Nutusia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Eeee tam - Owca jest JEDYNY w swoim rodzaju i zdaje się, że umowa przewiduje, że dalszy rozwój "rasy" ma nie nastąpić ;) Quote
mestudio Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='Nutusia']Eeee tam - Owca jest JEDYNY w swoim rodzaju i zdaje się, że umowa przewiduje, że dalszy rozwój "rasy" ma nie nastąpić ;)[/QUOTE] Owszem, jest taki zapis i to stanowczy, a Państwo się z tym absolutnie zgadzają. Quote
Nutusia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Tak więc zero szans na nową rasę i Owczuś pozostanie NIEPOWTARZALNY :) Quote
Vicky62 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Przepraszam,ze na wątku Owcy,ale bardzo prosimy chociaż zajrzeć na wątek malca, tam jest za mało ciotek... http://www.dogomania.pl/forum/threads/238661-EUTANAZJA-czy-to-jedyne-rozwi%C4%85zanie-Psie-dziecko-czeka-na-pomoc!!! Quote
M&S Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Nutusia']Tak więc zero szans na nową rasę i Owczuś pozostanie NIEPOWTARZALNY :)[/QUOTE] No coż poradzić, taki lajf ;) Quote
Nutusia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 ... nie dość, że brutal, to jeszcze ful of zasadzkas! :) Quote
M&S Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Nutusia']... nie dość, że brutal, to jeszcze ful of zasadzkas! :)[/QUOTE] O tak. Najgorsze te zasadzkas;) Quote
NikaEla Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Nutusia']... nie dość, że brutal, to jeszcze ful of zasadzkas! :)[/QUOTE] ulubiony tekst moich kolegów na studiach :multi: Quote
M&S Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Nikaragua']ulubiony tekst moich kolegów na studiach :multi:[/QUOTE] Stary jak świat;) Quote
NikaEla Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='M&S']Stary jak świat;)[/QUOTE]dawno temu studiowałam ;) Quote
M&S Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Nikaragua']dawno temu studiowałam ;)[/QUOTE] Ja też już czas jakiś temu studia skończyłam.....piękne czasy były;) Quote
__Lara Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='M&S']Ja też już czas jakiś temu studia skończyłam.....piękne czasy były;)[/QUOTE] A ja niedawno temu studiowałam, ale też uważam, że to fajne, beztroskie czasy były :) Quote
Patmol Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 ciekawa jestem jaki on duży urośnie ile on teraz ma? Quote
enia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Patmol']ciekawa jestem jaki on duży urośnie ile on teraz ma?[/QUOTE] ja myśle, że będzie do kolan :) ale urodę to ma..... mestudio, nie wiesz co u jego mamy? Quote
malagos Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Mamy kogoś w Sulejówku? Taka psina śpi pod gołym niebem: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238818-Bezbronna-suczka-mieszka-pod-domem Quote
mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='M&S']A od Owcy są wieści?[/QUOTE] Nie lubię i nie umiem dopytywać się co kilka dni o wyadoptowane psiaki, w weekend odezwę się do państwa z pytaniem czy dają radę. To takie moje prywatne podejście do tematu bo gdybym była po drugiej stronie to wkurzałoby mnie gdyby ktoś ciągle mnie kontrolował, tak to bym odbierała. Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='mestudio']Nie lubię i nie umiem dopytywać się co kilka dni o wyadoptowane psiaki, w weekend odezwę się do państwa z pytaniem czy dają radę. To takie moje prywatne podejście do tematu bo gdybym była po drugiej stronie to wkurzałoby mnie gdyby ktoś ciągle mnie kontrolował, tak to bym odbierała.[/QUOTE] No jasne, myślałam, że może domek coś mówił. Quote
mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='M&S']No jasne, myślałam, że może domek coś mówił.[/QUOTE] Nie, dlatego ja się odezwę. Akurat tego szkraba muszę bardziej kontrolować, no i chcę wiedzieć co tam wyrośnie z tego Owcy Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='mestudio']Nie, dlatego ja się odezwę. Akurat tego szkraba muszę bardziej kontrolować, no i chcę wiedzieć co tam wyrośnie z tego Owcy[/QUOTE] Ok. to bedę cichutko czekała na newsy:) Quote
mestudio Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Pan Owca zwie się Lucuś. Państwo kontaktują się i przekazują informacje i trzeba napisać, że ten pies ma super dom i super ludzi za właścicieli. Któregoś razu Państwo napisali, że chcą nam podarować swój 1%, no ale ten numer nie przejdzie:-). A tak piszą w mailu o Lucusiu. "Tak jak się umawialiśmy, przesyłam najświeższe zdjęcia Lucusia (kiedyś Owczusia). Zmiana imienia nastąpiła tydzień- dwa od naszego wspólnego startu w życiu. To imię poniekąd trochę odpowiada to energicznemu usposobieniu Lucusia (trochę od Lucyferka) oraz że jesteśmy razem od dnia imienim Juliana i Lucjana. Lucuś mieszka z nami w domu, trochę się do tego już przyzwyczailiśmy. Wydaje mi się że mamy już chyba za sobą najgorszy okres. Dużo rzeczy w domu zostało zniszczonych, pogryzionych i do wymiany (nogi mebli, drzwi, schody drewniane, kable telewizyjne, pilot telewizora - przede wswzystkim buty). I nie zmienia to niczego bo jest uroczy i kochany. Jest bardzo z nami związany. Jak by mógł, to by nawet na chwilę nie spuszczał nasz z oczu. Widać też, że jest i będzie bardzo mądrym i inteligentnym psem. Pięknie i zdrowo rośnie. Z karmieniem nie ma problemu bo zjeść mógłby chyba wszystko co jest możliwe. Ma niekończący się apetyt i zjada wszystko co znajdzie - wszędzie i cokolwiek. Jest bardzo żywy i energiczny. Zaczyna aportować. Chętnie się z nami bawi. Syn opowiada, że Lucuś świetnie sprawdza się w piłce nożnej, szczególnie w obronie - pseudonim Lucjano. Na naszym podwórku dzielnie poszczekuje, ale nie jest agresywny. Bardzo lubi zwierzęta i jak jesteśmy na spacerze to łasi się prawie do wszystkich psów których mijamy. " Ja bym go nie poznała.....ta wielkość. [img]https://lh4.googleusercontent.com/-RP5fegJgTJc/UWz6Cj4BxvI/AAAAAAAAMmw/zcYcsNf2L4g/s640/20130413_084434.jpg[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-29S8zXCShkM/UWz6DCO0gpI/AAAAAAAAMm4/v7lF9j2h2iQ/s640/20130413_093822.jpg[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-13_HyGz7oJc/UWz6Dsl7kzI/AAAAAAAAMm8/OYldsgmRKt0/s640/20130413_093834.jpg[/img] [img]https://lh4.googleusercontent.com/-ecCtmiZyQjs/UWz6Cp-pBMI/AAAAAAAAMm0/e6kQkGVuhYs/s640/20130413_084305.jpg[/img] Quote
Patmol Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Fajny. Czyli jaki jest duży? do kolanka czy większy? Quote
Nutusia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 To jest OWCA!?!?!?!? Bujać to możemy my, ale nie nas!!!! ;) Quote
mestudio Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Najpierw fragment z cytatu: "[COLOR=#000000]Wydaje mi się że mamy już chyba za sobą najgorszy okres. Dużo rzeczy w domu zostało zniszczonych, pogryzionych i do wymiany (nogi mebli, drzwi, schody drewniane, kable telewizyjne, pilot telewizora - przede wswzystkim buty)" a teraz puenta: cieszę się że znalazł nowy dom..... :-D TZmestudio[/COLOR] Quote
Recommended Posts