[email protected] Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 to nie chodzi o kase ani o tymczasowe rozwiązanie bo jak pisałem mam DT, chodzi żeby znaleźc już cos na stałę żeby mogła sie już do kogoś przyzwyczaić, bo co chwilę jest tylko przerzucana a do mnie sie juz tak przyzwyczaiła że jak wychodze to jest awantura że hoho=/ a widzielismy się raptem ze 3-4 godziny na razie udalo mi sie odnaleźć numer i nadal są chetni po 21 jadę na białołękę, nie ma innych zwierząt ani dzieci może tym razem sie uda, trzymajcie kciuki!! Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [email protected] napisał(a):to nie chodzi o kase ani o tymczasowe rozwiązanie bo jak pisałem mam DT, chodzi żeby znaleźc już cos na stałę żeby mogła sie już do kogoś przyzwyczaić, bo co chwilę jest tylko przerzucana a do mnie sie juz tak przyzwyczaiła że jak wychodze to jest awantura że hoho=/ a widzielismy się raptem ze 3-4 godziny na razie udalo mi sie odnaleźć numer i nadal są chetni po 21 jadę na białołękę, nie ma innych zwierząt ani dzieci może tym razem sie uda, trzymajcie kciuki!! Trzymam kciuki bardzo mocno! Quote
[email protected] Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 no to psinka już w kolejnym nowym domku:) mam nadzieję że już ostatnim=/ fajne miejsce bo zamkniete osiedle i to w ślepej ogrodzonej uliczce dosyć daleko od ruchliwej ulicy:) ucieczka byłaby utrudniona jak pisalem nie ma innych psiaków ani dzieci i co najważniejsze cały czas będzie ktoś w domu:) może szybko sie przestawi Quote
obraczus87 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Działasz ekspresowo :) Trzymam kciuki aby wszystko było ok :) Quote
Ziutka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [email protected] napisał(a):no to psinka już w kolejnym nowym domku:) mam nadzieję że już ostatnim=/ fajne miejsce bo zamkniete osiedle i to w ślepej ogrodzonej uliczce dosyć daleko od ruchliwej ulicy:) ucieczka byłaby utrudniona jak pisalem nie ma innych psiaków ani dzieci i co najważniejsze cały czas będzie ktoś w domu:) może szybko sie przestawi No to świetne wieści :) Ja też kciuki trzymam! Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Thor, dziekuję:) Powodzenia i zdrowia suniu:) Quote
malagos Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Fajnie takie wiadomosci przeczytac przy porannej kawie :) Thor, zostan z nami na dogomanii :) Quote
Nutusia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Koniecznie zostań, bo prawdziwy... czarodziej z Ciebie! :) Quote
Ewa Marta Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Najpierw się zestresowałam, a potem znowu zrobiłam ufff:-) Ale domki wykopujesz chyba spod ziemi:-) Quote
3 x Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 a ja się tylko dopytam : co ze sterylizacja? nowi państwo wysterylizują? i czy podpisałes jakąś umowę adopcyjną z nimi ? (wolę dmuchac na zimne) Quote
[email protected] Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 na dogomani pewnie innych watkow nie bede czytac bo mam za miekie dupe=/ domków nie wykopuje tylko trzeba trochę pracy poswiecic 100 ogłoszeń w ruchliwych miejscach i mamy jakieś 1000 osób które to przeczyta i jeden promil się zainteresuje, czysta matematyka, reszta to trafić na odpowiedni moment w czyimś życiu niestety najczęsciej śmeirć poprzedniego zwierzaka, tym razem zadziałały na markecie simply a drugie w centrum auchan na modlinskiej przy sklepie zoologicznym ;) i tak to ma być DS ze sterylizacja jestesmy umówieni na USG w czwartek żeby zobaczyć czy jest macica i ewentualnei czy jest zamieszkana=/ a wtedy zdecydujemy co czynić a umowy żadnej nie podpisywałem to i tak przeciez nie ma sensu, zawsze ktoś może powiedziec że pies zdechł albo uciekl i co zrobisz? ale jestem dobrej myśli:) i mamy pozostać w kontakcie to będę spać spokojnie:)) a powiem wam jeszce ze tircia jest takim przytulasem i kanapowcem że szybko kupi wiele serc:)) Quote
Vicky62 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 No to trzymaj się sunieczko...:loveu: thor pisz od czasu do czasu co u małej, oczywiście jak bedziesz miał kontakt z domkiem:lol: Quote
3 x Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [email protected] napisał(a):na dogomani pewnie innych watkow nie bede czytac bo mam za miekie dupe=/ domków nie wykopuje tylko trzeba trochę pracy poswiecic 100 ogłoszeń w ruchliwych miejscach i mamy jakieś 1000 osób które to przeczyta i jeden promil się zainteresuje, czysta matematyka, reszta to trafić na odpowiedni moment w czyimś życiu niestety najczęsciej śmeirć poprzedniego zwierzaka, tym razem zadziałały na markecie simply a drugie w centrum auchan na modlinskiej przy sklepie zoologicznym ;) i tak to ma być DS ze sterylizacja jestesmy umówieni na USG w czwartek żeby zobaczyć czy jest macica i ewentualnei czy jest zamieszkana=/ a wtedy zdecydujemy co czynić a umowy żadnej nie podpisywałem to i tak przeciez nie ma sensu, zawsze ktoś może powiedziec że pies zdechł albo uciekl i co zrobisz? ale jestem dobrej myśli:) i mamy pozostać w kontakcie to będę spać spokojnie:)) a powiem wam jeszce ze tircia jest takim przytulasem i kanapowcem że szybko kupi wiele serc:)) czipuję psy na siebie i wówczas jak pozbędą się psa czyli wyrzuca czy coś to jest jakaś szansa ze się o tym dowiem i nie chodzi mi tutaj o wyciaganie jakiś konsekwencj czy straszenie "właścicieli" a tylko o dobro psa i jego ew powrót do mnie moj obecny tymczas wrócił z adopcji do fundacji bo jak Państwo sami powiedzieli: "w umowie adopcyjnej mamy taki zapis, że pies wraca do fundacji" kto wie czy jakby nie było takiego zapisu to czy Fred po połtorej roku w DS nie trafił do schroniska i szukaj wiatru w polu wtedy nie każdy DS pamięta o utrzymywaniu kontaktu ;) wydaje mi się, ze taka umowa to taki dodatkowy element bezpiezeństwa dla psa :) Quote
Jota67 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Kurde ten wątek jest tak pozytywny, że czyta się jak bajkę:). Co zrobić żeby wiecej takich było? Ty się Thorku nie tłumacz miękką dupką :) tylko działaj dalej swoje cuda! I obyś nas nie opuszczał!!!! :) Quote
EVA2406 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 3x, dobrze mówisz i to czipowanie na siebie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. W Znajdkach też tak jest. Quote
zachary Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Faktycznie, psi czarodziej z thora:loveu:. Powodzenia Tirciu! Thor podarował Ci być może wiele,wiele lat szczęśliwego życia...Trzymamy za to kciuki i wszystkie łapki!!! Quote
obraczus87 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Do 14 grudnia istnieje możliwość bezpłatnego czipowania, warto skorzystać http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Urzad/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm A umowa daje nam równiez możliwość skontrolowania domu za jakiś czas... Quote
[email protected] Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 mam wiesci ze DAFI ma sie dobrze:) dużo spi i szczeka na inne psy:) lubi jezdzic autem a z gryzaka zostala tylko podeszwa:) bez problemu daje sobie tez wszystko smarowac:)) a co do wracania to tez mialem taki przypadek ze po 2 tygodniach wrocil bo o zgrozo szczekał!!!!!! ale ja nigdy na nikim nic nie wymuszam i bardzo wyraznie zaznaczam ze jak cos bedzie zle to ja chetnie przyjme spowrotem oprocz jednego to ze wszystkimi mam kontakt a chipy tez sa na mnie bo wkladam przy sterylizacji Quote
3 x Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [email protected] napisał(a):mam wiesci ze DAFI ma sie dobrze:) dużo spi i szczeka na inne psy:) lubi jezdzic autem a z gryzaka zostala tylko podeszwa:) bez problemu daje sobie tez wszystko smarowac:)) super wieści :) a co do wracania to tez mialem taki przypadek ze po 2 tygodniach wrocil bo o zgrozo szczekał!!!!!! ale ja nigdy na nikim nic nie wymuszam i bardzo wyraznie zaznaczam ze jak cos bedzie zle to ja chetnie przyjme spowrotem oprocz jednego to ze wszystkimi mam kontakt a chipy tez sa na mnie bo wkladam przy sterylizacji ja tylko dmucham na zimne dobrze ze czipujesz psiaki :) niestety były na dogo przypadki że domy kłamały w żywe oczy że pies u nich jest a już dawno go nie było :( i tylko przypadek sprawił, ze dziewczyny z innego końca Polski rozpoznały w swoim schronie psa z dogo :( trzymam kciuki za tirówkę ;) Quote
Vicky62 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Thor no i jak tu Ciebie nie chwalić...cioteczki próbuję Ciebie dokształcić w adopcjach... a Ty bardzo dobrze jesteś obeznany.Brawo!!! Fajnie żebyś częściej zagladał na dogomanię.;) Ten wątek bardzo miło czyta się.:loveu: Quote
[email protected] Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 ja zawsze prosze o fotki:)wlasnei przed chwila dostalem fotki lunki:) dokladnie rok temu ją znalazlem przejechana przez samochod a teraz nie ma śladu:)) Quote
[email protected] Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 i zajrzalem na inne watki i już zaluje=/ pierwsze co trafiłem to że ruda psinka dopiero co uratowana znwou uciekla=// a nic przy tym nie moge zrobic, a wole cos robic=/ Quote
Recommended Posts