V.Wrocław Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Hurra nareszcie udało sie wejść,chcecie usłyszeć cos o swoim dawnym podopiecznym? Niko coraz bardziej łagodnieje,to nie ten sam pies,śpi już w łóżeczku i powarkuje żeby go przykryc (Sonia widocznie ma żły wpływ na niego).Ju z tak nie atakuje i nie szaleje jak na poczatku,z jedzeniem zaczyna kaprysic,o matko normalnie mu sie pod ogonem poprzewracało....... Zdjęcia będa Nika w łóżeczku jak babat sie tu dostanie.Poza tym Nikuś ma chore serduszko i to nawet bardzo (zbyt dużo powiększone) bierze tabletki na to serducho,codziennie rano biegnie za mna do kuchni siada i czeka na porcje tabletki z kiełbaska. Poza tym to juz jest pełnym pyskiem pies kanapowy.....,aha uczy się wszystkiego co złe od Soni,jak telefon dzwoni ,to nie Sonia tylko pieje ale dołaczył do niej i Niko,daja arie na dwa psie głosy. Pozdrawiamy V.Wrocław.babat,Sonia i Niko Quote
Dea Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 No ale z drugiej strony chyba dobrze, że bierze przykład z kobiety... gdyby i ci dwunożni mężczyźni tak robili świat byłby lepszy:evil_lol: A że mu się poprzewracało, to ja się pytam - A KTO GO TAK ROZPUŚCIŁ!???:diabloti: Niedobrze tylko z tym serduchem... Quote
Witokret Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 V.Wrocław napisał(a):Poza tym Nikuś ma chore serduszko i to nawet bardzo (zbyt dużo powiększone) bierze tabletki na to serducho,codziennie rano biegnie za mna do kuchni siada i czeka na porcje tabletki z kiełbaska. Kochani - czy macie naprawdę dobrego "dobermaniego" kardiologa ??? Mój dobcio miał zdiagnozowane powiększone serducho i przepisane tabletki - tym czasem dr Niziołek (kardiolog specjalizujący się w dobermanach) złapał się za głowę i stwierdził, że to najczęstszy błąd weterynarzy - stwierdzenie, że dobernam ma powiększone serce i trzeba to leczyć ! Ponoć one mają o wiele większe serce od pozostałych ras i to wynika z ich normalnej budowy, a nie schorzenia. Napisałam to tak na wszelki wypadek - może akurat Nikuś ma coś z serduchem, ale może warto to jeszcze skonsultować :oops: Quote
Dea Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Cenna informacja, przynajmniej dla mnie, na przyszłość, sama mam dobkę, a nie miałam pojęcia:shake: Quote
BeataJ Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Witokret napisał(a):Kochani - czy macie naprawdę dobrego "dobermaniego" kardiologa ??? Jak dla mnie wlasnie dr Niziolek, lepszego nie znam. Witokret napisał(a):Mój dobcio miał zdiagnozowane powiększone serducho i przepisane tabletki Tylko nie pisz, ze wet przepisal vetmedin.... Witokret napisał(a):- tym czasem dr Niziołek (kardiolog specjalizujący się w dobermanach) złapał się za głowę i stwierdził, że to najczęstszy błąd weterynarzy - stwierdzenie, że dobernam ma powiększone serce i trzeba to leczyć ! Ponoć one mają o wiele większe serce od pozostałych ras i to wynika z ich normalnej budowy, a nie schorzenia. To prawda, sa nawet specjalne normy dla dobermanow wlasnie. Czesto sa pomylki, bo powiekszone serce czy kadrio u dobka tylko dobry wet wypatrzy. Beata Quote
V.Wrocław Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Dziewczyny,my tez mamy bardzo dobrych wterynarzy,dr.Siembieda stwierdził to juz na zdjeciu,ze Niko ma wieksze serce i nie jest to serce jak to zwykle powiekszone u Dobciów,jest o wiele wieksze,mało tego zatrzymuje mu sie powietrze w oskrzelach,nasz p.doktor od razu przepisał mu tabletki na serducho i praktycznie Niko teraz jest całkiem innym psem,spokojniejszym,bo uwierzcie ale to pomaga mu. Quote
Dea Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Czyli pies tam gdzie jego naturalne miejsce:loveu: Quote
anouk92 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Przepraszam za offa: Jutro - wtorek 4 listopada, o godz.18.40 w Telewizji TVP INFO(dawny WOT) w paśmie programów lokalnych będzie reportaż o Fundacji Maja z Zielonki. Będzie o zakopanej żywcem suni z Zielonki. Quote
Witokret Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 V.Wrocław napisał(a):Dziewczyny,my tez mamy bardzo dobrych wterynarzy,dr.Siembieda stwierdził to juz na zdjeciu,ze Niko ma wieksze serce i nie jest to serce jak to zwykle powiekszone u Dobciów,jest o wiele wieksze,mało tego zatrzymuje mu sie powietrze w oskrzelach,nasz p.doktor od razu przepisał mu tabletki na serducho i praktycznie Niko teraz jest całkiem innym psem,spokojniejszym,bo uwierzcie ale to pomaga mu. Ależ nikt tego nie kwestionuje :lol: Ja tylko tak na wszelki... Miałyśmy niestety ! kontakt z wieloma "kiepskimi", delikatnie rzecz ujmując, wetami :mad: i dlatego pozwoliłysmy sobie na tego typu uwagę. Najważniejsze, że tabletki Nikusiowi pomagają :lol: No i zachowuje się jak prawdziwy dobiesław - kanapa to jest to :evil_lol: Quote
Recommended Posts