Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roszpunka napisał(a):
A ogłoszenia pseuduchów, pewnie dalej wiszą...

Jak myślisz, jest szansa na wsparcie ze Sterylkowej Skarbonki?

Roszpunko, przeciez sunia jest na BDT to na sterylke czy szczepienia mozesz poprosic o wsparcie Baloniary.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Dziękuję :loveu:

Numer konta zawsze ten sam :)

Konto podałam, pewnie dziś wyjdzie, ale nie wiem, czy przed pon. przyjdzie. I nie wiem ile tak dokładnie :)
Roszpunko, jeśli później w szczęśliwym czasie pójścia do DS Kikuni coś zostanie na jej koncie, to wyślij część z powrotem do Kundelków :)

Posted

Ellig napisał(a):
Roszpunko, przeciez sunia jest na BDT to na sterylke czy szczepienia mozesz poprosic o wsparcie Baloniary.

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

mmd napisał(a):
Konto podałam, pewnie dziś wyjdzie, ale nie wiem, czy przed pon. przyjdzie. I nie wiem ile tak dokładnie :)
Roszpunko, jeśli później w szczęśliwym czasie pójścia do DS Kikuni coś zostanie na jej koncie, to wyślij część z powrotem do Kundelków :)

Oczywiście, tak zrobię :)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

nie mam dziś siły czytać całego wątku....
Roszpunko psica jest u Ciebie na bdt?
Potrzebujesz wsparcia na sterylizację, czy masz kasę zapewnioną?

Posted

Nikaragua napisał(a):
nie mam dziś siły czytać całego wątku....
Roszpunko psica jest u Ciebie na bdt?
Potrzebujesz wsparcia na sterylizację, czy masz kasę zapewnioną?

Nie jest u mnie, jest w tej chwili w awaryjnym BDT. Ja zapewniam weta, w karmę zaopatrzyła nas cioteczka Ellig :)
Jeżeli chodzi o finanse, to do końca nie wiem, na czym stoję, ale dniach się okaże.
Czytałam na wątku Baloniarek - jeżeli chciałabyś zrobić bazarek dla Kikuni byłoby super, ale może znajdź jakąś drugą bidę i ewentualny dochód przeznacz na dwa psiaki. Jeżeli (mam nadzieję) funduszy dla Kiki (poza bazarkiem) wystarczy, całość zgarnie ten drugi psiak. Jak sądzisz?

Posted

Roszpunka napisał(a):
Nie jest u mnie, jest w tej chwili w awaryjnym BDT. Ja zapewniam weta, w karę zaopatrzyła nas cioteczka Ellig :)
Jeżeli chodzi o finanse, to do końca nie wiem, na czym stoję, ale dniach się okaże.
Czytałam na wątku Baloniarek - jeżeli chciałabyś zrobić bazarek dla Kikuni byłoby super, ale może znajdź jakąś drugą bidę i ewentualny dochód przeznacz na dwa psiaki. Jeżeli (mam nadzieję) funduszy dla Kiki (poza bazarkiem) wystarczy, całość zgarnie ten drugi psiak. Jak sądzisz?

to zrobię dla KIki z odnośnikiem, że jak coś zostanie to dla którejś z baloniarek będzie

Posted

Nikaragua napisał(a):
to zrobię dla KIki z odnośnikiem, że jak coś zostanie to dla którejś z baloniarek będzie

Bardzo dobry pomysł :) I bardzo się cieszę :)

Posted

Incia napisał(a):
Ja coś wyskrobię, ale dopiero chyba pod koniec miesiąca...Na premię za bardzo nie liczę...

Ty nie skrob, Ty ze dwie dobre puszki kup, to Cię hurtem w poczet darczyńców zapiszę ;)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Ty nie skrob, Ty ze dwie dobre puszki kup, to Cię hurtem w poczet darczyńców zapiszę ;)

Nawet miałam zamiar dziś Jej kupić puchy jakieś, ale okazało się , że Bajzelek nie ma żarcia. Wiem, nikt mi nie każe karmić kanara jedną z najdroższych karm na rynku...

Posted

Incia napisał(a):
Nawet miałam zamiar dziś Jej kupić puchy jakieś, ale okazało się , że Bajzelek nie ma żarcia. Wiem, nikt mi nie każe karmić kanara jedną z najdroższych karm na rynku...

Niemniej jednak osobiste zwierzaki mają priorytet i to jest absolutnie normalne. Moje papugi też nie jadają marketowej taniochy i nie kupuję dla bezdomniaków mięsa ze strusia, sarny czy królika, jak dla własnych psów...

Kikuni niczego nie brakuje - ostatnio dostała ode mnie cztery porządne, duże puszki, obrywy też jej się trafiają ;) Wygląda coraz lepiej, sierść nabiera blasku (ciągle zapominam jaki preparat ode mnie dostała, ale działa), ma coraz więcej energii :)

Posted

Kurczę, nie chcę wiedzieć co by się działo jakby Koks zjadł strusia:cool3: !!! (jemu nawet wołowina szkodzi- tylko kurczak (filet ) długo gotowany:shake:)
[SIZE="1"]Wysłałam Kiki moją roczna deklaracje.

Posted

[quote name='ania shirley']Kurczę, nie chcę wiedzieć co by się działo jakby Koks zjadł strusia:cool3: !!! (jemu nawet wołowina szkodzi- tylko kurczak (filet ) długo gotowany:shake:)
Wysłałam Kiki moją roczna deklaracje.

Szczęka mi opadła... Dziękuję :) Kikunia lada moment będzie bogata - będzie się mogła podzielić z innymi biedulkami i jeszcze zaciągnięte zobowiązania zwrócić... Szok :crazyeye:

Co do jedzenia - zapewniam Cię, że struś jest bardzo zdrowy, najzdrowszy na surowo ;) Moje psiaki barf-ują, starsza pewnie nie pamięta, jak gotowane smakuje, młodsza wcale nie wie :)

Posted

Koks ma bardzo chorą wątrobę:-(. Rok temu , w Nowy Rok był trzema łapami za TM, ale go nie puściliśmy- za sprawą dr Młynarskiego. I od tej pory je długo gotowaną marchewkę, kurczaka i pszenne bułeczki. Ryżu nie lubi- francuski (!) piesek , jeden:cool3:!

Posted

ania shirley napisał(a):
Koks ma bardzo chorą wątrobę:-(. Rok temu , w Nowy Rok był trzema łapami za TM, ale go nie puściliśmy- za sprawą dr Młynarskiego. I od tej pory je długo gotowaną marchewkę, kurczaka i pszenne bułeczki. Ryżu nie lubi- francuski (!) piesek , jeden:cool3:!

Nie puszczajcie go nigdzie i rozpieszczajcie do bólu :) Ja zmieniłam dietę mojej emerytki trochę eksperymentalnie (bo tyła, miała wyniki takie sobie, potworny kamień na zębach) i jestem bardzo zadowolona - wyniki poprawione, schudła, kondycja lepsza a o kamieniu już nikt nie pamięta ;)
Swoją drogą indyk jest zdrowszy od kurczaka - mniej faszerowany chemią, sterydami i antybiotykami...

Posted

Co do indyka- to się zgadzam , ale ten gad mały indyka też nie lubi!!!!!!!!!!!! Zje , ale jakby jadł dla okupanta:cool3: . On ma dopiero 3 lata. Jeśli chodzi o rozpieszczanie do bólu.... Cóż , myślę,że jest baaardzo obolałay.:evil_lol:
Jak na buldożka francuskiego , jest chudy , skoczny , lubi biegać. Tylko to piesek do klimatu bardzo umiarkowanego: w temp. 22 C dyszy z upału, a w temp. 5 C trzęsie się z zimna! Nigdzie, ale to nigdzie go nie puścimy!!!!

EDIT: To wątek Kiki, a ja o Koksie piszę:oops: . Ale ja na jego punkcie ... sama wiesz.... Ale już nie bedę:oops:

Posted

[quote name='ania shirley']Co do indyka- to się zgadzam , ale ten gad mały indyka też nie lubi!!!!!!!!!!!! Zje , ale jakby jadł dla okupanta:cool3: . On ma dopiero 3 lata. Jeśli chodzi o rozpieszczanie do bólu.... Cóż , myślę,że jest baaardzo obolałay.:evil_lol:
Jak na buldożka francuskiego , jest chudy , skoczny , lubi biegać. Tylko to piesek do klimatu bardzo umiarkowanego: w temp. 22 C dyszy z upału, a w temp. 5 C trzęsie się z zimna! Nigdzie, ale to nigdzie go nie puścimy!!!!

EDIT: To wątek Kiki, a ja o Koksie piszę:oops: . Ale ja na jego punkcie ... sama wiesz.... Ale już nie bedę:oops:

Kochana, wątek tym milszy, im bardziej kwitnie życie towarzyskie - Kikunia się nie obrazi, bo ona też towarzyska (do ludzi i psów, z wyjątkiem mojej Diuny :shake:)

My tu sobie popiszemy, a Dziewczynka ciągle na pierwszej ;)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Kochana, wątek tym milszy, im bardziej kwitnie życie towarzyskie - Kikunia się nie obrazi, bo ona też towarzyska (do ludzi i psów, z wyjątkiem mojej Diuny :shake:)

My tu sobie popiszemy, a Dziewczynka ciągle na pierwszej ;)

Koks jest towarzyski, dopóki na innego psa się nie popatrzę. Wtedy nie ma kolegów! Zagryza:diabloti:. A jakbym chciała pogłaskać innego psa, to chyba by go połknął . On się niczego nie boi, a przy jego nikczmnym wzroście łatwo wyobrazić sobie skutki takiej akcji:diabloti:.
A co dorozmowy towarzyskiej, to jeśli chodzi o Koksa- to ja mogę baardzo długo o nim rozmawiać. Kika z pierwszych trzech miejsc na pierwszej stronie sie nie ruszy :cool3:. Jak rozmówca nie zaśnie:evil_lol: