Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uffff... nareszcie!
Podziękowania dla wszystkich biorących udział w tej kryminalnej aferze :cool3:

lamia2 - :buzi: wiesz za co :p
a o reszcie pogadamy ;)

Posted

O matko Ala jaki Ty numer wykręciłaś temu policjantowi :megagrin: :megagrin: :megagrin:.
Zadzwoń do niego koniecznie bo pewnie siedzi i się zastanawia o co chodzi.

Posted

[quote name='bonika']"teraz trzeba bedzie wyciagnac skarpete i zyczliwe Kazikowi dusze poprosic o co nieco...:loveu:

To może tak jak było ustalone na początku ? Czyli AFN i dopisek "Kazio" ?

78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

a teraz do rzeczy
Wiec zyczliwe Kazikowi dusze prosimy o przekazywania "co nieco"
na AFN numer konta powyzej oraz z dopiskiem KAZIO

teraz powaznie trzeba sie bedzie zajac Jego chora lapa i zdrowiem
oby nie mial babeszji....:shake:

Posted

Cytat:
Napisał bonika
"teraz trzeba bedzie wyciagnac skarpete i zyczliwe Kazikowi dusze poprosic o co nieco...:loveu:

To może tak jak było ustalone na początku ? Czyli AFN i dopisek "Kazio" ?

78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

a teraz do rzeczy
Wiec zyczliwe Kazikowi dusze prosimy o przekazywania "co nieco"
na AFN numer konta powyzej oraz z dopiskiem KAZIO

teraz powaznie trzeba sie bedzie zajac Jego chora lapa i zdrowiem
oby nie mial babeszji....:shake:

[quote name='allcia']

wlasnie zadzwonilam do policjanta...
przedstawialm sytuacje ze przez pomylke...ect
zapytalam czy kojarzy psa...zdjecia- ze juz mamy psa...

powiedzial ze tak tak kojazy i ze dobrze ze sie odezwalam i ze zadzwoni do mnie pozniej-mam nadzieje ze to nic powaznego- bo zabrzmialo powaznie....ale mam nadzieje ze nie mogl rozmawiac...ech...

no to narobilam mam nadzieje ze akcja identyfikacji numeru jeszcze nie zostala rozpoczeta i ze za chwile snajperzy nie wywyala mi drzwi...:lol:
o basta...nigdy nie moze byc normalnie...:loveu:

Posted

Informacje od pracowników schronu:
Kazio ładnie zjadł i napił się wody, jest bardzo grzeczny i spokojny, ale trochę się boi.
Zadecydowałam, że nie będę sprowadzać weta do schronu tylko dziś zostanie przewieziony do Warszawy do kliniki na kompleksowe badania i ..... kąpiel.

Mam dziś sterylkę małej suni ale po niej podjadę do Kazia na pogadanko z lekarzem.

Posted

Jednym słowem wyobraźcie sobie minę POLICJANTA który dostaje od nieznajomej osoby SMS o treści "mamy Kazika, związany w stodole, szykuj kasę na okup"

Buhahhahaha, dobre :roflt::roflt::roflt::roflt: bosko :roflt::ylsuper:

Allcia, przeslij mi normalne foty na maila(w profilu), bo te co wstawilas to kiepsko widze :evil_lol::eviltong: Wstawie je tez i tu.

Strasznie sie ciesze ze Kazik jet zlapany :angel: Ciekawa jestem co teraz w Wierzbnie sie dzieje :evil_lol::evil_lol: Banda "wariatow" przyjechala i postawila cala wiesc na rowne nogi :evil_lol: :evil_lol:

Ta nozka mnie marwi.

Posted

ja nie znam sie na bazarkach-jak ktos ma wprawe zapraszam...Kazik napewno bedzie contente
ja moge Go wystawic na allegro...
Lamia-co myslisz o allegro????
daj znac jaki stan Jego zdrowka/po rozmowie z WETERYNARZEM-nie vetem :eviltong: - i przeslij ew namiary na fundacje-mi na priv to wtedy mozna Go bez oplat wystawiac..
pozdrawiam

Posted

coz to KWL sie nie odzywa. Przeciez Jemu tez naleza sie wielkie brawa za zaangazowanie.:multi:
Jesli moge sie wtracic jako zaawansowana allegrowiczka. Psa na allegro warto umiescic, jak sie go troche "odnowi" i wyleczy. :evil_lol: Teraz mozna jedynie wystawic aukcje "cegielkowa" na leczenie" :lol:

Posted

samoglow napisał(a):
coz to KWL sie nie odzywa. Przeciez Jemu tez naleza sie wielkie brawa za zaangazowanie.:multi:
Jesli moge sie wtracic jako zaawansowana allegrowiczka. Psa na allegro warto umiescic, jak sie go troche "odnowi" i wyleczy. :evil_lol: Teraz mozna jedynie wystawic aukcje "cegielkowa" na leczenie" :lol:

dokladnie o tym mowie aukcja na leczenie- ale ustale to z Lamia bo to przez fundacje winno isc...
wieczorem powinny byc wiesci o stanie kazika
pozdrawiam i na biezaco...a cha Policjant wysluchal historii z Boratem z zaciekawieniem -przeprosil ze rano nie mogl rozmawiac a pozniej powiedzial ze dobrze ze sie odezwalam bo myslal ze to kolega mu jakies zarty robi...
wyrozumialy czlek...
ucieszyl sie ze psiak w dobrych rekach chociaz chyba w calosci nieogarnal akcji...

Posted

Abwarka napisał(a):
;) Ja też wyskrobię coś dla Kazia od naszej rodzinki :cool3:

teraz najswiezsze wiesci:

lamia/sms:/
Lapa oczyszczona,jutro RTG,miliardy pcheł i kleszczy, rany pod futrem, jutro wynikina babeszjoze, dostal antybiotyk, kroplowke, przeciwbolowe, odrobaczony,odpchlony ogolony, MA APETYT,pije Fotki zaraz wstawiam

heh przepisalam a tu pewnie Lamia zaraz napisze...:loveu:

Posted

Ale dziś dzień :) najpierw praca , telefony do schronu co 5 minut, ja o 16 wychodzę i gnam nakarmić swoje bydlaki, potem po małą na sterylkę (Kazio w tym czasie jedzie już z Siestrzeni do Warszawy do szpitala), przed sterylką wpadam do Kazia, żyje, tłum ludzi nad nim, wypadam i do drugiej kliniki - sterylka - po sterylce ledwo przytomną sunię wydaję do nowego domku (dobrze, że w tym tempie kart adopcyjnych niue zapomniałam) i na sygnale do Kazia ..... no i jestem w domu.

A teraz szczegóły:

Jak wpadłam za pierwszym razem nad Kaziem klęczały 4 osoby.
Łapa okropna, mocno zabrudzona, zaropiała, zainfekowana, jutro będzie miał robione prześwietlenie bo muszą sprawdzić czy nie ma złamania lub pęknięcia. Miliardy pcheł i kleczy, rany pod futrem.
Łapę oczyszcili i zabezpieczyli, dostał antybiotyk, kroplówkę, przeciwbólowy, odrobaczony, odpchlony, pobrali krew (jutro rano będą wyniki) czy nie ma babeszjozy, ogolony do łysa.
Kazio bardzo dzielny, opanowany, spokojny, trochę popiskiwał przy łapie, ładnie zjadł i dużo pije. Ulubieniec lecznicy :)

kaganiec mu jednak założyli :)

bo trochę bolało :(

a to łapa po oczyszczeniu

ostatnia wizyta, Kazio śpi, cieplutko, cichutko, najedzony, nic nie boli i łysy :)

Jutro po pracy jadę do niego i będą nowe fotki :)

Posted

Jak dobrze że sie znalazł:)
Chylę czoła przed wszystkimi dzięki którym Kazek już bezpieczny.
Jutro cos dorzuce do Kaziowej skarpetki...

Posted

oj bidula nasza kochana...
Jaki dzielny Kazio chlopak wie ze mu krzywdy nie robia-
niesamowite jak w jednej chwili zmienia sie Jego los...i jaka psia inteligencja i jakie zaufanie...Kaziku trzym sie---jutro do Ciebie tez frune
lamia domowimy sie....

Posted

allcia napisał(a):
oj bidula nasza kochana...
Jaki dzielny Kazio chlopak wie ze mu krzywdy nie robia-
niesamowite jak w jednej chwili zmienia sie Jego los...i jaka psia inteligencja i jakie zaufanie...Kaziku trzym sie---jutro do Ciebie tez frune
lamia domowimy sie....

dziewczyny z wegrowa tez chca nawiedzic kazika. dajcie namiary i na pewno przyjedziemy z jakims psim przysmakiem

Posted

Kazio dolaczyl do kaukazich lwow :evil_lol: Na watkach Kasi mozna sobie obejrzec takiego Hefrena, a na watkach suwalskich - Cezara :lol:
To rzeczywiscie niesamowite jak odmienil sie los tego zwierzaka! Ciekawe jak dlugo i dlaczego sie tulal. Oby znalazl piekny, duzy, cieply dom z ogrodkiem, taki z psich marzen o dobrym, swoim czlowieku i domku!!! Na ile lat oceniaja go lekarze? W jakiej jest lecznicy?

Posted

lamia2 napisał(a):
Jednym słowem wyobraźcie sobie minę POLICJANTA który dostaje od nieznajomej osoby SMS o treści "mamy Kazika, związany w stodole, szykuj kasę na okup"

Wiecie co, po raz pierwszy na PwP popłakałam się... ze śmiechu. Gratuluję udanej akcji. A Kazio na ostatniej fotce faktycznie teraz lwa przypomina.:evil_lol:

Posted

Wpadłam na chwile a tu taka niespodzianka: kolejny lew! Jak ja lubię takie psy :loveu:
Kazio tak sie zachowuje bo tak przystało na kaukaza przecież.

Łapa musi sie zagoić. Bo nawet Lincolna zaczyna sie goic a to było przecież nierealne a jednak. To co dopiero Kazia!
lamia przekazała mi, że jest baaardzo chudy i wynędzniały.

Bardzo Wszystkim dziękuje za taką DOBRĄ akcje. Wiem, że wielu było nowych dogomaniaków i tak sobie wspaniale poradzili. Az strach pomyśleć co będzie jak sie już wyspecjalizują :evil_lol: Każdego psa odbiorą, prawda Allcia?

Sami wiecie, że są potrzebne pieniądze (jak zwykle) :shake: Jeśli ktoś może, to proszę, dorzućcie coś na konto AFN. Przede wszystkim mamy do zwrotu koszty paliwa. A diagnostyka i leczenie?...