Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lika1771']To ze mna chyba rozmawiala i ja to dokladnie zrozumialam i nic nie pisalam...Dopiero wkurzyl mnie wpis na watku hotelowym[/QUOTE]

Nie rozumiem dlaczego nie napisałaś.To rozmawiałaś z Karmelcią,mówiła Ci co i jak i nie napisałaś tu? Wielka szkoda, bo może niepotrzebnie psy na niej wieszamy.

Posted

Hmm jestem pełna zdumienia, moja Milka wymagający border collie była u Karmelci 2 razy, miałam dobry z nią kontakt, mało pisała na wątku ale zawsze oddzwaniała, odpisywała na smsmy, ze zdjęciami nie było problemów i najważniejsze, że bardzo się zaangażowała w znalezienie domu Milce. Ja byłam zachwycona a zanim wysłałam tam Milkę to poleciła mi to DT dziewczyna "od spanieli" które miały tam ich wtedy już kilka...Karmelcia z Igą popełniła błąd, ale ja kiedyś też popełniłam trochę podobny, na szczęście u mnie wszystko się skończyło na strachu. Od tego momentu 10 razy sprawdzam wszystko. Nie wiem co myśleć...

Posted (edited)

[quote name='Poker']Nie rozumiem dlaczego nie napisałaś.To rozmawiałaś z Karmelcią,mówiła Ci co i jak i nie napisałaś tu? Wielka szkoda, bo może niepotrzebnie psy na niej wieszamy.[/QUOTE]Poker ja napisalam tutaj na watku post 683,w tej chwili nie chodzi o to co powiedziala tylko co zrobila i jak sie zachowuje.Wszystko zaczelo sie od wpisu,ze ma wolny dt....No ale jak mozna wziasc nowego psa przeciez nowy pies potrzebuje zainteresowania,czasu,a Igi trzeba szukac...Poprostu w glowie mi sie nie miesci pisze,ze zalamana,chora itp.Ale to nie przeszkadza poinformowac,ze ma wolny dt.

Edited by lika1771
Posted

[quote name='lika1771']Poker ja napisalam tutaj na watku post 683,w tej chwili nie chodzi o to co powiedziala tylko co zrobila i jak sie zachowuje.[/QUOTE]

Ja nie mogę! Ten wątek zakrawa o absurd! Napisz JAK się Karmelcia zachowuje? Bo z tego co wnioskuje to największym problemem jest brak kontaktu z nią, a w takim razie po co kontakt z nią jak według Ciebie nie chodzi o to co powiedziała?

Posted (edited)

Sabina o co Ci chodzi nie rozumiesz?Kto widzial rozwieszone plakaty,kto wie czy jest szukana,bo ja juz nie jestem tego pewna....Chodzi mi o to,ze przez tel. mozna powiedziec wszystko i napisac,a jaka jest prawda nie wiadomo.Przeciez czytalas wpisy o dt karmelci nie wiem czy w takiej sytuacji mozna we wszystko wierzyc co powie...

Edited by lika1771
Posted

[quote name='lika1771']Sabina o co Ci chodzi nie rozumiesz?Kto widzial rozwieszone plakaty,kto wie czy jest szukana,bo ja juz nie jestem tego pewna....Chodzi mi o to,ze przez tel. mozna powiedziec wszystko i napisac,a jaka jest prawda nie wiadomo.Przeciez czytalas wpisy o dt karmelci nie wiem czy w takiej sytuacji mozna we wszystko wierzyc co powie...[/QUOTE]
[COLOR=#000000][FONT=Tahoma][I] [/I][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Tahoma][I]
...wiesz przeciez ze mam wiecznie problem z netem i zazwyczaj pisalam do Ciebie zebys wrzucala na watek bo dogo ma tak duzo obrazkow ze moj net tego nie ogarnia i nie loguje mnie.a poza tym nawet nie bardzo mialam kiedy wchodzic na neta bo cale dnie latalam po wsi...poprzestawialam swoje psy na inne godz i wychodzilam z nimi po zmierzchu ,jak juz nie dalo sie nic zobaczyc ia jakies tam obowiazki w domu tez mam....wiec prosze nie oceniajcie mnie za to ze nie siedzialam na watku bo nie robilam tego dlatego ze zajelam sie wazniejsza sprawa,szukaniem Igusi,ja jestem zalamana...[B]1 raz cos takiego mi sie zdarzylo,[/B]juz nie wiem co mam co mam robic,gdzie jej szukac,w zeszlym tyg latalam w deszczu i tak sie rozchorowalam ze 2 dni lezalam z goraczka,do tego zlapaly mnie korzonki....mu sialam prywatnie jechac na takie prady zeby mnie postawilo na nogi,masakra jakas....mozesz to wrzucic na watek jak chcesz,i prosze o zrozumienie...w takiej sytuacji ja naprawde nie mysle o pisaniu ,jak cale dnie zasuwam po okolicy i szukam psa,bo to jest dla mnie wazniejsze niz dogo...a dzw do mnie dziewczyny i zdaje im relacje wiec moglyby to napisac ,ze rozmawialy ze mna i co sie dzieje...a nie miec pretensje.
[/I][/FONT]
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Widzę, że DT ma krótką pamięć. Półtora roku temu nawiał stamtąd wrocławski Rudzik,
bo trudno uwierzyć by został skradziony, jak twierdził DT.
Rudzik szczęśliwie znalazł się po ok. 2 tygodniach.
DT zachował się podobnie, po bodaj 3 dniach powiadomił opiekuna,
noo i nie omieszkał powiadomić, że ma wolne miejsce w dt.
Kiedy na wątku napisałam, że niepokoi mnie taki wpis...
natychmiast pojawił się wpis, że to pseudodomysły etc.
To watek Rudzika [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/204517-Rudzik-pies-na-1m-%C5%82a%C5%84cuchu-za-kar%C4%99!-ju%C5%BC-w-DS!-trzymajcie-kciuki!-)/page5[/url] #109

Sabina02, ten watek nie jest absurdem, tylko należy
przyjąć do wiadomości doświadczenia innych, nie ignorując wpisów
,,całej masy wszechwiedzących mądrali'- jak piszesz.
W innym przypadku, będzie jak zawsze i jak w przysłowiu.-
,,Psy szczekają, karawana idzie dalej''

[/COLOR]

Posted

Nie mamy dowodów, że szuka ,ale nie mamy dowodów ,ze nie szuka. Więc przemawia to na jej korzyść.
Rzeczywiście wpis o wolnym miejscu u niej w DT już po zaginięciu Igusi jest dziwny.
Najlepiej jakby sunia się odnalazła.
Nie wiedziałam o Rudziku.To zmienia postać rzeczy zasadniczo.
Biedna sunia.

Posted

[quote name='Poker']Nie mamy dowodów, że szuka ,ale nie mamy dowodów ,ze nie szuka. Więc [B]przemawia to na jej korzyść[/B].
Rzeczywiście wpis o wolnym miejscu u niej w DT już po zaginięciu Igusi jest dziwny.
Najlepiej jakby sunia się odnalazła.
Nie wiedziałam o Rudziku.To zmienia postać rzeczy zasadniczo.
Biedna sunia.[/QUOTE]

na jej korzysc to juz raczej nic nie przemawia. Wátek Rudzika to "wisienka na torcie"...

Zainteresowanym radzé szukac psa na wlasná réké, oglaszac w necie i pojechac z plakatami. W nic jej nie wierzcie, bo nie ma podstaw do wiary.

Posted (edited)

Serce mi zaczęło mocniej bić, jak usłyszałam, że w Nysie jest bialo-czarna nieufna sunia, ale to nie Igunia... :( W Kędzierzynie Koźle też jej nie ma. Do Opola i do tej miejscowości na Ch.nie udalo mi sie dodzwonić. Czekam na informację z leśniczówki...

EDIT

xxxx52 wyjaśniałam Ci to wszystko na PW, więc nie wiem, po co te wpisy tutaj. Nasze schronisko zmieniło się baaaardzo przez ostatnie 5 lat, już dawno nie ma tam kierownika, którego ty pamiętasz. Teraz jego miejsce zajmuje kochająca zwierzęta pani kierownik. I mnie jakoś nie doszły słuchy, że chciałaś zabrać Igę, gdybyś rozmawiała z obecną panią kierownik, to bym o tym wiedziała, a nic nie słyszałam o chęci zabrania jej do Poznania... Chyba, że mówisz o sytuacji sprzed ponad 5 lat, bo 4 lata w tył to NA PEWNO nie były. I nie bardzo rozumiem, jak ma się mój popsuty komputer do sytuacji z Iga...

Wracając... jutro będę próbować jeszcze raz dzwonić do Opola i nie pamiętam nazwy tej miejscowości drugiej. Nadal czekam na informację z leśniczkówki. Dzwoniłam też do gminy, ale nie było tam zgłoszenia o błąkającej się Iguni...

Znacie kogoś z Opola? Ja niestety kojarzę tylko 2 osoby, ale z nimi się już kontaktowałam.

Edited by Paula95
Posted (edited)

w opolskim schronisku jej nie ma, bo wysłałam wczoraj maila, aby umieścili ją na stronie. Dzisiaj to zrobili i nie pisali,że mają choć podobnego psa. Ewelinaa jest z opola.

Edited by dexterka
Posted

[quote name='Sabina02']I dziwne jest to, ze jak trzeba było szukać odpowiedniego domu dla Igi, to nie było tu prawie nikogo, a teraz to jest tu cała masa wszechwiedzacych mądrali jak Ty![/QUOTE]
Bo xxxxzwei und fünfzig zawsze sie wcina gdzie jej nie zapraszaja i daje"dobre"rady, jednak czesciej krytykuje.

Posted

[quote name='Sabina02']Ja nie mogę! Ten wątek zakrawa o absurd! Napisz JAK się Karmelcia zachowuje? Bo z tego co wnioskuje to największym problemem jest brak kontaktu z nią, a w takim razie po co kontakt z nią jak według Ciebie nie chodzi o to co powiedziała?[/QUOTE]

Największym problemem jest to, iż niewiele robicie w poszukiwaniu tego psa.

Posted

Dziewczyny trzeba zacząć od wykonania plakatu, który musi być na pierwszej stronie do pobrania, póżniej wysłać go do osób z dogo z Opola i okolic. Jak ażdy nawet jeden plakat powiesi u siebie w sklepie, przedszkolu to już jest coś. Szkoły - dzieci są największymi obserwatorami. Ja powysyłam do swoich znajomych z Opola ale musze mieć ten plakat.

Posted

[quote name='LILUtosi']Dziewczyny trzeba zacząć od wykonania plakatu, który musi być na pierwszej stronie do pobrania, póżniej wysłać go do osób z dogo z Opola i okolic. Jak ażdy nawet jeden plakat powiesi u siebie w sklepie, przedszkolu to już jest coś. Szkoły - dzieci są największymi obserwatorami. Ja powysyłam do swoich znajomych z Opola ale musze mieć ten plakat.[/QUOTE]

Poproszę może Fochu? Ona zajmuje się banerkami, to może i plakat by udało jej się zrobić. Zaraz to zrobię. I już czyszczę swoją skrzynkę. Dziękuję za dodanie Iguni na stronie opolskiego schroniska. Znajdę kilka szkół, skontaktuję się z nimi i poproszę, żeby porozwieszali plakaty.

Posted

Kurcze jeśli Rudzik się znalazł po 2 tygodniach to może i Igunia się znajdzie.
Tylko wtedy była wiosna a teraz zimno......

Czyli Karmelcia mijała się z prawdą pisząc, że zaginięcie Igi to 1sze zaginięcie u niej....

Cały czas uważam, że trzeba porozklejać plakaty, koniecznie.
Powchodzić do sklepów, czy tam gdzie co otwarte i mówić i prosić i kleić plakaty i dawać małe ulotki.

Posted

Ogłoszeniem jej w gazecie zająć mają się panie ze schroniska. Próbowałam skontaktować się też z lokalną TV, ale nie dostałam odp... :( Iga zaginęła 30października.

Posted

[quote name='Paula95']Co do dogomaniaczek z Opola,to kontaktowałam się już z Eweliną i Madziek.[/QUOTE]
Jakie sa jeszcze inne schroniska czy org.prozwierzece w srednicy 50km?

Posted

[quote name='Paula95']Ogłoszeniem jej w gazecie zająć mają się panie ze schroniska. Próbowałam skontaktować się też z lokalną TV, ale nie dostałam odp... :( Iga zaginęła 30października.[/QUOTE]
media opolskie odmowily z radiem wlacznie?
Prosze podajcie numery telefonow ,albo e-maile do mediow czy gazet
,i dokladny opis pieska tzn ile cm ma do grzbietu czy jest czipowany ,bo chrakter jest znany,jaki kolor miala obrozy czy szelek,znaki szczegolne.

Posted

Napisałam i wysłałam zdjęcie Igi do przytuliska w Brzegu.

Kurcze kombinuje jak tam podjechać:( Mogę tylko w weekend , niestety w najbliższy weekend muszę wyjechać.

Poprosiłam też koleżankę, która pracuje w opolu w dużej firmie , aby dowiedziała się czy nie pracuje tam ktoś z suchego boru bądź okolic , aby sprawdzić choć czy plakaty wiszą.

Posted (edited)

Nie napisałam, że odmówiły, ale nie odpisały mi na e-mail. :( Będę próbować dzwonić, jeśli znajdę numer. Iga ma chip, nie wiem, ile ma w kłębie...

Ktoś wcześniej powiadamiał Fundację Fioletowego Psa, ja pisałam do TOZu, własnie napisałam do straży zwierząt i próbowałam dzwonić do Fundacji Azyl Nadziei, ale nie odbierają. Spróbuję zaraz jeszcze raz, a jak nie, to jutro z rana.

Dziekuję Dexterko, może akurat ktoś będzie z okolic... Wysłałam PW do większości dogomaniaczek z woj.opolskiego, jakie znalazłam na mapie pomocy dogo.

EDIT

Dodzwoniłam się do Fundacji Azyl Nadziei, mam podesłac zrobiony plakat, wstawią go na stronę.

Edited by Paula95
Posted

[quote name='Paula95']Nie napisałam, że odmówiły, ale nie odpisały mi na e-mail. :( Będę próbować dzwonić, jeśli znajdę numer. Iga ma chip, nie wiem, ile ma w kłębie...

Ktoś wcześniej powiadamiał Fundację Fioletowego Psa, ja pisałam do TOZu, własnie napisałam do straży zwierząt i próbowałam dzwonić do Fundacji Azyl Nadziei, ale nie odbierają. Spróbuję zaraz jeszcze raz, a jak nie, to jutro z rana.

Dziekuję Dexterko, może akurat ktoś będzie z okolic... Wysłałam PW do większości dogomaniaczek z woj.opolskiego, jakie znalazłam na mapie pomocy dogo.

EDIT

Dodzwoniłam się do Fundacji Azyl Nadziei, mam podesłac zrobiony plakat, wstawią go na stronę.[/QUOTE]
w opisie nalezy napisac jaki kolor miala obrozy czy szelek,a wysokosc np.do kolan tzn35cm?
prosze podaj e-mail to napisze tam na jaki podasz
Czy sa lesniczowki w okolicy?
Ktos musialby porozwieszac plakaty ,a wlasciwie tylek powinien ruszyc DT i intensywnie szukac
Miala suczka cos szczegolnego co rzuca sie w oczy?
jest ona zaczipowana ,ale zgloszona do centrali danych,

Posted

[quote name='LILUtosi']Dziewczyny trzeba zacząć od wykonania plakatu, który musi być na pierwszej stronie do pobrania, później wysłać go do osób z dogo z Opola i okolic. Jak każdy nawet jeden plakat powiesi u siebie w sklepie, przedszkolu to już jest coś. Szkoły - dzieci są największymi obserwatorami. Ja powysyłam do swoich znajomych z Opola ale musze mieć ten plakat.[/QUOTE]

Plakaty już niejednego zagubionego zwierzaka pomogły odnaleźć. Tu problemem jest to, że skoro sunia jest dzikawa, to prawdopodobnie będzie stronić od ludzi. Może nocami podchodzić do domostw i węszyć za jedzeniem.
Myślę jednak, że plakaty trzeba jak najszybciej porozwieszać, choć nie sądzę, żeby ona udała się do Opola. Będzie raczej krążyć na terenach wokół tamtej wsi i to tam najlepiej byłoby rozwiesić plakaty. Tylko kto to zrobi ?