Jump to content
Dogomania

Zegnaj kochany IWAN, spij spokojnie piesku, biegaj bez bólu za teczą-tam się spotkamy

Recommended Posts

Posted

ten lek jest zbyt ważny by go podawać jako przeterminowany :( "złatwienie" go na tzw refundację w obecnych warunkach przychodniach i szpitalnych czyli przypisanych dla człowieka z imienia i nazwiska, zarejestrowanego jako przewlekłe chorego w obliczu kontroli praktycznie niemozliwe i nie ma to nic wspólnego z jakimiś "dopłatami"

• Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obiecany bazarek dla Iwana: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226804-Dla-Iwana-Oriflame-do-16-05[/URL]

Proszę o pomoc w reklamowaniu - :)każdy grosz się liczy :)

Posted

[quote name='kejciu']Obiecany bazarek dla Iwana: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226804-Dla-Iwana-Oriflame-do-16-05[/URL]

Proszę o pomoc w reklamowaniu - :)każdy grosz się liczy :)[/QUOTE]

przekleję na Owczarka. Tam toczy się licytacja sesji foto dla Iwanka, a także pojawiają się oferty pomocy dla niego.
Jeśli się zmobilizujemy wszyscy, damy radę

Posted

[quote name='joteska']ten lek jest zbyt ważny by go podawać jako przeterminowany :( "złatwienie" go na tzw refundację w obecnych warunkach przychodniach i szpitalnych czyli przypisanych dla człowieka z imienia i nazwiska, zarejestrowanego jako przewlekłe chorego w obliczu kontroli praktycznie niemozliwe i nie ma to nic wspólnego z jakimiś "dopłatami"[/QUOTE]
Moze nie do konca Cie zrozumialam, ale jesli ktos ma na prawde problemy porownywalne z Iwanem ? Czy wtedy mozna by starac sie o przepisanie tego leku ? Czy to jest "ludzki " lek ?

Posted

[quote name='bela51']Moze nie do konca Cie zrozumialam, ale jesli ktos ma na prawde problemy porownywalne z Iwanem ? Czy wtedy mozna by starac sie o przepisanie tego leku ? Czy to jest "ludzki " lek ?[/QUOTE]
jak najbardziej ludzki
[URL]http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=21683[/URL]

Posted

[quote name='paros']a o którym leku piszesz?

JolaB ma problemy z netem i dlatego nie może ani nic pisać ani czytać. Dzisiaj ma kupić ten lek i zacząć podawać Iwankowi.[/QUOTE]

Jola była w aptece ale nie kupiła leku, bo leku nie było. Zamówią i jutro powinien być, więc dopiero jutro Iwanek zacznie kurację.

Posted

[quote name='paros']Jola była w aptece ale nie kupiła leku, bo leku nie było. Zamówią i jutro powinien być, więc dopiero jutro Iwanek zacznie kurację.[/QUOTE]
przed włączeniem leczenia Iwan powinien mieć zrobioną biochemie- sprawdzenie wyjściowego stanu watroby i nerek, może uda sie poznać wyniki zanim poda sie ten lek

Posted

Jeżeli to jest ludzki lek i na receptę jest dużo tańszy,to może ktoś załatwi dla Iwanka.

Ludzie chorują i biorą ten lek,a bez przesady nikt nie przyjedzie i nie sprawdzi.

Posted (edited)

[quote name='joteska']ja nie potrafię podjąć innej decyzji niz ratować, prosze wypowiedzcie się, kto może dorzucić choć grosz na miesięczne utrzymanie i leczenie psiaka:modla:
kejciu, bardzo Ci dziękujemy za deklarację bazarkowa, każdy grosz jest tu naprawdę na wagę jego zycia[/QUOTE]

Ja też uważam, że trzeba Iwanka ratować
Po prostu nie ma innego wyjścia : [B]gdybyśmy zaniechali leczenia to niczym nie różnilibyśmy się od tego drania, który doprowadził go do tego stanu i porzucił[/B] :shake:
Zwłaszcza, że rokowania są pomyślne a leczenie będzie rozłożone w czasie.
Sporo kasy mamy już uzbierane :multi:
Na allegro sprzedało się 137 cegiełek co daje kwotę 685 zł :multi:
Razem mamy zatem prawie 1/3 łącznej kwoty potrzebnej na leczenie.
W robocie są co najmniej dwa bazarki :)
Ja też wystawię jak tylko uzbieram fanty
Na fb jest sporo chętnych do dalszej pomocy :)
Na owczarku oprócz wpłat jednorazowych pojawiła się stała deklaracja w wysokości 100 zł :multi:
Myślę, że i na dogo znajdzie się kilka :)
Moim zdaniem, mamy realne szanse stopniowo zgromadzić tą niebotyczną kwotę :)
Musimy tylko działać razem :)

Czy wiadomo już, jak wypadło USG ???

Edited by DONnka
Posted

Jestem wreszcie po krótkich wakacjach, albo nieco przedlużonym, długim week-endzie. Spokojnie przeczytałam i też uważam, że trzeba działać. Kwoty wydają się niebotyczne, ale nie takie już były zbierane na dogo i jakoś się udawało. Zgodnie z obietnicą zaraz przeleję kilka groszy, a później - w miarę możliwości - też bedę próbowała, ale nie za dużo, bo od 1.05. moje przychody spadły o połowę (rzuciłam robotę i została mi tylko emerytura). A Czatusia moja stareńka ciągle jeszcze, dzięki Bogu, jest z nami. A to jest równoznaczne z wydatkami...
Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

zostalo mi jeszcze kilkadziesiąt sztuk cyklosporyny. mimo, że jest po terminie, nie ma obaw przed podawaniem psom. poszukacjcie osób z nowotworami, toczniami, po dializach i przeszczepach w USA, tam cyklosporyna jest za darmo. ja sama zreszta mam Panią własnie stamtąd, która co jakiś czas wysyla mi te leki.
co do recept "P" wystawionych na ludzi, musiałbyście mieć lekarza w rodzinie lub coś w tym stylu, bo ciężko oszukać NFZ jesli chodzi o takie recepty. miejscie też na uwadze, że refundacja wejdzie dopiero za kilka dni, na dzień dzisiejszy czy z recepta "P" czy bez niej, opakowanie kosztuje ok. 400 zł.

Posted

Czy ktoś ma w rodzinie/znajomych dermatologa/alergologa? Jeśli tak, dajcie znać na PW...

A przy okazji, ruszyła wewnętrzna ankieta na dogo, Znajdkom są potrzebne głosy: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226833-KrakVet-wybierzmy-razem-kandydata-na-maj%21-%29"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226833-KrakVet-wybierzmy-razem-kandydata-na-maj!-)[/URL]

Posted

Chyba powinniście o czymś wiedzieć...Lekarz wypisując lek na receptę z refundacją bierze na siebie odpowiedzialność finansową. Załóżmy, że faktycznie ma pacjenta, który przyjmuje dany lek i wypisze dodatkową receptę. Kontroler NFZ policzy, ile w danym okresie pacjent powinien zużyć leku i dowali lekarzowi koszty refundacji za nadprogramowe opakowanie plus karę ( 300 zł). Z życia - lekarz okulista przepisał pacjentce krople na jaskrę; w opakowaniu jest bodajże dokładnie na 30 dni leczenia; ponieważ pacjentce nieco się trzęsły ręce przy zakrapianiu i wykorzystała lek wcześniej ( część rozchlapując poza oko), przyszła do lekarza po 24 dniach od wypisania poprzedniej recepty - lekarz został obciążony kosztami refundacji za zbyt szybkie wypisanie kolejnego opakowania plus karą z komentarzem; " trzeba było zlecić pielęgniarce środowiskowej, żeby pacjentce oczy zakrapiała".
Powyższy wywód służy uświadomieniu, że jak lekarz nie chce przepisać czegoś " na lewo" ( czytaj bez dowodu ubezpieczenia, dla mamy, babci, koleżanki itp), to nie znaczy, że lekarz jest be, tylko, że nie ma zamiaru robić za sponsora i jelenia do krojenia przez NFZ.

Posted

Witajcie

Nie mialam czasu przeczytac wszystkich postow,ale ja mam Neoral, jest to zasadniczo to samo-ta sama substancja czynna-cyklosporyna. Mam tabletki 50mg, nie wiem,ze 30 moze. W opakowaniu bylo 50,moja suka dostawala przez jakis czas,ale byla uczulona. Nie przedluzajac-moge odstapic,jesli lek jest przepisany przez weta.

Posted

[quote name='czarok']Chyba powinniście o czymś wiedzieć...Lekarz wypisując lek na receptę z refundacją bierze na siebie odpowiedzialność finansową. Załóżmy, że faktycznie ma pacjenta, który przyjmuje dany lek i wypisze dodatkową receptę. Kontroler NFZ policzy, ile w danym okresie pacjent powinien zużyć leku i dowali lekarzowi koszty refundacji za nadprogramowe opakowanie plus karę ( 300 zł). Z życia - lekarz okulista przepisał pacjentce krople na jaskrę; w opakowaniu jest bodajże dokładnie na 30 dni leczenia; ponieważ pacjentce nieco się trzęsły ręce przy zakrapianiu i wykorzystała lek wcześniej ( część rozchlapując poza oko), przyszła do lekarza po 24 dniach od wypisania poprzedniej recepty - lekarz został obciążony kosztami refundacji za zbyt szybkie wypisanie kolejnego opakowania plus karą z komentarzem; " trzeba było zlecić pielęgniarce środowiskowej, żeby pacjentce oczy zakrapiała".
Powyższy wywód służy uświadomieniu, że jak lekarz nie chce przepisać czegoś " na lewo" ( czytaj bez dowodu ubezpieczenia, dla mamy, babci, koleżanki itp), to nie znaczy, że lekarz jest be, tylko, że nie ma zamiaru robić za sponsora i jelenia do krojenia przez NFZ.[/QUOTE]

dzięki Czarok za wsparcie w tej sprawie, bo ani ja ani nikt z moich znajomych nie sfinguje , że cięzko przewlekle chory Pan Kowalski przyszedł na wizytę i wziął receptę bo za 200-300zł nikt nie chce mieć totalnych zawodowych komplikacji i nieprzyjemności. Sprawdzimy jaka dokładnie dawka jest przepisana dla Iwana, profesor przepisując konkretną formę leku może też brał pod reakcje uczuleniowe- ale te wiadomo, mogą wystąpic przy każdej formie leku. Warto jak ktoś ma kontakt popytac też w firmach farmaceutycznych.

Cava dziękujemy! :multi:

Posted

[quote name='Beta&Czata']Jestem wreszcie po krótkich wakacjach, albo nieco przedlużonym, długim week-endzie. Spokojnie przeczytałam i też uważam, że trzeba działać. Kwoty wydają się niebotyczne, ale nie takie już były zbierane na dogo i jakoś się udawało. [B]Zgodnie z obietnicą zaraz przeleję kilka groszy, a później - w miarę możliwości - też bedę próbowała,[/B] ale nie za dużo, bo od 1.05. moje przychody spadły o połowę (rzuciłam robotę i została mi tylko emerytura). [B]A Czatusia moja stareńka ciągle jeszcze, dzięki Bogu, jest z nami.[/B] A to jest równoznaczne z wydatkami...
Pozdrawiam
Elżbieta[/QUOTE]

Bardzo Ci dziękujemy Elu :loveu:
Tak się cieszę, że Czata ma się dobrze :multi:
Obyście mogły cieszyć się swoim towarzystwem jeszcze długo :modla:

[quote name='cava']Witajcie

Nie mialam czasu przeczytac wszystkich postow,ale ja mam Neoral, jest to zasadniczo to samo-ta sama substancja czynna-cyklosporyna. Mam tabletki 50mg, nie wiem,ze 30 moze. W opakowaniu bylo 50,moja suka dostawala przez jakis czas,ale byla uczulona. Nie przedluzajac-moge odstapic,jesli lek jest przepisany przez weta.[/QUOTE]

Wielkie dzięki cava :loveu:
Iwanowi Equoral zapisał prof. Galanty

Posted

[quote name='wolf122']Sorry zobaczcie ja już nie mam siły :-( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226848-Potrzebna-pomoc-Cyguś-z-biezdrowa[/URL][/QUOTE]

Znam historię Cygusia z fb :(
Nóż się w kieszeni otwiera :angryy:

Posted

witam :)
aasiaa zrobiła w pracy kiermasz swoich książek na kanisa, ale ponieważ kanis jest juz bezpieczny i w miare zaopatrzony, postanowiłyśmy rozdysponować uzbierane pieniażki na inne psy; z tego "funduszu" 50 zl przekazujemy na leczenie iwanka;