Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 monika083 napisał(a):Strasznie smutna i wystraszona, macie jakis hotelik w okolicach? Hoteliki sa, tylko trochę funduszy brak:roll: Koszt hotelowania takiej suni to ok 400zł/mies. No nic - moze cos tu wspólnie wymyslimy. Quote
Owieczka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 I ja się melduję. Aż serce ściska jak się na nia patrzy :( Quote
Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Szczytem marzeń byłby jakis Dt, do którego mozna byłoby zabrac sunię... Quote
wolf122 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Kolejne smutne oczy psiaka.Zapisuję wątek.Mnie już święta nie cieszą jak kiedyś.Nie potrafię nie myśleć o takich zwierzakach .Ta sterylka to trochę za szybko.Można więcej zaszkodzić i dołożyć suni cierpienia po traumie jaką na pewno przeżywa.Lepiej te pieniądze przeznaczyć na poprawienie stanu suni.Takie jest moje skromne zdanie. Quote
Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 wolf122 napisał(a):Kolejne smutne oczy psiaka.Zapisuję wątek.Mnie już święta nie cieszą jak kiedyś.Nie potrafię nie myśleć o takich zwierzakach .Ta sterylka to trochę za szybko.Można więcej zaszkodzić i dołożyć suni cierpienia po traumie jaką na pewno przeżywa.Lepiej te pieniądze przeznaczyć na poprawienie stanu suni.Takie jest moje skromne zdanie. Jestem tego samego zdania; tuz po świetach zadra będzie rozmawiała z wetem schroniskowym (kwarantanna mija 26 grudnia), bo sunia byłaby sterylizowana na kosz schroniska. Mam tez nadzieje, ze sunia nie trafi do boksów ogólnych. Quote
Cantadorra Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Kurcze, ona jest strasznie chuda, nie mozna wręcz jej sterylizować dopóki nie zrobi się badań, może ona na coś jest chora. Szukacie hoteliku, składek? Ogłoszeń? Ale ona musi dojść trochę do siebie, trzeba zobaczyć przynajmniej podstawową morfologię. Quote
Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Szukamy jakiegois miejsca dla suni, gdzie bedzie mogła pojechac po kewarantannie i spokojnie dojsc do siebie. zaraz poprosze zadre, zeby napisala to w tytule... A to sunia w chwili znalezienia; Quote
Weimaromaniaczka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Po prostu Bida z Nędzą :-( Niestety to kolejny przykład, iż dla niektórych pies to tylko rzecz użytkowa- znudzi się, przeszkadza to trzeba się pozbyć. Wszystko jedno jak-byle by kłopot był z głowy.:shake: Quote
Havanka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Dziewczyny, czy mogłabym zrobić ogłoszenie na Tablicy i może Gumtre, (tam zagląda najwięcej osób), z tekstem i zdjęciami z 1 postu, że poszukujemy domu tymczasowego dla suni za zwrotem kosztów za karmę i ew. weta? Przekonałam sie, ze trafiają sie naprawdę wspaniali, wrażliwi ludzie. Oczywiście, dom taki byłby zweryfikowany przez kogoś zaufanego. Quote
Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Havanka napisał(a):Dziewczyny, czy mogłabym zrobić ogłoszenie na Tablicy i może Gumtre, (tam zagląda najwięcej osób), z tekstem i zdjęciami z 1 postu, że poszukujemy domu tymczasowego dla suni za zwrotem kosztów za karmę i ew. weta? Przekonałam sie, ze trafiają sie naprawdę wspaniali, wrażliwi ludzie. Oczywiście, dom taki byłby zweryfikowany przez kogoś zaufanego. Oczywiscie, że tak! To wspaniała propozycja i szansa dla suni. Trzymam kciuki - moze to bedzie taka świateczna niespodzianka dla suni... A moze ktos moze pomóc i dac ogłoszenie na FB? Quote
Havanka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Tola napisał(a):Oczywiscie, że tak! To wspaniała propozycja i szansa dla suni. Trzymam kciuki - moze to bedzie taka świateczna niespodzianka dla suni... A moze ktos moze pomóc i dac ogłoszenie na FB? No to super! Wieczorem zabiorę sie za to ! Quote
Iljova Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Szkoda że narazie nie mogę nic zrobić :( niestety dopóki nie będę u siebie nie mogę :( Zrobiłabym jej plakat że zdjęć i może też film też że zdjęć ale to dopiero jak wrócę do siebie czyli 27 wydarzenia też nie zrobię teraz bo to trzeba z kompa. W komórce istnieje możliwość stworzenia 3godzinnego wydarzenia a to nie ma sensu. Quote
mestudio Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Jestem u pięknej suni. Będę zaglądała. Quote
Havanka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 http://tablica.pl/oferta/apel-wolanie-o-pomoc-dla-toski--IDAqFB.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Apel-wolanie-o-pomoc-dla-Toski-W0QQAdIdZ340524709 Quote
DONnka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 I ja zaglądam do suni To spojrzenie powala i może przyprawić o bezsenność :shake: Czy Ona toleruje inne psy ??? Jeśli tak, to niewykluczone, że coś się dla Niej znajdzie :) Na razie nic więcej nie napiszę, żeby nie zapeszyć Quote
bela51 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Jestem u Smutnej. Nie sterylizujcie jej na razie, bieda z niej okrutna.:-( Quote
ZZPON Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Matko! Biba z nędzą razem pędzą. Ten zrezygnowany wzrok dobija. Jak można wywalić żywe stworzenie jak śmiecia. To się w głowie nie mieści. Ja we wrześniu zgarnęłam z ulicy wyrzuconego psa. Zajechałam po drodze do sklepu, żeby kupić mu coś do jedzenia. Pytam się w sklepie, czy wiedzą o tym psiaku i czy ktoś chociaż mu wody dał. Wszyscy oczy zrobili, jaki pies. Na drugi dzień, przez przypadek usłyszałam w tym samym sklepie, jak sprzedawczynie mówił do siebie, że już nie ma tego psa, że znikną. Szlak mnie trafił, bo dobrze o min wiedziały, ale co tam to tylko pies, nic więcej. Ale w niedzielę, w kościele pod ołtarzem stoją. http://www.dogomania.pl/threads/214819-Wyrzucony-z-auta-Lucu%C5%9B.... Quote
unixena Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 I ja tu zawedrowalam ..ech ....bidusia .Okropnie smutna ....:shake: Quote
Tola Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Havanka']http://tablica.pl/oferta/apel-wolanie-o-pomoc-dla-toski--IDAqFB.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Apel-wolanie-o-pomoc-dla-Toski-W0QQAdIdZ340524709 Bardzo dziękuję:) Tylko chyba lepiej skasowac info, w jakim sunia jest schronisku... [quote name='Iljova']Szkoda że narazie nie mogę nic zrobić :( niestety dopóki nie będę u siebie nie mogę :( Zrobiłabym jej plakat że zdjęć i może też film też że zdjęć ale to dopiero jak wrócę do siebie czyli 27 wydarzenia też nie zrobię teraz bo to trzeba z kompa. W komórce istnieje możliwość stworzenia 3godzinnego wydarzenia a to nie ma sensu. Sunia potrzebuje każdej dobrej Cioteczki, więc obecność na watku również wazna:) [quote name='DONnka']I ja zaglądam do suni To spojrzenie powala i może przyprawić o bezsenność :shake: Czy Ona toleruje inne psy ??? Jeśli tak, to niewykluczone, że coś się dla Niej znajdzie :) Na razie nic więcej nie napiszę, żeby nie zapeszyć Oj to trzymamy kciuki:) Quote
Lobaria Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Mocno trzymam kciuki, aby udało się z dt dla sunieczki. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Życzę Wam i Waszym najbliższym aby upłynęły miło i zdrowo w ciepłej, rodzinnej atmosferze. Pierwsza gwiazdka, sianko pod obrusem, łamanie się opłatkiem, 12 pysznych potraw, kolędowanie, prezenty pod choinką, radość z obecności najbliższych - niech to wszystko będzie Waszym udziałem. Niech szczególna atmosfera tych Świąt otuli Was wszystkich i obdarzy ciepłem, czułością, uśmiechem i miłością. I bądźmy ze wszystkimi psimi biedami - z tymi, o których wiemy i pomagamy, a w szczególności z tymi nam nieznanymi, anonimowymi. :tree1: Quote
*zaba* Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 to i ja do smutaska zagladam. no te oczeta strasznie smutne. nie sterylizujcie jej, to chyba nie jest najwazniejsze w tym momencie. Quote
Iljova Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 DOnka mam nadzieję że uda się coś z DT trzymam kciuki. Co na nią patrzę to łzy mam w oczach. Quote
zadra Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Kwarantanna kończy się 26 grudnia.Po tym okresie bedziemy mogły zrobić jej zdjęcia i zobaczyć jak się zachowuje. Quote
Recommended Posts