Onaa Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 U Zuzi M psiaki mają i spacerki, i głaskanie, może nawet będzie sobie mógł biegać sam po ogródku jak będzie grzeczny. Tak że nie ma się co martwić :). Quote
holmina Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 fajnie,że As juz bezpieczny u Zuzi myslę ,że szybko znajdzie sie dla niego domek jak on taki bezproblemowy Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='Anula']No niestety AS jest w kojcu i w budzie i o przytulaniu to raczej nie ma o czym marzyć. Szkoda psa aby tkwił w kojcu. Anulcia, skad takie wnioski ??? Pies mieszkajacy w kojcu wcale nie musi byc pozbawiony kontaktu z czlowiekiem i przytulania. Jest wprost przeciwnie. As ma to zapewnione, pomimo tego, ze musi sie tym podzielic z kilkoma jeszcze innymi pieskami. [quote name='rents']Ale mam nadzieję, że on nie siedzi cały czas w kojcu, ma jakieś spacerki !? Jest u nas dopiero noc i kilka godzin dnia, wiec trudno mowic o spacerkach, ale jeden spacer juz byl. I beda kolejne, o co mozesz byc spokojna. Psiaki maja dwa spacery dziennie ( no, w strasznie mrozne i sniezne dni mialy czasem po jednym ). Jesli bedzie ( co sprawdze w ciagu kilku pierwszych dni ) zgodny i nie bedzie scysji z suczkami i dwoma starszymi chlopczykami, to bedzie, na co najmniej 4 godziny wypuszczany, zeby sobie sam pobiegal po ogrodzie. [quote name='maja602']Ja go ogłaszam ale teraz muszę zmienić dane osoby, która zajmie się adopcją i będzie decydować w sprawie Asa. W moich ogłoszeniach podany był kontakt do Kladus. Oczywiście zachęcam też innych do ogłaszania, bo im więcej tym lepiej. Jak najbardziej mozna podac w ogloszeniach moj numer telefonu : 695 555 221 i obowiazkowo adres mailowy Asi. Jej telefonu w tej chwili nie, bo nie ma jej w kraju. [quote name='Dogo07']U Zuzi M psiaki mają i spacerki, i głaskanie, może nawet będzie sobie mógł biegać sam po ogródku jak będzie grzeczny. Tak że nie ma się co martwić :). Dziekuje, ze chociaz jedyna wierzysz, ze As u nas nie bedzie nieszczesliwy. U nas dzisiaj piekna pogoda, cieplo i slonce prosto w kojce swieci, wiec wszystkie psiaki leza na budach albo przed nimi ... plasko, jak placuszki i sie smażą ....... Nawet Sonia, Abra i Emka, ktore maja otwarte swoje kojce, tez wrocily do siebie i sobie drzemia przed budkami w sloncu. Poniewaz Asik nie zostal zaszczepiony, to oczywiscie z nim pojade do pani doktor. Czy mam go szczepic rowniez na wirusowki ? Kurcze z tymi szczepieniami psiakow, ktore do mnie przyjezdzaja nie szczepione, to zawsze sie boje, zeby nic po szczepieniu sie nie porobilo, bo moze sie okazac, ze jednak niedawno ( przez wlasciciela ) zaszczepiny byl i teraz to zostalo zrobione powtornie .... Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Poniewaz transport sie znalazl, ktory jechal wlasnie w naszym kierunku, to koszt mojego dojazdu po Asa nie byl tak duzy, jak palnowano ( na nawet ok. 400 zl ), ale wyniosl jedynie 70,- zl Poniewaz to jest odrebny wydatek, ktory nie bedzie stanowil mojego przychodu, to chce przeslac swoj prywatny numer konta ( a nie konto hotelowe - sluzbowe ). Komu mam przeslac na PW ? Quote
Justyna Lipicka Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ja też wierzę że będzie miał u Ciebie Zuziu dobrze, żebym nie powiedziała, jak u Pana Boga za piecem;) Quote
holmina Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 (edited) Dziekuje, ze chociaz jedyna wierzysz, ze As u nas nie bedzie nieszczesliwy ....[/QUOTE] Nie tylko, ja rownież wierzę, że będzie miał tu dobrze w końcu sama proponowałam na początku wątku ten hotelik! Edited March 5, 2012 by holmina Quote
Avilia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='zuziaM']Poniewaz transport sie znalazl, ktory jechal wlasnie w naszym kierunku, to koszt mojego dojazdu po Asa nie byl tak duzy, jak palnowano ( na nawet ok. 400 zl ), ale wyniosl jedynie 70,- zl Poniewaz to jest odrebny wydatek, ktory nie bedzie stanowil mojego przychodu, to chce przeslac swoj prywatny numer konta ( a nie konto hotelowe - sluzbowe ). Komu mam przeslac na PW ? Do mnie,bo dziewczyny mi jakąś kaskę jeszcze wysyłały.Zaraz sprawdzę jak wygląda konto. Quote
holmina Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 a to od razu poprosze o info czy moja kasa juz jest!!!! Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 (edited) [quote name='holmina']Dziekuje, ze chociaz jedyna wierzysz, ze As u nas nie bedzie nieszczesliwy .... Nie tylko, ja rownież wierzę, że będzie miał tu dobrze w końcu sama proponowałam na początku wątku ten hotelik! Kochana, przepraszam ! Ja juz chyba za bardzo przewrazliwiona jestem , bo tyle ostatnio sie zlego namowilo i napisalo o hotelikach, ze jakos zawsze, jak cos czytam, to do siebie osobiscie za bardzo biore .... Przepraszam za to swoje czepialstwo ! Juz nie bede ! _______________________________________________________ Dziewczyny, jesli okaze sie , ze zostalo nazbieranych troche wiecej pioeniazkow ( a moze jakies stale deklaracje, ktore okazaly sie tu niekonieczne ), to moze rozwazcie, zeby te pieniazki przeznaczyc na ASZKE ( watek : http://www.dogomania.pl/threads/216694-Kudłata-urocza-szalona-ASZKA.-Zbieramy-na-hotel!-Dołożysz-grosik-)-Pomóż-proszę!?p=18773830&posted=1#post18773830 ) lub moze wplacic je dla Fundacji, ktora przewiozla Asa i Aszke z Katowic do okolic Jeleniej Gory. Oni potrzebuja teraz tez wsparcia dla psa, po ktorego wlasnie jechali. Tu nr konta : Gdyby ktoś chciał pomóc ocalić biedaka podaję konto : Fundacja Zwierzę Nie Jest Rzeczą ul. Batalionu Skała AK /36 31-273 Kraków nr konta PKO Bank Polski S.A.: 07 1020 2906 0000 1702 0256 2460 z dopiskiem "kaukaz z Radomierza" paypal: [email protected] i watek tego biednego psiaka : http://www.dogomania.pl/threads/224043-Pies-ZASPAWANY-w-klatce-od-dwóch-lat-błaga-o-litość-!/page2 ( szczegolnie polecam post 185 ) i na fb : http://www.facebook.com/events/382415805120062/ ( tu sa zdjecia calego gospodarstwa i innych psiakow ) Zastanowicie sie ?????? Bardzo dziekuje ! Edited March 5, 2012 by zuziaM Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ach i zapomnialam. As nie byl zaszczepiony. Szczepienie p.wsciekliznie i wirusowki beda kosztowaly chyba 65 zl Quote
muza_51 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Witam. Ile Wam Cioteczki brakuje do pokrycia kosztów transportu. Prosze o info i pozdrawiam. Quote
Avilia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='muza_51']Witam. Ile Wam Cioteczki brakuje do pokrycia kosztów transportu. Prosze o info i pozdrawiam. Zaraz podliczę i powiem:) Doszły pieniążki od: Holmina-100zł Maja602- 40zł za wykup Jeszcze nie mamy rachunku z lecznicy.Tę zniżkę za Asa w lecznicy mamy dzięki zaprzyjaźnionej fundacji "Zmieńmy los" (przy okazji zachęcamy do pomocy;) ).Jak tylko fundacja prześle nam koszt to wysyłamy pieniążki na ich konto,bo na nich faktura będzie wystawiona. Ja na koncie mam jeszcze 90zł-są to właśnie pieniążki odłożone na zapłacenie lecznicy+ teraz to 100zł od Holminy. 70zł z tego przelewam do Zuzi za transport i reszte (30zł) też do Zuzi-będzie już połowa na szczepienia. Czyli do szczepień brakuje 35zł. Ach i jeszcze jedno-w lecznicy As został odpchlony. Quote
holmina Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 uffff odetchnełam z ulga!!!ostatnio miałam przypadek,że nie doszły i musiałam reklamacje składac Quote
Avilia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 muza_51 napisał(a):Te 35 zł dołożę. Prosze o dane do przelewu. To już pieniążki by szły bezpośrednio do Zuzi.Zuzia podasz konto? Dziękujemy! Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Juz przed 13 ta wyslalam Ci wszystko. Ale moge jeszcze raz ... juz wysylam. Quote
asia-s Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Jesli moge cos zaproponowac i przedstawic swoje zdanie: 1.Avilia, te 30 zl co zostalo z transportu + 35 zl, ktore chce wplacic muza_51, prosze przekaz te pieniadze dla Aszki - Aszka - jest w wiekszej potrzebie i nie ma wszystkich deklaracji + potrzebuje na szczepienia. 2.Szczepienia + kastracje Asa oplace z mojej strony Zuzia wysle Ci na to pieniazki razem wraz z oplata za pobyt Asa u Ciebie 3. Duzo ostatnio nerwow na dogomanii i zamieszania z pdt, dt czy hotelami ect,.... Znam osobiscie Zuzie i jej hotel a takze jej serce do zwierzat, Nie podjelabym sie opieki prawnej i finansowej nad Asem jesli byloby inaczej, dlatego o pobyt Asa u Zuzi jestem calkowicie spokojna. 4. Bedziemy szukaly najlepszego domu dla Asa, domu co do ktorego nie bedzie absolutnie zadnych watpliwosci, 5. Niech sobie As teraz spokojnie odpoczywa po tych tygodniach stresu, wykastrujemy chlopaka i bedzie gotowy do adopcji. 6. Zuzia zadanie dla Ciebie :lol: - super fotki chlopaka do ogloszen Quote
Justyna Lipicka Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Asek będzie miał jeszcze pieniążki z bazarku, już jest 63/2 czyli 31zł:loveu:więc spokojnie może część przekazać dla Aszki:) Quote
Anula Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Może napiszę sprostowanie - ja tylko odniosłam się do postu 270 AtaO.Absolutne nie miałam nic złego na myśli. W swoim poście moją myślą przewodnią było to,że nie ma takiej możliwości aby AS był wciąż przy człowieku i był głaskany i miziany,po prostu zuziaM gdyby to chciała robić to by musiała zaniedbać inne psiaki nie mówiąc już o swoim prywatnym życiu osobistym. ZuzięM jako osobę bardzo szanuję a także uważam,że jej hotelik jest jednym z najlepszych hoteli. Jeżeli kogoś moim postem uraziłam i sprowokowałam do niepotrzebnej dyskusji to najmocniej przepraszam. Mam nadzieję Cioteczki,że nie pogonicie mnie z wątku Asa? Quote
asia-s Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']Asek będzie miał jeszcze pieniążki z bazarku, już jest 63/2 czyli 31zł:loveu:więc spokojnie może część przekazać dla Aszki:) Justyna, przekaz te pieniazki z bazarku Aszce, ona bidulka jest w wiekszej potrzebie :-) [quote name='Anula']Może napiszę sprostowanie - ja tylko odniosłam się do postu 270 AtaO.Absolutne nie miałam nic złego na myśli. W swoim poście moją myślą przewodnią było to,że nie ma takiej możliwości aby AS był wciąż przy człowieku i był głaskany i miziany,po prostu zuziaM gdyby to chciała robić to by musiała zaniedbać inne psiaki nie mówiąc już o swoim prywatnym życiu osobistym. ZuzięM jako osobę bardzo szanuję a także uważam,że jej hotelik jest jednym z najlepszych hoteli. Jeżeli kogoś moim postem uraziłam i sprowokowałam do niepotrzebnej dyskusji to najmocniej przepraszam. Mam nadzieję Cioteczki,że nie pogonicie mnie z wątku Asa? Anula, no co Ty:oops::lol: Moj post nie byl skierowany absolutnie bezposrednio do zadnej z Was, ( taki bardziej informacyjny jak ja to widze ) a chodzilo mi ogolnie w pkt. 3, ze na dogo ostatnio nastroje sa bardzo kiepskie, gdzie sie nie wejdzie sa jakies klotnie, a na watku "opinii o hotelikach i dt" i " najpopularniejszym ostatnich dni..." tez prawie same osobiste rozgrywki.... Cieszmy sie ze Asik, juz bezpieczny, Znajdziemy mu najlepszy domek :lol: Pozdrawiam Wszystkich :lol: Quote
zuziaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 OK, ja sie nie poczulam obrazona :lol: i sama tez sie wytlumaczylam :roll:. Ale jest wlasnie tak, jak Asia napisala .... duzo sie na dogo zlego pisalo o hotelach i moze dlatego to troche rusza zawsze. Ale juz koniec dyskusji na ten temat :mad:. Ja bede sie starala, zeby mialy choc namiastke domu i swojej kochanej pani. Oba sa wspaniale i zasluguja ma serce :lol:. Mam tez nadzieje, ze szybko beda mialy ta swoja wlasna pania .... Dzisiaj Asik sie zapoznawal z moim tymczasowym Karmelkiem. Wygladalo to komicznie, bo Karmel podszedl do Asa, obwachaly sie, a potem obsikal siatke. Potem to samo zrobil As ... potem znow Karmel, potem znow As .... i tak okolo 10 razy ! Zabawne sa ..... Asik bardzo lubi kopac tylnymi lapkami. U nas w kojcach sa drobne kamyki, wiec jak zaczyna kopac, to te kamyki rozsypuje wszedzie .... Balaganiarz. Zdjecia postaram sie zrobic jak najszybciej. Marny ze mnie fotograf, ale na 20 moze jakies ze dwa mi sie udadza ladne .... Quote
Anula Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Nasz Asik jest takie cudeńko,że na bank znajdzie domek i to jeden z najlepszych bo na taki zasługuje. Miał wielkie chłopak szczęście,że Klaudus go wypatrzyła.Teraz będzie już tylko lepiej,nie może być inaczej. Quote
Avilia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Tak zrobię Asiu:) Zuzia ja już Ci tą kasę przelałam,więc te 30zł przekaż na Aszkę. Muza czy zgadzasz się aby Twoje pieniążki przekazać Aszce? http://www.dogomania.pl/threads/216694-Kudłata-urocza-szalona-ASZKA.-Zbieramy-na-hotel!-Dołożysz-grosik-)-Pomóż-proszę!/page8 Quote
Recommended Posts