Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='joaaa']Odezwijcie się na molosach, bo jest osoba zainteresowana suczką.[/QUOTE]
Napisałam już do ginger PW, bo zapomniałam zapisać sobie jej nr tel w kom...

Posted

[quote name='mama blanki']O rany...gdyby znalazł się ten dom, to chyba zaczęłabym wierzyć w cuda :)
trzymam kciuki !!![/QUOTE]
Oj ja też bym zaczęła!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Nikt do mnie nie dzwonił w sprawie Kory... wiecie coś więcej o tym potencjalnym domu?
Korucha się mega nudzi......ona chce żeby ją pół dnia głaskać i leży z brzuchem wywalonym do góry. Jest mega proludzka, zero agresji czy przy kropieniu oczu czy uszu. Szkoda jej bo większość dnia jest sama a ona kocha ludzi.
Jest jakiś odzew na ogłoszenia? A i
melduję że zostało pół worka karmy, no i oczywiście każdego dnia musi dostać uszko wędzone bo inaczej jest płacz ;)

Posted

moja sunia też zawsze dostawała uszka, kurze łapki..
Teraz przeprowadziliśmy się na wieś i wczoraj pogryzła 3 prosiaki.
Także ja sama już na przyszłość przestanę dawać takie rzeczy, bez względu na to gdzie będę mieszkać...

Posted

U Beti wszystko super- dziewczynka rozkręciła się na maxa i bez przerwy chce spać w łóżku;)
Fantastycznie dogaduje się z rezydentami;)

Czy u CC coś się rusza? Mamy półmetek DT i zaczynam się martwić, co będzie z sunią za miesiąc... :(
czy ktoś się odzywa w jej sprawie? ktoś o nią pyta? Co z nią będzie za miesiąc?

Posted

jaka słodycz..
Wszystkie corsiaki z którymi miałam do czynienia mają takie właśnie charaktery - cieple, przytulne, po prostu kochane..
Kurcze, niech sie znajdzie dom dla niej..:(
Niestety zawsze jest jakies gdyby.. U mnie jest właśnie:gdyby nie moja suczka to z Dodo Kora na pewno by sie dogadała..
A co z nia bedzie dalej jeśli nic sie nie znajdzie? Bo rozumiem, zd BDT ma tylko czasowo?

Posted

U Kory wszystko grejt że tak powiem, z oczu jej cały czas leci więc trzeba kropić najprawdopodobniej do końca życia (moja śp fila też miała taki problem z oczami i jak się okresowo poprawiało to za chwilę miała nawrót więc miała kropione dzień w dzień przez 5 lat ;)
za to z uszami trochę lepiej i nawet na jednym uchu sierść zaczęła odrastać w miejscu gdzie ją sobie wydrapała, więc jest postęp ;)
Ona jest do ludzi kochana zaczepia łapą żeby ją miziać, trzyma się blisko człowieka, wraca na zawołanie, nawet nie interesuje ją otwarta brama jak ma ludzi koło siebie. Z kropieniem oczu czy uszu nie ma problemu, nie lubi tego więc chowa trochę głowę ale się kładzie tak żeby nie można było pomajstrować jej tam ale nie ma w niej cienia agresji. Na jednym sutku wymacałam dzisiaj zgrubienie jakieś nieduże ale wet musi to wymacać.
Szukajcie dla niej ciepłego domu bo to bardzo proludzki pies :)

Posted

AniaGucio napisał(a):
Co u suni, jak się czuje?

Mam już wszystkie wpłaty z bazarku. Uzbierało się 113zł dla suni. Komu mam przelać pieniądze?

Bazarek dla Kory? Poszło pw z numerem konta. Dziękuję bardzo.

Posted

Macia, zaktualizowałam 1 post, mam nadzieję, że jest bardziej czytelny, również wydarzenie na fb zostało zaktualizowane, jeżeli dojdzie te 113zł to dopisz do 2 postu :)
Napisałam wczoraj smsa do Hałabajówki, Korze zostało 1/3 worka karmy, starczy jej to na 1,5 tygodnia.

Posted

faith35 napisał(a):
Macia, zaktualizowałam 1 post, mam nadzieję, że jest bardziej czytelny, również wydarzenie na fb zostało zaktualizowane

W 1 poście grubo przesadziłaś i to bardzo grubo bo nie po to wyciągam i mam na tymczasie psy ze schronu w Białogardzie żeby oddać tam Korę po 2 miesiącach zajmowania się nią, leczenia jej oczu z własnej kieszeni, kropienia uszu, smarowania łysych placków na uszach... Aż taki dramatyzm nie jest potrzebny....... Najpierw miała iść do hotelu za 600zl jak dobrze pamiętam pierwotny pomysł......

Posted

Hałabajówka napisał(a):
W 1 poście grubo przesadziłaś i to bardzo grubo bo nie po to wyciągam i mam na tymczasie psy ze schronu w Białogardzie żeby oddać tam Korę po 2 miesiącach zajmowania się nią, leczenia jej oczu z własnej kieszeni, kropienia uszu, smarowania łysych placków na uszach... Aż taki dramatyzm nie jest potrzebny....... Najpierw miała iść do hotelu za 600zl jak dobrze pamiętam pierwotny pomysł......

To teraz wyobraź sobie taką sytuację:
Jest koniec sierpnia, mimo wszelkich moich starań, nie ma pieniędzy na hotelik, co wtedy? Napisałaś mi w sms-ie, że suczka jest w pomieszczeniu, które będzie Ci we wrześniu potrzebne... Nie możemy pozwolić sobie na długi, bo długi z miesiąca na miesiąc będą rosnąć i suczka prędzej czy później trafi do schroniska...

Posted

faith35 napisał(a):
To teraz wyobraź sobie taką sytuację:
Jest koniec sierpnia, mimo wszelkich moich starań, nie ma pieniędzy na hotelik, co wtedy? Napisałaś mi w sms-ie, że suczka jest w pomieszczeniu, które będzie Ci we wrześniu potrzebne... Nie możemy pozwolić sobie na długi, bo długi z miesiąca na miesiąc będą rosnąć i suczka prędzej czy później trafi do schroniska...

Sory ale gdybym wiedziała że opcją dla suki po BDT jest schronisko to nigdy ale to nigdy bym jej z tej pseudo nie zabrała. Nie pomogła bym w transporcie. Wybaczcie.

Posted

Lacia napisał(a):
Sory ale gdybym wiedziała że opcją dla suki po BDT jest schronisko to nigdy ale to nigdy bym jej z tej pseudo nie zabrała. Nie pomogła bym w transporcie. Wybaczcie.

Zrozum, ja się staram jej coś znaleźć, za 2 dni jadę do Katowic na obóz, biorę plakaty i będę rozwieszała w okolicach!

Posted

Nie będę komentować.
Doszła wpłata (113 zł) z bazarku na Korę od AniaGucio. Bardzo dziękujemy!
Hałabajówka mamy na koncie dla Kory 180 zł. Daj znać kiedy zamówić karmę i na co ew. potrzebujesz pieniądze. Ja na dniach wystawię wielki bazarek na Korę (jestem w trakcie robienia).

Posted

Moim skromnym zdaniem, możemy postawić na hotelik. Wydarzenie na fejskubu powinno być bardziej dramatyczne - faith, zrób mnie administratorem, trochę je przerobię. Na początek potrzebujemy hoteliku w OKOLICY (bo u mnie jest fajny, no ale zawozić ją teraz z powrotem to kpina), który ustali pewne warunki. Myślę, że możemy jako pogotowie dla zwierząt udostepnić konto, żeby zbierać na Korę legalnie pieniążki - jeśli sobie tego życzycie, możemy ją objąć patronatem. Ale musimy wszyscy tego chcieć o to walczyć!