Jump to content
Dogomania

Klarnet-8-letni, chory(Spondyloza)mix dobermana!!! Prosimy pomóżcie go leczyć!!!

Recommended Posts

Posted

Hurra nareszcie udało sie wejść,chcecie usłyszeć cos o swoim dawnym podopiecznym?
Niko coraz bardziej łagodnieje,to nie ten sam pies,śpi już w łóżeczku i powarkuje żeby go przykryc (Sonia widocznie ma żły wpływ na niego).Ju z tak nie atakuje i nie szaleje jak na poczatku,z jedzeniem zaczyna kaprysic,o matko normalnie mu sie pod ogonem poprzewracało.......
Zdjęcia będa Nika w łóżeczku jak babat sie tu dostanie.Poza tym Nikuś ma chore serduszko i to nawet bardzo (zbyt dużo powiększone) bierze tabletki na to serducho,codziennie rano biegnie za mna do kuchni siada i czeka na porcje tabletki z kiełbaska.
Poza tym to juz jest pełnym pyskiem pies kanapowy.....,aha uczy się wszystkiego co złe od Soni,jak telefon dzwoni ,to nie Sonia tylko pieje ale dołaczył do niej i Niko,daja arie na dwa psie głosy.
Pozdrawiamy V.Wrocław.babat,Sonia i Niko

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ale z drugiej strony chyba dobrze, że bierze przykład z kobiety... gdyby i ci dwunożni mężczyźni tak robili świat byłby lepszy:evil_lol:
A że mu się poprzewracało, to ja się pytam - A KTO GO TAK ROZPUŚCIŁ!???:diabloti: Niedobrze tylko z tym serduchem...

Posted

V.Wrocław napisał(a):
Poza tym Nikuś ma chore serduszko i to nawet bardzo (zbyt dużo powiększone) bierze tabletki na to serducho,codziennie rano biegnie za mna do kuchni siada i czeka na porcje tabletki z kiełbaska.

Kochani - czy macie naprawdę dobrego "dobermaniego" kardiologa ???
Mój dobcio miał zdiagnozowane powiększone serducho i przepisane tabletki - tym czasem dr Niziołek (kardiolog specjalizujący się w dobermanach) złapał się za głowę i stwierdził, że to najczęstszy błąd weterynarzy - stwierdzenie, że dobernam ma powiększone serce i trzeba to leczyć ! Ponoć one mają o wiele większe serce od pozostałych ras i to wynika z ich normalnej budowy, a nie schorzenia.
Napisałam to tak na wszelki wypadek - może akurat Nikuś ma coś z serduchem, ale może warto to jeszcze skonsultować :oops:

Posted

Witokret napisał(a):
Kochani - czy macie naprawdę dobrego "dobermaniego" kardiologa ???

Jak dla mnie wlasnie dr Niziolek, lepszego nie znam.

Witokret napisał(a):
Mój dobcio miał zdiagnozowane powiększone serducho i przepisane tabletki

Tylko nie pisz, ze wet przepisal vetmedin....

Witokret napisał(a):
- tym czasem dr Niziołek (kardiolog specjalizujący się w dobermanach) złapał się za głowę i stwierdził, że to najczęstszy błąd weterynarzy - stwierdzenie, że dobernam ma powiększone serce i trzeba to leczyć ! Ponoć one mają o wiele większe serce od pozostałych ras i to wynika z ich normalnej budowy, a nie schorzenia.

To prawda, sa nawet specjalne normy dla dobermanow wlasnie. Czesto sa pomylki, bo powiekszone serce czy kadrio u dobka tylko dobry wet wypatrzy.

Beata

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny,my tez mamy bardzo dobrych wterynarzy,dr.Siembieda stwierdził to juz na zdjeciu,ze Niko ma wieksze serce i nie jest to serce jak to zwykle powiekszone u Dobciów,jest o wiele wieksze,mało tego zatrzymuje mu sie powietrze w oskrzelach,nasz p.doktor od razu przepisał mu tabletki na serducho i praktycznie Niko teraz jest całkiem innym psem,spokojniejszym,bo uwierzcie ale to pomaga mu.

Posted

Przepraszam za offa:

Jutro - wtorek 4 listopada, o godz.18.40 w Telewizji TVP INFO(dawny WOT) w paśmie programów lokalnych będzie reportaż o Fundacji Maja z Zielonki.
Będzie o zakopanej żywcem suni z Zielonki.

Posted

V.Wrocław napisał(a):
Dziewczyny,my tez mamy bardzo dobrych wterynarzy,dr.Siembieda stwierdził to juz na zdjeciu,ze Niko ma wieksze serce i nie jest to serce jak to zwykle powiekszone u Dobciów,jest o wiele wieksze,mało tego zatrzymuje mu sie powietrze w oskrzelach,nasz p.doktor od razu przepisał mu tabletki na serducho i praktycznie Niko teraz jest całkiem innym psem,spokojniejszym,bo uwierzcie ale to pomaga mu.

Ależ nikt tego nie kwestionuje :lol: Ja tylko tak na wszelki... Miałyśmy niestety ! kontakt z wieloma "kiepskimi", delikatnie rzecz ujmując, wetami :mad: i dlatego pozwoliłysmy sobie na tego typu uwagę.
Najważniejsze, że tabletki Nikusiowi pomagają :lol:

No i zachowuje się jak prawdziwy dobiesław - kanapa to jest to :evil_lol: