Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A taki się nam u znajomej trafił - ma 10 miesięcy, ale jest jak artyleria ciężka w porównaniu z Merlinem. Jak pędzi to jest w stanie wywrócić wagon z węglem

Posted

Zapomniałam napisać, że dzisiaj Merlin został "wystawiony" na wystawie psów w Będzinie. Pani od pointera wybierała się tam na wystawę i druknęła kilka ogłoszeń Merlisiowych. A nóż i widelec ktoś go tam wypatrzył :-)

Posted

[quote name='AMIGA']Zapomniałam napisać, że dzisiaj Merlin został "wystawiony" na wystawie psów w Będzinie. Pani od pointera wybierała się tam na wystawę i druknęła kilka ogłoszeń Merlisiowych. A nóż i widelec ktoś go tam wypatrzył :-)[/QUOTE]

Super, trzymamy kciuki, może ktoś - dobry domek go wypatrzy:)

Posted

Bogowieeeeeeeeeee jaki z Merlisia jest gamoń i ciapa. U nas dziś strasznie jest ślisko, bo ziemia jest przymrożona jeszcze po nocy, a teraz, żeby było śmieszniej pada deszcz. Jest ślizgawka że hej. No i Merliś nie zastosował się do zasady zachowania odpowiedniej prędkości i tak się pośliznął, że walnął kosteczkami na chodnik :-( Każdą kosteczkę było słychać a on leżał na boku straaaasznie zdziwiony :evil_lol:

Posted

No bo to jest straszny gamoń - jak mu dupencja spadnie z fotela z boku pod poręczą (po co zresztą się pcha na fotel, jak już taki duży wyrósł) to nie potrafi się z powrotem wygramolić tylko jedzie z tym fotelem przez cały pokój po ratunek do mnie. A jak śpi ze mną na wersaleczce (:oops::oops: tak, tak, niestety) i mu dupencja wpadnie w przerwę między wersalką a ścianą to też sobie sam nie potrafi poradzić, tylko jojczy. No to co ja na to poradzę, że on taki ciapowaty jest i że mu takie długie gałązki wyrosły

Posted

[quote name='daria_ldz']przyciąć przy łokciach i przerobić na jamnika :)[/QUOTE]

Ooooooooooooo że tez nie wpadłam na ten pomysł. A jamnisia już bym sobie mogła zostawić w domu na stałe (tfu tfu tfu - ja nic nie mówiłam!!!!)

Posted

[quote name='Nutusia']Kreśki nie oddam - ZA NIC!!!![/QUOTE]

A jakbym Ci Merlisia w zamian podrzuciła?? :-)

[quote name='M&S']Ja też nic nie powiedziałam....[/QUOTE]

No wiem, wiem, przecież ja nic nie mówię :-)

Posted

[quote name='Nutusia']Nie oddaję, nie zamieniam się! Kreśka to Kreśka - drugiej takiej nie było, nie ma i nie będzie...[/QUOTE]

Myslisz, że ja tego nie wiem? Dlaczego tak bardzo za nią nadal tesknię??

Posted

Nie wiem, czy wszędzie tak jest jak u nas. Ale u nas jest tragedia! Psy nie mogą się załatwić, bo im się łapy jak w kreskówkach rozjezdzają.
Trawniki i chodniki i jezdnie sa pokryte warstwą lodu, a na to wszystko jeszcze pada mżawka!!

Merlin stwierdził, że nie bedzie się zajmował takimi przyziemnymi sprawami jak załatwianie potrzeb fizjologicznych, tylko sobie obgryzał kawałki lodu i je chrupał ze smakiem. Wracalismy do domu podjazdem dla wóżków i z połowy po prostu zjechaliśmy z powrotem na dół. Merlin zresztą tez zjechał w półprzysiadzie. No po prostu heca!

Posted

[quote name='AMIGA']Nie wiem, czy wszędzie tak jest jak u nas. Ale u nas jest tragedia! Psy nie mogą się załatwić, bo im się łapy jak w kreskówkach rozjezdzają.
Trawniki i chodniki i jezdnie sa pokryte warstwą lodu, a na to wszystko jeszcze pada mżawka!!

Merlin stwierdził, że nie bedzie się zajmował takimi przyziemnymi sprawami jak załatwianie potrzeb fizjologicznych, tylko sobie obgryzał kawałki lodu i je chrupał ze smakiem. Wracalismy do domu podjazdem dla wóżków i z połowy po prostu zjechaliśmy z powrotem na dół. Merlin zresztą tez zjechał w półprzysiadzie. No po prostu heca![/QUOTE]

U nas tak samo, a moja Majka i tak znalazła świeże gów** i się wytarzała. :mad::mad::mad:Normalnie cudotwórczyni!:evil_lol::diabloti:

Glutek prześliczny - mój typ,taki rudzielec. :loveu: