b-b Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Wspaniale, że znalazł się dla Kajuni fajny domek :) Anula nie zazdroszczę Ci chwil rozstania z małą. Tak to już jest... Quote
Poker Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Opis domku brzmi bardzo obiecująco. I to ,że wizyty poadopcyjne też mogą sie odbyć bez kłopotu ,też jest atutem. Zadałabym jeszcze niedyskretne pytanie co będzie z Kają w razi powiększenia się rodziny. Wyobrażam sobie jak będą pękały serca Anuli i jej męża,ale przecież mogą znaleźć szybko ukojenie w pomocy następnej bidzie. I o to w tym chodzi. Quote
Anula Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 (edited) No właśnie nie wiadomo czy cieszyć się czy smucić i ta niepewność i w tym wszystkim ta biedna Kaja. Cały problem będzie w Kai jak ona to wszystko przeżyje...Czy zaakceptuje nowe warunki?nowy dom i nowych ludzi?To są te pytania na które nie potrafimy sobie w tej chwili odpowiedzieć,a które chyba najbardziej nurtują i nie dają spokoju.Trzeba mieć nadzieję,że może jakoś się przełamie,zaufa i będzie dobrze. Edited December 30, 2012 by Anula Quote
docha Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Poker napisał(a):Opis domku brzmi bardzo obiecująco. I to ,że wizyty poadopcyjne też mogą sie odbyć bez kłopotu ,też jest atutem. Zadałabym jeszcze niedyskretne pytanie co będzie z Kają w razi powiększenia się rodziny. (...) również o to chciałabym zapytać. Quote
Poker Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Kaja na pewno zaufa.Trzeba się liczyć z cofką i poinformować przyszły DS o tym. No i pilnować , pilnować i do milionowej potęgi PILNOWAĆ. Quote
Bogusik Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Anula,zgadzam się z tym co napisałaś.Poznałam Kaję i wiem jaka jest i jak bardzo do Was przywiązana.Jednak trzeba mieć nadzieję,że dzięki odpowiednim ludziom do jakich ma trafić Kaja, nabierze jednak zaufania i zaakceptuje nowy domek i będzie równie szczęśliwa jak u Was.Za co mocno trzymam kciuki!Kurczę,ja to tez okropnie przeżywam,a to czekanie do piątku i po piątku...chyba mnie wykończy...! Quote
rodzice Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Kurde Aniu powiem tak - kłaniam się Tobie i Twojemu Mężowi w pas - ja bym nie potrafiła tak ja Wy . Nawet nie wiesz jak bardzo mi imponujecie . Wiem jakie to trudne pokochać i oddać - ja bym tak nie umiała . Jesteście wspaniali i cudowni . Wasza praca jest niewyceniona i niedoceniona , bo nikt nie jest w stanie wejść w Wasza skórę i poczuć to co Wy czujecie rozstając się ze swoim tymczasem , którego pokochaliscie . Wielki ogromny szacun :modla: Quote
Martika&Aischa Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Poker napisał(a):Opis domku brzmi bardzo obiecująco. I to ,że wizyty poadopcyjne też mogą sie odbyć bez kłopotu ,też jest atutem. Zadałabym jeszcze niedyskretne pytanie co będzie z Kają w razi powiększenia się rodziny. Wyobrażam sobie jak będą pękały serca Anuli i jej męża,ale przecież mogą znaleźć szybko ukojenie w pomocy następnej bidzie. I o to w tym chodzi. Rozmawialiśmy o tym również. Sam Pan Andrzej poruszył ten temat ale nie w sensie że kiedy zdecydują się na maleństwo Kaja nie będzie miała miejsca w ich domu tylko co zrobić aby nie zareagowała z zazdrością i żeby ten temat przeszła bezboleśnie. Quote
rodzice Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 ja taki temat przerabiałam z moimi i z dzieićmi i z wnukami . Po pierwsze pielucha zabrudzona przyniesione ze szpitala i położona do wąchania przed dzieckiem po drugie dziecko dać powachać np nóżki i pokazać ze dziecko jest delikatne i trzeba ostrożnie z nim postępować a potem normalnie zyć uważajac i na psa i na dzieciatko Quote
Poker Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 To fajnie ,że pan poruszył temat i to jeszcze pod takim kątem. U nas pies był przed dziećmi.Nie było problemu.Ale pomysł z pieluchą jest super. Quote
Bogusik Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Nawet nie potrafię o tym myśleć,po tym co się wydarzyło we Wrocławiu.Dla mnie wszystko co najważniejsze, rozstrzygnie się w piątek i jeszcze kilka dni po...a jeżeli to się uda i Kaja odnajdzie się przy boku nowych,troskliwy ch właścicieli to reszta będzie chyba do ogarnięcia...Taką mam nadzieję.... Quote
Martika&Aischa Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Bogusik napisał(a):Nawet nie potrafię o tym myśleć,po tym co się wydarzyło we Wrocławiu.Dla mnie wszystko co najważniejsze, rozstrzygnie się w piątek i jeszcze kilka dni po...a jeżeli to się uda i Kaja odnajdzie się przy boku nowych,troskliwych właścicieli to reszta będzie chyba do ogarnięcia... Ania pozna Państwa osobiście i zapewne przed nimi jeszcze długa rozmowa :) zaciskam kciuki aby wszystko się udało i żeby Kaja była najszczęśliwszym psiakiem na ziemi :) tego właśnie jej życzę :) Oby tylko odnalazła się w nowym domku i otoczeniu. Quote
Bogusik Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Ania pozna Państwa osobiście i zapewne przed nimi jeszcze długa rozmowa :) zaciskam kciuki aby wszystko się udało i żeby Kaja była najszczęśliwszym psiakiem na ziemi :) tego właśnie jej życzę :) Oby tylko odnalazła się w nowym domku i otoczeniu. Oby,oby ja też z całego serca za to trzymam kciuki!!! Quote
Poker Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Życzy Kredka , Dolarek ,Kulka, pańcio i 2 Pokerki. Quote
Anula Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Kochani! Wszystkiego........... I też do Życzeń dołączają się dwa strachliwce;),a Mikuliński rozpocznie Nowy Rok w nowym buciku. Quote
Bogusik Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Ale Mikuś ma minkę!Najwyraźniej bucik nie przypadł mu do gustu...;) Quote
Anula Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Bogusik napisał(a):Ale Mikuś ma minkę!Najwyraźniej bucik nie przypadł mu do gustu...;) Bucik przypadł do gustu tylko oszołomom mało huku i już zaczęli po południu i nie ma końca a szczególnie na nie ciekawym osiedlu mieszczącym się blisko mnie.Skąd ci ludzie mają na fajerwerki skoro na chleb im brakuje.TZ walczy zaciekle od dwóch dni z nimi,to przynosiło spokój na krótko ale niektórzy już zapłacili albo zapłacą mandaty albo im umorzą. Quote
makub Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Z całego serca życzę Kajuni dobrego domu. Bardzo boleśnie przeżyłam jej wypadek u nas. Mam nadzieję, że Kaja będzie w stanie pokochać nową rodzinę mimo tego, ze bardzo jest przywiązana do Anuli. Na pewno minie sporo czasu i wymagać będzie od nowej rodziny poświęcenia sporo uwagi i troskliwości. Żałuję, że nie dane nam było zatrzymać Kaji, ale po jej wielkiej determinacji powrotu do Anuli nie mogliśmy postąpić inaczej. Teraz mamy psiaka ze schroniska, który jest u nas już 4 miesiące i bardzo się zadomowił u nas. Nasza wzajemna miłość jest ogromna. Bardzo liczę na to, że i Kaji uda się pokochać nową rodzinkę. Życzę wszystkim samych radosnych chwil i pogody w każdym dniu tego roku. Quote
docha Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='makub'](...) Życzę wszystkim samych radosnych chwil i pogody w każdym dniu tego roku. Małgosiu, również życzę Wam Pomyślności w Nowym Roku! Ślicznego macie kudłacza:) Tak miało pewnie być, aby taki piękniś znalazł również swoich cudownych ludzi. Anula, jutro już piątek, czy zapadła ostateczna decyzja na Katowice? Quote
b-b Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Jest już podjęta jakaś decyzja? Trzymam kciuki aby nowy domek był dla Jajuni właśnie tym najwspanialszym i aby nowi państwo okazali się wspaniałymi, odpowiedzialnymi ludźmi :) Quote
Anula Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 b-b napisał(a):Jest już podjęta jakaś decyzja? Trzymam kciuki aby nowy domek był dla Jajuni właśnie tym najwspanialszym i aby nowi państwo okazali się wspaniałymi, odpowiedzialnymi ludźmi :) Państwo z Sosnowca raczej zrezygnowali z adopcji Kajuni.Mieli po Kaję przyjechać jutro,tak wstępnie ustaliliśmy.Nie odpowiedzieli do tej pory na mój mail ani nie zawiadomili mnie telefonicznie,jednym słowem cisza.Uważam,że to brak kultury osobistej z ich strony,ponieważ wypadało by mnie chociażby marnym sms zawiadomić o ich decyzji. Quote
Poker Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Nieładnie. Chyba ,że coś się nieprzewidzianego wydarzyło. Quote
Recommended Posts