Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A co z tym mailem z Zamościa? Coś się wyklarowało?
Tak szczerze mówiąc, wolałabym żeby kastracja odbyła się przed wydaniem chłopaka w obce ręce. Zdaję sobie sprawę że są to niemałe koszta, ale czułabym sie pewniej

Posted

+ 2 kg - piękny wynik! :) Nużeńca można nie wykryć w zeskrobinie, jeśli nie ma go dużo, bo wystarczy, że akurat drań może siedzieć w kłaczkach obok, a nie tu, gdzie doktor poskrobie... Profilaktycznie możesz mu Oluś dosypywać mielone siemię lniane do żarełka plus olej z wiesiołka - nie zaszkodzi, a ma sierść działa wyśmienicie. To są moje mądrości z czasów Tośki-Łośki ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
:) Nużeńca można nie wykryć w zeskrobinie, jeśli nie ma go dużo, bo wystarczy, że akurat drań może siedzieć w kłaczkach obok, a nie tu, gdzie doktor poskrobie...

No własnie dlatego pani dr skrobała mu dość głęboko w tych łysinkach, aż do krwi, tak, żeby nawet mieć do obejrzenia cebulki włosowe.
A co do Zamościa to już przeczytałam na wątku wszystkich charcioli. Wymagania pani są dość szokujące zwazywszy na to, że charty własnie pędzą za zdobyczą. No i to jakieś delikatne dziecko - Merlin by pewnie wylądował po kilku zabawach z dzieckiem w kojcu albo jeszcze gdzieś gorzej :-(

Posted

Z tymi tipsami to oczywiście był żart, ale chodziło mi o to, ze SOZ zawsze ogarnia psy od A-Z na tyle ile starczy nam czasu podczas ich pobytu u nas. Ale sterylka/kastracja to bezwzględny priorytet, bez względu na koszty :)

Posted

Ola, z tego co wiem do advokate nie jest skuteczny na nużeńca. Ja wiem bo moje 2 psy złapały po wożeniu autem psa chorego na nużeńca. Co lepiej inni weci leczyli go na alergie ...
Nuka miała ostrą postać a Keysi lżejszą. I moi weci mówili, że na wyskrobinach nie zawsze nużeniec wychodzi.

Posted

Advocate pomoże, jeśli jest tego ścierwa niewiele. Przy ostrych stanach trzeba wprowadzić lek (cholerka, zapomniałam nazwy). Ten, którym dopyszcznie pewien sławny doktor wykończył Tosinkę :(

Posted

Młodzieniec otwiera jedno ślepie i wita się z Wszystkimi, ale usypia z powrotem, bo noc spędził na zabawach i gryzieniu różnych głośno zgryzalnych przedmiotów - typu butelka po wodzie mineralnej, czy opakowanie po jogurcie (light dodam :-))

Posted

no kochana, uważaj bo sobie przestawi dzień z nocą i bedziesz miała jazde:evil_lol: Merlinek kochany, a w którym miejscu tyżeś przybrał te 2 kg:eviltong:, ja to Oli współczuje, bo musi się tłumaczyć, ze wogóle karmi to stworzenie:lol:

Posted

Ostatnio na spacerze Pani na mnie nakrzyczała, ze powinno mi być wstyd z tak chudym psem chodzić (bylam z Kofi-oczkiem), mam iść do domu i go nakarmić ;-)

Posted

My mieliśmy takiego chudzielca OMC ONka. Mąż szału dostawał na każde pytanie "czym ty go karmisz" :) A Oskar dostawał gotowane mięcho z warzywami i makaronem - cały gar - i zjadał tyle, ile chciał, żadnego wydzielania. Po prostu ten typ tak miał. Ale trauma była, bo nawet gdy Neigh miała przyjechać do nas na wizytę PA przed przyjazdem Tośki, bo błagałam Agamikę, żeby ją uprzedziła, że nasz Oskar jest chudy, bo tak ma ;) A potem przyjechała Neigh i powiedziała, że my chyba nigdy chudego psa nie widzieliśmy :(

Posted

przecież mówiłam,że wyrośnie na dużego charciola ;) ja miałam już przypadek,że mi pies "zmieniał rasę" wręcz w oczach,bo jak dostałam o nim info to mówiono- mix charcika włoskiego,jak go przywiozłam do siebie na krótki dt to wyglądał jak mix whippeta" class="ipsImage" alt=""> a wyrósł na greyowatego :)" class="ipsImage" alt="">