Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ocelot napisał(a):
Ależ to wygodna panna:)
kado gdzie poleguje, jak mu najwygodniejsze miejsce zabrała?

Kado uwielbia wylegiwać się w swoim legowisku albo na fotelu:) Generalnie straszny z niego dziwoląg;)Ale kochamy go nad życie!!!

Z bazarku:http://www.dogomania.pl/threads/220576-Rozliczam-Dzie%C5%84-Babci-Dzie%C5%84-Dziadka-na-trzy-cele?p=18334860#post18334860 Tosieńka :loveu: dostała 131,05 zł :crazyeye::crazyeye::crazyeye:.
Z całego serca dziękujemy!!!!!!

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
To jest Tosia.

Rozliczenie pomocy finansowej dla Tosi.
Wpłaty:

bazarek mamy_Alfika i ona03 - 131,05 zł:loveu:
dziękujemy :).

tak tylko po cichu powiem, :oops: że to z mojej części z bazarku dostała Tosia, cześć Oneczki poszła dla kotów w Bielsku.

Posted

Nikaragua napisał(a):
tak tylko po cichu powiem, :oops: że to z mojej części z bazarku dostała Tosia, cześć Oneczki poszła dla kotów w Bielsku.

Ojojoj:oops:bardzo Cię Nika przepraszam:loveu:

Posted (edited)

[quote name='kaja69']Olga,dla drugiej Tosi tez widze fajny domek,ale jeszcze troszke trzeba poczekać;)
Ale by to bylo dobrze Kaju ,gdyby Tosia miala niedlugo swoj nowy domek :multi::loveu:
Podpytam nieco jednak na pw,co to za nowina dla Tosi.;)

Edited by Olga7
Posted

Oświećcie mnie dziewczyny czemu jest taka nagonka na adopcje zagraniczne?
Bo ja jednego nie rozumiem. lepiej w Polsce w schronisku? Albo ile domów w Polsce jest sprawdzanych? Nawet wczoraj od nas do adopcji poszedł piesek do kolana, z krotka sierścią na podwórko. Nawet nikt się nie spytał czy jest buda i jaka ta buda.

Ile adopcji schroniskowych jest sprawdzanych? To jest dopiero niepewny los.

Posted

[quote name='ocelot']Oświećcie mnie dziewczyny czemu jest taka nagonka na adopcje zagraniczne?
Bo ja jednego nie rozumiem. lepiej w Polsce w schronisku? Albo ile domów w Polsce jest sprawdzanych? Nawet wczoraj od nas do adopcji poszedł piesek do kolana, z krotka sierścią na podwórko. Nawet nikt się nie spytał czy jest buda i jaka ta buda.

Ile adopcji schroniskowych jest sprawdzanych? To jest dopiero niepewny los.

Może tu znajdziesz odpowiedż...
http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec

Posted

HAHAHAHA, a ja byłam pewna od pierwszego dnia ,ze Tosia zostanie u kado :multi:
Tosieńko , gratuluję dobrego wyboru , masz dla siebie najlepszy domek i to od razu z siostrzyczką i braciszkiem, nie mówiąc o mamusi i tatusiu. :loveu:
Śliczna ta mała , do schrupania na jeden raz.

Posted

Mnie zawsze bardzo zastanawiała 1 rzecz....mianowicie: czy w Niemczech problem bezdomności zwierząt nie istnieje???? Nie ma bezpańskich psów i kotów??? Brak schronisk???
Dlaczego taka masowa wywózka "naszych polskich bid" do " niemieckiego przyjaciela"???

Posted

kado napisał(a):
Mnie zawsze bardzo zastanawiała 1 rzecz....mianowicie: czy w Niemczech problem bezdomności zwierząt nie istnieje???? Nie ma bezpańskich psów i kotów??? Brak schronisk???
Dlaczego taka masowa wywózka "naszych polskich bid" do " niemieckiego przyjaciela"???

Pewnie są schroniska, ale sądzę że o wyższym standardzie niż nasze hoteliki.

Posted

Teraz to napiszę ale potem skasuje bo to zbyt smutne :
sprawdzone indywidualne adopcje zagraniczne ok.
ale do Niemczech jest duża wywózka psów, zwł. kudłatych albo starszych kalekich - najprawdopodobniej na testy, do laboratoriów :( :( :(.

Posted

ocelot napisał(a):
Niepotrzebny chyba ten temat. Przepraszam.

Dlaczego niepotrzebny? Uważam,że bardzo potrzebny. Zdrowa i kulturalna wymiana zdań i poglądów zawsze jest potrzebna:)

Posted

Mnie zwyczajnie dziwi ten atak.
Ja wiem, że dużo psiaków z Mielca wyjeżdżało, ale protestami chyba psiakom więcej krzywdy się zrobiło. Tyle darów co schronisko w Mielcu od Niemców dostawało.

Posted

ocelot napisał(a):
Mnie zwyczajnie dziwi ten atak.
Ja wiem, że dużo psiaków z Mielca wyjeżdżało, ale protestami chyba psiakom więcej krzywdy się zrobiło. Tyle darów co schronisko w Mielcu od Niemców dostawało.

Nikt nie ma nic przeciwko darom ale handlowi psami i wywożenie do "raju" w nieznane mówimy stop.
Ocelot jeżeli przeczytasz wątek starannie od pierwszej strony do ostatniej to chyba zmienisz zdanie.

Posted (edited)

Naprawdę nie chcę tu dyskutować na ten temat.
Pozwólcie, że będę miała swoje zdanie?
Naprawdę wolałabym, żebyśmy skupili się nad sprawdzaniem stanu w schroniskach w Polsce i co się dzieje z psami adoptowanymi ze schronsk w Polsce.
Uważam, że tym powinno się zająć weterynarze wojewódzcy.
Kontrolą schronisk takie jak Wojtyszki, kontrolą adopcji na wieś.
nie chce mi się wierzyć, że fundacja opłaca przejazd, paszport pojedynczego psa, żeby go oddać na badania. Kiedy mogą kilkadziesiąt psiaków bezkarnie zabrać prawie z każdego schroniska pod granicą.

Może się mylę. Może to mój błąd. Ale my pozwoliliśmy pojechać do Niemiec Alkowi. Dwa lata w zimnym boksie, mały, krótkowłosy piesek. Tam dom. A jak damy się ponieść fali niewiary oskarżeń ma kolejną zime i - 30 spędzić w budzie? a jak zmarznie?
Wybór? No jaki lepszy ten wybór?
Przepełnione schronisko?

Sama nie wiem co jest dobre co złe.

A ten raj w schronisku? W boksie 2 na 4? 4-6 psów? Możliwość wyjścia na spacer raz na 3 miesiące?

Tosia miała szczęście. A ja patrzę od 5 lat na Muszkietera na łańcuchu przy budzie, patrzę na Timona od 2007 roku co raz na dwa tyg. go pogłaszcze jedną ręką, bo drugą głaszcze kolegów z boksu?
To jest alternatywa dla tych psów?
Niejednokrotnie walka o michę, budę, o przetrwanie?
A ile jest zagryzień? Ile poranionych psiaków?

A ile osób w schronisku pracuje z powołania?
To najczęściej są obozy karne i wtedy to jest super. Bo zdarzają się gorsze schroniska.

Ale się rozpisałam

Edited by ocelot
Posted

Dla rozładowania emocji niedziela Tosieńki:)

Boczek już odleżany...czas poleżeć na pleckach;)

Tosieńka i Kadunio odpoczywali dzisiaj całą niedzielę, bo moja Karolka:loveu: ma zapalenie ucha i same wiecie, co się działo:placz:. Ale na szczęście leki robią swoje i już i ludzkie i futerkowe dzieci nasze kochane chrapią;)