zadra Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 (edited) [FONT=Times New Roman]Tosca ma ok. 3 lat; została prawdopodobnie porzucona przy centrum handlowym w Zamościu; z opowieści pracownika wynika, że błąkała się tam ok. 10 dni. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Obecnie przebywa w schronisku w Zamościu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Suczka jest bardzo wychudzona, a jej przeraźliwie smutny wzrok mówi jak wiele przeszła. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Teraz Toska czeka i milczy - z bagażem wspomnień o tym, że do człowieka przywiązywać się nie warto i zaufać nie można. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wpatruje się w nas tym smutnym wzrokiem.Czy czuje, że jest jeszcze nadzieja?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie chciałabym, aby Toska trafiła w nieodpowiednie ręce; wiele już przeszła i powinna wreszcie mieć szansę na kochający dom. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Mam nadzieje, że ktokolwiek zobaczy te piękną suczkę tak poobijaną psychicznie – zostanie tutaj i razem spróbujemy jej pomóc. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Toska jest bardzo spokojna i łagodna. Po okresie kwarantanny zostanie wysterylizowana.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo proszę o rozsyłanie wątku – im nas więcej tym szybciej razem będzie można pomóc. [/FONT] [FONT=Times New Roman]KONTAKT:[/FONT] [FONT=Times New Roman]601 198 030[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Uploaded with ImageShack.us[/FONT] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tekst do ogłoszeń: WOŁANIE O POMOC DLA TOSKI Toska ma ok. 3 lat; została prawdopodobnie porzucona przy centrum handlowym w Zamościu; z opowieści pracownika wynika, że błąkała się tam ok. 10 dni. Obecnie sunia przebywa w schronisku dla zwierząt. Takie miejsce nie jest dobre dla żadnego zwierzaka a tym bardziej dla tak sponiewieranego psychicznie i fizycznie psa. Suczka jest bardzo wychudzona, a jej przeraźliwie smutny wzrok mówi, jak wiele przeszła. Teraz Toska czeka i milczy - z bagażem wspomnień o tym, że do człowieka przywiązywać się nie warto i zaufać nie można. Wpatruje się w nas tym smutnym wzrokiem. Czy czuje, że jest jeszcze szansa na własny, kochający dom i tego jedynego człowieka? Mamy nadzieje, że ktokolwiek zobaczy tą piękną suczkę tak poobijaną psychicznie – nie zostanie obojętny na jej los. Może zdarzy się cud i Toska znajdzie najwspanialszy dom, taki w którym uda się jej zatrzeć okrutne wspomnienia z przeszłości. Gdyby jednak tak się nie stało - będziemy wdzięczni za ofiarowanie tej wyjątkowej suni, chociaż tymczasowego domu, w którym mogłaby dojść do równowagi psychicznej i fizycznej. Pokryjemy koszty karmy. Toska jest bardzo spokojna i łagodna, przyjaźnie nastawiona do innych psów. Suczka zostanie również wysterylizowana. Istnieje możliwość pomocy w transporcie. KONTAKT: 601 198 030 [FONT="][email protected][/FONT] zdjęcia na str: 1, 2, 3 Toska na FB - dziękujemy DONka:) http://www.facebook.com/events/160759664030980/ Ogłoszenia Toski: Havanka :) http://tablica.pl/oferta/apel-wolani...i--IDAqFB.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ340524709 Enegrgy :) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...sy/Toska,54698 Allegro od Selengi:) http://allegro.pl/show_item.php?item=2036131400 Edited January 21, 2012 by zadra Quote
zadra Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 (edited) TOSCA 21.01 2012 pojechała do swojego domu w Sochaczewie:) Tosca tuz przed wyjazdem Edited January 21, 2012 by zadra Quote
zadra Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Marlena:) napisał(a):Zaznaczam i podrzucam na pierwszą! Dzięki!!!!!!!!!!! Quote
Tola Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jestem u najsmutniejszej oneczki; próbuję trochę porozsyłac wątek Quote
Lobaria Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jestem, sunieczka śliczna a oczęta strasznie smutne... Ku..a, jak można porzucić psiaka... Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 rzeczywiscie dramatycznie chuda......... Quote
Vutz Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 tylko, czy przy takim wychudzeniu możliwe i rozsądne będzie jej sterylizowanie ??? w jakim jest wieku, mniej więcej...? Quote
baster i lusi Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Lobaria']Jestem, sunieczka śliczna a oczęta strasznie smutne... Ku..a, jak można porzucić psiaka... te oczy mówią same za siebie,strach ,przerażenie. http://img543.imageshack.us/img543/1783/59207783.jpg Quote
funia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Vutz napisał(a):tylko, czy przy takim wychudzeniu możliwe i rozsądne będzie jej sterylizowanie ??? w jakim jest wieku, mniej więcej...? dobrze by było odczekać aż bidula dojdzie do siebie . Quote
Iljova Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 ZAglądam ale nie jestem u siebie i niewiele narazie mogę zrobić. Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa, stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości. a spedzone wspólnie z rodziną godziny najwazniejszym prezentem. Piękna jest radość lecz nie każdy ją zna Piękne są święta i każdy z nas je ma. Jedni w oddali inni przy jednym stole Nieważne kto, gdzie, lecz ważne byśmy zawsze pamiętali o sobie. Wesołych Świąt. Quote
monika083 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Strasznie smutna i wystraszona, macie jakis hotelik w okolicach? Quote
Havanka Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jestem i ja. Czy można spokojnie usiąść za stołem w wieczór wigilijny i mieć na sumieniu cierpienie zadane żywemu stworzeniu? Trzeba być wyzutym z wszelkich zasad moralnych i mieć zamiast serca zimny głaz. Quote
Lobaria Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Havanka']Jestem i ja. Czy można spokojnie usiąść za stołem w wieczór wigilijny i mieć na sumieniu cierpienie zadane żywemu stworzeniu? Trzeba być wyzutym z wszelkich zasad moralnych i mieć zamiast serca zimny głaz. Mieć na sumieniu... Aforyzm, chyba Leca, ale nie jestem pewna Sumienie miał czyste - nieużywane Quote
Iljova Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 To już nie ludzie, sumienia nie mają i serca również. Quote
pacysia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 jaka sliczna i bardzo smutna ..porozsyłam Quote
stonka1125 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jezuniu jaki chudziak i te oczy.... No i sobie siądą i podzielą się opłatkiem, nawet przez puste łby cień myśli o psie nie przemknie. Quote
Wala2006 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jaska ślicznotka, I te oczy przerażone :-( Quote
majqa Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Vutz napisał(a):tylko, czy przy takim wychudzeniu możliwe i rozsądne będzie jej sterylizowanie ??? (...) Słuszna uwaga, bo może być zagłodzona równie dobrze jak i chuda w związku z jakąś chorobą. Zdałoby się zrobić jej chociaż podstawę - morfologię i biochemię. funia napisał(a):dobrze by było odczekać aż bidula dojdzie do siebie . I cóż tu dodać? Że racja? No racja, racja... Quote
zadra Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Do 26 grudnia Toska jest na kwarantannie.Po upływie tego terminu zastanowimy sie co dalej.Zobaczymy w jakiej jest kondycji i czy można ją sterylizować,czy też nie. Dzięki cioteczki,że jesteście!!! Quote
Recommended Posts