paros Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Dea napisał(a):TYMCZAS TYMCZAS TYMCZAS!!! I jak zabieg? Wiem tylko, że był wieczorem :roll: Quote
iczing Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 poznałam Klarnecika... on tak bardzo się stara... i tak mu ciężko to wspaniały pies, który nie stracił jeszcze wiary... tak bardzo bym chciała, żeby znalazł swojego człowieka. pytają mnie o różne psy ale o dobki - nikt a Klarnecio taki fajowy... Quote
paros Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Własnie dostałam wiadomość, że to był zwykły tłuszczak i wszystko jest w porządku :multi: Ale Klarnecikowi pojawiła się jakaś narośl na powiece:shake: Quote
karusiap Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 uffff hura!!!:loveu: ale znowu cos nowego..biedny psiak:( Quote
paros Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Własnie p. Joanna zabiera Klarneta z kliniki i niestety wraca do hoteliku :-( Quote
Dea Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ja nie urok to ... A to wszystko z braku domu:-( Quote
przyjaciel_koni Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Już jestem.... Niestety PKO BP ma przerwę techniczną, więc formalności rozliczeniowe zapewne jutro. Dea - jestem pod wrażeniem....naprawdę.... i dziękuję Tobie i Wszystkim pomagającym. Nie skomentuję jednak w tej chwili w żaden sposób obecnej sytuacji Klarneta. Muszę najpierw się mocno zastanowić nad całokształtem.... Quote
paros Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Klarnet nie ma domu :shake: musimy pilnie szukać dla niego domu :-( :-( Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Bardzo bym chciała mieć dla Was dobre wiadomości. Przykro mi, że nie ma takich możliwości. Długo myślałam, co napisać….. Opiszę sytuację tak jak wygląda. Ok. 4 tygodni temu zadzwoniła do mnie (a byłam już na urlopie) Pani z okolic Łomży. Zadeklarowała chęć adoptowania Klarneta, ale musiał być po diagnozach…. No i ewentualnym leczeniu. Stwierdziła, że może nieco (ok.2 tygodni) poczekać. Od tamtej pory usilnie zabiegałam (sama i za pośrednictwem Paros i KWL) o takowe działanie ze strony przedstawiciela Gminy (a jednocześnie Fundacji), ponieważ jak wiadomo nasza Dogomaniacka wydolność finansowa jest pomimo starań i ogromnego zaangażowania wielu Osób nieco ograniczona. Diagnozowania i zabiegu Klarnet się w rezultacie doczekał…… Tyle, że o jakieś dwa tygodnie za późno…. Pani tak długo nie chciała (czy też nie mogła) czekać i dała dom pewnej dobermance (a tak swoją drogą, dobrze, że chociaż ta psinka domek znalazła….). Klarnet został z niczym….. Zaznaczę w tym miejscu, że wiem, że przedstawicielka Fundacji jest Osobą bardzo zajętą i ma wiele zwierząt pod swoim nadzorem, ale………. Zdiagnozowana przez specjalistę podstawowa i ciężka przewlekła choroba (spondyloza) u Klarneta (jeśli ja dobrze zrozumiałam z treści wypowiedzi telefonicznej zacytowanej przez Paros), została chyba dość lekceważąco potraktowana przez …….no właśnie – Kogo ??? Może się mylę, źle oceniam sytuację, ale coś mi tu nie gra….. Gdybyście coś więcej chcieli na temat spondylozy wiedzieć odsyłam do wątków: Wilka (na dożywociu u Mosii, bo chyba w porę zaczął leczenie) , Faraona (Filipa za TM), a były jeszcze inne takie psiaki na Dogo (pewnie część za TM). To, co o spondylozie napisał KWL, to tylko początek gehenny psiaka…… Jeśli nie uzyska kosztownego leczenia w fazie początkowej, to za jakiś czas będzie tragedia….. To bardzo ważny moment, trzeba się zastanowić poważnie, co dalej, bo nie jesteśmy w stanie zapewnić Klarnetowi w tym miejscu, gdzie przebywa warunków odpowiednich do leczenia, możemy również nie dać rady finansowo (ja już naprawdę nie daję rady). Hotelowe boksy nie spełniają wymagań stawianych pomieszczeniu dla psa chorego na spondylozę….. (wilgoć, beton, przeciągi, mało ruchu). Przypomnę, że Klarnet jest w hotelu od 31 maja 2007r. To już niedługo będą 3 miesiące. A tymczasu brak….. I nie zanosi się na zmiany…. Nie będzie konkretnego komentarza dot. odstawienia Klarneta po odbytym ostanio zabiegu do tego miejsca…. Taka moja refleksja – hotele są dla zdrowych psiaków i tylko na krótki czas…. Wszystkim Wam bardzo dziękuję za wsparcie każdego rodzaju !!!!!! Liczyć chyba trzeba na cud, bo inaczej nie wiem co dalej będzie…. Może Ktoś zechce jednak pomóc dając DT Klarnetowi już w tej chwili….. Nie chciała bym, by powtórzyła się historia Faraona (Filipa)……. Rozliczenie (trochę to dla mnie żenujące ze względu na wynik….i ogrom potrzeb w przyszłości, którą, jak napisałam czarno widzę….) Wpłaty do dnia 20.08.07 -dla Klarneta: 33 zł z bazarku +50 zł. od Vika-Bari +83,00 PLN -dla Klarneta z bazarku i zrzutkalipiec +195,50 PLN -za bazarek dla Klarneta od Dea +120,00 PLN -zrzutka dla Klarneta za sierpień +105,00 PLN Wpłaty razem - 350,00(poprzednie) + 503,50 = 853,50 Wydatki: Karma1 - 100,00 Karma2 – 140,00 Pobyt: od 10.07.07 do 27.07.07 - 360,00 + + od 28.07.07 do 20.08.07 – 480,00 Wydatki razem - 1080,00 Niestety pomimo starań i nie doliczania poprzednich oraz drobniejszych kosztów jesteśmy z Klarneciem na minusie….. To się chyba raczej nie zmieni…. Jest mi naprawdę przykro…. Boję się, co dalej będzie…. Quote
Dea Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Jest źle:-( Może Olena mogłaby coś poradzić w sprawie tymczasu... Trzeba wystawić następne bazarki. Proszę też jeżeli ktoś jest w stanie dołączyć się do miesięcznych wpłat na Klerneta piszcie!!! Każda złotówka jest ważna! Przykładowo 10 złotych miesięcznie to 2 piwa mniej czy mniejsza pizza w sobotę, a dla Klarneta to bardzo ważne! Jeżeli znajdzie się tymczas to musimy mieć na leczenie, inaczej Klarnecik nie ma szans:-( Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 dzodzo napisał(a):sluchajcie-mam pytanie czy Klarnetowi przekazano karmę ktorą dali ND niemcy a ND przekazala częsc dla Nicholasa a częśc dla Klarneta??...byc moze jest to gdzies w watku ale nie mam sily sie przez caly pzredzierac Czytam właśnie zaległe posty, których nie dałam rady odczytać wczoraj...Zwyczajnie - zabrakło mi paru godzin, tak wiele mam do nadrobienia. Przeczytałam również wczoraj wieczorem PW w sprawie tej karmy. To naprawdę duża pomoc - jak wcześniej pisałam - karma dla Klarneta to ok. 200zł. miesięcznie. Bardzo jesteśmy wdzięczni !!!! I Klarnecik również !!!! Musimy się zgłosić do Doddy - tak mi przekazano w PW, ale nie miałam jeszcze kiedy...... Prosiłam dzisiaj KWL-a o porozumienie się w sprawie karmy, bo to zapewne On będzie odbierał. Dziękujemy raz jeszcze !!!!! Jak tylko KWL załatwi sprawę napisze o tym na wątku. Quote
KWL Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Oczywiście są jeszcze u mnie jakieś pieniądze z bazarków, które wystawiała em-chan, też rozliczę w najbliższym czasie. Quote
em-chan Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 KWL napisał(a):Oczywiście są jeszcze u mnie jakieś pieniądze z bazarków, które wystawiała em-chan, też rozliczę w najbliższym czasie. KWL, Przyjaciel_koni - u mnie są jeszcze gadżety na bazarki na Klarnecika, jak tylko zakończę obecne, to wystawię kolejne. Nie dałam rady wystawić wszystkiego na raz. Dziś zakończę chyba definitywnie drugi z trzech, i w końcu tygodnia pojawią się trzy następne. Na usprawiedliwienie dodam, ze nie są to jedyne bazarki które prowadzę :oops: Quote
KWL Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Nikt nie ma do ciebie pretensji, każdy robi ile może a przecież oprócz tego wszyscy mamy prace, dom, swoje zwierzęta... Quote
przyjaciel_koni Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Tylko krótka informacja. Klarnecik czuje się dobrze. Rozmawiałam z lekarzem, prosiłam, by zwrócono na niego większą uwagę przez kilka dni. Ja będę u niego w sobotę lub w niedzielę. Pozdrowienia dla Nikusia !!!!!!!! Quote
Dea Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Kto się dołączy do miesięcznych składek??? Musimy Klarneta leczyć! Quote
przyjaciel_koni Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Pilnie potrzebna jest (zwłaszcza ze względów zdrowotnych) zmiana warunków w jakich Klarnet przebywa !!!!! Prosimy Was Wszystkich na Dogo o pomoc w szukaniu chociaż DT !!!! Quote
martasuwałki Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='przyjaciel_koni']Pilnie potrzebna jest (zwłaszcza ze względów zdrowotnych) zmiana warunków w jakich Klarnet przebywa !!!!! Prosimy Was Wszystkich na Dogo o pomoc w szukaniu chociaż DT !!!! :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Dea Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Czy już kiedyś ktoś wystawiał allegro z prośbą o DT??? Może jakoś sprytnie można by to przeforsować:cool3: Quote
V.Wrocław Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Dopiero dzisiaj dorwałam sie do kompa,zaczęłam w końcu urlop..hurra.Dostałam numer konta na pw i musze przeliczyc strone wydatków i wpływów,aby określic miesiaczna kwote wpłat na Klarneta,niechciałabym wpłacac po 20 pln ,lepiej chyba dla niego aby było to więcej..Tak,że cierpliwie czekajcie ,musimy z babatem określić kwote na jaka nas będzie stac po opłatach ,no i biorąc pod uwagę nasze dwa psiaki sorrki....ale napewno pomożemy z całego serca. Teraz troszke o Niko,rozpędek teraz spi,Soncia marudzi,bylismy u weta z Nikiem,bo wyskoczyła u jakas gula z boku,okazalo sie,ze to po zastrzyku i trzeba nacierac czyms co mamy w pudełeczku. Ogolnie urwis z niego okropny,rozbawil się i rozbrykał,jeszcze tylko to dziamanie na inne psy niz Sonia powoli oduczamy go tego,jak zaczyna dziamac to mowimy "cicho Niko",powoli odnosi to skutek,ale jeszcze daleka droga przed nami.Psy juz w nocy ,zwłaszcza Niko spi bez przypiecia do nogi kanapy i juz nawet nie wchodzi Sonci w droge w jej rewirze ale tylko do rana...:lol: Potem zaczyna zachecac ja do zabawy ,no a niestety my musimy go hamowac,rozniesliby nam mieszkanko przeciez. W lasnie teraz jedno spi na lezysku swoim obok kanapy a drugie rozlozone na kanapie,dobrze,ze mam ten urlop to popiore wszystkie koce i narzuty. Quote
Recommended Posts