak jak na swój wiek ma same zalety. Mój Bobo w wieku 8 mies. był koszmarem :evil_lol: Co prawda nie sikał już w domu, ale za to zjadł mi niezliczone buty, notatniki, płyty cd, a nawet żarł ściany :evil_lol: Dyzio natomiast nerwowo podsikuje, skacze na człowieka, rozrywa piłki w strzępy, kradnie skarpetki, skacze po kanapach i parapetach, rozwala się w łóżku. Jest bardzo, ale to bardzo sympatyczny, ciekawski, skory do wszelkich kontaktów z człowiekiem. No i wołany, o dziwo, przychodzi ;) Ale wymaga systematycznego układania, jasnego wyznaczenia granic, i jak dla mnie kastracji, by ukrócić jego umiłowanie do suczek. Znaczy obydwa robią to co mój jak był mały:) To był dopiero koszmar, mówię Ci:diabloti: Gosiu, OGŁOSZENIE! Wyślij supergodze razem na przykład z Jeżynką, to na raz kobita zrobi, nie na dwa:) (Mam nadzieję, ze mnie Gośka nie zabije, że ją tak reklamuję do czarnej roboty:) Quote
GoniaP Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 basiaap napisał(a): Gosiu, OGŁOSZENIE! Wyślij supergodze razem na przykład z Jeżynką, to na raz kobita zrobi, nie na dwa:) (Mam nadzieję, ze mnie Gośka nie zabije, że ją tak reklamuję do czarnej roboty:) Żeby odciążyć Gogę, Allegro wystawi Anula1959.:Rose: Dyzio figuruje we wszystkich portalach ogłoszeniowych - z tym, że robiłam to sama, i nie jestem pewna co do skutków, bo zupełnie nie umiem się tam poruszać. :oops: No i za nic w świecie nie umiem dodać Dyzia do poznańskich zwierzaków w gazeta.pl Robiłam to przedtem wiele razy, ale chyba zablokowali....:roll: Quote
kaLOlina Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 do gazety to chyba musisz daac na aaby...i doplacic 24zeta zeby byl w gazecie...ale nie jestem pewna...Goniu jak Dyzio masz gdzie go teraz umiescic?? Quote
anula1959 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dyzio na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=185386595 Trzymam kciuki za nieboraczka! Quote
GoniaP Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 kaLOlina napisał(a):do gazety to chyba musisz daac na aaby...i doplacic 24zeta zeby byl w gazecie...ale nie jestem pewna...Goniu jak Dyzio masz gdzie go teraz umiescic?? Nie, czekam na jakiś cud:-( Quote
Recommended Posts