Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mama wybaczy, jak to Mama... i Jabłoń, z której Jabłuszko Roszpunka spadło niedaleko ;)
A Kikunia - cóż - dopóki nie zmienia na gorsze, to się cieszy :) Dobrze, że się bardzo nie stresuje.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Roszpunka']Moją mamę poznała wcześniej, nawet przez chwilę była u niej w domu. Nie wiem, czy ją rusza, ona wydaje się być pogodzona z losem, troszkę zrezygnowana - sądzę, że za dużo już w życiu przeszła. Ale faktem jest, że specjalnie stresu po niej nie widać ;)
Mam nadzieję, że mama jakoś mi wybaczy te moje błagalne telefony i kolejne psiaki podrzucane jej pod drzwi :roll:[/QUOTE]

to masz super mamę :)
moja w ogóle nie chce słuchać gdy wspominam o psach

Posted

mój teść to Antek :)
odkąd przenieśli sie do domu z bloku dokarmia okoliczne koty, sikorki, psa sąsiadów i udaje przed teściową że on to nic nie wie a koty już im oknami włażą

Posted

Kinguś czy ja dobrze czytam że Kikunia ma domek ??? Ależ się cieszę :) w takim razie jesli mogę zmienię cel bazarku który w części był dla suni ...nasz Misiu ma problemy z tylnymi łapkami i chciałyśmy zafundować mu kurację wspomagającą. Na razie 2 tableteczki za 120 zł a za miesiąc dokupimy jeszcze jedną więc kolejne 60 zł ale to powinno postawić go na łapki.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Kinguś czy ja dobrze czytam że Kikunia ma domek ??? Ależ się cieszę :) w takim razie jesli mogę zmienię cel bazarku który w części był dla suni ...nasz Misiu ma problemy z tylnymi łapkami i chciałyśmy zafundować mu kurację wspomagającą. Na razie 2 tableteczki za 120 zł a za miesiąc dokupimy jeszcze jedną więc kolejne 60 zł ale to powinno postawić go na łapki.

Pewnie, że tak :) Miałam pisać do Ciebie, ale mam teraz ręce pełne roboty... http://www.dogomania.pl/threads/220890-3-SZCZENIAKI-porzucone-w-PARKU-jak-%C5%9AMIECI-DT-lub-DS-na-CITO-! i http://www.dogomania.pl/threads/212358-LAMIA-matka-ze-%C5%9Bmietnika-ZOSTAJE-w-DT-Dingo-psi-terapeuta-nadal-czeka-!

Zaraz piszę na bazarku :)

Posted

Antki to bardzo fajne chłopaki!!!! :)))

Antoś nawet ze szkoły dzisiaj dzwonił do mnie, żeby zapytać, czy wiem, co u Kikusi! :)
A ja to uważam, że Kika nie tylko jest szczęściara, ale sama szczęście przynosi. Zaraz po tym jak zapadła decyzja, że ją bierzemy, pojawiła się realna możliwość spełnienia takiego jednego mojego marzenia! :))

Posted

[quote name='kasiask']Antki to bardzo fajne chłopaki!!!! :)))

Antoś nawet ze szkoły dzisiaj dzwonił do mnie, żeby zapytać, czy wiem, co u Kikusi! :)
A ja to uważam, że Kika nie tylko jest szczęściara, ale sama szczęście przynosi. Zaraz po tym jak zapadła decyzja, że ją bierzemy, pojawiła się realna możliwość spełnienia takiego jednego mojego marzenia! :))

Niech więc się spełni :):):) Oby Kika zawsze Wam szczęście przynosiła :loveu:

Antosiowi jutro rano (bo teraz mam nadzieję, śpi) proszę przekazać, że Kikunia ma się świetnie i na Was czeka.
Widziałam się z nią dzisiaj, wyprzytulałam i szepnęłam na uszko, że w niedzielę zmieni się jej życie - na lepsze.
Nie będzie już ciągłych zmian miejsc i ludzi - ta niedzielna będzie ostatnią w jej życiu :)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']A Misiu z całego serduszka dziękuje kochanej Kikuni za przekazanie kwoty uzbieranej na bazarku na leczenie swoich słabych łapinek.
Kinguś jeszcze raz DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu:

Mnie? Za co? Zrobiłaś bazarek, okazało się, że pieniążków wystarczy (dzięki cudownej mmd :loveu:) więc środki z bazarku przeznaczyłaś na innego psiaka w potrzebie. Poza tym, Kikunia zostanie zaszczepiona już w swoim domku, więc ten wydatek nam odpada.

Na wątku Kikuni zgromadziło się tyle wspaniałych Cioteczek, że musiało się udać :) Chociaż jeszcze nie dowierzam... wszystko dzieje się tak szybko... jak we śnie...

Posted

Mam okropne problemy z odnalezieniem się na tym forum. Nie wiem, czy ja czegoś nie ustawiłam, czy tego nie ma, ale nie dostaję powiadomień o nowych postaw w wątku, więc ciągle szukam od nowa i żeby tu coś napisać wchodzę bardzo okrężną droga. Poza tym wzięłam udział w bazarku książkowy i zalicytowałam książkę o koniach, a teraz nie mogę znaleźć tego wątku. :(
Ratunku!! Pomocy!! proszę wskazać mi drogę!!!

Posted

[quote name='kasiask']Mam okropne problemy z odnalezieniem się na tym forum. Nie wiem, czy ja czegoś nie ustawiłam, czy tego nie ma, ale nie dostaję powiadomień o nowych postaw w wątku, więc ciągle szukam od nowa i żeby tu coś napisać wchodzę bardzo okrężną droga. Poza tym wzięłam udział w bazarku książkowy i zalicytowałam książkę o koniach, a teraz nie mogę znaleźć tego wątku. :(
Ratunku!! Pomocy!! proszę wskazać mi drogę!!![/QUOTE]

Wątki na których udziela się user wyświetlają się po kliknięciu na ustawienia (prawy, górny róg) :)

Posted

[quote name='Roszpunka']Wątki na których udziela się user wyświetlają się po kliknięciu na ustawienia (prawy, górny róg) :)[/QUOTE]

O! Wielkie dzięki DOBRA KOBIETO!!!!!! :) :) :)

Posted

[quote name='Roszpunka'] (dzięki cudownej mmd :loveu:)
O kurde, muszę to w ramki oprawić :)

A ja już nie mam mojego tymczasa - na razie do jutra podrzuciłam sąsiadce, która straciła kudłacza w listopadzie. Jak nie nabroi i wszystko będzie ok to może mieszkać.

Posted

[quote name='mmd']
A ja już nie mam mojego tymczasa - na razie do jutra podrzuciłam sąsiadce, która straciła kudłacza w listopadzie. Jak nie nabroi i wszystko będzie ok to może mieszkać.[/QUOTE]

Chodzi o tego znalezionego pod pocztą ?

Posted

[quote name='mmd']O kurde, muszę to w ramki oprawić :)

A ja już nie mam mojego tymczasa - na razie do jutra podrzuciłam sąsiadce, która straciła kudłacza w listopadzie. Jak nie nabroi i wszystko będzie ok to może mieszkać.[/QUOTE]

Może nawet na stałe... Farciara :) W nagrodę podrzucę Ci jutro szczylka - wybierzesz, czy losować?

Posted

[quote name='barb']Chodzi o tego znalezionego pod pocztą ?[/QUOTE]
Tak :)
To są super ludzie.

[quote name='Roszpunka']Może nawet na stałe... Farciara :) W nagrodę podrzucę Ci jutro szczylka - wybierzesz, czy losować?[/QUOTE]
No... jakby to powiedzieć... sąsiadka już się trochę martwiła, co będzie jeśli się w nim zakocha, a właściciel się znajdzie.
I miała lekko wilgotne oczy, bo podobny do tego poprzedniego....

Posted

[quote name='mmd']Tak :)
To są super ludzie.

No... jakby to powiedzieć... sąsiadka już się trochę martwiła, co będzie jeśli się w nim zakocha, a właściciel się znajdzie.
I miała lekko wilgotne oczy, bo podobny do tego poprzedniego....[/QUOTE]

To wstrzymam się do poniedziałku z dostarczeniem szczylka :diabloti: Tak dla pewności ;)

Posted

[quote name='barb']Chodzi o tego znalezionego pod pocztą ?[/QUOTE]

Zajrzalam na jego watek ale tak pobieżnie. Sorki, że zapytyam na wątku Kiki.
Nie wiem czy masz w planie dać jakieś papierowe ogłoszenie w okolicach poczty ? Bo jednak rzeczywiście ktoś go moze szukać. I na jakiś lokalny potal dawalaś ? Pamietam, że pisałaś o tablicy. A kontaktowalaś się ze schroniskiem.? Tam ludzie zwykle najpierw szukają zaginionych psow.

Posted

To ja odpowiem, ale już koniec gadania na wątku Kiki o moim kudłaczu :)

Powiesiłam ogłoszenie koło poczty i u weta.
Dałam ogłoszenie na tablicę i gumtree, a Ziutka zrobi pakiet.
Wrzuciłam na tablicę schroniska łódzkiego.

Posted

[quote name='mmd']To ja odpowiem, ale już koniec gadania na wątku Kiki o moim kudłaczu :)

Powiesiłam ogłoszenie koło poczty i u weta.
Dałam ogłoszenie na tablicę i gumtree, a Ziutka zrobi pakiet.
Wrzuciłam na tablicę schroniska łódzkiego.[/QUOTE]

Czyli zrobilaś wszystko co mozna, a nawet wiecej bo w tempie błyskawicznym znalazlaś mu domek. ;)

Posted

[quote name='barb']Czyli zrobilaś wszystko co mozna, a nawet wiecej bo w tempie błyskawicznym znalazlaś mu domek. ;)[/QUOTE]
Oby!
Bo wiesz - ja to zawsze mówię - u mnie musi być "presto, presto, ino migiem" :diabloti:

A moja kochana Kikunia jutro ma te straszne rzeczy. Będę o niej myśleć.

Posted

[quote name='mmd']

A moja kochana Kikunia jutro ma te straszne rzeczy. Będę o niej myśleć.[/QUOTE]

Jakie straszne rzeczy? Dzień dyskomfortu i spokój przez resztę życia... Straszne to było urodzenie szczeniaków przed ukończeniem roku....