Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.08.2022 o 14:41, wiolhelm170 napisał:

Szkoda psiaka.

Bardzo szkoda, Kulka to taka kochana sunia.
wciąż ją ogłaszamy licząc na cud.

• Ewa Marta changed the title to Rokuś za TM [*] Kula zaginęła 1 sierpnia 2022 :(
Posted
Dnia 25.08.2022 o 21:46, limonka80 napisał:

Ale smutne wieści 😞 Podczytywałam wątek Kuleczki ...

A może gdzieś jest, może ktoś ją przygarnął, to taka poczciwa sunia  ...

Chce wierzyć, że tak się właśnie stało. Bardzo mnie to gniecie w środku, wielki mam żal do Janusza, że mnie nie zawiadomił wcześniej...

• 3 years later...
Posted

Dzisiaj pożegnaliśmy ukochaną Peruszkę. Od dłuższego czasu chorowała. Cushing, niewydolność nerek i bardzo chore serduszko. Była cały czas leczona, pod opieką wetów. Niestety kilka ostatnich dni było bardzo żle. Nie była w stanie jeść, wymiotowała, widać było, że leki nie działają. Nie było już możliwości robić kroplówek, bo żyłki pękały, a skóra była jak pergamin.

Ostatnie miesiące woziłam ją w wózeczku, bo bardzo chciała być z nami na spacerach, ale siły starczało na kilka minut dreptania. Wózeczek pokochała. Układała się zawinięta w kocyki i obserwowała otoczenie. Czasami jakiś większy pies podchodził się przywitać, bardzo to lubiła.

Peruszeńka była chudziutka, skóra i kości mimo, że karmiłam ją kilka razy dziennie. Ostatnie dni jadła tylko suszoną pierś indyka i kaczki. Sama jej suszyłam, żeby nie była za twarda. Ciasteczka, paszteciki, gotowany indyk i gotowane jedzenie ją odrzucały. 
Rano byliśmy z Jackiem u weta z Peruszką. Zbadali ją i powiedzieli, że nic więcej nie da się zrobić. Oboje wiedzieliśmy, że nie pozwolimy jej się męczyć…

Umarła w domu, w moich ramionach, do końca kochana bezgranicznie. Płaczemy po niej bardzo, mam wrażenie, że ktoś wyrwał mi kawał serca. Była cudowna, kochana, dobra, oddana, wierna, troskliwa, dzielna i najgrzeczniejsza.

Przeżyła prawie 17 lat…

Do zobaczenie najwspanialszą suniu ❤️

att.RtnPeezpy-PzkaBz3fHlRqKDkZLAOcipgl9W8G6RaCM.jpeg

att.gTEk7pF0gieXykIeEdEGlbIlLsftAV1Eu09fKbg7Frk.jpeg

• Like 5
Posted

Bardzo współczuję, mocno przytulam. Wspominajcie wszystkie wspólne dobre chwile, to chociaż trochę pozwoli złagodzić ból, gorzej jest poradzić sobie z tęsknotą💔 

• Like 1