Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']A ja wypatrzyłam na dogomanii jeszcze jedną sunię lolkowatą.

A Kado to który piesek, ten z avatarka :) ?[/QUOTE]

Tak, to nasz pierworodny:evil_lol: Wycyckany,ukochany...u nas od 6 tyg.swojego życia:loveu:

Posted

kado, mam dobry domek dla malutkiego piesa. Czy chcesz Tosieńkę wyadoptować? Ile ona waży?
Dom jest u państwa ok.70. letnich w pełni sprawnych. Pies ma zapewnioną miłość, pełną michę, spacerki nad Odrą,duży dom z ogródkiem.Ma być do przytulania, szczekanie na obcych pożądane. Co Ty na to ?

Posted

A nie lepiej do starszych ludzi dać jakiegoś starego pieska ? Na Tosię na pewno będzie sporo chętnych, jest śliczna malutka urocza. Nie wiem jak Kado na to.

Posted

[quote name='Poker']kado, mam dobry domek dla malutkiego piesa. Czy chcesz Tosieńkę wyadoptować? Ile ona waży?
Dom jest u państwa ok.70. letnich w pełni sprawnych. Pies ma zapewnioną miłość, pełną michę, spacerki nad Odrą,duży dom z ogródkiem.Ma być do przytulania, szczekanie na obcych pożądane. Co Ty na to ?

Tak sobie podczytuję ten wątek o Tosieńce i trafiłam na Twój post. Może Państwo zechcieliby Odiego, wczoraj trafił do mnie na DT. Fajny psiak ale strasznie chudy, ale może Państwo mogliby zaczekać aż go podtuczę i wypięknię:-). Psiaczek starszy, wykastrowany,grzeczniutki, strasznie potrzebujący miłości bo chyba do tej pory jej nie zaznał w swoim życiu.
http://www.dogomania.pl/threads/219872-Odi-5-kg-mix-york-pudel-PILNE-DT-przebywa-w-bardzo-trudnych-warunkach

Posted

[quote name='Dogo07']A nie lepiej do starszych ludzi dać jakiegoś starego pieska ? Na Tosię na pewno będzie sporo chętnych, jest śliczna malutka urocza. Nie wiem jak Kado na to.

Przemyślałam to dokładnie i jestem tego samego zdania, co Dogo07. Z całym szacunkiem, ale Państwo troszkę za wiekowi są dla Tosieńki.
Ja się obawiam, że Tosia trafiła na ulicę, dlatego, że właśnie zabrakło takiego opiekuna, bo że to sunia starszej osoby, to raczej jest pewne.

Pokerku, Państwu trzeba zaproponować jakiegoś starszego pieska, bo co będzie jak państwa zabraknie?
Takie jest moje zdanie,może nie każdy się ze mną zgodzi,ale ja tak myślę:)

Posted (edited)

Ja szukam starszego pieska również, tym bardziej ,że państwo zgadzają się na pieska nawet 7 - 8 letniego. Ma być mały do 8 kg, płeć , sierść obojętna, nauczony czystości, lubić spacery, przytulanie, chętnie by słyszeli jego szczekanie na obcych.
Co do wieku psa i starszych właścicieli zawsze mam mieszane uczucia. Szczeniaki uważam ,ze raczej odpadają. Natomiast stareńkie psy wymagają często leczenia, pielęgnacji ,a to wykonaniu straszych ludzi moze być trudne . Za młodszym psem przemawia taka sytuacja, że gdy starszemu właścicielowi zdarzy się umrzeć, to młodszy łatwiej znajdzie dom, w razie gdyby rodzina odmówiła opieki. A starszy będzie gnił w schronie. I tak źle i tak niedobrze.
Zajrzałam do Odi, niestety on nie jest nauczony czystości.
Państwo mają psiolubną córkę, któa do mnie dzwoniła i obiecywała ,że w razie potrzeby zajmie się pieskiem.
Szukam dla nich starszego piesa.

Edited by Poker
Posted

Odi brudził tylko pierwszego dnia, to chyba normalne, jak siedział od sierpnia w klatce, to był kiedyś kanapowy pieszczoch. Ma komplet badań szczepienia, chip i jest po kastracji do tego świetnie ułożony. :)

Posted

Patrzę na Tosieńkę i zastanawiam się, jak ona by wytrzymała teraz w schronie??? Boszszsz...nawet nie mogę o tym myśleć:shake: I ciąża też byłaby już wysoka:-(

Ona tak uwielbia być zagrzebana w kołderce,całą noc chrapie przyklejona do Karolki:loveu:
Może dlatego psy tak lubią spać przy dzieciach, bo emanuje od nich taki spokój??? Jak myślicie???

Rano Michał wyszedł z nią na dwór, a ona tylko szybko sik...i już do domku ciągnie. Delikatne stworzenie:evil_lol:

Posted

Poker napisał(a):
Pewnie już niedługo spotkanie a kado.Ciekawe jak będzie przebiegać.

Aż się boje, bo ta małpica z pyskiem wyskakuje na każdego psa. Nie ważne mały czy duży...kurczę strach się bać:evil_lol:

Posted

[quote name='Dogo07']A gdzie jest kado ?

Kadunio
jest u moich rodziców:) Na wakacje do dziadków jeździ zawsze, kiedy my mamy jakis wyjazd,wakacje. Nie możemy brac go ze sobą ze wzgledu na straszną chorobę lokomocyjną. Nienawidzi jeździc autem. Wymiotuje,dusi się...koszmar.

Posted

Na dworku pada deszcz, jest strasznie brzydko,więc czas na małą drzemkę:)
Ulubione miejsce Tosieńki,jest tam 22/24 godziny:evil_lol:

Posted

togaa napisał(a):
Niech zdrowieje maleńka. A kiedy wyciągniecie szwów ?

Basiu
, szwy są rozpuszczalne, więc nie będzie dodatkowego stresu dla malutkiej. Ranka pięknie wygojona,już biega bez fartuszka,radosna,przytulaśna...cudeńko:loveu: