Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisal ktos chyba wczesniej, ze As i Aszka zostaly odpchlone ( albo mi sie wydawalo, ze gdzies widzialam ), ale niestety ... sa nadal zapchlone.
I na dodatek te biegajace sunie, ktore sie stykaly z Asem i Aszka tez dostaly pchel ....:-(
Ja je wszystkie odpchlalam przed zima, a teraz ponownie niedawno i znow sie przypaletaly !
Musialam kupic Fiprex, niestety i wypryskalam te najbardziej zagrozone i te, ktore juz widzialam, ze sie strasznie drapac zaczely.
Na dodatek moje domowe sunie tez dostaly pchel. Na ich poslaniach znalazlam kilka, wiec sie i w domu juz rozlazly ...
Kurcze, jestem zla, bo i moje kocice, ktore sa niewychodzace ale zagladaja do wiatrolapu, gdzie sa poslania moich suk, tez sie drapia ....
A kilka dni temu po mnie skakala pchla, kiedy moja kocica siedziala mi na kolanach.
Na dodatek mnie pogryzla tez jakas franca i mam 6 bąbli ....

Przy takiej ilosci zwierzakow to naprawde paskudne .....
Mam nadzieje, ze sobie z tym poradzimy ...

Posted

AS miał być odpchlany w lecznicy w której siedział.
Aszka była prosto ze schronu.

No niestety my nie możemy zagwarantować,że pies ze schroniska pcheł nie przyniesie;/ One nie są tam kąpane ani odpchalne,co innego jakby szły z domu,ale nie ze schronu.A wiedziałaś Zuziu skąd psy do Ciebie przyjdą.

Posted

Bogusik napisał(a):
Mam nadzieję,że wizyta wypadnie ok i Asik trafi do wspaniałego domku.Czekamy więc na sobotnie relacje z p/a wizyty...?!Ja jak zwykle mocno zaciskam kciuki!

Ja też zaciskam kciuki i myślę o Asiku.
Mam nadzieję na chociaż skromny opis domku dla Asa!
Skromnie zapytam,gdyby domek wypalił to jak będzie wyglądała sprawa transportu jeżeli takowy będzie?

Posted

dziewczyny ja tez trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte przedadopcyjna,

powyzej napisalam " to jest ten domek dla asa" -po prostu tak czuje po przeprowadzonych rozmowach telefonicznych, ankiecie, wymianie maili ect. ale chce wszystko przeprowadzic zgodnie - tak jak powinno byc

dom jest pod Krakowem w miejscowosci Czułówek, dom jednorodzinny, oczywiscie As psem domowym

Pani pokrywa koszty transportu, tzn. albo przyjedzie sama po Asa albo zwroci za transport ( do umowienia z Zuzia )

Zgadza sie na wizyty poadopcyjne, umowe adopcyjna,

Posted

Iwoniam byla dzis na wizycie przedadopcyjnej
Nie moge zacytowac jej pw, wiec poprosilam zeby sama tez napisala na watku ;)

Ale jedno musze zacytowac " Pani super, piesek do kochania "

A wiec na swieta As bedzie w nowym domu pod Krakowem u Pani Izy

:lol::lol::lol:

Posted

asia-s napisał(a):
Iwoniam byla dzis na wizycie przedadopcyjnej
Nie moge zacytowac jej pw, wiec poprosilam zeby sama tez napisala na watku ;)

Ale jedno musze zacytowac " Pani super, piesek do kochania "

A wiec na swieta As bedzie w nowym domu pod Krakowem u Pani Izy

:lol::lol::lol:

Super!;)
Pani rozumiem zgodę na umowę wyraziła?

Posted

Avilia napisał(a):
Super!;)
Pani rozumiem zgodę na umowę wyraziła?

Tak, jak najbardziej

Anula napisał(a):
To też się cieszę z wiadomości.A As będzie wykastrowany u zuzi czy to już będzie na głowie nowego domku?

As ma kastracje umowiona na ten poniedzialek, pojedzie juz wykastrowany.

Posted

Dla mnie pani Iza tez jest super i ciesze sie, ze Asik do niej trafi juz na swieta.
Jutro wieczorem kastracja.
Po zabiegu wezme Asika do domu i bede pilnowala zeby sobie krzywdy nie zrobil.
Miejmy nadzieje, ze szybko i sprawnie wszystko pojdzie.
Ja zawsze asystuje podczas wszystkich operacji ... tzn. siedze przy psiaku i trzymam za lapke, a jak trzeba, to glaszcze po lepku, bo czasami podczas zabiegu potrafia sobie snic i wtedy trosze sie ruszaja ....
Nasza pani doktor zawsze tak chce przeprowadzac zabiegi, w obecnosci opiekunow.
Ale i tak dobre mysli beda potrzebne ..... Prosimy.