Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Eeee tam - Owca jest JEDYNY w swoim rodzaju i zdaje się, że umowa przewiduje, że dalszy rozwój "rasy" ma nie nastąpić ;)[/QUOTE]

Owszem, jest taki zapis i to stanowczy, a Państwo się z tym absolutnie zgadzają.

Posted

[quote name='M&S']Ja też już czas jakiś temu studia skończyłam.....piękne czasy były;)[/QUOTE]

A ja niedawno temu studiowałam, ale też uważam, że to fajne, beztroskie czasy były :)

Posted

[quote name='Patmol']ciekawa jestem jaki on duży urośnie

ile on teraz ma?[/QUOTE]
ja myśle, że będzie do kolan :)
ale urodę to ma.....
mestudio, nie wiesz co u jego mamy?

Posted

[quote name='M&S']A od Owcy są wieści?[/QUOTE]

Nie lubię i nie umiem dopytywać się co kilka dni o wyadoptowane psiaki, w weekend odezwę się do państwa z pytaniem czy dają radę.
To takie moje prywatne podejście do tematu bo gdybym była po drugiej stronie to wkurzałoby mnie gdyby ktoś ciągle mnie kontrolował, tak to bym odbierała.

Posted

[quote name='mestudio']Nie lubię i nie umiem dopytywać się co kilka dni o wyadoptowane psiaki, w weekend odezwę się do państwa z pytaniem czy dają radę.
To takie moje prywatne podejście do tematu bo gdybym była po drugiej stronie to wkurzałoby mnie gdyby ktoś ciągle mnie kontrolował, tak to bym odbierała.[/QUOTE]

No jasne, myślałam, że może domek coś mówił.

Posted

[quote name='M&S']No jasne, myślałam, że może domek coś mówił.[/QUOTE]

Nie, dlatego ja się odezwę. Akurat tego szkraba muszę bardziej kontrolować, no i chcę wiedzieć co tam wyrośnie z tego Owcy

Posted

[quote name='mestudio']Nie, dlatego ja się odezwę. Akurat tego szkraba muszę bardziej kontrolować, no i chcę wiedzieć co tam wyrośnie z tego Owcy[/QUOTE]

Ok. to bedę cichutko czekała na newsy:)

• 2 months later...
Posted

Pan Owca zwie się Lucuś. Państwo kontaktują się i przekazują informacje i trzeba napisać, że ten pies ma super dom i super ludzi za właścicieli.
Któregoś razu Państwo napisali, że chcą nam podarować swój 1%, no ale ten numer nie przejdzie:-).

A tak piszą w mailu o Lucusiu.

"Tak jak się umawialiśmy, przesyłam najświeższe zdjęcia Lucusia (kiedyś Owczusia). Zmiana imienia nastąpiła tydzień- dwa od naszego wspólnego startu w życiu. To imię poniekąd trochę odpowiada to energicznemu usposobieniu Lucusia (trochę od Lucyferka) oraz że jesteśmy razem od dnia imienim Juliana i Lucjana.
Lucuś mieszka z nami w domu, trochę się do tego już przyzwyczailiśmy. Wydaje mi się że mamy już chyba za sobą najgorszy okres. Dużo rzeczy w domu zostało zniszczonych, pogryzionych i do wymiany (nogi mebli, drzwi, schody drewniane, kable telewizyjne, pilot telewizora - przede wswzystkim buty). I nie zmienia to niczego bo jest uroczy i kochany. Jest bardzo z nami związany. Jak by mógł, to by nawet na chwilę nie spuszczał nasz z oczu.
Widać też, że jest i będzie bardzo mądrym i inteligentnym psem. Pięknie i zdrowo rośnie. Z karmieniem nie ma problemu bo zjeść mógłby chyba wszystko co jest możliwe. Ma niekończący się apetyt i zjada wszystko co znajdzie - wszędzie i cokolwiek. Jest bardzo żywy i energiczny. Zaczyna aportować. Chętnie się z nami bawi. Syn opowiada, że Lucuś świetnie sprawdza się w piłce nożnej, szczególnie w obronie - pseudonim Lucjano. Na naszym podwórku dzielnie poszczekuje, ale nie jest agresywny. Bardzo lubi zwierzęta i jak jesteśmy na spacerze to łasi się prawie do wszystkich psów których mijamy. "

Ja bym go nie poznała.....ta wielkość.
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-RP5fegJgTJc/UWz6Cj4BxvI/AAAAAAAAMmw/zcYcsNf2L4g/s640/20130413_084434.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-29S8zXCShkM/UWz6DCO0gpI/AAAAAAAAMm4/v7lF9j2h2iQ/s640/20130413_093822.jpg[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-13_HyGz7oJc/UWz6Dsl7kzI/AAAAAAAAMm8/OYldsgmRKt0/s640/20130413_093834.jpg[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-ecCtmiZyQjs/UWz6Cp-pBMI/AAAAAAAAMm0/e6kQkGVuhYs/s640/20130413_084305.jpg[/img]

Posted

Najpierw fragment z cytatu:
"[COLOR=#000000]Wydaje mi się że mamy już chyba za sobą najgorszy okres. Dużo rzeczy w domu zostało zniszczonych, pogryzionych i do wymiany (nogi mebli, drzwi, schody drewniane, kable telewizyjne, pilot telewizora - przede wswzystkim buty)"

a teraz puenta:
cieszę się że znalazł nowy dom..... :-D

TZmestudio[/COLOR]