Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to nie chodzi o kase ani o tymczasowe rozwiązanie bo jak pisałem mam DT, chodzi żeby znaleźc już cos na stałę żeby mogła sie już do kogoś przyzwyczaić, bo co chwilę jest tylko przerzucana a do mnie sie juz tak przyzwyczaiła że jak wychodze to jest awantura że hoho=/ a widzielismy się raptem ze 3-4 godziny
na razie udalo mi sie odnaleźć numer i nadal są chetni po 21 jadę na białołękę, nie ma innych zwierząt ani dzieci może tym razem sie uda, trzymajcie kciuki!!

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[email protected] napisał(a):
to nie chodzi o kase ani o tymczasowe rozwiązanie bo jak pisałem mam DT, chodzi żeby znaleźc już cos na stałę żeby mogła sie już do kogoś przyzwyczaić, bo co chwilę jest tylko przerzucana a do mnie sie juz tak przyzwyczaiła że jak wychodze to jest awantura że hoho=/ a widzielismy się raptem ze 3-4 godziny
na razie udalo mi sie odnaleźć numer i nadal są chetni po 21 jadę na białołękę, nie ma innych zwierząt ani dzieci może tym razem sie uda, trzymajcie kciuki!!

Trzymam kciuki bardzo mocno!

Posted

no to psinka już w kolejnym nowym domku:) mam nadzieję że już ostatnim=/ fajne miejsce bo zamkniete osiedle i to w ślepej ogrodzonej uliczce dosyć daleko od ruchliwej ulicy:) ucieczka byłaby utrudniona
jak pisalem nie ma innych psiaków ani dzieci i co najważniejsze cały czas będzie ktoś w domu:) może szybko sie przestawi

Posted

no to psinka już w kolejnym nowym domku:) mam nadzieję że już ostatnim=/ fajne miejsce bo zamkniete osiedle i to w ślepej ogrodzonej uliczce dosyć daleko od ruchliwej ulicy:) ucieczka byłaby utrudniona
jak pisalem nie ma innych psiaków ani dzieci i co najważniejsze cały czas będzie ktoś w domu:) może szybko sie przestawi

No to świetne wieści :)
Ja też kciuki trzymam!

Posted

a ja się tylko dopytam : co ze sterylizacja?
nowi państwo wysterylizują?

i czy podpisałes jakąś umowę adopcyjną z nimi ?

(wolę dmuchac na zimne)

Posted

na dogomani pewnie innych watkow nie bede czytac bo mam za miekie dupe=/

domków nie wykopuje tylko trzeba trochę pracy poswiecic 100 ogłoszeń w ruchliwych miejscach i mamy jakieś 1000 osób które to przeczyta i jeden promil się zainteresuje, czysta matematyka, reszta to trafić na odpowiedni moment w czyimś życiu niestety najczęsciej śmeirć poprzedniego zwierzaka, tym razem zadziałały na markecie simply a drugie w centrum auchan na modlinskiej przy sklepie zoologicznym ;)

i tak to ma być DS

ze sterylizacja jestesmy umówieni na USG w czwartek żeby zobaczyć czy jest macica i ewentualnei czy jest zamieszkana=/ a wtedy zdecydujemy co czynić

a umowy żadnej nie podpisywałem to i tak przeciez nie ma sensu, zawsze ktoś może powiedziec że pies zdechł albo uciekl i co zrobisz?

ale jestem dobrej myśli:) i mamy pozostać w kontakcie to będę spać spokojnie:))

a powiem wam jeszce ze tircia jest takim przytulasem i kanapowcem że szybko kupi wiele serc:))

Posted

na dogomani pewnie innych watkow nie bede czytac bo mam za miekie dupe=/

domków nie wykopuje tylko trzeba trochę pracy poswiecic 100 ogłoszeń w ruchliwych miejscach i mamy jakieś 1000 osób które to przeczyta i jeden promil się zainteresuje, czysta matematyka, reszta to trafić na odpowiedni moment w czyimś życiu niestety najczęsciej śmeirć poprzedniego zwierzaka, tym razem zadziałały na markecie simply a drugie w centrum auchan na modlinskiej przy sklepie zoologicznym ;)

i tak to ma być DS

ze sterylizacja jestesmy umówieni na USG w czwartek żeby zobaczyć czy jest macica i ewentualnei czy jest zamieszkana=/ a wtedy zdecydujemy co czynić

a umowy żadnej nie podpisywałem to i tak przeciez nie ma sensu, zawsze ktoś może powiedziec że pies zdechł albo uciekl i co zrobisz?

ale jestem dobrej myśli:) i mamy pozostać w kontakcie to będę spać spokojnie:))

a powiem wam jeszce ze tircia jest takim przytulasem i kanapowcem że szybko kupi wiele serc:))

czipuję psy na siebie
i wówczas jak pozbędą się psa czyli wyrzuca czy coś to jest jakaś szansa ze się o tym dowiem
i nie chodzi mi tutaj o wyciaganie jakiś konsekwencj czy straszenie "właścicieli" a tylko o dobro psa i jego ew powrót do mnie
moj obecny tymczas wrócił z adopcji do fundacji bo jak Państwo sami powiedzieli: "w umowie adopcyjnej mamy taki zapis, że pies wraca do fundacji"
kto wie czy jakby nie było takiego zapisu to czy Fred po połtorej roku w DS nie trafił do schroniska i szukaj wiatru w polu wtedy

nie każdy DS pamięta o utrzymywaniu kontaktu ;)

wydaje mi się, ze taka umowa to taki dodatkowy element bezpiezeństwa dla psa :)

Posted

Kurde ten wątek jest tak pozytywny, że czyta się jak bajkę:). Co zrobić żeby wiecej takich było? Ty się Thorku nie tłumacz miękką dupką :) tylko działaj dalej swoje cuda! I obyś nas nie opuszczał!!!! :)

Posted

mam wiesci ze DAFI ma sie dobrze:) dużo spi i szczeka na inne psy:) lubi jezdzic autem a z gryzaka zostala tylko podeszwa:)
bez problemu daje sobie tez wszystko smarowac:))

a co do wracania to tez mialem taki przypadek ze po 2 tygodniach wrocil bo o zgrozo szczekał!!!!!! ale ja nigdy na nikim nic nie wymuszam i bardzo wyraznie zaznaczam ze jak cos bedzie zle to ja chetnie przyjme spowrotem
oprocz jednego to ze wszystkimi mam kontakt
a chipy tez sa na mnie bo wkladam przy sterylizacji

Posted

mam wiesci ze DAFI ma sie dobrze:) dużo spi i szczeka na inne psy:) lubi jezdzic autem a z gryzaka zostala tylko podeszwa:)
bez problemu daje sobie tez wszystko smarowac:))

super wieści :)

a co do wracania to tez mialem taki przypadek ze po 2 tygodniach wrocil bo o zgrozo szczekał!!!!!! ale ja nigdy na nikim nic nie wymuszam i bardzo wyraznie zaznaczam ze jak cos bedzie zle to ja chetnie przyjme spowrotem
oprocz jednego to ze wszystkimi mam kontakt
a chipy tez sa na mnie bo wkladam przy sterylizacji

ja tylko dmucham na zimne
dobrze ze czipujesz psiaki :)

niestety były na dogo przypadki że domy kłamały w żywe oczy że pies u nich jest a już dawno go nie było :(
i tylko przypadek sprawił, ze dziewczyny z innego końca Polski rozpoznały w swoim schronie psa z dogo :(

trzymam kciuki za tirówkę ;)

Posted

Thor no i jak tu Ciebie nie chwalić...cioteczki próbuję Ciebie dokształcić w adopcjach... a Ty bardzo dobrze jesteś obeznany.Brawo!!!
Fajnie żebyś częściej zagladał na dogomanię.;)
Ten wątek bardzo miło czyta się.:loveu: