mmd Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Już napisałam. Będę musiała podać nr konta - rozumiem ten, z którego przychodzi od Ciebie wszystko? Quote
Roszpunka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 mmd napisał(a):Już napisałam. Będę musiała podać nr konta - rozumiem ten, z którego przychodzi od Ciebie wszystko? Dziękuję :loveu: Numer konta zawsze ten sam :) Quote
ania shirley Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Roszpunka napisał(a):I mam pytanie do deklarujących się Cioteczek: Czy mogły by zamiast deklaracji na hotelik lub PDT wesprzeć Kikę na sterylkę i szczepienia? ... Jasne, ze tak!;) Quote
Ellig Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Roszpunka napisał(a):A ogłoszenia pseuduchów, pewnie dalej wiszą... Jak myślisz, jest szansa na wsparcie ze Sterylkowej Skarbonki? Roszpunko, przeciez sunia jest na BDT to na sterylke czy szczepienia mozesz poprosic o wsparcie Baloniary. Quote
NikaEla Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 poczytam później, teraz lecę jeszcze raz do pracy Quote
mmd Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Roszpunka napisał(a):Dziękuję :loveu: Numer konta zawsze ten sam :) Konto podałam, pewnie dziś wyjdzie, ale nie wiem, czy przed pon. przyjdzie. I nie wiem ile tak dokładnie :) Roszpunko, jeśli później w szczęśliwym czasie pójścia do DS Kikuni coś zostanie na jej koncie, to wyślij część z powrotem do Kundelków :) Quote
Roszpunka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Ellig napisał(a):Roszpunko, przeciez sunia jest na BDT to na sterylke czy szczepienia mozesz poprosic o wsparcie Baloniary. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. mmd napisał(a):Konto podałam, pewnie dziś wyjdzie, ale nie wiem, czy przed pon. przyjdzie. I nie wiem ile tak dokładnie :) Roszpunko, jeśli później w szczęśliwym czasie pójścia do DS Kikuni coś zostanie na jej koncie, to wyślij część z powrotem do Kundelków :) Oczywiście, tak zrobię :) Quote
NikaEla Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Roszpunka napisał(a):Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. nie mam dziś siły czytać całego wątku.... Roszpunko psica jest u Ciebie na bdt? Potrzebujesz wsparcia na sterylizację, czy masz kasę zapewnioną? Quote
Roszpunka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Nikaragua napisał(a):nie mam dziś siły czytać całego wątku.... Roszpunko psica jest u Ciebie na bdt? Potrzebujesz wsparcia na sterylizację, czy masz kasę zapewnioną? Nie jest u mnie, jest w tej chwili w awaryjnym BDT. Ja zapewniam weta, w karmę zaopatrzyła nas cioteczka Ellig :) Jeżeli chodzi o finanse, to do końca nie wiem, na czym stoję, ale dniach się okaże. Czytałam na wątku Baloniarek - jeżeli chciałabyś zrobić bazarek dla Kikuni byłoby super, ale może znajdź jakąś drugą bidę i ewentualny dochód przeznacz na dwa psiaki. Jeżeli (mam nadzieję) funduszy dla Kiki (poza bazarkiem) wystarczy, całość zgarnie ten drugi psiak. Jak sądzisz? Quote
NikaEla Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Roszpunka napisał(a):Nie jest u mnie, jest w tej chwili w awaryjnym BDT. Ja zapewniam weta, w karę zaopatrzyła nas cioteczka Ellig :) Jeżeli chodzi o finanse, to do końca nie wiem, na czym stoję, ale dniach się okaże. Czytałam na wątku Baloniarek - jeżeli chciałabyś zrobić bazarek dla Kikuni byłoby super, ale może znajdź jakąś drugą bidę i ewentualny dochód przeznacz na dwa psiaki. Jeżeli (mam nadzieję) funduszy dla Kiki (poza bazarkiem) wystarczy, całość zgarnie ten drugi psiak. Jak sądzisz? to zrobię dla KIki z odnośnikiem, że jak coś zostanie to dla którejś z baloniarek będzie Quote
Roszpunka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Nikaragua napisał(a):to zrobię dla KIki z odnośnikiem, że jak coś zostanie to dla którejś z baloniarek będzie Oki :):):):) Dziękujemy (ja i Kikunia) pięknie :loveu: Quote
mmd Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Nikaragua napisał(a):to zrobię dla KIki z odnośnikiem, że jak coś zostanie to dla którejś z baloniarek będzie Bardzo dobry pomysł :) I bardzo się cieszę :) Quote
NikaEla Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 zapraszam na bazarek książkowy http://www.dogomania.pl/threads/220483 Quote
barb Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Nikaragua']zapraszam na bazarek książkowy http://www.dogomania.pl/threads/220483 Zaraz zajrzę i zapisze sobie. Quote
Incia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ja coś wyskrobię, ale dopiero chyba pod koniec miesiąca...Na premię za bardzo nie liczę... Quote
Roszpunka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Incia napisał(a):Ja coś wyskrobię, ale dopiero chyba pod koniec miesiąca...Na premię za bardzo nie liczę... Ty nie skrob, Ty ze dwie dobre puszki kup, to Cię hurtem w poczet darczyńców zapiszę ;) Quote
Incia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Roszpunka napisał(a):Ty nie skrob, Ty ze dwie dobre puszki kup, to Cię hurtem w poczet darczyńców zapiszę ;) Nawet miałam zamiar dziś Jej kupić puchy jakieś, ale okazało się , że Bajzelek nie ma żarcia. Wiem, nikt mi nie każe karmić kanara jedną z najdroższych karm na rynku... Quote
Roszpunka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Incia napisał(a):Nawet miałam zamiar dziś Jej kupić puchy jakieś, ale okazało się , że Bajzelek nie ma żarcia. Wiem, nikt mi nie każe karmić kanara jedną z najdroższych karm na rynku... Niemniej jednak osobiste zwierzaki mają priorytet i to jest absolutnie normalne. Moje papugi też nie jadają marketowej taniochy i nie kupuję dla bezdomniaków mięsa ze strusia, sarny czy królika, jak dla własnych psów... Kikuni niczego nie brakuje - ostatnio dostała ode mnie cztery porządne, duże puszki, obrywy też jej się trafiają ;) Wygląda coraz lepiej, sierść nabiera blasku (ciągle zapominam jaki preparat ode mnie dostała, ale działa), ma coraz więcej energii :) Quote
ania shirley Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Kurczę, nie chcę wiedzieć co by się działo jakby Koks zjadł strusia:cool3: !!! (jemu nawet wołowina szkodzi- tylko kurczak (filet ) długo gotowany:shake:) [SIZE="1"]Wysłałam Kiki moją roczna deklaracje. Quote
Roszpunka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='ania shirley']Kurczę, nie chcę wiedzieć co by się działo jakby Koks zjadł strusia:cool3: !!! (jemu nawet wołowina szkodzi- tylko kurczak (filet ) długo gotowany:shake:) Wysłałam Kiki moją roczna deklaracje. Szczęka mi opadła... Dziękuję :) Kikunia lada moment będzie bogata - będzie się mogła podzielić z innymi biedulkami i jeszcze zaciągnięte zobowiązania zwrócić... Szok :crazyeye: Co do jedzenia - zapewniam Cię, że struś jest bardzo zdrowy, najzdrowszy na surowo ;) Moje psiaki barf-ują, starsza pewnie nie pamięta, jak gotowane smakuje, młodsza wcale nie wie :) Quote
ania shirley Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Koks ma bardzo chorą wątrobę:-(. Rok temu , w Nowy Rok był trzema łapami za TM, ale go nie puściliśmy- za sprawą dr Młynarskiego. I od tej pory je długo gotowaną marchewkę, kurczaka i pszenne bułeczki. Ryżu nie lubi- francuski (!) piesek , jeden:cool3:! Quote
Roszpunka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 ania shirley napisał(a):Koks ma bardzo chorą wątrobę:-(. Rok temu , w Nowy Rok był trzema łapami za TM, ale go nie puściliśmy- za sprawą dr Młynarskiego. I od tej pory je długo gotowaną marchewkę, kurczaka i pszenne bułeczki. Ryżu nie lubi- francuski (!) piesek , jeden:cool3:! Nie puszczajcie go nigdzie i rozpieszczajcie do bólu :) Ja zmieniłam dietę mojej emerytki trochę eksperymentalnie (bo tyła, miała wyniki takie sobie, potworny kamień na zębach) i jestem bardzo zadowolona - wyniki poprawione, schudła, kondycja lepsza a o kamieniu już nikt nie pamięta ;) Swoją drogą indyk jest zdrowszy od kurczaka - mniej faszerowany chemią, sterydami i antybiotykami... Quote
ania shirley Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Co do indyka- to się zgadzam , ale ten gad mały indyka też nie lubi!!!!!!!!!!!! Zje , ale jakby jadł dla okupanta:cool3: . On ma dopiero 3 lata. Jeśli chodzi o rozpieszczanie do bólu.... Cóż , myślę,że jest baaardzo obolałay.:evil_lol: Jak na buldożka francuskiego , jest chudy , skoczny , lubi biegać. Tylko to piesek do klimatu bardzo umiarkowanego: w temp. 22 C dyszy z upału, a w temp. 5 C trzęsie się z zimna! Nigdzie, ale to nigdzie go nie puścimy!!!! EDIT: To wątek Kiki, a ja o Koksie piszę:oops: . Ale ja na jego punkcie ... sama wiesz.... Ale już nie bedę:oops: Quote
Roszpunka Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='ania shirley']Co do indyka- to się zgadzam , ale ten gad mały indyka też nie lubi!!!!!!!!!!!! Zje , ale jakby jadł dla okupanta:cool3: . On ma dopiero 3 lata. Jeśli chodzi o rozpieszczanie do bólu.... Cóż , myślę,że jest baaardzo obolałay.:evil_lol: Jak na buldożka francuskiego , jest chudy , skoczny , lubi biegać. Tylko to piesek do klimatu bardzo umiarkowanego: w temp. 22 C dyszy z upału, a w temp. 5 C trzęsie się z zimna! Nigdzie, ale to nigdzie go nie puścimy!!!! EDIT: To wątek Kiki, a ja o Koksie piszę:oops: . Ale ja na jego punkcie ... sama wiesz.... Ale już nie bedę:oops: Kochana, wątek tym milszy, im bardziej kwitnie życie towarzyskie - Kikunia się nie obrazi, bo ona też towarzyska (do ludzi i psów, z wyjątkiem mojej Diuny :shake:) My tu sobie popiszemy, a Dziewczynka ciągle na pierwszej ;) Quote
ania shirley Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Roszpunka napisał(a):Kochana, wątek tym milszy, im bardziej kwitnie życie towarzyskie - Kikunia się nie obrazi, bo ona też towarzyska (do ludzi i psów, z wyjątkiem mojej Diuny :shake:) My tu sobie popiszemy, a Dziewczynka ciągle na pierwszej ;) Koks jest towarzyski, dopóki na innego psa się nie popatrzę. Wtedy nie ma kolegów! Zagryza:diabloti:. A jakbym chciała pogłaskać innego psa, to chyba by go połknął . On się niczego nie boi, a przy jego nikczmnym wzroście łatwo wyobrazić sobie skutki takiej akcji:diabloti:. A co dorozmowy towarzyskiej, to jeśli chodzi o Koksa- to ja mogę baardzo długo o nim rozmawiać. Kika z pierwszych trzech miejsc na pierwszej stronie sie nie ruszy :cool3:. Jak rozmówca nie zaśnie:evil_lol: Quote
Recommended Posts