przyjaciel_koni Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 V.Wrocław - bardzo Ci zazdroszczę.....ja już po urlopie..... A tak by się jeszcze chciało.... Dziamanie może być bardzo uciążliwe....Wiem coś o tym.... Cieszy mnie, że powoli Nikuś wraca do zdrowia. Takie bulwy po zastrzykach czasem się trafiają, pewnie podciekło, gdzie nie trzeba. Miejmy nadzieję, że szybko się rozejdzie. A jak zdrowie Soni ???? I oczywiście za każdą pomoc dla Klarneta bardzo będziemy wdzięczni, bo krucho jak diabli z kasą, ale.... wiem, że macie dużo wydatków... Dwa spore i na dodatek chorujące psiaki.....Czasem nie wszystko na raz da się zrobić pomimo chęci... Byłam dzisiaj u Klarneta. Ma założony "abażur", w spacerowaniu bardzo mu to przeszkadza, dobrze, że już załapał, jak się w tym dobrać do miski (był ryżyk...). Po zabiegu wszystko podobno w porządku. Rozmawiałam wczoraj z przedstawicielką fundacji o spondylozie i dziąsłach Klarneta. .....Wiem, że nic nie wiem..... Quote
Dea Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 V.Wrocław miłego urlopu, i nie siedź cały czas nad pralką:lol: Za każdą nawet najmniejszą pomoc dla Klarneta będziemy wdzęczni, przecież wy też macie chorujące psiaki w domu! Przyjaciel_koni może oświeć nas tą swoją niewiedzą, bo my wiemy, że jeszcze mniej wiemy...:razz: Quote
przyjaciel_koni Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dea - mogę Was "oświecić" tylko częściowo. Na "całkowite oświecenie" jeszcze się nie zdecyduję, by nie popełnić błędu i nie skrzywdzić nikogo.... Rozmowa (o ile można ostrą różnicę poglądów tak nazwać), dotyczyła spondylozy i możliwości leczenia na koszt (już sama nie wiem czyj, ...Gminy, Fundacji)....usłyszałam, że nie trzeba nic z tym teraz robić....???!!!!! I podobno miał to powiedzieć ortopeda.... Jak żyję jeszcze czegoś takiego nie słyszałam.... (Przyznam, że nieco mnie poniosło i w tym momencie nastąpiła dość ostra wymiana zdań.) Poprosiłam o dostarczenie RTG..... nie wiem, czy i kiedy dostanę.... Te dziąsła, to ".....jakoś tam lekarz powiedział.....", czyli jak widać określenie "wiem, że nic nie wiem" pasuje jak ulał.... Quote
KWL Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Czy może chodzi o tego samego ulubionego ortopedę pani Joanny który w zeszłym roku zalecał homeopatię psu z bardzo zaawansowaną spondylozą ??? Quote
em-chan Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 KWL napisał(a):Czy może chodzi o tego samego ulubionego ortopedę pani Joanny który w zeszłym roku zalecał homeopatię psu z bardzo zaawansowaną spondylozą ??? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
dzodzo Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 rany boskie, przecież to starszna i cięzka choroba:crazyeye: -na dogo dobermanka Romenki ma to i leczona jest bonharenem a tu homeopatia Quote
Dea Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 jakaś konsultacja u innego specjalisty jest możliwa? Quote
przyjaciel_koni Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Dea - Taki jest mój zamiar, ale najpierw muszę mieć RTG..... Przepraszam Was, ale dzisiaj nie napiszę więcej... Muszę trochę odpocząć, bo miałam ciężki dzień. Quote
Dea Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 To ja tylko tak delikatnie napomknę na razie, że za dwa dni kończy się miesiąc, i zaczyna nowy...:cool3: zbierać grosiczki do skarbonki:lol: Quote
przyjaciel_koni Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Dzisiaj jest chyba taki dzień na przypominanie.... Ja przypomnę, że naprawdę pilnie poszukujemy dla Klarneta DT może być płatny, byle by Klarnet był w lepszych warunkach !!!!!! Prosimy pomóżcie !!!!! Quote
em-chan Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 szukamy ciepłego tymczasu dla Klarneta, on się zmarnuje w hotelu a jest jeszcze dla niego szansa... Quote
przyjaciel_koni Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Jutro jadę do Klarnecia z wałówką.... A RTG wciąż brak.... Znowu ta sama sytuacja.... A Klarnet czeka.... (Na zmiłowanie) Nie mam również książeczki zdrowia Klarneta... Też nie może do mnie trafić. Powoli coś mnie bierze, ciekawe co to takiego... czy przypadkiem nie taka choroba ....co to ludzie na nią umierają.....i jeszcze jasna bywa.... Quote
Dea Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='przyjaciel_koni']Jutro jadę do Klarnecia z wałówką.... A RTG wciąż brak.... Znowu ta sama sytuacja.... A Klarnet czeka.... (Na zmiłowanie) Nie mam również książeczki zdrowia Klarneta... Też nie może do mnie trafić. Powoli coś mnie bierze, ciekawe co to takiego... czy przypadkiem nie taka choroba ....co to ludzie na nią umierają.....i jeszcze jasna bywa.... Ale od tej odmiany jasnej nie umierają, nic się nie martw, co najwyżej piorą kogoś po pyskach:diabloti: Ile można zapłacić za płatny tymczas, bo myślę czy allegro wystawić. Quote
przyjaciel_koni Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Dea - sądzę, że 300zł., bardzo dobry ok. 400zł., ale najpierw musi się taki tymczas znaleźć.... Patrząc po Dogo raczej nie mam nadziei.... Ale prośbę o tymczas ponawiam !!!!! Klarneta trzeba leczyć !!! Co do jasnej - faktycznie - powoli "dochodzę". I jak już "dojdę", ale tak do końca - będzie pranie brudów !!! I nie moje brudy będą prane.... !!! Wciąż się powstrzymuję, bo boję się, że jakieś zwierzę (a być może więcej) na tym ucierpi... Jeśli jednak zostanę przymuszona... Jestem "między młotem a kowadłem" i bardzo mnie to męczy... Żal mi też Klarneta. Biedny pies... Z dobrych wieści - dostaniemy suchą karmę dla Klarnecia. Nie wiem jeszcze kiedy, ale to bardzo miła deklaracja. Tamta karma, która poprzednio przyjechała zostaje w całości dla innych psiaków (to rozsądne, bo była w Piasecznie, nam jakoś nie wychodziło z transportem, a teraz karma trafi do Warszawy, gdzie nie mamy problemu z odbiorem). Przy okazji - Dziękuję bardzo !!! Quote
em-chan Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 mam niewielką co prawda ale jednak pewną ilość royala dla szczeniąt do oddania, dla klarneta będzie się nadawał czy on musi raczej jakąś dorosłą karmę dostawać? jesli nie dla Klarneta, to dla kogo? Quote
Zmysł Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 em-chan napisał(a):mam niewielką co prawda ale jednak pewną ilość royala dla szczeniąt do oddania, dla klarneta będzie się nadawał czy on musi raczej jakąś dorosłą karmę dostawać? jesli nie dla Klarneta, to dla kogo? Ja ewentualnie znam kogoś, kto przyjmie każdą ilość royala dla maluchów Quote
Zmysł Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=8275 Quote
em-chan Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Zmysł napisał(a):Ja ewentualnie znam kogoś, kto przyjmie każdą ilość royala dla maluchów w takim razie poczekam na odpowiedź opiekunów Klarnecika, jeśli okaże się ze nie dla niego, to przekażę przy okazji... a czy znacie kogoś kto do Kociego Świata jeździ? Mam też conieco 3 kilo kociakowej karmy :) Quote
paros Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 em-chan napisał(a):w takim razie poczekam na odpowiedź opiekunów Klarnecika, jeśli okaże się ze nie dla niego, to przekażę przy okazji... a czy znacie kogoś kto do Kociego Świata jeździ? Mam też conieco 3 kilo kociakowej karmy :) Jestem umówiona dzisiaj wieczorem na telerozmowę z Kocim Światem to spytam jak przekazać karmę :lol: Quote
em-chan Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 karma dla szczemiaków została już przekazana osobie, która dostarczy ją na miejsce w ten weekend do Częstochowy - Twoja propozycja, Zmysł, zwyciężyła :multi: (w tym miejscu wielkie dzięki dla Andrzeja ode mnie z pracy), natomiast Paros kochana prosze o info jak dostarczyćkociakową, chyba że zrobimy tak, że ja ją dam KWL, on dostarczy do Reguł, a stamtąd siostra Kasi zawiezie ja przy okazji na miejsce... :laugh2_2: Quote
Zmysł Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 em-chan napisał(a):karma dla szczemiaków została już przekazana osobie, która dostarczy ją na miejsce w ten weekend do Częstochowy - Twoja propozycja, Zmysł, zwyciężyła :multi: (w tym miejscu wielkie dzięki dla Andrzeja ode mnie z pracy), natomiast Paros kochana prosze o info jak dostarczyćkociakową, chyba że zrobimy tak, że ja ją dam KWL, on dostarczy do Reguł, a stamtąd siostra Kasi zawiezie ja przy okazji na miejsce... :laugh2_2: Serdeczne dzięki:loveu: Quote
em-chan Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Zmysł napisał(a):Serdeczne dzięki:loveu: mój drogi nie dziekuj lepiej wyślij priva czy inne info o tym gdzie i czy szczeniaki są wystawiane. Żaneta mówiła że Ty wiesz wszystko :eviltong: może ja będe mogła coś w tej sprawie pomóc - w kopńcu szczeniory powinny mieć rodzinę :evil_lol: Quote
Recommended Posts