Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Admini nie są specjalnie skorzy do udzielenia odpowiedzi...
Jeśli w ciągu najbliższych dni nic się nie wyjaśni, wyedytuję wszystkie niepożądane treści w swoich postach.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś sprawdziliśmy pewien sygnał i byliśmy prawie pewni, że trafiliśmy na mamę Pepsi i Coli. Nieduża, czarna sunia, z białą krawatką pod szyją. Okolica również idealnie pasowała, ze względu na miejsce zrywania ogłoszeń. Pasowało wszystko, oprócz tego, że sunia okazała się... wysterylizowana.
Poszukiwania trwają - nie odpuścimy...
W trakcie odwiedzania okolicznych posesji, natknęliśmy się na inne dwa nieszczęścia...
Szczegóły poniżej:
http://www.dogomania.pl/threads/218008-Kaja-z-wro%C5%9Bni%C4%99tym-sznurkiem-i-jej-male%C5%84stwo-przygarnij-je-przed-zim%C4%85-!!!?p=18036866#post18036866

Posted

Dziś ponawiamy akcję plakatowania naszej okolicy, bo tylko tutaj masowo zrywane były poprzednie ogłoszenia.
Postaramy się przy okazji namierzyć osobę, której to "przeszkadzało".
Nowe plakaty zostały przeredagowane bardziej pod kątem dziecka i wyglądają tak:

Posted

gallegro napisał(a):
Nie, to dziecko, które właśnie jest szczepione ;-) Gościnnie wystąpił syn pewnej dogomaniaczki ;-)

dodam tylko, ze syn, który ma obecnie 21 lat :-).
Cel uświęca środki.

• 3 weeks later...
Posted

Niestety nikt się nie skusił na nagrodę. Ale prowadzimy prywatne śledztwo. O wynikach poinformujemy.

Swoją drogą, zdumiewająca i dołująca jest ta "wiejska solidarność".
Jakby chodziło o podkablowanie sąsiada, który np. ma więcej, to w te pędy trzeba donieść, może coś się na niego znajdzie. A gdy chodzi o przestępstwo, okrutne potraktowanie zwierzaka, okaleczenie itp. to gęby na kłódkę.

My i tak się dowiemy, choćbyśmy mieli pęknąć. To tylko kwestia czasu.

Posted

Z tego co wiem,przemieszkujac sezonowo na wsi,ludzie najbardziej boja się podpalenia.
Nawet gdy krzywda dzieje się człowiekowi to nikt nie wtrąca się bojąc się zemsty.
Dlatego jestem pełna podziwu dla ludzi,którzy mają odwagę zgłosić przypadki dręczonych zwierząt mieszkając za płotem.

• 10 months later...
Posted

Co prawda znaleźliśmy w dalszym sąsiedztwie sunię, do złudzenia przypominającą maluszki, ale jej właściciel twierdzi, że jest po sterylce. Nie chciało nam się wierzyć, że jest tak światły, ale powiedział, że już wysterylizowaną sprezentował mu znajomy. Szczerze mówiąc, nie dalej jak tydzień temu powiedziałem Ani, że to mógł być blef z jego strony. Zastanowiło mnie bowiem, że komentując treść plakatów, które kiedyś rozwieszaliśmy, stwierdził, że była zbyt ostra. No i jeszcze jedno... bez skrupułów utopił szczeniaki innej suni i opowiadał nam o tym bez emocji. Tak sobie myślę, że trzeba będzie bliżej mu się przyjrzeć...