Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z opisu całej sytuacji wynika ,ze coś ta operacja dała. Nie zawsze się da przewidzieć co i jak będzie, szczególnie w medycynie. Jeżeli szanse na poprawę po kolejnej operacji są tak małe, to nie poddawałbym go jej.Niech sobie kica jak najdłużej i cieszy się życiem.

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi przykro i niepotrzebnie robiłam sobie i Wam nadzieję - Asia się nie odzywa w sprawie Śnieżka, moim zdaniem gdyby jej na prawdę zależało pies byłby już u niej..:(

Posted

olalolaa napisał(a):
Bardzo mi przykro i niepotrzebnie robiłam sobie i Wam nadzieję - Asia się nie odzywa w sprawie Śnieżka, moim zdaniem gdyby jej na prawdę zależało pies byłby już u niej..:(

Nie martw się , to nie twoja wina.MOże zaszły jakieś nieprzewidziane okoliczności ,a może zrozumiała ,ze nie podoła. Jednak mogłaby dać znać.

Posted

Potrzebuje cioteczki z talentem i werwą krawiecką, która nie boi się wyzwań:) Jako że Jumper ciągle sobie ściera łokieć w niesprawnej łapce to pomyślałam o czymś takim:http://www.firma-admiral.pl/nalokietniki_ochronne-modzele.html
Drogie to trochę i nawet jakby były pieniądze to nie wiem czy by mi nie było szkoda wydawać tyle na kawałek materiału, więc pomyślałam że może któraś z cioteczek mogła takie coś uszyć Jumperowi? Oczywiście zwracam za materiał:)

Posted

Dokładnie to ma być na ile łap? Bo jak na 3/4 to co od razu szelki?
Podaj jaką mają mieć szerokość i długość te nałokietniki.
Myślicie że w sklepie zoologicznym są takie do zobaczenia? musiałabym pomacać:)
Wymiary psa wtedy też proszę - długośc grzbietu, grubość nóg, grubość szyi.

Posted

stefanika napisał(a):
Dokładnie to ma być na ile łap? Bo jak na 3/4 to co od razu szelki?
Podaj jaką mają mieć szerokość i długość te nałokietniki.
Myślicie że w sklepie zoologicznym są takie do zobaczenia? musiałabym pomacać:)
Wymiary psa wtedy też proszę - długośc grzbietu, grubość nóg, grubość szyi.

Jumper ma niesprawną lewą przednią łapę więc nałokietnik potrzebny mu tylko na jedną łapinę. Długośc samego łokietnika to jakieś 10cm, objętość łapy w łokciu (luźno) to 18 cm, grubość szyi 45cm, długośc grzbietu 45cm. Skoro na jedną łapę mu trzeba to może coś na zasadzie temblaka mu zrobić albo jakoś do szelek doczepiane?
A tak wogóle to serdecznie dziękuję za przyjęcie wyzwania:):loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

stefanika napisał(a):
Zmierz mi wobec tego odległość od łokcia do zapięcia obroży czy szelek.

Odległość od łokcia do zapięcia szelek 28cm, a obwód łokieć-przez szyje-łokieć 70cm:)

Wyciągałam ostatnio Śnieżka do zdjęć-bida z niego straszna, skołtuniony, same kosteczki, do tego ta łapina i powykrzywiane tylne łapy:( Nikt nie znajdzie u siebie miejsca na zime dla kilku kilogramowego psiaka?

Posted

Śnieżek kochany skołtuniony na maxa białasek brakuje mu wolnosci połaził sobie zadowolony potargał czupryne w pozostałosciach trawy koła do góry mruczał sobie zadowolony serce pęka ze musiał wrocic do boksu a kiedys padlo zapytanie czy kastrowany? ma jajcochy:evil_lol: czekamy na brosiowe fotki

Posted

Czy Śnieżek jest tam bezpieczny ?
Jakiej jest wielkości ?
Można go dać na fb w formie ogłoszenia ?
A na kogo jest kontakt w ogłoszeniach?