Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ładne uszy mam,
komu je dam,
takie ładne uszy,
kto się nimi wzruszy ???

Wszystkie owczarkowate są szczekliwe, ale żeby aż tak ... :roll:
Uszatku, zamknij pycholek :modla:
Może dawać mu coś smacznego do "mymlania" albo konga ze smaczkami :roll:

Posted

diana79 napisał(a):
ktoś na fb rozpoznał Uszatka, jest przekonany na 99% że to on (...)

Rety! Zupełnie zapomniałam, że coś w temacie możliwego rozpoznawania już tu padło i potem ucichło... :oops:

diana79 napisał(a):
tak w skrócie jego historia

mieszkał w Siemianowicach, ma na imię Czarek i ma ok 6 lat, od początku mieszkał w budzie, próbowali go wziąć do domu ale podobno bardzo wszystko niszczył (a to normalne bo był jeszcze szczeniakiem) po 3 latach został podobno zabrany do schroniska w Chorzowie przez Straż Miejską bo bardzo szczekał a to sąsiadom przeszkadzało, jego Pani się dużo wcześniej wyprowadziła a psem kiepsko zajmował się jego Pan który był alkoholikiem...

z tego wynika że to Czarek i ma ok 6 lub max 7 lat
dziewczyna jest przekonana że to on bo te charakterystyczne Uszy i podobieństwo oraz to że jest szczekliwy wskazuje jednoznacznie, no chyba że to byłby taki duży zbieg okoliczności że tam jest, był drugi taki sam pies z tak wielkimi uszami...

Ale chyba w takim razie zostanie Uszatkiem...?
No bo co innego dalej...? :hmmmm:

Posted

Danusia1 napisał(a):
Uszatek skończ szczekać , bo nie będzie wesoło!

Witamy w końcu na dogo :)
to Danusia wypatrzyła Uszatka w śród ponad 500 psów w schronisku i walczyła o ratunek dla niego :)

oczywiście zostanie Uszatek ale możemy go spokojnie odmłodzić i podawać wiek ok 6-7 lat :) co mam nadzieję trochę zwiększy jego szanse, oby tylko przestał szczekać bo z tym to będzie problem...

Posted

[h=5]W piątkowym wydaniu DZ na śląsk i małopolskę pojawi się Uszatek : )
i będzie właśnie te jego zdjęcie. Za ogłoszenie zapłaciłyśmy z kasy Uszatka 66,92 zł. Trzymajcie kciuki, żeby telefony się rozdzwoniły!!!
[/h]

Posted

[quote name='diana79']W piątkowym wydaniu DZ na śląsk i małopolskę pojawi się Uszatek : )
i będzie właśnie te jego zdjęcie. Za ogłoszenie zapłaciłyśmy z kasy Uszatka 66,92 zł. Trzymajcie kciuki, żeby telefony się rozdzwoniły!!!

ale a tekstem "ładne uszy mam, komu je dam"??

Posted

Uszatek ma super ogłoszenie w DZ, w poniedziałek zeskanuję i wstawię, wiem że rano już byl jeden tel w jego sprawie ale to nic konkretnego, mam nadzieję że telefon się rozdzwoni!