zadra Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Dzisiaj zdzwonił Pan zainteresowany adopcją Toski. Niestety zaproponował zamieszkanie nie w domu tylko na terenie posesji.Więc odpada. Quote
Havanka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 zadra napisał(a):Dzisiaj zdzwonił Pan zainteresowany adopcją Toski. Niestety zaproponował zamieszkanie nie w domu tylko na terenie posesji.Więc odpada. Szkoda suni do budy. Moze jeszcze ktoś zadzwoni. Quote
DONnka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wysłałam dziś chyba cioci Toli (na numer kontaktowy z 1# postu) jeden namiar na domek, ale dość daleko, bo aż w Płocku Quote
wolf122 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Nie chcę się wymądrzać ale co jest złego w trzymaniu psa na zewnątrz,tym bardziej psa w sytuacji bezdomności?Jeżeli ktoś zapewni ciepłą budę,wybieg,spacery,to chyba można taką ewentualność wziąć pod uwagę?Pewnie,że wszyscy dążą do ideału w poszukiwaniu domu ale przy narastającej liczbie bezdomnych zwierząt,to nie takie łatwe.Rozumiem Wasze najlepsze intencje ale może warto zweryfikować oczekiwania.Nie piszę tu o budzie z łańcuchem albo kojcu metr na metr i stałym zamknięciu.Pozdrawiam;) Quote
Tola Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 wolf122 napisał(a):Nie chcę się wymądrzać ale co jest złego w trzymaniu psa na zewnątrz,tym bardziej psa w sytuacji bezdomności?Jeżeli ktoś zapewni ciepłą budę,wybieg,spacery,to chyba można taką ewentualność wziąć pod uwagę?Pewnie,że wszyscy dążą do ideału w poszukiwaniu domu ale przy narastającej liczbie bezdomnych zwierząt,to nie takie łatwe.Rozumiem Wasze najlepsze intencje ale może warto zweryfikować oczekiwania. Nie piszę tu o budzie z łańcuchem albo kojcu metr na metr i stałym zamknięciu.Pozdrawiam;) Oczywiscie - jesli tylko trafi się taki dom, w którym sunia będzie mieszkała w budzie, ale będzie mogła swobodnie biegac po posesji - zdecydujemy się na oddanie Toski:) Buda to nie tragedia, ale chciałybyśmy mieć pewność, ze Toska nie skonczy na łancuchu przy stodole. Te dwa domy z naszych okolic, które zgłosiły chęć adopcji nie gwarantowały tego. Pierwszy, z którym rozmawiałam miał juz poprzedniego psa na łancuchu, więc zapewnienia, ze z Toską będzie inaczej nie brzmiały wiarygodnie. Drugi dom nie zapewniał nawet budy (gdzies tam będzie spała), natomiast zdecydowanie był przeciwny wchodzeniu psa do domu, więc Tosce pozostawał do schronienia jakis budynek gospodarczy. No i pani szukała psa typowo strózującego, który miałby baczenie na całe gospodarstwo. Zaraz piszę do Selengi prosbę o allegro. Mogłyby być lepsze zdjecia, ale trudno, na razie trzeba zadowolic sie takimi. Po Nowym Roku podjedziemy z zadrą do schronu i zrobimy nowe zdjęcia, zobaczymy, jak Toska teraz sobie radzi. DONnka napisał(a):Wysłałam dziś chyba cioci Toli (na numer kontaktowy z 1# postu) jeden namiar na domek, ale dość daleko, bo aż w Płocku To nr do zadry:cool3: I chyba trzeba szukac kogos do ogłoszeń - czy jest jakis bazarek oferujacy pakiety? Quote
Tola Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 1 post uzupełniony o tekst do ogłoszeń i kontakt ( nr tel zadry i mój adres mailowy). Czekam na odpowiedz od Selengi w sprawie allegro. Szczęśliwego Nowego Roku! Quote
Havanka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Tolu, tu jest fajny bazarek ogłoszeniowy, oferujący pakiecik ogłoszeń, allegro i fb. http://www.dogomania.pl/threads/220046 Quote
Tola Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='Havanka']Tolu, tu jest fajny bazarek ogłoszeniowy, oferujący pakiecik ogłoszeń, allegro i fb. http://www.dogomania.pl/threads/220046 To juz zamawiam; dziękuję:) Quote
DONnka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Tola napisał(a):To juz zamawiam; dziękuję:) Cioteczki, Hitoshi odezwała się do mnie mailem Teraz rzadko jest na dogo, ale zgodziła się zrobić ten mega pakiet ogłoszeń za 20 zł Widzę jednak, że już zamówiłyście, więc chyba nieaktualne ??? Quote
wolf122 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Szczęśliwego Nowego 2012 Roku:lol: !!! Faktycznie jak były aż tak "luksusowe" oferty,to lepiej nie ryzykować,bo psinka mogłaby trafić z deszczu pod rynnę:roll: Quote
Tola Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 DONnka napisał(a):Cioteczki, Hitoshi odezwała się do mnie mailem Teraz rzadko jest na dogo, ale zgodziła się zrobić ten mega pakiet ogłoszeń za 20 zł Widzę jednak, że już zamówiłyście, więc chyba nieaktualne ??? Aktualne jak najbardziej - ja zamówiłam taki mini pakiecik z paru ogłoszeń Quote
Cantadorra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Toska, życzę tobie domku, takiego z prawdziwego zdarzenia, wszystkiego dobrego kochana sunieczko w 2012 r. Quote
Iljova Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Witam Toskę i wszystkich w pierwszym dniu Nowego Roku niech będzie radosny i wspaniały i zdrowie niech dopisuje przez rok cały Quote
Lobaria Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Tosko kochana, skoro Cioteczki się tobą zajęły, ten rok na pewno będzie dla ciebie dobry - znajdziesz dobry domek Quote
DONnka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='bela51']Ja tez dorzuce 5 zl, trzeba tylko napisac tekst i juz złozyc zamowienie. [quote name='Weimaromaniaczka']Dokładam tą brakującą dyszke do ogłoszeń. Mam tylko pytanko,czy mogę ją przesłać listownie,bo na razie innej możliwości ni mam :-( Jeśli taka opcja wchodzi w rachubę to prosiła bym o namiary na PW [quote name='Tola']Aktualne jak najbardziej - ja zamówiłam taki mini pakiecik z paru ogłoszeń No to wysyłam maila z zamówieniem do Hitoshi :) To pewnie chwilę potrwa zanim ponad 100 ogłoszeń będzie gotowych, więc uzbrojcie się w cierpliwość. Wyłożę te 20 zł a potem sama rozliczę się z bela51 i Weimaromaniaczką, które też deklarowały pomóc Na jakie województwo/miasto robić te ogłoszenia ??? Quote
DONnka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 zadra napisał(a):Jutro zadzwonię do Płocka. Czyli mam poczekać do jutra ??? I dalej nie wiem na jakie województwo ogłaszać Toskę ??? Quote
zadra Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Niestety w Płocku zgłasza się od paru godzin poczta głosowa. Quote
Tola Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 DONnka napisał(a):Czyli mam poczekać do jutra ??? I dalej nie wiem na jakie województwo ogłaszać Toskę ??? Myslę, ze na lubelskie i mazowieckie Quote
DONnka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Tola napisał(a):Myslę, ze na lubelskie i mazowieckie No to chyba nie ma na co czekać, zwłaszcza że zrobienie tylu ogłoszeń zajmie Hitoshi trochę czasu. Dziś widziałam się z Weimaromaniaczką, przekazała mi te 10 zł na ogłoszenia :):):) Jeszcze dziś wyślę do Hitoshi mailem tekst i zdjęcia Toski do ogłoszeń Quote
Recommended Posts