Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cytuję Danusię z fb

[h=5]Witam, dotarłam dzisiaj , bo nie mogłam się pozbierać po targu koni w Skaryszewie : (
Jeżeli chodzi o telefony to było kilka, dokładnie 5. Jeden dziadek 90 lat - odpał, ponieważ opiekunka się bała że pies zdechnie z głodu, gdyż ten dziadek nie potrafi już nic robić. Pan z Lublińca - zapowiadało się bardzo fajnie , ale Pan nie chce psa który dużo szczeka. 3. Pani z Kóz - miała się zastanowić i nie odbiera teleofnu. $ Pan z Krakowa, nie chciał za bardzo gadać, miał uzgodnić z żoną i cisza : (
I jeszcze babka z Rudy Śl. - chciała go do mieszkania - spróbujemy dać jej mniejszego pieska, bo Uszatek nie mieszkał w domu , i bardzo szczeka.
Dalej szukamy ...[/h]

Posted

diana79 napisał(a):
cytuję Danusię z fb

Witam, dotarłam dzisiaj , bo nie mogłam się pozbierać po targu koni w Skaryszewie : (
Jeżeli chodzi o telefony to było kilka, dokładnie 5. Jeden dziadek 90 lat - odpał, ponieważ opiekunka się bała że pies zdechnie z głodu, gdyż ten dziadek nie potrafi już nic robić. Pan z Lublińca - zapowiadało się bardzo fajnie , ale Pan nie chce psa który dużo szczeka. 3. Pani z Kóz - miała się zastanowić i nie odbiera teleofnu. $ Pan z Krakowa, nie chciał za bardzo gadać, miał uzgodnić z żoną i cisza : (
I jeszcze babka z Rudy Śl. - chciała go do mieszkania - spróbujemy dać jej mniejszego pieska, bo Uszatek nie mieszkał w domu , i bardzo szczeka.
Dalej szukamy ...

Z tym 90 letnim dziadkiem to jest hit. A tak na poważnie to Uszatek jest trochę szczególny i nie dla każdego się nadaje. Pewnie troche potrwa to szukanie domku dla niego ale wierzę, że znajdzie się ten jedyny, właściwy. Trzymam mocno kciuki

Posted

[quote name='diana79']dziękuję cioteczkom za odwiedzinki u Uszatka :)[/QUOTE]
Odwiedzam więc i ja
Uszy Wielkie dwa! :)

PS. Ciocia, zajrzyj do Kajtuna, bo tam pinczerka dziwne rzeczy eFBowe do mnie mówi, a ja nie kumam... :stupid:

Posted

dlaczego on się tak może wydzierać? jest nerwowy, sfrustrowany, radosny czy znudzony?
to chyba nie jest normalne aby tak się wdzierał?
można coś z tym zrobić? obroża antyszczekowa czy coś takiego? może coś na uspokojenie ;)
jak my mu domek znajdziemy jak on ta szczeka :(

Posted

On jest po prostu czujny :evil_lol:
Obroża nie działa. Gościu jest po prostu gadatliwy. Mnie to zwisa bo sypialnia jest z drugiej strony domu. Jak ktoś w nocy idzie albo kot przebiegnie to Uszatek zaczyna, dołącza się Czechu, potem pies sąsiada i już cała ulica jazgocze. Jak jest bardzo zimno to nikt się nie dołącza i tylko Uszatek pełni straż.
Parę dni temu robiłam test i zostawiłam go przez 5 godzin poza kojcem. Miałam nadzieję, że się znudzi i sam pójdzie spać. No i poszedł a za parę minut znowu był na łapach. Przy otwartym kojcu stał na budzie i darł mordę. Może gdzieś mieszkają jacyś ludzie na odludziu dla których taki pies będzie cennym nabytkiem?

Posted

[quote name='stzw']On jest po prostu czujny :evil_lol:
Obroża nie działa. Gościu jest po prostu gadatliwy. Mnie to zwisa bo sypialnia jest z drugiej strony domu. Jak ktoś w nocy idzie albo kot przebiegnie to Uszatek zaczyna, dołącza się Czechu, potem pies sąsiada i już cała ulica jazgocze. Jak jest bardzo zimno to nikt się nie dołącza i tylko Uszatek pełni straż.
Parę dni temu robiłam test i zostawiłam go przez 5 godzin poza kojcem. Miałam nadzieję, że się znudzi i sam pójdzie spać. No i poszedł a za parę minut znowu był na łapach. Przy otwartym kojcu stał na budzie i darł mordę. Może gdzieś mieszkają jacyś ludzie na odludziu dla których taki pies będzie cennym nabytkiem?[/QUOTE]

Oj tak ;) chłopak ma gadane ;) a mówią że tylko babą się " pysk nie zamyka" :diabloti:
Wierzę że jak chłopak zamieszka na stałe w swoim domku to mu przejdzie ;)

Posted

Dzisiaj PIERWSZY RAZ chciał się ze mną bawić! Co prawda tylko przez dwie minutki ale dobre i to. Na koniec wskoczył na taras a tam roztopiony śnieg. Przejechał na dupsku przez całą długość i zatrzymał się na ścianie. Uszy w poślizgu.