Roszpunka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Był telefon w sprawie Kikuni - z Krakowa. Pani brzmiała rozsądnie i sympatycznie - domek z trójką dzieci, najmłodsze sześcioletnie. Chcieli adoptować psiaka ze schronu, ale ze względu na dzieci, zdecydowali się na zwierzaka sprawdzonego już w DT. Pani ma się odezwać w przyszłym tygodniu - zobaczymy. Najważniejsze, że jest jakiś odzew :) Quote
ania shirley Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Roszpunka napisał(a): Najważniejsze, że jest jakiś odzew :) Jakiś??? Najlepszy powinien być!! Taki pies!! Ale moja Dixi też kochana, a od kwietnia siedzi w DT!!! Quote
Roszpunka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='ania shirley']Jakiś??? Najlepszy powinien być!! Taki pies!! Ale moja Dixi też kochana, a od kwietnia siedzi w DT!!! Mam nadzieję, że będziemy w domkach przebierać ;) Dixi znajdzie swoje miejsce, zobaczysz :) Swoją drogą ludzie się kompletnie nie znają - takie fantastyczne psy wszędzie, a oni kupują rasowce po 2 stówki (ostatnio jest boom, bo potem tych tanich nie będzie...) Quote
Ellig Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Roszpunka napisał(a):Był telefon w sprawie Kikuni - z Krakowa. Pani brzmiała rozsądnie i sympatycznie - domek z trójką dzieci, najmłodsze sześcioletnie. Chcieli adoptować psiaka ze schronu, ale ze względu na dzieci, zdecydowali się na zwierzaka sprawdzonego już w DT. Pani ma się odezwać w przyszłym tygodniu - zobaczymy. Najważniejsze, że jest jakiś odzew :) Cudowna wiadomosc!:) Quote
Roszpunka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Trzymajcie mocno:) Umówiłam Kikę na sterylkę - piątek (trzynastego ;)) 9.30 Za to też proszę o kciukanie. Quote
NikaEla Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Roszpunka napisał(a):Trzymajcie mocno:) Umówiłam Kikę na sterylkę - piątek (trzynastego ;)) 9.30 Za to też proszę o kciukanie. dobra data :) Quote
Roszpunka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Nikaragua napisał(a):dobra data :) Najlepsza, bo ja bardzo przesądna jestem :diabloti: Quote
Ellig Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) Oczywiscie ,ze za sterylke kciukasy trzymamy:) Edited January 9, 2012 by Ellig Quote
Ziutka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 I ja trzymam za sterylkę i za domeczek :) Super wieści Roszpuneczko ma :loveu: Quote
Nutusia Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Trzymam za całokształt! Domek w Krakowie... no, no... ;) Quote
kasiask Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ten telefon z Krakowa to ja. :) Dzieci mamy 4, chociaż najstarszy ma już prawie lat 16 i obraziłby się za uznawanie go za dziecko. Najmłodszy 6-latek, a prawie 10-latek jest miłośnikiem koni i psów i to on nas w końcu na tego psa namówił. Z resztą kiedyś już mielismy psa ze schroniska, ale dożywszy lat 20-stu odszedł od nas dwa lata temu. Mieszkamy w bloku na 4 piętrze, ale w koło domu jest sporo miejsca, gdzie pies może się wybiegać. Mam nadzieje, że przypadniemy Kice do gustu i będzie u nas szczęśliwa. :) Quote
NikaEla Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 witamy :) :) A wszystkim przypinam o trwającym bazarku książkowym na Kikę :) Quote
kasiask Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Nikaragua napisał(a):witamy :) :) A wszystkim przypinam o trwającym bazarku książkowym na Kikę :) A jak tam trafić??? Quote
ania shirley Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Witaj! W podpisie Nikarragui jest turkusowy napis- Książki: S.King, D.Koontz, kryminały, KONIE, na sterylizację. Wystarczy kliknac. Quote
mmd Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kasiask napisał(a):Ten telefon z Krakowa to ja. :) Dzieci mamy 4, chociaż najstarszy ma już prawie lat 16 i obraziłby się za uznawanie go za dziecko. Najmłodszy 6-latek, a prawie 10-latek jest miłośnikiem koni i psów i to on nas w końcu na tego psa namówił. Z resztą kiedyś już mielismy psa ze schroniska, ale dożywszy lat 20-stu odszedł od nas dwa lata temu. Mieszkamy w bloku na 4 piętrze, ale w koło domu jest sporo miejsca, gdzie pies może się wybiegać. Mam nadzieje, że przypadniemy Kice do gustu i będzie u nas szczęśliwa. :) Witaj! Takie domki co się rejestrują na dogo i piszą do nas to my szczególnie lubimy :) Quote
Roszpunka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='kasiask']Ten telefon z Krakowa to ja. :) Dzieci mamy 4, chociaż najstarszy ma już prawie lat 16 i obraziłby się za uznawanie go za dziecko. Najmłodszy 6-latek, a prawie 10-latek jest miłośnikiem koni i psów i to on nas w końcu na tego psa namówił. Z resztą kiedyś już mielismy psa ze schroniska, ale dożywszy lat 20-stu odszedł od nas dwa lata temu. Mieszkamy w bloku na 4 piętrze, ale w koło domu jest sporo miejsca, gdzie pies może się wybiegać. Mam nadzieje, że przypadniemy Kice do gustu i będzie u nas szczęśliwa. :) Witaj :) Miło było dziś porozmawiać :) Fajnie, że udało się spotkać na wątku. Jeżeli zdecydujecie się na Kikiunię, nie będziecie żałować - sunia jest przeurocza, niezwykle spragniona kontaktu z ludźmi i tak naprawdę należy jej się dobry domek, chociażby ze względu na to, co przeszła. Byłoby fantastycznie, gdyby nie musiała już nigdzie się przeprowadzać, zmieniać domu tymczasowego, tylko pojechać wreszcie do swojego domku :) [quote name='mmd']Witaj! Takie domki co się rejestrują na dogo i piszą do nas to my szczególnie lubimy :) Oj lubimy :loveu: Quote
storozak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 To ja trzymam kciuki!!! MOOOOOOOOOOOOOOOOOOcno:) Quote
kasiask Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 My jesteśmy w zasadzie zdecydowani. Czekamy na Kikunię z niecierpliwością! Musimy tylko ustalić formę przekazania i ewentualne koszty. Mam nadzieję, że psina nas zaakceptuje i bez przeszkód zaaklimatyzuje się w nowym domu. Ważne jest dla nas, zeby umiała zostawać sama, bo niestety przez klilka godzin będzie musiała w domu zostać, kiedy jesteśmy w pracy i w szkole. Na szczęście nie będzie to do późnych godzin popołudniowych. Około 14-15 ktoś już wraca do domu. Kika to chyba nam jest pisana, bo w zasadzie mieliśmy jechać do krakowskiego schroniska po psa w ubiegły piątek. Mamy już nawet przygotowaną smycz, obrożę i psią karmę, którą syn kupił z własnych oszczędności. Niestety we czwartek zepsuł nam się samochód i ruszył dopiero w sobotę, kiedy już było za późno na zabieranie psa z azylu. Tak sobie wtedy pomyslałam, że to jakiś znak. :)) A dzisiaj trafiłam na tę stronę przedziwnym zbiegiem okoliczności. Coś w tym musi być!! Quote
ania shirley Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kasiask napisał(a):My jesteśmy w zasadzie zdecydowani. Gratuluję!!! To wspaniały pies!! Idealny po prostu. :) Quote
NikaEla Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='kasiask']A jak tam trafić??? podam link :) http://www.dogomania.pl/threads/220483 Quote
Recommended Posts