Jump to content
Dogomania

Klarnet-8-letni, chory(Spondyloza)mix dobermana!!! Prosimy pomóżcie go leczyć!!!

Recommended Posts

Posted

Dea - Bardzo dziękujemy (razem z nieświadomym wszystkiego Klarnetem) !!!
Pamiętaj potem wszystko sobie rozliczyć z wpłat.
Jak tylko otrzymam bonharen napiszę w wątku.

Allegro nie umiem wystawiać.
Wiem, że Czarodziejka robiła takie cegiełkowe.

Mam dzisiaj straszny dzień. Odbyłam dwie niezmiernie denerwujące "rozmowy" na temat Klarneta i jego choroby (Osoba ta sama, kto czytuje wątek, ten wie...).
Konia z rzędem temu, kto by zrozumiał o co właściwie chodzi i co się nie podoba... Może tylko o to, by mnie wyprowadzić z równowagi... Ja nie rozumiem. Nie mogę jednak na forum opisywać dokładnie treści tych dyskusji. Musicie mi wybaczyć.
Dla wyjaśnienia sytuacji napiszę tylko, że, tak jak ja to odbieram, pośrednio (bo nie wprost) jest kwestionowana między innymi zasadność i zakres leczenia - jeśli tak jest, to zapewne i moja opieka jest nie taka jak trzeba (bo ja osobiście, to już dłuższy czas jestem "ta niedobra").

Zastanawiam się od południa, czy w związku z tym zostanę poproszona o przekazanie Klarneta pod opiekę komuś bardziej zaufanemu i kompetentnemu.
Szczerze mówiąc - oczekuję konkretnej propozycji, bo i ja mam dość tych kontaktów !!!!!!

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anouk92 napisał(a):
Może jednak warto byloby się przypomnieć - może poprosić jeszcze aisak żeby do nich napisała - nie wiem tak sobie kombinuje że może by się udało.

Wiemy o wszystkim, przypominamy caly czas Niemcom o Klarnecie. Kasia - aisaK - trzyma reke na pulsie. Bedziemy im caly czas przypominac o nim.

Beata

Posted

Klarnet będzie miał ogłoszenie (apel) na niemieckiej stronie internetowej Fundacji Dobermann-Nothilfe. Jeśli znajdzie się sponsor lub osoba chętna na zabranie i leczenie go-pojedzie do Niemiec. Oczywiście nic nie obiecują.

Posted

aisaK super, może chociaż znajdzie się ktoś, kto pomoże finansować leczenie:cool3::loveu:

Przyjaciel Koni poszło na AFN: 265 złotych (wpłaty wrzesień - szczegóły na stronie 51 post 503)
215 złotych (wyłożone na razie, bo kasa za bazarki od Zmysła jeszcze nie dotarła)
RAZEM: 480 złotych - kupuj lekarstwo, żeby tylko mu pomogło!!!:loveu:

Proszę jak ktoś da radę wystawić aukcję allegro ze zdjęciami - cegiełkami to bardzo pomoże! Ja dam radę usiąść nad tym dopiero w przyszłym tygodniu, teraz kompletnie nie daję rady czasowo, a czas goni, jeszcze potrzebne 300 złotych za leczenie dotychczasowe, no i na hotelik...:-(

Posted

AisaK i Dea - jestem niezmiernie zobowiązana za ogromną pomoc !!!!

Bonharen (mam nadzieję) będzie najpóźniej pojutrze.
W środę będę u Klarneta i uzgodnię szczegóły z lekarzem.

Zapomniałam wczoraj z tych nerwów napisać, że ryżyk i karma zawiezione.
Klarnet w niezłej formie (oprócz niechęci do siedzenia w boksie..).

Tak sobie marzę, że może po porządnym leczeniu przebieg choroby na tyle się spowolni, że stan Klarnecika nie będzie się zbyt szybko pogarszał. Zwłaszcza ruchowo. Bardzo na to liczę. Wtedy chłopak jeszcze trochę normalnie pożyje... Bez cierpienia...
Nie chcę nawet myśleć, co by było możliwe za jakiś czas, gdyby leczenie (nie z naszej winy) trzeba było przerwać...

Posted

W tabelce kliknąć "free"
Na następnej stronie wpisać kod, który jest nad okienkiem i kliknąć "download via coś tam"
Potem wyskoczy okienko- ten plik jest zrarowany- trzeba mieć winrara, albo inny program rozpakowujący i się otworzy
Jeśli film nie będzie działał to trzeba ściągnąć kodeki- np. K-lite codec pack

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):

Nie chcę nawet myśleć, co by było możliwe za jakiś czas, gdyby leczenie (nie z naszej winy) trzeba było przerwać...

Przyjaciel Koni dlaczego, jest takie niebezpieczeństwo? Nie możemy go przecież zostawić tak w chorobie:-(
A z tym filmikiem to się muszę nakombinować:loveu:

Posted

Przyjaciel koni pomyśl o tym hoteliku w którym jest Malibu - wygląda ok ale ja tam nie byłam.

Cały czas zbieramy na dług, brakuje nam jeszcze ok. 400 zł, ale mimo tego uważam że Klarnet jest w większej potrzebie i mam nadzieję że nikt z wpłacających na dług się nie obrazi jak z tych pieniędzy przeleje na Klarneta 200 zł - dług mamy do spłacenia do końca pazdziernika i jakoś sobie poradzimy.

Przyjaciel Koni wyślij mi nr konta na jaki wysłać pieniądze.

Posted

Anouk - dziękuję za chęć pomocy Klarnetowi, sądzę, że możesz przelać na AFN, ale chyba przedtem trzeba by było zapytać wpłacających na zadłużenie, czy się zgadzają na zmianę przeznaczenia tej kwoty.

Dea wyjaśnienie skąd moje obawy nie jest takie proste.
Napiszę tylko, że to nie z naszej strony grozi Klarnetowi takie niebezpieczeństwo....

W niedzielę ustalimy z lekarzem, kiedy pierwsze podanie bonharenu.
Wszystko opiszę ze szczegółami jak poznam konkrety.
Zastrzyki Klarnet dostaje codziennie. Jak długo jeszcze - zapytam w niedzielę, ale wydaje mi się, że będzie to jeszcze cały przyszły tydzień.
Leki z glukozaminą będą już na stałe.

Byłam dzisiaj, Klarnet pospacerował, miał trochę lepsze samopoczucie, podstawiał łepek do głaskania, ale jak się zmęczył chciał wracać, tyle, że nie do boksu, ale na wybieg...... Lubi sobie sam pochodzić, tak bez smyczy.
Zawiozłam ryżowe danie oczywiście przyjęte z radością i pochłonięte momentalnie. Ryżu jest zazwyczaj na dwa dni.

Posted

[quote name='BeataJ']A takie tableteczki moze Klarnet brac? Moze wyslac ze 3-4 opakowania

http://www.sklep.kar-ma.pl/product_info.php?products_id=1309

Zapytaj weta prosze.

Beata

To dobre leki, takie właśnie potrzebne są Klarnetowi, o takim składzie będzie brał chyba już zawsze...
Jednak wstrzymajcie się proszę z zakupem w tej chwili.
Wydaje mi się, że jest możliwe zakupienie podobnych, a sporo tańszych (chodzi również o ilość w opakowaniu), szkoda by było przepłacać jeśli się nie pomyliłam, a chwilowo Klarnet jest zabezpieczony bieżącym leczeniem (dostaje glukozaminę i chondroitynę).

Zakupiłam bonharen. Jednak musiałam kupić nie dwa opakowania po 6ml, ale trzy...
To był warunek, ponieważ lek jest wycofany, a Osobie, która go odsprzedawała zostało by jedno opakowanie i nie miała by co z tym zrobić.
Zgodziłam się, bo mi bardzo zależało by Klarnet ten lek dostał.
Dopłaciłam jednak tylko 150zł. (nie będę tego doliczała do kosztów Klarneta).
Może ktoś na Dogo będzie poszukiwał, bo mu zabraknie, wtedy odsprzedamy.
Jak już napisałam - wszelkie szczegóły planu przebiegu kuracji podam po niedzieli.
Bardzo dziękuję za Waszą pomoc finansową na zakup bonharenu !!!!!!!!

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
To dobre leki, takie właśnie potrzebne są Klarnetowi, o takim składzie będzie brał chyba już zawsze...
Jednak wstrzymajcie się proszę z zakupem w tej chwili.

Ja mam te tabletki, dostalam za darmo od zaprzyjazionej kolezanki, milosniczki dobkow, ktora ma sklep z psimi rzeczami. Wiec spokojnie moge wyslac jak tylko bedzie taka potrzeba.

Beata

Posted

Zmysł napisał(a):
Czy kasa z mojego bazarku dotarła. Jesli nie to boję się, że to mój błąd bo mogłem gdzieś się machnąć przy podawaniu numeru konta:oops:.Zaraz to wyprostuję

U mnie nie ma (wczoraj sprawdzałam):shake: Może dałeś konto AFN?

Posted

[quote name='BeataJ']Ja mam te tabletki, dostalam za darmo od zaprzyjazionej kolezanki, milosniczki dobkow, ktora ma sklep z psimi rzeczami. Wiec spokojnie moge wyslac jak tylko bedzie taka potrzeba.

Beata

Beato, jeśli już masz te tabletki, to Klarnetowi naprawdę bardzo się przydadzą !!!
Jak napisałam wcześniej te leki będzie brał już zawsze.... Każda ilość nam wobec tego bardzo pomaga, w tym również finansowo.
Będę bardzo wdzięczna za podarowanie ich dla niego !!!!
Czy wolisz wysłać pocztą (podam wtedy adres do wysyłki), czy Ktoś się do Warszawy wybiera ?

Ogłoszenia na żółtych stronach my nie dawaliśmy...
Pewnie zaktywizowała się Pani z Fundacji....

Beatko - napisz nam, czy było tam wspomniane, że Klarnet jest w trakcie leczenia.

Posted

przyjeciel koni w ogloszeniu bylo, mix dobermana, spokojny, do adopcji i numer p. Joanny. o leczeniu nie bylo ani slowa:shake:
malgosiu na dniach wplynie 30,00 od mojej siostry na leczenie klarnecika;)