Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W uszach jest kilka rodzai bakterii. Tak jak pisałam wcześniej: "Uszy straszne, miala robiona cytologie i jest duza ilosc roznych bakterii. Konieczne bedzie dalsze badanie i ustalenie jakie to bakterie i na co reagują. Mam dla niej krople do podania dwa razy dziennie. Nie wylecza one wszystkiego, ale jest szansa, ze chociaż część wybija." Ten płyn zadziałał ew. na część bakterii, na pozostałe trzeba zrobić dalsze badania, ale aktualnie całkowity brak funduszy. Trzeba zrobić bakteriogram w laboratorium. Wtedy uda się określić co to dokładnie i na co zareaguje.

• Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tytuł: Kora w typie Cane Corso pilnie szuka nowego domu!

Tekst ogłoszeniowy dla Kory:

Kora to około 8 letnia suczka w typie Cane Corso, zabrana z pseudohodowli. Jest niesamowicie przyjacielska, chodzi za człowiekiem krok w krok domagając się pieszczot. Mimo piekła, jakie przeszła, nadal ufa... W stosunku do psów wykazuje obojętność, natomiast koty goni. Warunkiem adopcji suni jest podpisanie umowy adopcyjnej, zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz wysterylizowanie suki, Kontakt w sprawie adopcji: ...........

Hałabajówka, podasz swój nr.tel i mail do ogłoszeń?

Posted

[quote name='faith35']Tytuł: Kora w typie Cane Corso pilnie szuka nowego domu!

Tekst ogłoszeniowy dla Kory:

Kora to około 8 letnia suczka w typie Cane Corso, zabrana z pseudohodowli. Jest niesamowicie przyjacielska, chodzi za człowiekiem krok w krok domagając się pieszczot. Mimo piekła, jakie przeszła, nadal ufa... W stosunku do psów wykazuje obojętność, natomiast koty goni. Warunkiem adopcji suni jest podpisanie umowy adopcyjnej, zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz wysterylizowanie suki, Kontakt w sprawie adopcji: ...........

Hałabajówka, podasz swój nr.tel i mail do ogłoszeń?[/QUOTE]

Szczerze to ja się nie znam na rozmowach z potencjalnymi chętnymi, u nas to tak działa że ja się zajmuję fizycznie zwierzakiem a ktoś inny zajmuje się ludzi że tak powiem.... i wolałabym żeby tak zostało, naprawdę zupełnie się do tego nie nadaję.
Coś trzeba powalczyć z tymi uszami bo cały czas trzepie nimi ;(

Posted

Może być mój numer. Wiem w końcu o niej też trochę, a adopcjami długo się już zajmuję. Mam telefon cały czas przy sobie. Mój mail: [email protected]. Jutro dokładnie zapytam wetów jakie Kora powinna mieć badania i będziemy się dowiadywać jaki będzie ich koszt. Warto dopisać w ogłoszeniu, że ma chore uszy, które wymagają leczenia. Proszę też o nie wystawianie ogłoszeń na wielkopolskich portalach (tablica.pl itp. na terenie wielkopolski).

Posted

[quote name='niepokolorowanka']Tak jak ostatnio obiecałam, dzisiaj zrobiłam przelew dla suni Cane Corso, poszło 25 zł. Trzymam kciuki za dobre domki, bo widzę, że tu więcej bid z pseudo :shake:[/QUOTE]
Jedna z suczek nie przeżyła podróży do fundacji z powodu nieleczonej wady serca przez tyle lat, po drugie te słońce, stres, to zrobiło swoje :( Druga suczka ma już DS, a sunia CC jest na BDT do końca sierpnia u Hałabajówki.

Posted

Kora to jest tak mega przyjacielski psiak jakich mało, przy swojej masie nie ma w niej cienie agresji. Daje sobie grzebać w uszach kropić oczy... jest trochę mało delikatna zwłaszcza jak widzi wędzone ucho to skacze do góry jak piłka nikt by wtedy nie powiedział że ma tyle lat.
Kiepsko znosi upały, pochodzi trochę i idzie się schować do siebie do budynku bo tam chłodno. Nie lubi jak się ją zostawia, najchętniej to by chodziła za ludziem wszędzie, jest bardzo posłuszna na imię szybciutko wraca. Wczoraj tarzała się w trawie jak szczeniak szkoda że nie miałam aparatu. Na ogrodzie nic nie niszczy w przeciwieństwie do moich prywatnych które co i rusz coś wykopią albo pogryzą nowo posadzone drzewko ;) Noc ładnie przesypia, w dzień trochę sobie szczeka jak jest zamknięta, więc nie wiem jak będzie znosić zostawanie sama w domu. Szukajcie dla niej super ciepłego domu najlepiej takiego z wolna kanapą dla niej ;)

Posted

[quote name='Hałabajówka'] Noc ładnie przesypia, w dzień trochę sobie szczeka jak jest zamknięta, więc nie wiem jak będzie znosić zostawanie sama w domu. Szukajcie dla niej super ciepłego domu najlepiej takiego z wolna kanapą dla niej ;)[/QUOTE]

Jedno do drugiego MOZE nic nie mieć. Moj jeden pies w domu cichy aniołek, a jak się go chociaż na chwile zamknie w boksie to jęczy i drze gębę :)

Posted

Faith35, próbowałam przejść do pierwszej strony wątku suniek i komp wyświetlił mi, że witryna dogomania.pl zawiera treści z witryny www.picturesanimations.com, która jest znana jako źródło złośliwego oprogramowania. Dalej jest napisane, że na witrynę mógł włamać się haker. :/ ... Wstawiałaś jakieś emoticonki może?!

będę musiała prześwietlić komputer, ehhh

Posted

[quote name='AniaGucio']Faith35, próbowałam przejść do pierwszej strony wątku suniek i komp wyświetlił mi, że witryna dogomania.pl zawiera treści z witryny www.picturesanimations.com, która jest znana jako źródło złośliwego oprogramowania. Dalej jest napisane, że na witrynę mógł włamać się haker. :/ ... Wstawiałaś jakieś emoticonki może?!

będę musiała prześwietlić komputer, ehhh

Naprawdę nie wiem o co chodzi, u mnie wszystko jest okej...

Posted

[quote name='Macia']Według informacji o przesyłce karma na pewno dzisiaj będzie.[/QUOTE]

Karma przed chwilę dojechała mam nadzieję że starczy gdzieś na miesiąc dla żarłoka ;)

Posted

Świetnie, że karma w końcu jest. Mam nadzieję, że będzie jej smakować. Karma kosztowała 99 zł. Wstawiłam paragon, który ściągnęłam konta na Krakvecie (dlatego jest w fotosiku). Doszło kolejna wpłata 25 zł. Rozliczenie uzupełnione.