sunia2000 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Mi też się wydawało, że nie mam jak wziąć drugiego psa, ale jakoś się dało:) Quote
olalolaa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 sunia2000 napisał(a):Mi też się wydawało, że nie mam jak wziąć drugiego psa, ale jakoś się dało:) Ja już mam 4 zwierzaki.. Tutaj bardzo bym chciała dać DT jakiemuś psiakowi, ale na razie nie mam jak, muszę się liczyć z lokatorami.. Quote
Zosia123 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Poprosimy o fotki Jumpera z Sunią :) Quote
sunia2000 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Z sunią to na razie nie mam żadnych ładnych fotek bo jak na razie przyjaźnie między nimi nie ma-czasami się pobawią, ale na ogół to dochodzi do małych zgrzytów:( Tymczasem proszę samego Jumpera:) Jumpi jeszcze nie ma kondycji mojej Sunii, nie może za nią nadążyć, ale powoli wydłużam mu spacery, żeby sobie wzmocnił pozostałe 3 łapy. Wczoraj pobiegał trochę po wałach, próbował nawet wchodzić do wody, ale z tą jego łapą to pływanie w rzece raczej nie wchodzi w grę. Jumpi na spacerze nie popuści żadnemu psu, do każdego wybiega się przywitać, pobawić, nie ważne czy duży czy mały, czy pies czy suka:) Jak pobiegł za jedną bokserką to osiągnął niemało prędkość jak na niego, prawie się za nim kurzyło:) No i Jumpiego trzeba gruntownie przebadać. Wydaje mi się, że serducho trochę niedomaga, zęby są w fatalnym stanie. Dość często charczy, po jedzeniu i piciu kaszle. Gdy się cieszy to zgrzyta i kłapie szczęką. Poza tym prawie non stop mruczy (Zosiu masz wyjącego psa a ja mruczącego:)) Gdy nie charczy, kaszle, zgrzyta to łasi się, pół dopki chodzi na boki z radości-na prawde przeuroczy pies kochający wszystko co napotka na swej drodze:) Quote
terierfanka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 no jak dla mnie to fotka jest z sunią, nie jestem drobiazgowa :) Quote
sunia2000 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Jumpi boi się lekarzy i nie chce go stresować wizytą u niego kilka razy. 30-tego będziemy u weta na zabiegu wycinania guza, wtedy też chce żeby go gruntownie przebadał-chyba, że radzicie inaczej? Poza tym psiak boi się samochodów, zresztą nic dziwnego skoro został przez jeden z nich potrącony. Powoli zabieram go na spacery na ulice, najgorzej jest z przejściem przez nią. Dziś prawie bez zastanowienia zszedł z chodnika, już myslałam, że uda nam się spokojnie przejść na drugą stronę, ale nagle nadjechał dość szybko....radiowóz, a w nim uśmiechnięci rozmawiający panowie. Chcąc nie chcąc musiałam Jumpiego pociągnąć, żeby szanowni panowie mundurowi go nie stuknęli. Minęli mnie dosłownie kilka cm i to na pasach-nie ma to jak służby publiczne broniące naszego bezpieczeństwa:angryy: O dalszym spacerze nie było mowy:-( Jumpi już rozpoznaje okolice i wie gdzie mieszka, więc sprintem ciągnął do domu-i znów trzeba zaczynać wszystko od początku:-( Quote
Poker Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Z Braszką było podobnie, nie mówiąc o Gusi. Jest duużo lepiej. Quote
Zosia123 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dziękujemy za fotkę! :) Ale na czym to polega, że kochamy najbardziej te strachulce? :) Quote
sunia2000 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Wczoraj Jumper zaczął pokasływać, wieczorem już kaszlał dość porządnie, noc nie przespana-jego i moja:( Dziś wet stwierdził wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych, prawdopodobnie przeniósl to ze sobą ze schroniska, tam teraz co drugi pies rycha:( Tygodniowa kuracja antybiotykami+leki wykrztuśne+ gentamycynka na łzawiące oko. Nie wiadomo czy za tydzień będzie mial zabieg usuwania guza, wszystko zależy od jego stanu zdrowia. Przy okazji zaproszę na bazarek dla koleżanki po przejściach:http://www.dogomania.pl/threads/218110-I-dla-psiaka-i-dla-kotka-i-dla-pa%C5%84ci-na-Viki-do-godz-20.00-do-1.12.-11/page3 Quote
Zosia123 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 sunia2000 napisał(a):Wczoraj Jumper zaczął pokasływać, wieczorem już kaszlał dość porządnie, noc nie przespana-jego i moja:( Dziś wet stwierdził wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych, prawdopodobnie przeniósl to ze sobą ze schroniska, tam teraz co drugi pies rycha:( Tygodniowa kuracja antybiotykami+leki wykrztuśne+ gentamycynka na łzawiące oko. Nie wiadomo czy za tydzień będzie mial zabieg usuwania guza, wszystko zależy od jego stanu zdrowia. Przy okazji zaproszę na bazarek dla koleżanki po przejściach:http://www.dogomania.pl/threads/218110-I-dla-psiaka-i-dla-kotka-i-dla-pa%C5%84ci-na-Viki-do-godz-20.00-do-1.12.-11/page3 Trzymamy kciuki za Jumpera! Byle Sunia się nie zaraziła... Quote
olalolaa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 większość psów zabranych ze schronu z Częstochowie miała ostatnio kennela :( Quote
Sabina02 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Sabina02 napisał(a):Czy Śnieżek ma jakies ogloszenia? Ponawiam pytanie... Quote
sunia2000 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Nie, Śnieżek nie ma ogłoszeń, Jumpi zresztą też:( Zosiu moja Sunia to twarda sztuka, choroby jej się nie imają:) Przez 3 lata, odkąd ją mam, raz miała zapalenie spojówek i porządną biegunkę-oby tak cały czas:) Quote
Sabina02 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 sunia2000 napisał(a):Nie, Śnieżek nie ma ogłoszeń, Jumpi zresztą też:( Zosiu moja Sunia to twarda sztuka, choroby jej się nie imają:) Przez 3 lata, odkąd ją mam, raz miała zapalenie spojówek i porządną biegunkę-oby tak cały czas:) Zrobilam Sniezkowi i Jumperowi wspolne Allegro. :lol: Prosze, sprawdzcie czy dane kontaktowe sa ok (adres e-mailowy podalam swoj, bo nie mialam innego). http://allegro.pl/sliczny-piesek-niestety-przez-kalectwo-bezdomny-i1957703335.html Quote
Sabina02 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nikaragua napisał(a):'Młode ślicznoty pięknisie' to też ty zawsze robiłaś???? z tego ogłoszenia. 2 tata temu wypatrzyłam moją Nikę :) Tak, tak to tez moje "dzielo"... :lol: Do tej pory prowadze ta aukcje, wymieniam tylko psiaki. :cool3: Nawet nie wiedzialam, ze Nika byla adoptowana dzieki tej aukcji. Super!!! :multi: Dziekuje Ci, ze dalas jej domek! :loveu: http://allegro.pl/mlode-slicznoty-i-pieknisie-a-jednak-w-schronie-i1946571380.html Inspiracje do tej aukcji biore z tego watka: http://www.dogomania.pl/threads/133978-Slicznoty-i-pieknisie-a-jednak-w-schronie!-domki-poszukiwane! Quote
Sabina02 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nikaragua napisał(a):Zaraz podniesie się krzyk, ale muszę to napisać: zawsze miałam i mam wrażenie, że w Koninie macie najładniejsze psiaki (albo najlepiej umiecie je wypromować ) Ja nie jestem z Konina, ale rzeczywiscie tam sa "slicznoty i pieknisie!" :loveu: Quote
sunia2000 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Wczorajszy spacer Jumpera i harce z nową koleżanką Zuzią:) Quote
terierfanka Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 koleżanka Zuzia słodka :loveu: a Jumperek szczęśliwy :lol: Quote
Sabina02 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Sliczne fotki! :loveu: Dodalam je do Allegro. Na Allegro chlopakow jest juz jeden obserwator, tylko nie wiem czy obserwuje Sniezka czy Jumpera. :hmmmm: Quote
sunia2000 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Kiepska jakość i bez głosu ale widać jak się zmieniły stosunki między moją sunią i Jumperem:) http://www.youtube.com/watch?v=yLi4RmaS1qY Quote
terierfanka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 bawią się, ale sunia nie zamierza opuszczać fotela :D a biedny kot tylko czmychnął w tle :) Quote
Recommended Posts