Jump to content
Dogomania

Klarnet-8-letni, chory(Spondyloza)mix dobermana!!! Prosimy pomóżcie go leczyć!!!

Recommended Posts

Posted

Beatko - ryżyk jest bardzo mile widziany !!!!

Ja Klarnetowi wożę gar ryżu dwa razy w tygodniu (ma wtedy na cały dzień, ale "obsługa" musi mu dać wieczorną porcję), oprócz tego dostaje puszki i suche, którego idzie b. dużo. Dlatego wciąż nie rozumiem.....

Karusiu - ja za Klarneta płacę na bieżąco (ze swoich pieniędzy). Przecież już dawno by go kazali zabrać, gdyby nie był opłacony pobyt..... A jak idą zbiórki - widać....
Tylko teraz muszę zapłacić z góry za miesiąc i jeszcze kupić jedzenie (a na część zostawić kasę KWL). Problem w kwocie - jest naprawdę duża....
Moje fundusze już dawno uległy wyczerpaniu....
Mam kredyt w banku, ale i on jest ograniczony...

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja jeszcze raz poproszę o numer konta;) bo miałam, ale ja ciągle coś kasuję na pw, i nie mam... Uzbierało się 105 ze zrzutek, i...... karusiap przekazała pieniądze, które mam z bazarku na dobka Karola na Klarnecika! Więc jest dodatkowo 90,50, czyli w sumie 195,50:multi: DZIĘKUJEMY KARUSIAP, jesteś wielka! Jak się uporamy z Klarnetem, może uda się wesprzeć karusiap, która opiekuje się dobkami Maxem i Karolem:p

Posted

Dea - nr konta zaraz wyślę.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Karusia niezmiernie przejęła się Klarnecikiem, pomaga jak może, chociaż i inne dobeczki są w potrzebie.
To bardzo ważne dla nas w tym momencie !!!! I wdzięczni jesteśmy ogromnie !!!

Byłam dzisiaj w hotelu - nie wiem już sama, może jest odrobinę lepiej, ale niestety jeszcze nie nadaje się Klarnecik do narkozy....
Jutro będę rozliczała hotelik - postaram się wieczorem wszystko napisać.
Musicie mi wybaczyć, chyba tyle na dzisiaj, bo jestem nieźle chora, a do jutra muszę się wyleczyć (nie wiem jeszcze jakim cudem ...) bo mam dużo spraw przed wyjazdem.

Posted

Ja już wróciłam i mogę zacząć jeździć znów do Klivii i Klarnecika, ale zlikwidowali 524, które mi pasowało i nie wiem teraz, jak tam dojechać, nie pamiętam nawet nazwy przystanku :(

Posted

Dobermania napisał(a):
Ja już wróciłam i mogę zacząć jeździć znów do Klivii i Klarnecika, ale zlikwidowali 524, które mi pasowało i nie wiem teraz, jak tam dojechać, nie pamiętam nawet nazwy przystanku :(

Niestety 416 również w lato nie jeździ....
Trzeba dojechać 176 do przystanku przy ul.Bartniczej.

Niespodzianka Dobermanio.....Klivia już we własnym domku !!!!
Tylko biedny Klarnecik został....I wciąż zbyt słaby na narkozę do RTG i wciąż szukamy DT.... Martwię się o niego.

Posted

Ojej! A to miła niespodzianka! Wspaniale!
Nooo... 416 też mi pasowało:/ Kurczę, czy oni w MZA myślą, że tylko młodizeż w wieku szkolnym autobusami jeździ???

Dobra, przystanek "Bartnicza". Zobaczę, na którą jutro się wyrobię.

Posted

Jak staniemy troszkę na nogi,tez dołozymy sie do Klarnecika.
A teraz nowe wiadomosci:Niko uwielbia jezdzic samochodem i oczywiscie ujadac z niego na wszystko co sie rusza wokoło,najpierw były to psy,doszły rowery i bardzo ,ale to bardzo puszyste panie,a obecnie to juz wszystko jak leci,teraz spi,rano babat dał mu papu i niestety Niko zwrócił wszystko czyzby był na coś uczulony,a my nie wiemy na co? Sonia spi w drugim pokoju niestety na uwiezi ( nie mamy drzwi miedzy pokojami-przestrzen otwarta)dobrze,ze ta uwięź jest długa i swobodna,ale niestety jeszcze Nika nie toleruje całkiem ( kłapie zębami na niego,chociaz nigdy nikogo nie ugryzła),albo podwedza mu cos co dostali oboje sprawiedliwie,ostatnio drapneła mu kosteczke pomimo,ze sama dostała taka samą.Babat za nia wołal:ale Ty z Ciebie jest franca,złośliwiec.

Posted

Patrząc na zdjęcia Klarnecika widać smutek w jego spojrzeniu :-( Koniecznie potrzebny jest tymczas, poprawi psychikę psiaka i automatycznie Klarnecik szybciej wróci do zdrowia :roll:

Posted

V.Wrocław napisał(a):
Jak staniemy troszkę na nogi,tez dołozymy sie do Klarnecika.
A teraz nowe wiadomosci:Niko uwielbia jezdzic samochodem i oczywiscie ujadac z niego na wszystko co sie rusza wokoło,najpierw były to psy,doszły rowery i bardzo ,ale to bardzo puszyste panie,a obecnie to juz wszystko jak leci,teraz spi,rano babat dał mu papu i niestety Niko zwrócił wszystko czyzby był na coś uczulony,a my nie wiemy na co? Sonia spi w drugim pokoju niestety na uwiezi ( nie mamy drzwi miedzy pokojami-przestrzen otwarta)dobrze,ze ta uwięź jest długa i swobodna,ale niestety jeszcze Nika nie toleruje całkiem ( kłapie zębami na niego,chociaz nigdy nikogo nie ugryzła),albo podwedza mu cos co dostali oboje sprawiedliwie,ostatnio drapneła mu kosteczke pomimo,ze sama dostała taka samą.Babat za nia wołal:ale Ty z Ciebie jest franca,złośliwiec.

Bardzo dziękuję za pamięć o Klarnecie !
Ale tak sobie myślę, że i tak macie dużo problemów z psiakami....

Nic mi nie wiadomo, by Niko był na coś uczulony. Może się przejadł ???? Jak go tak rozpieszczacie.....
Sonieczka mu buchnęła kostkę ???!!!! To może i troszkę nieładnie, ale damie należy wybaczyć !!!
Niko pilnuje samochodu !!! Mojego kuzyna pudelek też z samochodu ujadał na wszystko co się ruszało !!!! I nie wpuszczał obcych do środka.
Tak dobrze, że troszczycie się o Nikusia !!!! Przynajmniej jemu się w życiu udało trafić na "swoich Ludzi" !!!!

Klarnet - dzisiaj już nie był ożywiony. Jakoś tak ciężko mu się chodziło i sprawiał na mnie wrażenie "nieobecnego". Niby patrzył, ale bez jakiegokolwiek zainteresowania dla otoczenia, raczej tak przed siebie. Nie mogę zrozumieć, co się dzieje... Natychmiast po spacerze chciał wracać do boksu i zrobił coś, czego do tej pory nigdy nie robił - ciągnął na smyczy w stronę drzwi wejściowych.
Mam kilka zdjęć zrobionych w zeszłą środę. Prześlę Paros, to wstawi.
Na jednym Klarnecik ma takie właśnie spojrzenie, że aż przykro patrzeć.

Dobermanio - zastanowię się, poradzę kogoś i wtedy odpowiem na Twoje pytanie z SMS-a.

Beatko - z powodu chwilowego braku mózgu w mojej głowie (okropnie źle się czuję), wszelkie ustalenia z KWL-em będziemy dopiero jutro przeprowadzali. Tak więc zatelefonuję do Ciebie po rozmowach.

Zapłaciłam za kolejne 7 dni - czyli 140zł. (więcej nie miałam).
Na resztę opłaty umówiona jestem z lekarzem w środę.
W środę zrobię pełne rozliczenie wydatków.

Posted

Wklejam zdjęcia zrobione tydzień temu. Widać, że Klarnecik coraz smutniejszy, jakby załamany :-( :-( nieobecny duchem - jest niedobrze :shake: Pilnie potrzebny chociaż tymczas dla niego i koniecznie trochę ciepła i miłości :roll:

Posted

Vika_Bari napisał(a):
Wyszlicie mi konto na PW. Podzrzuce wam kaski.

Na razie nie mam dostępu do swojej poczty, ale jutro Ci wyślę konto Dea, bo to ona zbiera pieniążki dla Klarnecika. Pozdrawiam i dziękuję w jego imieniu i Przyjaciela Koni:loveu:

Posted

Bardzo jestem Wam zobowiązana za wsparcie wszelkiego rodzaju.
Jutro jadę do hoteliku chyba ostatni raz przed wyjazdem.
Sprawą "zaopatrzenia" zajmie się KWL. Niestety jeszcze nie wszystko uzgodniliśmy tak na 100%. Dlatego info dopiero jutro....

Nieustająco bardzo proszę o tymczas dla niezwykle spokojnego psiaka !!!!!

Dostałam wpłaty:
od Paros - 150zł. i AFN (dobermany) - 200zł.
Dziękuję serdecznie w imieniu Klarneta !!!
Jak obiecałam rachunkowości w środę wieczorem.

Posted

Wczoraj kupiłam Nikowi nowe posłanko,tak,ze teraz w kąciku ma posłanko +kolderka + 2 podusie.W aucie zaczyna sie przepychanka miedzy mna a Nikiem o miejsce w aucie z przodu.Wczoraj tak bardzo u nas padało,wody było po kostki,psiaki nie chciały wyjsc na siusiu,za to potem gdzie miedzy 22-23 Sonia mnie wyciagała na spacerek jak zobaczyła deszcz to chciała wrocić a ja "o nie kochana,w nocy to juz nie bede wstawac" idziemy,zmokłyśmy jak kury,ale Sonia załatwiła sie,była tak mokra,ze z niej ciekło.Dzisiaj znowu do weta .Soni nie znika ten wezeł chłonny,a z Nikiem aby sprawdzic czy sa jakies objawy tej babaszjozy.

Posted

Czekamy na wieści o Niko i Soni !!!!!
Jak tam wizyta u lekarza ???? Niepokoi mnie, że u Soni nie widać poprawy..

Rozmawiałam dzisiaj w sprawie Klarneta z lekarzem.
Wydaje się, że ostatni tydzień (kiedy to rozpoczęliśmy pilnowanie "obsługi") Klarnet odpowiednie porcje otrzymywał.
Jest uzgodnione, że powinien teraz częściej spacerować, ale bez zbytniego forsowania.
Nie wiem, czy już o tym wspominałam, że być może ze względu na chore łapy, Klarnet ma zanik mięśni.
Oprócz tego wyraźnie gorzej jest z prawym kolanem, chociaż obie nogi są w złym stanie.
Na dzień dzisiejszy (bez diagnozy) nie nadaje się do transportowania, ponieważ nie wiadomo, co tak naprawdę jest przyczyną aż tak słabych łap, że po "średnim" spacerze Klarnecik zaczyna się potykać.
Do czasu diagnozy nie powinien również chodzić po schodach, podskakiwać (chociaż nawet nie ma zamiaru...) itp.
Ustaliliśmy, że dostanie jeszcze coś mającego wpływ na stawy (co - dowiem się pewnie w przyszłym tygodniu - lekarz ma to konsultować z jakimś specjalistą).

Mam prośbę o odwiedzanie Klarnecika i spacery !!!!
Również bardzo bym była wdzięczna, gdyby pobyt u niego wiązał się z socjalizacją (Klarnet jest mało zainteresowany ludźmi, otoczeniem, nie rozumie czego człowiek oczekuje, on też właściwie niczego - oprocz jedzenia - nie oczekuje od ludzi......to przykre... koniecznie musi zrozumieć relacje....).

Na karmę przekazałam KWL - 100,00, musi narazie wystarczyć....
Dzisiaj zapłaciłam za pobyt Klarneta tyle, ile mogłam...
Nie dałam rady więcej, bo mój wyjazd niestety wymaga pewnych koniecznych wydatków...
(No i zupelnie z przypadku, w tym bardzo ciężkim momencie, będę miała kolejnego psiaka pod opieką....sunię.)

Rozliczenie (sama nie wiem...ciężko nawet zrobić...)
Wpłaty razem - 350,00
Wydatki:
Karma - 100,00
Pobyt od 10.07.07 do 27.07.07 - 360,00
Wydatki razem - 460,00

Udało mi się przesunąć termin płatności za resztę pobytu Klarneta na czas kiedy wrócę z wyjazdu. Również ewentualne koszty leczenia opłacę po 20.08.07

Jeszcze raz bardzo Wszystkim dziękuję !!!!
Wiem, że robicie co tylko się da, by pomóc !!!!

Posted

Biedne dobeczki kochane, wszystkie trzy mają kłopoty ze zdrowiem. Oby po tym wszystkim jednak się okazało że wyjdą na prostą i będą jeszcze radosne i rozbawione.