Onaa Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 A ja wypatrzyłam na dogomanii jeszcze jedną sunię lolkowatą. A Kado to który piesek, ten z avatarka :) ? Quote
kado Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Dogo07']A ja wypatrzyłam na dogomanii jeszcze jedną sunię lolkowatą. A Kado to który piesek, ten z avatarka :) ?[/QUOTE] Tak, to nasz pierworodny:evil_lol: Wycyckany,ukochany...u nas od 6 tyg.swojego życia:loveu: Quote
NikaEla Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 kado wyślij do mama_Alfika nr konta, z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220576 powinnaś dostać ok 115zł na sterylizację Tosi. Quote
kado Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Nikaragua']kado wyślij do mama_Alfika nr konta, z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220576 powinnaś dostać ok 115zł na sterylizację Tosi. Ło matko:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Tyle kasiurki????? Dzięki kochane:loveu: Quote
NikaEla Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 ale musisz trochę poczekać, bazar dopiero się skończył :) Quote
Poker Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 kado, mam dobry domek dla malutkiego piesa. Czy chcesz Tosieńkę wyadoptować? Ile ona waży? Dom jest u państwa ok.70. letnich w pełni sprawnych. Pies ma zapewnioną miłość, pełną michę, spacerki nad Odrą,duży dom z ogródkiem.Ma być do przytulania, szczekanie na obcych pożądane. Co Ty na to ? Quote
Onaa Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 A nie lepiej do starszych ludzi dać jakiegoś starego pieska ? Na Tosię na pewno będzie sporo chętnych, jest śliczna malutka urocza. Nie wiem jak Kado na to. Quote
Sara2011 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Poker']kado, mam dobry domek dla malutkiego piesa. Czy chcesz Tosieńkę wyadoptować? Ile ona waży? Dom jest u państwa ok.70. letnich w pełni sprawnych. Pies ma zapewnioną miłość, pełną michę, spacerki nad Odrą,duży dom z ogródkiem.Ma być do przytulania, szczekanie na obcych pożądane. Co Ty na to ? Tak sobie podczytuję ten wątek o Tosieńce i trafiłam na Twój post. Może Państwo zechcieliby Odiego, wczoraj trafił do mnie na DT. Fajny psiak ale strasznie chudy, ale może Państwo mogliby zaczekać aż go podtuczę i wypięknię:-). Psiaczek starszy, wykastrowany,grzeczniutki, strasznie potrzebujący miłości bo chyba do tej pory jej nie zaznał w swoim życiu. http://www.dogomania.pl/threads/219872-Odi-5-kg-mix-york-pudel-PILNE-DT-przebywa-w-bardzo-trudnych-warunkach Quote
kado Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Dogo07']A nie lepiej do starszych ludzi dać jakiegoś starego pieska ? Na Tosię na pewno będzie sporo chętnych, jest śliczna malutka urocza. Nie wiem jak Kado na to. Przemyślałam to dokładnie i jestem tego samego zdania, co Dogo07. Z całym szacunkiem, ale Państwo troszkę za wiekowi są dla Tosieńki. Ja się obawiam, że Tosia trafiła na ulicę, dlatego, że właśnie zabrakło takiego opiekuna, bo że to sunia starszej osoby, to raczej jest pewne. Pokerku, Państwu trzeba zaproponować jakiegoś starszego pieska, bo co będzie jak państwa zabraknie? Takie jest moje zdanie,może nie każdy się ze mną zgodzi,ale ja tak myślę:) Quote
Poker Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) Ja szukam starszego pieska również, tym bardziej ,że państwo zgadzają się na pieska nawet 7 - 8 letniego. Ma być mały do 8 kg, płeć , sierść obojętna, nauczony czystości, lubić spacery, przytulanie, chętnie by słyszeli jego szczekanie na obcych. Co do wieku psa i starszych właścicieli zawsze mam mieszane uczucia. Szczeniaki uważam ,ze raczej odpadają. Natomiast stareńkie psy wymagają często leczenia, pielęgnacji ,a to wykonaniu straszych ludzi moze być trudne . Za młodszym psem przemawia taka sytuacja, że gdy starszemu właścicielowi zdarzy się umrzeć, to młodszy łatwiej znajdzie dom, w razie gdyby rodzina odmówiła opieki. A starszy będzie gnił w schronie. I tak źle i tak niedobrze. Zajrzałam do Odi, niestety on nie jest nauczony czystości. Państwo mają psiolubną córkę, któa do mnie dzwoniła i obiecywała ,że w razie potrzeby zajmie się pieskiem. Szukam dla nich starszego piesa. Edited January 15, 2012 by Poker Quote
mshume Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Odi brudził tylko pierwszego dnia, to chyba normalne, jak siedział od sierpnia w klatce, to był kiedyś kanapowy pieszczoch. Ma komplet badań szczepienia, chip i jest po kastracji do tego świetnie ułożony. :) Quote
Onaa Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 To ja zaproponuję Kapselka, wg mnie idealny mały kudłaczek: http://www.dogomania.pl/threads/213221-Kapselek-wyrzucony-na-stacji-paliw-ju%C5%BC-w-DT-szukamy-DS/page19 Piesek pilnie szuka dt lub domu na stałe, gdyż dotychczasowy opiekun zobowiązał się do opieki tylko na trzy miesiące, i szkoda żeby biedak poszedł do schroniska :(. Quote
Agnieszka Co. Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mshume']Odi brudził tylko pierwszego dnia, to chyba normalne, jak siedział od sierpnia w klatce, to był kiedyś kanapowy pieszczoch. Ma komplet badań szczepienia, chip i jest po kastracji do tego świetnie ułożony. :) Asiu - wyczyść skrzynkę (mój adr. [email protected]) Quote
kado Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Patrzę na Tosieńkę i zastanawiam się, jak ona by wytrzymała teraz w schronie??? Boszszsz...nawet nie mogę o tym myśleć:shake: I ciąża też byłaby już wysoka:-( Ona tak uwielbia być zagrzebana w kołderce,całą noc chrapie przyklejona do Karolki:loveu: Może dlatego psy tak lubią spać przy dzieciach, bo emanuje od nich taki spokój??? Jak myślicie??? Rano Michał wyszedł z nią na dwór, a ona tylko szybko sik...i już do domku ciągnie. Delikatne stworzenie:evil_lol: Quote
kado Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Tosieńka :loveu:zaszczepiona....była b.dzielna:) Wetka powiedziała,że brzuchol piękny:multi: Quote
Poker Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Pewnie już niedługo spotkanie a kado.Ciekawe jak będzie przebiegać. Quote
kado Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Poker napisał(a):Pewnie już niedługo spotkanie a kado.Ciekawe jak będzie przebiegać. Aż się boje, bo ta małpica z pyskiem wyskakuje na każdego psa. Nie ważne mały czy duży...kurczę strach się bać:evil_lol: Quote
togaa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Odrabiam zaległości... Tez jestem ciekawa spotkania z kaduniem.? Wykopie blondyna jamniora z łóżka, jak nic. Biedaczysko. Quote
kado Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='Dogo07']A gdzie jest kado ? Kadunio jest u moich rodziców:) Na wakacje do dziadków jeździ zawsze, kiedy my mamy jakis wyjazd,wakacje. Nie możemy brac go ze sobą ze wzgledu na straszną chorobę lokomocyjną. Nienawidzi jeździc autem. Wymiotuje,dusi się...koszmar. Quote
kado Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Na dworku pada deszcz, jest strasznie brzydko,więc czas na małą drzemkę:) Ulubione miejsce Tosieńki,jest tam 22/24 godziny:evil_lol: Quote
togaa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Niech zdrowieje maleńka. A kiedy wyciągniecie szwów ? Quote
kado Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 togaa napisał(a):Niech zdrowieje maleńka. A kiedy wyciągniecie szwów ? Basiu, szwy są rozpuszczalne, więc nie będzie dodatkowego stresu dla malutkiej. Ranka pięknie wygojona,już biega bez fartuszka,radosna,przytulaśna...cudeńko:loveu: Quote
Isiak Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Tosia jest słodka :) Moja sunia też na dworze robi tylko szybki sik i domku pod kołdrę :evil_lol: Ciekawe, czy zgodziłyby się razem :roll: Quote
Recommended Posts