asiuniab Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 no Lilko, teraz trzymamy kciuki za pomyślną wizytę:) Quote
ewakrakow Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Lobaria napisał(a):Mocno trzymam kciuki!!!!! i ja też..... Quote
Mazowszanka13 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 No to szukamy transportu !!! :multi::multi: Wizyta była podwójna: michelle04 wraz z giselle4 Bardzo, bardzo Wam kochane dziękujemy, że znalazłyście dla Lilki czas.:loveu: Quote
malagos Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 To co, na transportowym pytamy? Warszaw-Wrocław? Czy jaka to miejscowość? Quote
Ziutka Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='Mazowszanka']No to szukamy transportu !!! :multi::multi: Super wieści Małgosiu :loveu: :multi: :loveu: :multi: Quote
paula_t Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Udało się???? Super!!!:multi: Ale napiszcie coś więcej! :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='malagos']To co, na transportowym pytamy? Warszaw-Wrocław? Czy jaka to miejscowość? Miejscowość Świdnica pod Wrocławiem (53 km chyba). Michelle04 zaofiarowała się podwieżć ją z Wrocławia do Świdnicy, ale w ściśle określonych godzinach (15.30-16). Tylko nie wiem czy nie byłoby prościej zawieżć ją bez przesiadek. Ja zapytałam jubu, który wozi psy po całej Polsce za cenę benzyny. Wyszło mu 460-480 zł (pati851 chce więcej ). Lilka ma zasoby, ale jeśli znajdzie się coś tańszego to wtedy zostanie więcej dla innych psów. Ja ją odstawię do Warszawy w każdej chwili. Dobrze by było w tym tygodniu kiedy córki Pani są w domu lub w weekend kiedy Pani nie pracuje,żeby na wstepie Lilka czegoś ze stresu nie zmajstrowała. Rozmawiałąm też z Panią o czipowaniu, gdyby w Warszawie gdzieś czipowali za darmo, to bym to po drodze zrobiła. Moje dwa psy są zaczipowane w Warszawie za darmo. Ale ta akcja trwa tylko czasowo. Jutro się dowiem. Bo gdzie jeszcze można to zrobić ? AtaO napiszę Ci na PW raport na temat obecnych finansów Lilki. Quote
AtaO Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='Mazowszanka']Miejscowość Świdnica pod Wrocławiem (53 km chyba). Michelle04 zaofiarowała się podwieżć ją z Wrocławia do Świdnicy, ale w ściśle określonych godzinach (15.30-16). Tylko nie wiem czy nie byłoby prościej zawieżć ją bez przesiadek. Ja zapytałam jubu, który wozi psy po całej Polsce za cenę benzyny. Wyszło mu 460-480 zł (pati851 chce więcej ). Lilka ma zasoby, ale jeśli znajdzie się coś tańszego to wtedy zostanie więcej dla innych psów. Ja ją odstawię do Warszawy w każdej chwili. Dobrze by było w tym tygodniu kiedy córki Pani są w domu lub w weekend kiedy Pani nie pracuje,żeby na wstepie Lilka czegoś ze stresu nie zmajstrowała. Rozmawiałąm też z Panią o czipowaniu, gdyby w Warszawie gdzieś czipowali za darmo, to bym to po drodze zrobiła. Moje dwa psy są zaczipowane w Warszawie za darmo. Ale ta akcja trwa tylko czasowo. Jutro się dowiem. Bo gdzie jeszcze można to zrobić ? AtaO napiszę Ci na PW raport na temat obecnych finansów Lilki. Przeczytałam PW i już(albo dopiero, bo niedawno wróciłam do domu) Ci odpowiedziałam :) Też tak uważam, transport musimy załatwić i to na cito. Byłoby najlepiej dla Lilki i Jej nowego domku gdyby mogła się zaaklimatyzować w nowym miejscu jeszcze w tym tygodniu, kiedy trwają wakacje. No i to czipowanie - Lilka byłaby zabezpieczona przez nas w 100% :) Quote
AtaO Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Ja już zadzwoniłam do michelle04 po tym jak dostałam SMS z relacją po wizycie i podziękowałam osobiście. Teraz jeszcze raz tu na forum serdecznie dziękuję michelleo4 i Jej Mamie giselle4 za przeprowadzenie wizyty. Przypomnę, że dziewczyny nie chcą zwrotu za benzynę. Wielkie dzięki!!! Quote
Ryjonek Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 u nas w lecznicy jak ostatnio byłam, wisiała kartka, że czipują za darmo. Rano potuptamy tam z jamnikiem sprawdzić czy jeszcze wisi. Dam znać:) Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ryjonek napisał(a):u nas w lecznicy jak ostatnio byłam, wisiała kartka, że czipują za darmo. Rano potuptamy tam z jamnikiem sprawdzić czy jeszcze wisi. Dam znać:) Witaj Ryjonku i dziękuję za pomoc :) W Warszawie czipowanie byłoby na mnie, bo trzeba podać adres warszawski chyba ? Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ziutka napisał(a):Super wieści Małgosiu :loveu: :multi: :loveu: :multi: Jest też w tym Twoja zasługa :loveu: Quote
AtaO Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Na wydarzeniu Lilki na fb napisałam, że znalazła DS i szukamy transportu do Świdnicy ewentualnie do Wrocławia. Pozwoliłam sobie bez pytania:oops:ukraść dwie fotki Mazowszanko. Przepraszam. Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 [quote name='AtaO']Na wydarzeniu Lilki na fb napisałam, że znalazła DS i szukamy transportu do Świdnicy ewentualnie do Wrocławia. Pozwoliłam sobie bez pytania:oops:ukraść dwie fotki Mazowszanko. Przepraszam. Nic nie szkodzi :) Ja w międzyczasie pertraktuję z jubu, który ma najbliższy wolny termin po wtorku. Quote
__Lara Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ale się cieszę, że się udało - i z wizytą i że wszystko dobrze wypadło :D :D :D Lileczko, domek jest już na wyciągnięcie łapki :D michelle04 i giselle4 to anioły :D :D :D Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 paula_t napisał(a):Udało się???? Super!!!:multi: Ale napiszcie coś więcej! :) Pani czyta watek, więc myślę,że prędzej czy pózniej ujawni się i wszystko opowie :) Quote
Ryjonek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Kartka zniknęła.... Po pracy pójdę zapytać, czy akcja się skończyła, czy po prostu myli szybki i zdjęli:???: Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ryjonek napisał(a):Kartka zniknęła.... Po pracy pójdę zapytać, czy akcja się skończyła, czy po prostu myli szybki i zdjęli:???: Nie trzeba Ryjonku, dziękuję :) Dodzwoniłam się mojej kliniki na Ursynowie, robią to za darmo. Ale dowiem się jeszcze czy nie ma takiej akcji w Świdnicy. Wyczytałam, że tak ale nie wiem czy to jeszcze aktualne. Zaraz tam zadzwonię. Quote
Lobaria Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ale się cieszę, poszukamy transportu okazyjnego, bez kosztów, to uczęszczana trasa :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Poszperała, poszperała i znalazła :multi: Otóż w Świdnicy czipują teraz darmowo psy, mam wykaz lecznic. Nie wiem czy Pani Anna podczytuje teraz wątek. Na wszelki wypadek napiszę mejla. Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 [quote name='Lobaria']Ale się cieszę, poszukamy transportu okazyjnego, bez kosztów, to uczęszczana trasa :) Ja bym chciała wysłać Lilkę w tym tygodniu, kiedy nie ma szkoły i córki Pani są w domu lub w weekend kiedy nie ma pracy. Lilka nie jest przyzwyczajona do zostawania samej w domu i może to przeżywać czyli coś zbroić ze stresu. Ja mejluję z jubu na temat płatnego transportu, we wtorek wieczór będzie znał wolne terminy. Plusem tej oferty jest bezpośredni dojazd z Warszawy do Świdnicy. A minusem oczywiście pieniądze. Lilka ma odpowiednią kwotę ( bazarek+ wpłata Pani ), ale jeśli znajdzie się coś darmowego wtedy pieniądze Lilki trafią do innych psów w potrzebie. Czy coś zrobiłaś w kierunku poszukiwań, Lobario ? Nie chciałabym Cię dublować. Quote
Lobaria Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 [quote name='Mazowszanka']Ja bym chciała wysłać Lilkę w tym tygodniu, kiedy nie ma szkoły i córki Pani są w domu lub w weekend kiedy nie ma pracy. Lilka nie jest przyzwyczajona do zostawania samej w domu i może to przeżywać czyli coś zbroić ze stresu. Ja mejluję z jubu na temat płatnego transportu, we wtorek wieczór będzie znał wolne terminy. Plusem tej oferty jest bezpośredni dojazd z Warszawy do Świdnicy. A minusem oczywiście pieniądze. Lilka ma odpowiednią kwotę ( bazarek+ wpłata Pani ), ale jeśli znajdzie się coś darmowego wtedy pieniądze Lilki trafią do innych psów w potrzebie. Czy coś zrobiłaś w kierunku poszukiwań, Lobario ? Nie chciałabym Cię dublować. Na fb apelujemy, jeszcze watek transportowy u nas został :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Lobaria napisał(a):Na fb apelujemy, jeszcze watek transportowy u nas został :) To idę na transportowy :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Założyłam wątek na transportowym. Nigdy tego nie robiłam, więc jeśli coś nie tak skorygujcie mnie :) I podnoście, proszę, żeby nas widzieli. http://www.dogomania.pl/forum/threads/231252-Szukamy-transportu-okazyjnego-warszawa-wrocław-świdnica A tak przy okazji należałoby zmienić tytuł, bo tą ciążą wszystkich straszy. Edited August 27, 2012 by Mazowszanka Quote
Recommended Posts