Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Dzisiaj spacerowaliśmy prawie półtorej godziny rano. Trudno sie dziwić, że wszystkich nas zmógł sen:) Barsiczka spala w sypialni, a Rokino i Peruszka ze mną. Wzruszyło mnie, jak zobaczyłam pyszczek Rokusia tak blisko Peruszki i mojej głowy:)

rokus.jpg.e0af486daa93b7571306e5deed01230a.jpg

Sobotnie leniuchowanie :)

Posted
Dnia ‎28‎.‎02‎.‎2017 o 21:03, Ewa Marta napisał:

Dawno nie pisałam nic na temat Rokusia:) U nas bez zmian - Rokino czuje się dobrze, pomijając problemy z podnoszeniem się z podłogi. Dni coraz cieplejsze, więc i chęci na dłuższe spacery większe. Rokuś dzielnie maszeruje rano ponad godzinę, a po powrocie do domu zasypia mocno. Po południu znowu chętnie maszeruje, obwąchuje i wykłóca się o przysmaki. Jak tylko widzi, że sięgam ręką do torby natychmiast krzyczy, że chce ciastko:) Powinnam pewnie być surowsza, ale nie mogę mu odmówić, kiedy tak szczeka na mnie, a potem merda ogonkiem i przytula się dziękując za smaczka:

Rokus1.jpg.1f9f77133b1af554b18034d4625a67b8.jpg

58b5d74b2140f_Roku3.jpg.86520f4ebf8274343d82899016d1c9ec.jpgRokus4.jpg.580d1f98028a860b94449bf30335d467.jpg

Jak to na CIEBIE szczeka.Na CIEBIE

Niedobry Dziad:)))))

• Upvote 1
Posted

Jakiś czas temu Rokuś brał Geriativet na stawy i ogólna poprawę stanu zdrowia. W ostatnim czasie znowu postękiwał przy kładzeniu się, w związku z tym ponownie zaczęłam podawać mu ten preparat. Bierze go moja Barsiczka. Tabletki Barsuni nam sie kończą, w związku z tym kupiłam psiakom 2 opakowania. Miałam i tak zamawiać ten preparat dla Barsiczki, w związku z tym nie rozliczam kosztów przesyłki, tylko sam koszt preparatu dla Rokunia. Rokuś będzie brał 2 tabletki, Barsiczka 1, ale rozliczam tu tylko jedno opakowanie, czyli 39,99 zł:)

Zamówienie nr 20306 z dnia 08-03-2017 godz. 12:44 
======================================================== 
Nazwa: VETEXPERT GERIATIVET 45 TABL. PSY 0D 15 KG
Cena jednostkowa brutto: 39.99 zł
Ilość: 2szt.

========================================================
Razem: 79.98 zł
Dostawa: Paczka KURIERSKA 24H (11.99 zł)
Płatności: Przedpłata na konto
Do zapłaty: 91.97 zł

Posted
11 minut temu, Ewa Marta napisał:

Dostałyśmy z Elunią od eossi 100 zl dla Miśka i Rokusia:) Dzielimy sprawiedliwie na pół i z całego serca dziękujemy za kolejne wsparcie naszych psiaków eossi!!!

14572395_10206751974110271_5311489631445467865_n.jpg

Posted
Dnia 8.03.2017 o 10:40, Ewa Marta napisał:

Ale niespodzianka:) Bardzo serdecznie dziękujemy!!!! 

Dnia 8.03.2017 o 12:19, Ellig napisał:

Serdecznie dziękujemy!

Przyjemność po mojej stronie. :)

Zwłaszcza, jak się coś uciuła, bo i psiaki skorzystają na złotóweczkach, a i ja na miejscu na półkach. :) :)

Posted

Dzisiaj spacerowała z nami Kulka:) Radość ze spotkania była wielka, bo nie widziałyśmy się ponad tydzień. Łapka już w porządku, niestety miewa problemy ze wstaniem. Ta zima i wilgoć dały jej się we znaki:(

Ponieważ Ewa i Gośka twierdziły, że nie dała sobie wyciąć dredów, o co prosiłam jakiś czas temu, poprosiłam o nożyczki i potrzymanie suni i bez problemu wycięłam te najgorsze. Dostałam za to buziaka:) 

Kulcia nadal jest grubasem, ale nie mam na to niestety wpływu:( Dzisiaj z miseczce poza karmą miała dorzucony ser biały. Prawdopodobnie zawsze je jakąś mieszankę:(

Kulka1.jpg

Kulka2.jpg

Kulka3.jpg

Kulka4.jpg

Posted

Dobrze, że ma co jeść. W sumie to chyba lepiej, że za gruba (tak, mówię to ja, zła pani "głodząca" swoje psy) niż gdyby miała być głodna i mieć sterczące kości. Pociesz się, Ewuś, że teraz ma i tak lepiej niż kiedyś. A buziak Ci się należał, to dostałaś. :)

• Upvote 2
Posted

W sumie tak:)

Od kilku dni piszę post i nagle kasuje mi go:( Tyle napisałam i nagle buch, zostaje ostatnia litera. Czy tez tak macie?

Pisałam o zażyłości Peruszki i Rokina, ale niech zdjęcie to pokaże:)

R101.jpg.32e16a07dba63dfe20899bbb531515f8.jpg

Rokuś lubi też sam się wylegiwać:)

R102.jpg.6f8fa87b44657abb32f6d584eeb79152.jpgR103.jpg.ce06b31826bbc8ad2fa516493125e991.jpg

Sunie to też śpiochy:

B101.jpg.9b992cf9fdc16798948c276d2abb7095.jpgP101.jpg.49a129971108b7bbb34c9a27e437c03f.jpg

• Upvote 1
Posted

Słodkie nochale! <3 <3 <3

Ewa,
niektórzy piszą, że jest problem z "ą" - po jej napisaniu kasuje się dotąd napisane i zdaje się, że niektórzy mają tak przy cytowaniu tylko.
Na szczęście ja nie mam tego problemu, więc może to kwestia przegladarki np... :(

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Od kilku dni piszę post i nagle kasuje mi go:( Tyle napisałam i nagle buch, zostaje ostatnia litera. Czy tez tak macie?

Też tak mam,z tym,że jak wystukam "ą" to zaznacza mi się tekst na niebiesko jeżeli przyuważę to kasuję zaznaczenie i dalej mogę pisać.Natomiast jak nie zauważę pisząc bezwiednie to znika mi tekst i zostaje tylko jedna litera.

Zauważ przy jakiej literze zaznacza się post na niebiesko.

Posted
58 minut temu, Anula napisał:

Też tak mam,z tym,że jak wystukam "ą" to zaznacza mi się tekst na niebiesko jeżeli przyuważę to kasuję zaznaczenie i dalej mogę pisać.Natomiast jak nie zauważę pisząc bezwiednie to znika mi tekst i zostaje tylko jedna litera.

Zauważ przy jakiej literze zaznacza się post na niebiesko.

Rzeczywiście kasuje mi się, kiedy wpiszę "ą" Muszę uważać, dzięki:)

Posted

Byłam dzisiaj u Kulki i okazało się, że wczoraj babki zdjęły z niej kilka napitych kleszczy:( Muszę natychmiast kupić jej tabletkę przeciw kleszczom. Na te nasze kleszcze nie działają ani obroże, ani kropelki. Póki co wśród psiaków przyjmujących Nex gard lub Bravecto nie było przypadku babeszjozy. W tej chwili kleszcze atakują zajadle, bo sa wygłodniałe po zimie. Na te pierwsze miesiące kupimy jej Bravecto - tak ustaliłyśmy z Elunią. Potem, kiedy zacznie się robić bardzo ciepło może wystarczy obroża Foresto.

Bardzo żałowałam, że nie miałam dzisiaj aparatu. Rokuś ruszył do zabawy i ganiania z mniejszym psiakiem, którego się nie bał. Rozmawialam akurat z Elunią przez telefon i relacjonowałam jej szaleństwa Rokunia. W domu śpioch i leniuszek, na spacerach jest taki dynamiczny, ciekawski:) 

Posted
46 minut temu, doris66 napisał:

Rokuś to uroczy kawaler........absolutnie. Bardzo przy tym dystyngowany i elegancki.

Bardzo dziękujemy:) Moim zdaniem wyprzystojniał przez ten rok:) 

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Bardzo dziękujemy:) Moim zdaniem wyprzystojniał przez ten rok:) 

Moim zdaniem równiez. W otoczeniu i pod opieką kochajacych ludzi musiało tak być, nie inaczej.

• Upvote 2
Posted

Kupiłam dzisiaj Kulce Bravecto, paragon wgram jutro - zapłaciłam 120 zł. Jutro rano podjadę do niej i podam jej preparat. Mam nadzieję, że żaden z tych kleszczy nie był zarażony:(